Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

Benzer Başlıklar

• Lgbt birey olarak iltica talep etmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! lgbt iltica
    4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Zeynep-Balmumcu, içinde söyledi: Lgbt birey olarak iltica talep etmek Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. İlticam kabul edilirse ülkeme dönebilir miyim istediğim zaman Sayin @Zeynep-Balmumcu, iltica talep ederken ulkenize donmekte can guvenliginiz olmadigini soyluyorsunuz. Bu nedenle genelde iltica talep edenler vatandas olana kadar ulkelerine donemezler, iltica edilen ulkede ciddi sekilde bir degisiklik oldu ise ornegin ulkede rejim degisti ve bakis acisi degisti o zaman olabilir. Bir istisnaya girmedikten sonra iltica talep eden kendi ulkesine donemez ve zaten donemeyecek oldugu icin ilticaya muracaat etmistir. Eger ulkesine seyahat edebiliyorsa gercek bir iltica nedeni olmayabilir.
  • Amerika Dava Katilim icin vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    228 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • 0 Oy
    2 İleti
    332 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @color, içinde söyledi: 6 aydan fazla Amerika dışında kalmak naturalizasyon.... Merhabalar.... Pandemi sırasında 2020 yılı 11 ay Amerika dışında kalmak zorunda kaldım....Bu durum naturalizasyon başvurumu etkiler mi acaba pandemi olması ve olağanüstü durumların oluşması ( uçuşların olmaması ve devamlı yapılan seyahat etmeyin uyarıları....) Naturalizasyon sürecimiz kesintiye uğramış midir yoksa pandemi süreci için farklı bir bakış var mi acaba şu an için....ilgi paylaşıp yardımcı olmanız ricası ile.... Sayın @color, Altı aydan fazla ABD dışında kalışınızı vatandaşlık başvurusunda ekstradan açıklamanız gerekecektir. Açıklama pandemi nedeni ile uçuş yoktu ise ve bu gerçekten böyle idi ise bu durum kabul edilebilir. ABD’ye giris12 ay veya fazla gecikmiş ise bu durum vatandaşlık başvurusunu olumsuz etkiler. Bazen ekstradan zaman bekleyip sonra vatandaşlık başvurusunu yapmak gerekir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    4 İleti
    644 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ilkcank, içinde söyledi: Turist vizesi ile Amerika'da hata yapmak tutuklanmak ve GC başvurusu Merhabalar forumda çok yeniyim. 2012 yılında Yeşil pasaport sayesinde almış olduğum turist vizesi ile Amerika'da dayım ve ailesinin yanına ziyarete ve gezmeye gittiğim zamanlarda aklı başında olmayan 18 yaşında genç bir çocuktum. Amerikan vatandaşı olan kuzenim ile giyim mağazasında macera ve eğlence zannettiğim sirkat suçu işlemiştim. Avukat yardımı ile mahkemeye çıkmadan dosya kapanmıştı, dosya detaylarını tam olarak hatırlamıyorum uzun zaman önceydi. Ardından Türkiye ye gidiş geliş yaptığım zaman Amerika da havalimanindaki görevli memur beni bekletip, daha önce hata yapmışsın dikkatli ol ve bir daha yapma diye uyarıp girişime izin vermişti. Greencard başvurusunda bu yaşadığım kötü olay elenmem için sebep olur mu sizce saygıdeğer arkadaşlarım? Sayın @ilkcank, Cezai durumlar ABD göçmenlik durumunu etkileyebilir. Her durumda göçmenlik başvurusu sırasında ABD yetkilileri cezai durum ile ilgili mahkeme kayıtları, verilmiş cezanız ve cezanızı çekmiş olduğunuz görmek isteyeceklerdir. Sucun ne olduğu ve maksimum ceza suresi de önemlidir. Genelde bir kez islenmiş ve ağır olmayan suclar icin bazı aflar mevcut olup göçmenlik durumunuzu olumsuz etkilemez. Ancak belgelerinize bakmadan ve bunları kontrol etmeden size yeşil kartı vermeyeceklerdir. Bu nedenle ABD’ye göçmenlik için bu belgelere bir an önce ulaşmanız yararlı olacaktır. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k