Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

L1B ➡️ I-485

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar Sayın Muslu Hukuk Bürosu,

    Katkılarınızdan dolayı forumca gerçekten minnettarız. Sonsuz teşekkürler.
    @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu

    Sorum şu;
    L1B sonrası EB3 yolunda EAD aldıktan sonra, hangi aşamada güvenle aynı kategoride başka bir işveren için çalışılabilir?

    Güvenle dememden kasıt herhangi bir şekilde I-485 onayını olumsuz etkilemeyecek şekilde.

    Şöyle bir yazıya denk geldim fakat ne kadar doğrudur bilemedim, o nedenle size danışmak istedim.

    F0FCC238-9F57-49A0-A5E1-4C3068CC9DE5.jpeg

    Syg.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: L1B ➡️ I-485

    Merhabalar Sayın Muslu Hukuk Bürosu,

    Katkılarınızdan dolayı forumca gerçekten minnettarız. Sonsuz teşekkürler.
    @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu

    Sorum şu;
    L1B sonrası EB3 yolunda EAD aldıktan sonra, hangi aşamada güvenle aynı kategoride başka bir işveren için çalışılabilir?

    Güvenle dememden kasıt herhangi bir şekilde I-485 onayını olumsuz etkilemeyecek şekilde.

    Şöyle bir yazıya denk geldim fakat ne kadar doğrudur bilemedim, o nedenle size danışmak istedim.

    F0FCC238-9F57-49A0-A5E1-4C3068CC9DE5.jpeg

    Syg.

    Sayin @FreeWorld,
    Bu soruya cevap vermek mümkün değildir. Çünkü I-485 onayını olumsuz etkileyecek değişik nedenler olabilir. Bu gördüğünüz yazı AC21 is değiştirebilme kanunu ile ilgilidir ve calıştığınız işyeri iflas ederse veya başka bir işyerine geçmek isterseniz vize işlemlerinizi devam ettirip hangi durumlarda bunu yapabileceğinizi belirleyen kanundur. H-1B vizeleri ile ilgilidir. Bazen bu kuraldan yararlanabilmek için L vize sahipler H-1B vizesine geçmek istemektedirler.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu Tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

  • I-130, Petition for Alien Relative

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mustafa-Ozatkan, içinde söyledi: I-130, Petition for Alien Relative Merhabalar, ben 2021 yilinda asylum davami kaybettim ve avukatimla beraber karara ihtiraz ettik. 2022 yilinda amerikan vatandasiyla evlendim ve hala evli bulunmaktayim. I-130 icin wave edildi ancak 3 senedir hic bir ses seda yok. Bir fikir veren olursa cok sevinirim. Sayin@mustafa-Ozatkan, I-130 ve I-485 sureci mahkemede iken de yapilabilmekte ancak surec fakli islemektedir. Bu sureci mahkeme nezdinde yurutmeniz gerekir. Avukatinizla takip ediniz.
  • I-193 waiver

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    259 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu? Sayın @floryalı , Sorunuza cevap verebilmek için hangi kategoride ABD’ye giriş yaptığınıza emin olmak gerekir. I-193 genelde, eğer pasaport veya vizeniz yok ise veya sona ermiş ise ABD’ye giriş için özel bir izindir. Anlattığınızdan size yeşil kartlı olarak aldılar diye değerlendiriyorum. Ama bunu mutlaka I-94 kartınıza bakarak onaylayın. Buna su linkten ulaşabilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Vatandaşlık değerlendirmesi için surenin ne olduğu hangi kategoride giriş yaptığınızla direkt ilgilidir. Yeşil kartlı olarak alindi iseniz sureniz islemeye devam eder, ancak sizi turist gibi bir kategoride aldılar ise yeşil kartı kaybetmiş olursunuz ve zaten vatandaşlık sureci söz konusu olmaz. Teşekkürler.
  • Daca ve I-130 sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    3 Oy
    2 İleti
    207 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
  • I-485 sonrasi yasal statumuz

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    580 Bakış
    goodluckG
    Tesekkurler @Claudia-J-Muslu Hanim. Cevabinizi kendisine ilettim. Cok memnun oldu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum