Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek


Benzer Başlıklar

  • green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    234 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hasan-sakiz, içinde söyledi: green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak 2006 ve 2007 yıllarında work and travel ile Amerikaya gittim. 2010 yılınca green card(lottery) ile Amerikaya yerleşmek üzere gittim, 3-4 ay kaldım ve 10 yıllık resident card edindim. Ancak annemin diyaliz hastası olması vb. ailevi nedenlerle Türkiyeye döndüm ve işler beklediğimden farklı gelişti. Uzun yıllar içinde Annem vefat etti, evlendim, 1 çocuğum var, Türkiyede kamuda çalışıyorum ve Amerikaya 13 senedir hiç gitmedim. Hayatımın akışı değişti 38 yaşındayım ve kızımın hayatı ve eğitimi için Amerikaya tekrar ve bu kez kalıcı olarak dönmeyi istiyorum. Uzun yıllar Amerikaya gitmeyen biri olarak mazeret beyan ederek tekrar giriş yapma ihtimalim var mı? Veya kamu çalışanı olarak yeşil pasaport alabiliyorum, vize kullanarak Amerikaya giriş yapsam ve orada Green Cardımı yenileyip tekrar normale dönme ihtimalim olabilir mi? Bu süreçte haklarım veya karşıma çıkacak sorun veya cezalar nedir? İyi Çalışmalar. Şimdiden Teşekkürler. Sayin @hasan-sakiz, yesil kart bir statu oldugu icin zaman gecse de otomatik kaybedilmez. Sizin elinizden mahkeme veya gumruk yolu ile alinmasi gerekir. Ancak ABDye 1 yil giris yapmadiktan sonra yesil kartinizla giris yapabilmeniz normalde cok zordur. ABDye neden donemediginizi ve ABD ile baglarinizi gostermeniz gerekecektir. Bu durum bazen mumkun olabilmektedir ancak durumunuza detayli baktiktan sonra basari ihtimalinizi iletiyoruz. Durumunuzu guclendirecek dosyayi gumruk yetkililerine verecek sekilde hazirliyoruz. Annenizin diyaliz hastasi olmus olmasi size avantaj, ancak uzun yillar kamuda calismis olmaniz da cok buyuk dezavantaj. ABD ile baglariniz tuttunuz mu ona da bakmak gerekecektir. ABDye turistik vize ile girerseniz yesil karti canlandirma diye bir olay yoktur. Yesil kartla girerseniz yesil karti canli tutabilirsiniz.
  • Amerika Dava Katilim icin vize

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    228 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halilildeniz, içinde söyledi: E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık. Herkese merhaba. Forumda ilk başlığım ve yazışmam. Eğer başlık ve içerikte hatalı bir durum varsa kusura bakmayın. Aradım ama durumuma ilişkin bir içerik bulamadım. Yıllardır net ve kararlı bir biçimde Amerika'ya yerleşmeye kararlıyım, yegane hedefim bu. Binlerce video izledim, binlerce yazı okudum, orada yaşayan insanlarla defalarca konuştum. Kız arkadaşım ile birlikte 3 kez Greencard başvurusu yaptık ama çıkmadı, başvurularımıza devam edeceğiz, ama Greencard durumu malum; ne zaman çıkar ya da çıkar mı bunu bilemiyoruz. Son dönemde Amerika'ya gidiş için alternatif yolları araştırıyorum. Dil okulu, yüksek lisans gibi konuları araştırdık. Lisans ve yüksek lisans diplomam var, güzel sanatlar fakültesi alanında eğitim aldım, aynı zamanda şeflik yapıyorum. Fakat son dönemde ekonomik durumum iyi değil, icralık borçlarım vs. var. Amerika'da yaşayan arkadaşlarımız var. Çok yakın bir arkadaşım artık Amerika vatandaşı ve Seattle yakınında yaşıyor. Kendi evi, arabası var, yıllardır sabit bir işte çalışıyor. Artık kendi işini kurmak istiyor, benim oraya gidebilmem için de elinden geleni yapmaya hazır ama nasıl bir yolu olur o da çok bilmiyor, çünkü o evlilik yolu ile gitti ve vatandaşlık aldı. Arkadaşımın kurmak istediği iş için benim ortak olmam mümkün olur mu, bunun için benim ne kadar para göstermem gerek, benim para göstermediğim bir yol mümkün olur mu? Arkadaşımın benim oraya gitmem için başka nasıl bir faydası olabilir ya da en doğru yapılabilecek şey nedir? Amerika'ya gitmek bizim için çok önemli, ekonomimden ötürü bir kısıtlayıcı durumum var ama onu çözmek için uğraşacağım. Ama en ekonomik ve işe yarar yol ne olabilir? Konu hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Sayın @halilildeniz, Arkadaşınız size bu konuda yardımcı olabilir. Onla ortak bir is kurabilirsiniz veya size ise alabilir ve size sponsor olabilir. İşyerinin şartlarının ve sizin özgeçmişinizin ise uygun olması serttir. Ayrıca İngilizce diline de genelde hakim olmanız gerekir. Öncelikle E-2 vizesi ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Sizin ABD’de olası bir E2 onay için en az 100 bin dolar bir para gösterebilmeniz gerekir. Ancak ofis kirası, eleman maaşı, araç alimi vs. gibi bütün masrafları da bu yatırımın içine dahil edebilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Eğer İngilizce dili hakimiyetiniz yok ise öncelikle oradan başlamanız gerekebilir. Borçlarınız bir takım vizeleri almanıza engel teşkil edecektir. Teşekkürler.
  • Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    561 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @tam-karavana, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum