Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sınırdışı edilmenin vize görüşmelerine etkisi

• Merhabalar. Şuan Türkiyede öğrenciyim, belge eksikliğinden dolayı oturum izni alamadım. Büyük ihtimalle ülkeden çıkarken 3 ay gibi bi süre deport yiyeceğim, gelicekte her hangi bi ülkeye vize almak için başvurduğumda avrupa ve ya Amerika farketmez, bu ret yememe sebep olurmu ve ya başka bi sorun teşkil ede bilirmi? ki bildiğim kadarıyla greencardda da ds 260 formunda bununla ilgili bir soru vardı. Teşşekürler.

• @omrrsll, içinde söyledi: Sınırdışı edilmenin vize görüşmelerine etkisi

Merhabalar. Şuan Türkiyede öğrenciyim, belge eksikliğinden dolayı oturum izni alamadım. Büyük ihtimalle ülkeden çıkarken 3 ay gibi bi süre deport yiyeceğim, gelicekte her hangi bi ülkeye vize almak için başvurduğumda avrupa ve ya Amerika farketmez, bu ret yememe sebep olurmu ve ya başka bi sorun teşkil ede bilirmi? ki bildiğim kadarıyla greencardda da ds 260 formunda bununla ilgili bir soru vardı. Teşşekürler.

Sayin @omrrsll, durumunuzu net olarak anlayamadim. Turkiyede yabanci uyruklu ogrencimisiniz? TCden mi oturum izni alamadiniz? Amerikan vizesi basvurularinda her turlu suc/cezalarinizi belirtmeniz gerekiyor. Eger suc/cezai durumunuz var ise bunlari belirtmeniz gerekecektir cunku dunyanin her yerinde olan suc/cezalarin belirtilmesi gerekmektedir.

• Evet Türkiyede yabancı uyruklu öğrenciyim, ülkeden çıkış yaparken deport yiyeceğim yüksek ihtimalle, green card ve ya vize görüşmelerinde bu ret yememe sepep olurmu ve ya başka bir sorun teşkil edermi bunu öğrenmek istiyordum.

Benzer Başlıklar

• Amerika Dava Katilim icin vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    230 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • 1 Oy
    2 İleti
    247 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yukojo01, içinde söyledi: Greencard çıkması j1 vize görüşmesini olumsuz etkiler mi? Merhaba, Eğer greencard çıktıysa j1 vize görüşmesini olumsuz yönde etkiler mi? hatta alma şansın 0 gibi bir şey dediler. ne düşünüyorsunuz bu durumda? ds formunu türkiyedeki konsolosluğa göre doldursam , vizeyi almak için mecburen buraya gelmek zorunda kalacağım için j1 için görüştüğümüz vize memuru olumlu bakar mı? Veya hiç doldurmadan mı görüşmeye gitmeliyim? Sayın @yukojo01, j1 vizesi göçmen niyeti olmayan bir vizedir. Bu vize türünde siz ülkenize döneceğinizi belirtiyorsunuz. Yeşil kart ise ABDde daimi kalış niyeti içerir. Ancak DV yolu ile kazanılan yeşil kartı alma garantili olmadığı için j1 ile çelismediğine dair bazı iddialarda bulunulabilir. Yine de DS 260 formunu doldurursanız j1 görüşmeniz olumsuz etkilenebilir. Çünkü bu formu doldurmak göçmenlik niyetini bildirmek demektir. En iyisi j1i aldıktan sonra DS 260 formunu doldurmak -yinede ABDye girişte problem yaşayabilirsiniz- veya yapabiliyorsanız ABDden adjustment of status yolu ile yeşil kartı almaya çalışmak olacaktır. Bu durumda DS 260 formunu doldurmanıza gerek olmaz. Direkt ABDden başvurunuzu I-485 formu ile yaparsınız ( eğer 2 yıl TCye dönüş şartınız yok ise eğer var ise waiver yapmanız gerekecektir.)
  • Sabıka kaydı ile vize başvurusu

4
    0 Oy
    4 İleti
    536 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi

2
    0 Oy
    2 İleti
    269 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dnzbb, içinde söyledi: Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi Merhabalar biz 27.02.19 da abd vatandaşı eşimle türkiyede evlendik. Mart 2019 da uscis e başvurduk. 18 şubat 2021 de ankarada mülakatımdan bir gün sonra pasaportumun postaya verildiğine dair mail aldım ve 3-4 gün sonra vizem elime ulaştı. Pasaportumda evliliğimiz 2 yılını tamamlamadığı için vize kategorim CR1 yazıyordu. 7 Haziran 2021 de Abd ye giriş yaptım ve 25 Haziran 2021 de green card ım geldi. Bu sefer vize kategorim IR1 yazıyor ve card expired 2031 yazıyor. Ben bu durumda 2 yıl içinde herhangi bir belge doldurmalı mıyım? (Cr1 olunca GC ı 2 yılda yeniletiyoruz) ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı? Sayın @dnzbb ; Belgelerinize bakmadan bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak evlilik iki yıldan fazla geçerli olduğunda yeşil kart daimi olarak veriliyor. Bazen hatalı kayıt mümkündür. Bu linke bakiniz. Eğer evlilik iki yıldan daha az sureli ise o zaman geçici yeşil kart veriliyor ve I-751 formuna başvurmak gerekiyor. https://www.uscis.gov/green-card/after-we-grant-your-green-card/conditional-permanent-residence/removing-conditions-on-permanent-residence-based-on-marriage Eğer durumunuz konusunda emin değilseniz, kart ve tarihlerinizle beraber durumunuzu bir danışmanlık görüşmesi ile kontrol etmenizde yarar vardır. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k