Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @Ömer-Kirişçi Tebrikler, vizeleriniz hayirli olsun. Saglik baglaminizla ilgili detayli paylasiminiz ve spesifik onerileriniz icin de tesekkur ederim, eminim fayda gorecek arkadaslarimiz olacaktir. Yolunuz acik olsun, saglikli ve guzel yasamlar.


  • @Ömer-Kirişçi tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Detaylar için de ayrıca teşekkürler :)


  • Green card ilk başvurduğumda öylesine başvurmuş ve kazandığımı öğrendiğimde hem sevinmiş hem de ne yapacağım konusunda kararsızdım çünkü aklımda ciddi olarak Amerika'ya gitmek yoktu. Biraz araştırma sonucu yeşilkart forumu buldum ve üye oldum. Sürecimin sağlıklı ilerlemesinde bu forumun çok büyük yardımı oldu. Türk vatandaşı olsam da ailemin yurt dışı görevinden ötürü yurtdışı doğumluydum ve as sıralamasındaydım, bu durumdan ötürü sorun yaşayabileceğimi düşünüyordum. Uğur beyin Ankara'ya güven olmaz uyarısından sonrada dosyamı Almanya'ya taşımaya karar verdim ailemin orada oturumu olduğu için ancak Frankfurt şahsi olarak benim oturumum olması gerektiğini ailemin oturumu üzerinden dosyamı taşıyamayacağını söyledi. Schengen visam olduğu için schengen bölgeleri dahil bir çok ülkeye mail attım dosyamı taşımak için ancak çoğu olumsuz döndü. Viyana'nın boş slot olduğu an dosyamı isteyeceğine dair mail atmasından bir hafta sonra ise Ankara mülakat dağılımı yaptı. Bende ilk iş Viyana'ya dosyamın taşınmasına gerek kalmadığını Ankara'dan mülakat tarihi aldığımı yazdım, dakikalar içinde geri dönüş için teşekkür edilen ve mülakatta şans dileyen bir mail aldım. Ve sonrasında mülakat için evraklarımı hazırlamaya başladım.

    14 Haziran Unganlar Randevusu;
    Sabah 9.00 randevusu için 8.30 da 4.katta beklemeye başladım. Randevu saatinde içeri alındım ve hazırladığım evraklar (Passport ve Covid-19 aşı kartı) istendi, sonra 3.kata inip akciğer grafisi çektirmem istendi. Saat 10.30 tekrar gelmemi söylediler. 4. kata çıkıp Handan Hanım tarafından muayene edildim. Klasik sorular soruldu, daha önce ameliyat geçmişiniz oldu mu, intihar düşündünüz mü gibi sorular sonrasında 4 aşı yaptı, ertesi gün saat 15.00 da sonuçlarımı teslim alabileceğimi söyledi. Çıkışta toplam 360 dolar ödedim.

    16 Haziran Konsolosluk Randevusu;
    Sabah 8.45 mülakatı için 7.45 de konsolosluk önünde sırada beklemedeydim. İlk sırada önce görevli memur sadece pasaportu istedi, sonra ikinci bir sıraya girdim ve pasaporta bakarak isimler okunup içeri alındım x-rayden geçerek. Bahçeden geçtikten sonra ana binaya girdim, sol taraftaki görevlilerden biri hangi tür vize için geldiğimi sordu, green card dedim bir sıra numarası verdi ve beklemem gerektiğini söyledi. Bir kaç dakika sonra sıra numarası yandı ve ilk veznede istenilen evrakları verdim (passport, 2 adet vesikalık fotoğraf, unganlar sağlık muayenesi, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 6 aylık banka hesap dökümü, diploma aslı ve fotokopisi, yüksek lisans öğrencisi olduğum için okuldan aldığım ıslak imzalı öğrenci belgesi, ne olur ne olmaz diye formül A belgesi de aldım ancak istenmedi). Görüşmeyi hangi dilde yapmak istediğimi sordu, ingilizce biliyorum ama türkçe yapmak istiyorum diye ilettim (okuduğum deneyimler sonrası türkçe yapmak isteyenleri sarışın bir beyefendiye yönlendiriyorlarmış ve daha kolay geçiyormuş diyerek kendi kanaatimce bu şekilde ilerlemek istedim, hatta lisans diplomam da eğitim dilim ingilizce yazıyordu, görevli kadın baktı dikkatlice sanırım anlam veremedi ama dediğim gibi bu şekilde ilerlemek istedim ). Görüşme için ikinci kez sıra numarasının yanmasını bekledim, ancak bu süre yoğunluktan mıdır bilmiyorum 2 saati buldu, 8.45 randevuma 10.45 de ancak girebildim ve adım seslendiğinde o heyecanla vezneye ilerledim.
    Konsolos bey önce sağ eli kaldırıp yemin ettirdi ve parmak izi aldı, bu sırada kendisi ingilizce konuşmaya başladığı için bende ingilizce devam ettim ve benim için sorun olmazsa ingilizce devam etmek istediğini söyleyerek yanında ki tercümanı gönderdi ve ingilizce devam ettik.
    Konsolos: tüm evraklarınız tam görünüyor, hala öğrenci misiniz?
    Ben: evet, psikolojide yüksek lisans yapıyorum.
    K: yurtdışında doğmuşsunuz.
    B: evet ailemin görevinden dolayı orada doğdum ancak savaş çıktıktan sonra Türkiye'ye geri döndük, yaklaşık 5 ay orada kalmışız.
    K: yani Türkiye'de yetiştiniz?
    B: evet.
    K: ilginç bir yaşam hikayeniz var gibi, peki Amerika'da nereye gitmeyi ve ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    B: North Carolina gideceğim orada aile dostumuz var ilk süreç için bana yardımcı olacak, burada yüksek lisansımı bitirdikten sonra orada doktora yapıp kendi alanımda çalışmak istiyorum.
    K: o halde vizenizi onaylıyorum, tebrikler.
    O sevinçle diploma aslını almayı bile unutmuşum konsolos bey hatırlatıp verdi.
    Bir de dipnot düşmek istiyorum. Hem öğrenci olup hem çalıştığım için bankada yeterli miktarda para gösteremedim. Ve yine deneyimlerden okuduğum kadarıyla öğrenci kazananların çoğundan sponsor istendiğini biliyordum, bu yüzden görüşme öncesi sponsor bulup evrakları imzalatıp görüşmeye ne olur ne olmaz diye götürmüştüm. Ancak sponsor istenmedi bile en çok buna sevindim sanırım.
    Süreç başından beri başta Uğur bey olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Umarım bu ileti, okuyan herkese bir şekilde yardımcı olur. En kısa sürede kazanan herkesin vizelerine ve hayallerine kavuşmasını diliyorum.


  • @batuhant genç yaşta bu cesaret çok güzel, amerikada başarılar ☺️


  • @chucker süpersin tebrikler başarılar amerikada ☺️


  • @myna hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dilerim 🙏


  • @myna Öncelikle tebrik ederim, Orta Doğu'dan kurtulan bir kişi daha görmek nasip oldu 😀 Yeni hayatınızda başarılar temenni ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @myna Çok şanslı birisiniz. Aman nazar değmesin 🧿
    Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun👏


  • @Ömer-Kirişçi Tebrikler, güle güle kullanın vizenizi 🥳


  • @myna Tebrikler, her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻 Darısı bekleyen bizlerin başına 😍


  • @gucarslan çok teşekkürler Uğur bey


  • @maximtk teşekkürler


  • @Berkan-0 teşekkürler


  • @Serap-2 teşekkürler


  • @Tahsin-Sav teşekkürler


  • @asl teşekkürler


  • @ozanurgun teşekkürler kardeşim, sen de alacaksın çok emek verdin


  • @lumos teşekkürler


  • @bozyuruk teşekkürler


  • 17 şubat 2023 saat 10:00 da olan mülakatıma 09:00 gibi gitmiştim. Elçilik önünde büyük bi kalabalık vardi. Mülakata göre alıyorlardı. Sora bana gelince pasaportu verip x ray den geçip elçilik binasına girdim. 2 adet fotoğraf verdikten sonra 330 dolar ödeme istediler onu verdim. Ardından sırasıyla belgeleri istediler. Belgeleri kontrol ettikten sonra bana bi fiş verip (I-84 )numarali fişimi alıp bekleme salonunda beklemeye başlamıştım. 45 dk kadar sonra sıram yandı ve 7 numaralı gişeye gittim. Sarışın beyaz Amerikalı bir bayan karşıladı beni ve mülakata Türkçe mi İngilizce mi girmek istediğimi sordu. Bende Türkçe girersem daha iyi olur diye cevap verdim. Hemen bi bayan tercüman geldi ve sağ elimi kaldırıp yemin ettim. Ardından ne iş yaptığımı sordu Ayakkabi modelciliği yaptığımı söyledim. Amerika’da nereye gideceğimi sordu tennessee dedim. Kim var diye sordu. Bende arkadaşım orda yaşıyor yanına gideceğim dedim. Ardından açık öğretim mezunu olduğum için bi kaç soru sordu bende hafiften terlemeye başlamıştım :)) ardından yanına bir kaç memur daha çağırıp mini bi toplantı yaptı. Bana dönüp sarı bı kâğıt verdi üzerinde I-134 ve Transcript yazılıydı. İdari işleme kalmıştım. Tamamıyla bi hayal kırıklığıydı çünkü çok büyük motivasyon ile gitmiştim mülakata. Çok üzülmüştüm ama pes etmedim tabiki. Bilenler bilir en yakın halk eğitim merkezine gidip Transcript çıkartıp ardından amerikadakı arkadaşlarımı arayıp sponsor belgelerini istedim. İşlemler istediğim gibi hızlı ilerlemedi istediğim belgeler bazı aksiliklerden dolayı aksadı. Gönderdiğim belgeleri de elçilik yanlış belge gönderdiğime dair mail attı bana. Ben düzeltip bırdaha attım ancak daha belgelerım ptt ile oraya varmadan pasaportumu bana geri gönderdiklerine dair bi sms aldım. Tam bi hayal kırıklığına uğramıştım. Ama pes etmedim istedikleri belgeleri bi kez daha attım ancak olumlu yada olumsuz bir cevap alamadım. Umutlarım tükenmişti pes etmeye çok yaklaşmıştı Umutlarım azalmıştı. Artık işime gücüme tekrardan sarılmaya başlamışken hiç beklemediğim bir anda şöyle bi mail aldım…

    Please send the hardcopies to the Embassy along with your passport. (Lütfen basılı kopyaları pasaportunuzla birlikte Büyükelçiliğe gönderin.)

    Mutluluktan havalara uçmuştum bütün Umutlarım yeniden yeşermişti. Hemen ertesi gün pasaportu göndermiştim. Ve 1 gün sonra bi belge daha istediler ardından beklemeye başladım. 1 hafta sonunda pasaportumu ptt ye verdiklerine dair mail geldi. Me gariptir ki vizeyi alıp alamadığımı bilmiyordum. Bı yanım heyecan bi yanım da tedirginlik vardi çünkü vizeyi alamazsam 1 ay bitkisel hayattan cıkamazdjm galiba :)) neyseki korkulan olmadı ve vizem basılıydı. Güzelce arkadaşım özgürle sevindikten sonra eve geldik. Ve hazırlıklara başladım bavul çanta bilet derken ABD ye gitmeme 3 gün kaldı Şuan. Oraya Gitmeden Greencard maceramı buraya yazmak istedim. Belki okuyan birileri olurda kendisine motivasyon olur. Umarım isteyen herkes vizesini alır. Benden bu formu okuyana ufak bi tavsıye olsun… ne olursa olsun hayallerinin peşinden git. Asla pes etme sağlıcakla kal yeşilkart forum…20.06.2023

    22.10.2021 ilk başvuru
    08.05.2022 onaylandi
    24.05.2022 evrak gönderimi
    20.12 2022 mülakat maili geldi
    17.02.2023 tarihi için mail aldım (Mülakata girdim Apye kaldım)
    30 mart ek evrak gönderimi
    Ap completed tarihi 26.05. 2023
    Case ıssued olma tarihi 07.06.2023
    12.06. 2023 pasaportumu ptt den teslim aldım.
    24.06.2023 ABD ye ilk giriş New York


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum