Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Indiana, ABD'nin bir eyaleti. Başkenti Indianapolis şehridir. Adı, Kızılderililerin yurdu anlamına gelir. Milat'tan önceki dönemlerden itibaren yerleşilmiş olsa da, bilinen tarihi ancak 17. yüzyılda Avrupalıların bölgeye ulaşmasından sonrasını içerir. Önceleri Fransızların etki alanında olan bölge daha sonra İngilizlerin kontrolüne bırakılmış, ABD'nin bağımsızlığını kazanmasından sonra da bu ülkenin bir parçası olmuştur. Eyalet statüsünü ise 1816 yılında kazanmıştır, ABD'nin 19. eyaletidir. Kuzeyde Michigan Gölü ve Michigan eyaleti, doğuda Ohio eyaleti, güneyde Kentucky eyaleti, batıda ise Illinois eyaleti ile komşudur. Ayrıca İndiana'da bulunan Gary şehri(siyahların mahallesi) popun kralı Michael Jackson'ın doğum yeri olması sebebi ile çok özel bir şehirdir.

    Ekonomi

    Tarımsal olarak eyalette mısır üreticiliği ön plandadır. Bunu soya fasulyesi ve hayvancılık izler. Endüstriyel üretimde ise eyaletin kuzey yarısında ağır endüstri ön plandadır, güney yarıda fazla bir endüstri bulunmaz. ABD genelinde, küreselleşmenin bir sonucu olarak bu tür endüstri daha ucuz işgücü bulmak amacıyla ABD dışındaki ülkelere kaymaya başlamış olsa da, İndiana işgücünün kalifiye olması ve büyük şürketler yanlısı çalışma yasaları sayesinde bu durumdan nispeten az etkilenmiştir.

    Demografi

    Etnik olarak halkın %85'i avrupa kökenlidir. Onları %8,5 ile siyahiler, yüzde 3,5 ile hispanikler, %1 ile asya kökenliler ve en son da %0,3 ile kızılderili kökenliler izler. Avrupa kökenliler içerisinde Alman kökenliler çoğunluktadır. Dini olarak hıristiyanlık baskındır. Bütün nüfusun %62'si bir Protestan kilisesine mensuptur, bunu %19 ile Katolik kilisesi izler.

    alt text

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Forumdan veya gruptan biz hariç Indiana'ya gitmeyi planlayan var mı acaba? İletişim halinde olsak iyi olur


  • Ben 15 Şubat sonrası gidiyorum.



  • Selamlar..
    South Bend hakkında bilgisi olan var mı acaba? olası bir gitme durumunda South Bend var kafamızda..


  • @smyael sen söyleyince bir baktım ama tabi oralarda kalan birileri varsa daha iyi bilgi verir ama şu linkten bir bak bakalım. Bu orada 100 bin lik kasaba gibi bir yer. Eyalette 4. Sırada Economik olarakda çok iyi konumda olmayabilir. İş vs mi buldun? Neden burası?
    bağlantı metni
    bağlantı metni


  • Ben de Area Vibes sitesinden araştırırken Fort Wayne'i keşfettim. Suç oranları düşük, iş imkanlarının iyi ve en önemlisi kira - ev fiyatlarının düşük olduğunu gördüm. Dikkatimi çekti açıkçası.

    Fort Wayne, aynı zamanda Chicago ve Cleveland'a karayoluyla 3 saatlik mesafede.

    Deneyimi olan varsa dinlemek isterim.



  • Is nedeniyle daha once 7 defa Indianapolis'e gittim. Guzel bir sehir ama uzun sure yasamak icin nasil olur bilemiyorum. Bildigim kadariyla cok fazla Turk yok oralarda. Indianapolis'in kuzeybatisinda sehrin disina dogru Istanbul Restaurant var, yanlis hatirlamiyorsam sahibi Sivasli genc birisiydi.


  • Chicago 'da lyft in bir yıllık tecrübe istemesi sonucu ibre indianapolis e döndü. Indianapolis e yakın suç oranı düşük okul puanları yüksek tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?


  • Carmel,Fishers,Zionsville.


  • @DonTurcos, içinde söyledi: Indiana

    Carmel,Fishers,Zionsville.

    Çok teşekkür ederim. Bu üçü arasında iş olanakları sıralamasını da biliyor musunuz :)?


  • @RoadtoNewLife İş olanaklarını bilmiyorum,ben de olurda bir gün gidersek diye araştıranlardanım ve bu üç şehir favorilerim arasında.Indianapolis 900 bine yakın nüfusuyla ABD'nin 17. büyük şehri.Buraların Indianapolise araçla mesafesi 25-30 dk. arası,buralarda yaşayanların çoğu tahminimce Indianapolisde çalışıyorlardır.Carmel bir çok araştırmada aileler için 1. sırada gösteriliyor.



  • Bizde eğer kazanırsak bir gün bu eyaleti seçtik, daha ilk başvurumuz bakalım, sebebi Avrupalıların yoğunluğu(bizim kültürümüze uygun)
    Chicagoya nispeten yakınlığı ve orası kadar pahalı olmaması(kira vs)
    Ancak buralarda yaşayan arkadaşlar, başlangıç için bu eyalete Amazon über doordash açık mı bilen var mı?


  • @mehmett Abi sen sanırım oradasın, bilgilrndirir misin bizi?


  • Bir buçuk seneden fazla bir süredir İndiana eyaletinin Carmel şehrinde yaşayan bir forumdaşınız olarak görüşlerimi tarafsız olarak paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda çok sayıda özel mesaj almaya başladım ve elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum, ek olarak bu girdim de burada kalsın isterim.

    Öncelikle kısa bir özet geçiyorum ki okuyacaklarınız nasıl bir hayata etki eden yansımalar, onları görmeniz kolaylaşsın.

    Ben Onur, 20 yaşındayım ve 2018 senesinde Green cardı kazanıp üniversite sınavımdan sonraki gün ailemle beraber altı bavulla İndiana'ya yerleştim. Annem ve babamın ingilizce seviyeleri geldiklerinde sıfırdı, ben de sıradan bir Anadolu lisesi mezunuydum. Geldiğimde ingilizcemin iyi olduğuna inanıyordum ancak o güne dek ingilizce'yi sadece ingilizce öğretmenimden öğrendiğim için boşluk doldurmalı sorular gibi konuşuyordum. Öyle konuşunca da siz her ne kadar iyi olduğunuzu düşünseniz de karşıdaki insan anlamakta güçlük çekiyor.. 🙂 Bir buçuk sene sonunda ingilizcemin epey geliştiğini rahatlıkla söyleyebilirim, üniversitede 150 kişi önünde 5 dakikalık proje sunmak ve dört farklı sınıf içi proje sunmak gibi deneyimlerim oldu. Annem ve babam ise boşluk doldurmalı sorular gibi konuşmaya başladılar, ki bu onlara yetiyor aslında. Her ikisi de 50 yaşına yakın. Bankacılık veya benzeri işleri ben hallediyorum, ama onların da defalarca bankaya gidip tarzan gibi her işlerini hallettiklerine şahit oldum (tarafsız olacağımı söylemiştim :D). Burada güzel olan şu, babamın ingilizcesi çok iyi olmasa da kendine ingilizceyi bilen bizlerden daha çok güveniyor ve insanlarla konuşmaya başlıyor. Bu atılganlığı bir buçuk sene önce hiçbir şey anlayaman canım babamı 1.5 sene sonunda neredeyse anlatılan her şeyi anlayan ama konuşmada sıkıntı yaşayan biri haline getirdi! 50 yaşında, türkiye'den emekli biri için güzel bir gayret ve başarı diyebilirim sanırım.

    Her neyse, biraz da İndiana'dan bahsetmek gerek.

    İndiana'yı Türkiye'de bir kente benzetecek olsam kesinlikle afyonkarahisar'a benzetirdim. Hem dibinde chicago (amerika'nın izmir'i) var hem de iklimi benziyor. YEMYEŞİL ve düz bir eyalet. Dağ, bayır veya yokuş görmedim hiç. Kışı soğuk ve yazı sıcak, klasik karasal iklim. Yakınında Michigan gölü olduğu için havası kuru da değil.

    Yaşadığımız yer, Carmel güvenli ve eğitimli bir yer. İndiana'nın en kuzeyinde Chicago, güneyinde de Kentucky esintileri görmek mümkün. Carmel civarinda genel itibariyle beyaz amerikalılar otursa da apartman komplekslerinde Türkler ve güney amerikalılar gibi ağzının tadını bilen yabancılar oturuyor. Yürüyüş yolları, okulları, spor salonları, parkları ve mahalleleri çok güzel ve bol bol aktiviteler oluyor.

    Şehir merkezi sıradan bir şehir merkezi. Bazı müzeler, kanal boyunca uzanan bir yürüyüş yolu ve sayısız kafe mevcut. İlk geldiğimde beni en şaşırtan şey su alacak bir yer olmamasıydı. İnsan köşeye bi migros da mı açmaz arkadaş? Neyse ki birileri de benim gibi düşündü de 2019 sonunda benim okuluma da yakın bir yere Kroger (Amerika'nın bimi, migrosu) açtılar. Ayrıca şehir merkezine çok yakın bir yerde büyük bir üniversite yerleşkesi var.

    Kiralar apartman komplekslerinde genel itibariyle uygun. Mesela bizim oturduğumuz yerde gaz ve su faturası kiraya dahil. Sitenin havuzu, fitness salonu, çamaşırhanesi var.

    Yaşanılacak yerler tavsiye listesi : Carmel - Fishers - Zionsville - Broad Ripple - Westifeld. Bir sıra yok, aklıma geleni önce yazdım (:

    Hanginiz hiç bilmediği bir oyuna başlarken en zor modda oyuna başlıyorsunuz ki? California'da veya New York'ta lap diye yaşamaya mı başlanır arkadaş? Hı, yok bu oyunu biliyorsanız ve maddi açıdan da sıkıntınız yoksa oralar afyon'dan daha güzeldir eminim (:


  • @strangereister Paylasim icin tesekkurler ☺


  • @MySea, içinde söyledi: Indiana

    @strangereister Paylasim icin tesekkurler ☺

    Adamsın 🙂


  • @strangereister paylaşım için teşekkürler 😊


Benzer Başlıklar

  • 78
  • 59
  • 106
  • 92
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum