Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• Norveç vatandaşları Türkiyeye pasaportsuz kimliksiz ülkemize girebiliyor Türklere vizeeeee uygulamasına devam ya ben kafayı yiyecem sonunda kendi ülkemizde 5 inci sınıf insan muhallemesi görülüyoruzz .vallahi bıktım yeminle bıktım

• ⭐⭐

Al benden de o kadar 😃

• ⭐⭐

@abrakadabra YUH! sinirlendim aksamleyin YUH! diyecek cumle yok. adina cok uzuldum abi

• NEW YORK

alt metni

Resmi adı "State of New York" idir. Kodu NY . 26 Temmuz 1788'de kurulmuştur.
    141 bin 299 kilometrekare alana sahiptir. Nüfusu 19,453,561'dir. Nüfus olarak ABD'nin en kalabalık dördüncü eyaletidir. En geniş şehri New York City, başkenti ise Albany'dir. Kuzeyden Kanada ile komşudur. Doğudan Vermont, Massachusetts ve Connecticut eyaletleri ile komşudur. ve Güneyinde ise okyanus vardır. Güneyden ve Batıdan Pensilvanya ile komşudur. Britanya İmparatorluğu'nun hakimiyeti var iken Kuzey Amerika'nın doğu kıyısında bulunan ve sonradan Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk 13 eyaletini oluşturan orjinal 13 koloniden bir tanesidir. Amerika'daki en büyük şehir olan ve ülkenin finans, kültür, ulaşım ve üretim merkezi olan New York şehri buradadır. Nüfusun %40'ından fazlası Katolik, %30'u Protestan %5'i Yahudi, %3,5'i Müslüman ve %1'i Budisttir. %13 ise herhangi bir dine mensup değildir. Lakabı "The Empire State" idir. Eyaletin şarkısı "I Love New York" idir.

BAYRAK:

alt metni

NEW YORK HAKKINDA FUN FACTS

1. İlk Amerikan satranç turnuvası 1843'te bu eyallette yapılmıştır.
    2. Vali Thomas E. Dewey Otobanı olarak bilinen 641 millik ulaşım ağı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en uzun paralı yoldur.
    3. Manhattan'daki Fashion Institute of Technology, Kozmetik ve Parfüm Pazarlamasında Anadal ile Fen Bilimleri Lisans Derecesi sunan dünyadaki tek okuldur.
    4. New York City'de 722 mil metro hattı var.
    5. Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkenti New York şehriydi.
    6. 3D filmlerin ücretli bir izleyici önünde ilk sunumu 10 Haziran 1915'te Manhattan'daki Astor Tiyatrosu'nda gerçekleşti.
    7. Genesee Nehri, güneyden kuzeye akan dünyadaki birkaç nehirden biridir.
    8. New York'un Oneida'daki en büyük gölü 79.8 mil karedir.
    9. New York'un en yüksek şelalesi 215 metrelik Taughannock'tur.
    10. Adirondack Park, Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, Glacier ve Olimpiyat Parklarının toplamından daha büyüktür.
    11. New York, arabalarda plaka gerektiren ilk eyaletti.
    12. New York Eyaleti, 58 yabani orkide türüne ev sahipliği yapmaktadır.
    13. New York'ta 70.000 milden fazla nehir ve akarsu var.
    14. İlk insanlar MÖ 10.000 civarında New York'a geldi.
    15. "Özgürlük Heykeli" New York'tadır. Heykel, Amerika Birleşik Devletleri'nin ve fırsat, demokrasi ve özgürlük ideallerinin bir sembolüdür. Fransa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne hediyedir.
    16. Özgürlük Anıtı'nın tepesindeki yedi çivi dünyanın yedi okyanusunu ve yedi kıtasını temsil eder ve evrensel özgürlük kavramını işaret eder. 1886'da şimdiye kadar yapılmış en yüksek demir yapıydı.
    17. Tuvalet kağıdı Joseph Gayetty tarafından New York'ta icat edilmiştir.
  • ⭐⭐

bugun ankara sozlesmeni ayt sinavimda sordular. gocmenlikle ilgilenmesem haberim olmazdi :D

• Merhaba Arkadaşlar Türk vatandaşıyım. Kore'de 1-2 yıl yaşayıp çalışacağım. Koreden greencard'a başvursam. Kore'de yaşadığım için Olumlu sonuçlanırsa sıkıntı çıkarmı?

• @celica nasıl geçti sınavınız?

• ⭐⭐

@dilmel Sordugunuz icin tesekkurler. Kotu gecti ortalama bir puan bekliyorum... Siz YKS'ye girdiniz mi???

• ⭐⭐⭐

@celica sıkma canını iyi kötü bir yere kayıt yap sonra wat yaparsın 🙏🏼

• @celica ben 2 sene önce yerleştim hocam.
    Sıkmayın canınızı. Olmadı bir sene daha girersiniz. Benim ilk girdiğim seneden bu yana 2 sınav daha yapılmış oldu. Zaman çabuk geçiyor.

Ha olmaz diyorsanız siz bilirsiniz. Sonuçta bir sene daha hazırlanınca garanti olmuyor kazanmak. Daha önceki konularınızda görmüştüm sanki bilişim alanına ilginiz vardı. Ortalama bir yerde bilgisayar-yazılım müh. okuyun ve okurken mutlaka İngilizcenizi ve alanda kendinizi geliştirin.

Sonra artık WAT mı yaparsınız yoksa kendinize bir şeyler kata kata yurt dışına iş amaçlı gidebilir misiniz orası size kalmış.

• Selamlar tekrardan herkese arkadaşlar nasip olurda gidersek ne iş yapmayı düşünüyorsunuz oralarda? Ben tır şoförü 😂

• @celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@dilmel Sordugunuz icin tesekkurler. Kotu gecti ortalama bir puan bekliyorum... Siz YKS'ye girdiniz mi???

size daha kötüsünü söyleyeyim uyuya kaldım :confused_face:

• @servet ilk yıl garsonluk, ikinci yıl garsonluk ve uber

• mesajım bulunsun , j1 olarak abddeyiz inşallah gg’de nasip olacak bu sene inanıyoruz.

• @servet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Selamlar tekrardan herkese arkadaşlar nasip olurda gidersek ne iş yapmayı düşünüyorsunuz oralarda? Ben tır şoförü 😂

onu bende düşünüyordum gerekli süreçleri tamamladınız mı siz ehliyet vs vs

• ⭐⭐⭐

Eğer Türkiye’de doğduysanız sorun olmaz ama eğer Kore’de doğduysanız başvururken ülkeyi Türkiye yerine Kore olarak seçmeniz gerekir. Başka ülke doğumlu olup ülkeyi Türkiye olarak gösterip vizeden red alanları okudum. İnce bi detay.. @gurusun

• ⭐⭐

@gurusun, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Merhaba Arkadaşlar Türk vatandaşıyım. Kore'de 1-2 yıl yaşayıp çalışacağım. Koreden greencard'a başvursam. Kore'de yaşadığım için Olumlu sonuçlanırsa sıkıntı çıkarmı?

Önemli olan doğum yeriniz. Türkiyede doğduysanız her halükarda türkiye kontenjanından başvuru yaparsınız. Korede çalışmanız yaşamanız bir şey değiştirmez.

• @uzaysan @waterman Yanıtlarınız için teşekkürler. Türkiye doğumluyum. Sadece bir süre Kore'de yaşayıp çalışacağım.

• ⭐⭐

@ahsenaydgdu sagol Ahsen abla... onceki iletilerinde dedigin gibi 1 sene disimi sıkıp wat yapacagim :)

• ⭐⭐

@yenihayaletadam adina uzuldum ya... yerlesmis miydin, ilk sinavin miydi???

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k