Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

• Merhabalar,

Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.

Benim durumum ise; overstay yüzünden vizem revoked edildi. Yani ABD de toplamda 355 gün kalarak overstay yaptım. Türkiye ye döndükten sonra mail hesabıma da ABD Ankara Büyükelçiliğinden mail geldi.

Durumunuzda oluşan değişiklikler nedeniyle Dış İşleri Bakanlığınca vizeniz iptal edilmiştir. Eğer tekrar ABD ye giriş yapmak istiyor iseniz yeni vize mülakatına şahsen girmeniz gerekmektedir diye mail adım.

Geçtiğimiz Nisan ayında da Körfez ülkelerinin bir tanesinde; ABD elçiliğinden randevu aldım ve mülakatta girdim(o ülkede oturumum mevcut). Mülakatta bana sorulanlar ise; neden ABD de fazla kaldınız dediklerinde gerçeği söylemek durumundaydım. ve Çalıştığımı söyledim.

Vizeye ihtiyacımın olduğunu ve artık yeni bir iş dalında ilerlediğim için B1/B2 ve C1/D vizesine ihtiyacımın olduğunu ifade ettim. Fakat mülakatta yaklaşık 20-25 dk lık bir görüşme sonra red aldım. Durumum hakkında hiç bir şekilde bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta ise konsolosluğa mail attım. Mailde; çalıştığım firmanın yurt dışı seferlerini ABD ye gerçekleştireceğini belirten bir mail gönderdim. ve mail de konu olarak red almış olduğum DS160 formunun numarasını yazdım. Bunu belirtmemin neden ise belki konu başlığından mevcut durumumu kontrol ederler diye.

Fakat Konsolosluktan gelen dönüş ise; tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Bu durumda sizden ihtiyacım olan bilgi ise geçmişte yapmış olduğum; vizenin veriliş amacına göre kullanılmamasından dolayı yeni bir vize görüşmesinin yapılmasından önce yapmam gereken bir durum varmı dır.?

Tavsiyelerinizi mümkünse alabilir miyim.?

Çünkü tekrardan DS160 formu dolduracağım..

Verebileceğiniz bilgiler doğrultusunda vizemi alabilirsem eğer çok mutlu olacağım.

Teşekkür ederim

Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.

Saygılarımla

• @rüzgargülü, içinde söyledi: Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

Merhabalar,

Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.

Benim durumum ise; overstay yüzünden vizem revoked edildi. Yani ABD de toplamda 355 gün kalarak overstay yaptım. Türkiye ye döndükten sonra mail hesabıma da ABD Ankara Büyükelçiliğinden mail geldi.

Durumunuzda oluşan değişiklikler nedeniyle Dış İşleri Bakanlığınca vizeniz iptal edilmiştir. Eğer tekrar ABD ye giriş yapmak istiyor iseniz yeni vize mülakatına şahsen girmeniz gerekmektedir diye mail adım.

Geçtiğimiz Nisan ayında da Körfez ülkelerinin bir tanesinde; ABD elçiliğinden randevu aldım ve mülakatta girdim(o ülkede oturumum mevcut). Mülakatta bana sorulanlar ise; neden ABD de fazla kaldınız dediklerinde gerçeği söylemek durumundaydım. ve Çalıştığımı söyledim.

Vizeye ihtiyacımın olduğunu ve artık yeni bir iş dalında ilerlediğim için B1/B2 ve C1/D vizesine ihtiyacımın olduğunu ifade ettim. Fakat mülakatta yaklaşık 20-25 dk lık bir görüşme sonra red aldım. Durumum hakkında hiç bir şekilde bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta ise konsolosluğa mail attım. Mailde; çalıştığım firmanın yurt dışı seferlerini ABD ye gerçekleştireceğini belirten bir mail gönderdim. ve mail de konu olarak red almış olduğum DS160 formunun numarasını yazdım. Bunu belirtmemin neden ise belki konu başlığından mevcut durumumu kontrol ederler diye.

Fakat Konsolosluktan gelen dönüş ise; tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Bu durumda sizden ihtiyacım olan bilgi ise geçmişte yapmış olduğum; vizenin veriliş amacına göre kullanılmamasından dolayı yeni bir vize görüşmesinin yapılmasından önce yapmam gereken bir durum varmı dır.?

Tavsiyelerinizi mümkünse alabilir miyim.?

Çünkü tekrardan DS160 formu dolduracağım..

Verebileceğiniz bilgiler doğrultusunda vizemi alabilirsem eğer çok mutlu olacağım.

Teşekkür ederim

Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.

Saygılarımla

Sayın @rüzgargülü, ABDde 180 günden fazla ve 360 günden az hukuka aykırı sürede bulundu iseniz ABDye otomatik olarak 3 yıl giriş yasaklısı sayılırsınız. Bu süre 360 günü geçti ise ABDye 10 yıl giriş yasaklısı sayılırsınız. Waiver prosedürünü yapmadan ABD vizesi almanız mümkün degildir. Waiver prosedürü için kendi başınıza başarılı olmanız çok zor olur. Mutlaka avukat yardımı almanız gerekecektir. DS 160i yapacaksınız visa mülakatında waiver başvurunuzu vermeye hazır olmanız şarttır.

• Merhaba @Claudia J. Muslu,

Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım.

Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.?

Teşekkür ederim.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Yeni statü onaylanmadan Amerika'dan Türkiye'ye dönmek

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    1
    0 Oy
    1 İleti
    145 Bakış
    M
    Merhabalar gecen yaz j1 vizesi ile amerikaya geldim ve j1 sonrasi turist vizesi ile amerika da kaliyorum. Turist vizemin suresi 13 temmuz da bitiyor. Bende ulkeme geri donmeyi dusunuyorum fakat yaz mevsimi suresince bir kac ay daha kalip oyle donmeyi istiyorum yani eylul ayi gibi. Turist vizesine bir kez daha basvurup sonuclanana kadar sure kazanabilirim fakat bir yandan da avukat ucreti odemek istemiyorum. O yuzden sorum eger ki turkiyeye statum olmadan donersem ne gibi sorunlarla karsilasabilirim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    163 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysnngull, içinde söyledi: evlilik sonrası green card işlemleri beklenenden uzun sürdüğü için hızlandırma başvurusu yapabilir miyim? merhabalar, abd vatandaşı eşimle mart 2022 yılından beri evliyiz.kansas eyaletinde evlendik ve green card başvurumu eylül 2022 yılında gönderdim (medical examination hariç) sonra uscisden rfe geldi eşimin geliri yeterli olmadı ve kasım 2022 yılında eşimin ailesinin sponsorluk belgelerini gönderdik. ondan bir kaç ay sonra çalışma ve seyahat iznim elime ulaştı. mart ayında I-130 formu onaylandı ve o esnada biz tennessee eyaletine taşındık ve şu anda burada ikamet ediyoruz. ama hala I-485 formunda bir ilerleme yok. durumla ilgili herhangi bir güncelleme yok ve işlemlerin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum ve aksiyon almak istiyorum. süreci nasıl hızlandırabilirim? uscis ile nasıl iletişime geçebilirim? processing times kontrol ettiğimde eski yaşadığım yeri mi baz almam lazım yoksa şu an yaşadığım yeri mi? yardımcı olursanız sevinirim. Sayin@ysnngull, hizlandirma talebi, davanizda karar verilmedigi surece, her asamada sartlariniz uygun ise yapilabilir. Esinizin sponsorluk belgelerinde sorun var ise ve hatta hala sorun var ise bunu cozmeden sonuca ulasamazsiniz. Sorunu dogru tesbit edebilirseniz cozumunuz hizlanir. Bunun icin davanizin bir avukat tarafindan incelenmesi yararli olacaktir. USCIS ile contact centerden veya online inquiry yolu ile temasa gecebilirsiniz.
  • Sabıka kaydı ile vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    533 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • H2b acil vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    430 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nick, içinde söyledi: H2b acil vize Sn muslu hukuk yetkilisi. Yakında başlayacak olan iş için (h2b) acil vize randevusu talebi kabul edilir mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Yoksa 2023 haziran ve sonrasına randevu atıyorlar Sayın@nick; H2B vizeleri için genelde acil vize randevusu talebi kabul edilmez. Ancak sektöre bağlı olarak istisnalar olabilir sağlık sektörü gibi. Durumunuza bakıp bunu başarı şansını değerlendikten sonra acil vize randevusu talebi yapılabilir. Bazi mülakat istisnaları da getirilmiştir. https://www.state.gov/expanded-interview-waivers-for-certain-nonimmigrant-visa-applicants/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k