Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

L1B Vize Gerekliligi


  • Merhaba,

    11/2020 tarihi ile 01/2022 arasinda Turkiye’nin en buyuk lojistik firmalarindan birisinde New Jersey ofis icin “remote” olarak calistim. 18/01/2022 tarihinde sirketten istifa ettim ve Avustralya’ya egitim amacli tasindim. Simdi eski bolge yoneticim beni L1B vizesi ile Amerika’ya transfer etmek istiyor. Hukuken son 3 yil icinde 1 yildan fazladir sirkette calismis olma sartini sagliyorum. Fakat basvuru yapilacagi sirada istifa ettigim icin suan sirketle bir ilisigim bulunmuyor. Bu durum vizeyi almama engel olur mu ? Bu konuda net bir ayrim yapilmamis gocmenlik bakanligi sitesinde. Sonucta son 3 yilin icinde 1 yildan fazladir ayni sirkette calismis oluyorum. ????


  • @simsekugur98, içinde söyledi: L1B Vize Gerekliligi

    Merhaba,

    11/2020 tarihi ile 01/2022 arasinda Turkiye’nin en buyuk lojistik firmalarindan birisinde New Jersey ofis icin “remote” olarak calistim. 18/01/2022 tarihinde sirketten istifa ettim ve Avustralya’ya egitim amacli tasindim. Simdi eski bolge yoneticim beni L1B vizesi ile Amerika’ya transfer etmek istiyor. Hukuken son 3 yil icinde 1 yildan fazladir sirkette calismis olma sartini sagliyorum. Fakat basvuru yapilacagi sirada istifa ettigim icin suan sirketle bir ilisigim bulunmuyor. Bu durum vizeyi almama engel olur mu ? Bu konuda net bir ayrim yapilmamis gocmenlik bakanligi sitesinde. Sonucta son 3 yilin icinde 1 yildan fazladir ayni sirkette calismis oluyorum. ????

    Sayın @simsekugur98, bu konuyu şirketin avukatına mutlaka yönlendiriniz. İstisnai bir durumdan bahsediyorsunuz. Genelde şirketler istifa eden elemanlarına bu tarz bir imkan sunmazlar. L1B vizesi şirkete bağlılığını kanıtlamış çalışanlara sunulur. Çalışmanın süreklilik arz etmesi gerekir. Sizdeki istifa durumu vizeyi almaya engel teşkil edebilir. Durumunuza detaylı bakmak gerekecektir. Kısa süreli çalışmama durumları tatil gibi L1B vizesinin alımında problem yaratmaz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Sınırdışı edilmenin vize görüşmelerine etkisi

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    356 Bakış
    O
    Evet Türkiyede yabancı uyruklu öğrenciyim, ülkeden çıkış yaparken deport yiyeceğim yüksek ihtimalle, green card ve ya vize görüşmelerinde bu ret yememe sepep olurmu ve ya başka bir sorun teşkil edermi bunu öğrenmek istiyordum.
  • Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    201 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor? Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik. Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz. İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz. 1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal? 2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu? 3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi? Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler. Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    467 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • L1B ➡️ I-485

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1
    1 Oy
    3 İleti
    179 Bakış
    F
    @Claudia-J-Muslu Tesekkur ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum