Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Blog Yazarak Para Kazanan Var mı?

Gündem ve Sohbet
3 3 232 3

Benzer Başlıklar

  • Evren'deki yıldız sayısı, Dünya'daki kum tanesi sayısından fazla mı?

    Gündem ve Sohbet
    6
    7 Oy
    6 İleti
    704 Bakış
    A
    Ne kadar büyük sayılar ve ne kadar küçük şeyler. Bu tarz sorular sorulduğunda hep aklıma avagadro (NA) sayısı gelir. Lise Bilgisi: "6,02 x 10 üzeri 23 tane hidrojen atomu 1 gr ediyor." Sadece 1 gram. Bir insan ömrü 70 sene ortalama dersek, 2,2 x 10 üzeri 9 saniye yapıyor. Şuana kadar yaşamış kaç insan vardı dersek, Vikipedi'ye göre 110 milyar insan doğmuş. Yani 11 x 10 üzeri 10 tane insan Dünya'ya gelmiş. Şuana kadar tüm insanlar tarafından yaşanmış toplam saniyeye bakarsak; 24,2 x 10 üzeri 19 yapıyor. Hala avagadro sayısının 3000'de biri gibi küçük bir değer. Yani hidrojen atomu elle tutulabilir olsaydı ve gelmiş geçmiş insanlık doğumdan ölüme kadar hidrojen atomunu saniyede 1 tanesini saysaydı şuan 1 gram atomun yalnızca 3000'de biri kadarını saymış olacaktık. Bu bana her düşündüğümde çok çarpıcı gelir. Bir de %99,9 saflıkta altın olayı var ki hiç sormayın. Hayali bir senaryo: 1 mol altın alayım dedim (Kütle numarası 196 sanırım) Yani 200 gr altın alacağım. Soruyorum tüccara bunun saflığı nedir? Yani altın alıyorum da ne kadarı altın ne kadarı diğer madenlerden? Adam cevap veriyor: Hocam Yüzde 99.9 saflıkta bu altın. Ben de diyorum ki: hmm demekki binde 1 oranda altın değil aldığım şey. Yani 6,02x10 üzeri 20'si altın değil altın diye aldığım şeyin :) Bu sayılar insanı delirtir. Çok düşünmemek lazım.
  • pakaji diye bir arkadaşımız vardı ne oldu ona ya

    Gündem ve Sohbet
    21
    0 Oy
    21 İleti
    977 Bakış
    RhonsterR
    @pakaji hoşgeldin toxic biri sanmıştım ağzına geleni sayıp içindekileri kusup kaçan tiplerdensin diye düşünmüştüm yanılmışım
  • Amerika'ya gidip pişman olan var mı?

    Kilitli Gündem ve Sohbet
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    817 Bakış
    crazycellsC
    @yayakaldim34 eski konulara yeni ileti yazilamiyor mu?
  • Çok tepkili insanlar var

    Gündem ve Sohbet
    131
    -3 Oy
    131 İleti
    12k Bakış
    azuleverdeA
    @crazycells Teşekkür ederim sayın @crazycells. Yorumlarınızla durum benim için de daha aydınlatıcı oldu ve bu söylediklerinizle de forumla ilgili bahsettiğim kaygılarımın anlaşıldığını görmek güzel oldu benim için. İrdeleyince, üzerine konuşunca daha bir anlaşıldı ve çözülmeye doğru ilerledi kanısı oluştu bende. Umarım buna ayrılan vakte değmiştir ve bir fayda olarak kalır. Başlığı günün sonunda tekrar hortlatıp sayın @daydreamer'ın rahatsız olmasına sebep olmak istemezdim (hâlâ öyle değilse çok daha iyi tabii ki) ama sizce de bir fırsat olabilir mi sayın @daydreamer, önceki bakış açınızla başlığı şimdi tekrar gördükten sonraki bakış açınızı karşılaştırmak açısından? (: Herkese iyi forumlar dilerim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum