Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan

    Ozellikle aile olarak geleceklere, sn @murattoirimazu nin de yasadigi bolgeleri tavsiye ederim. Ayrica, turk topluluguda bizim Charlotte tarafina gore daha guclu o bolgede. Ara sira, o bolgedeki turk restaurantlarina ve turk marketine biz de 2 saat yol yaparak ugruyor, ihtiyacimizi karsiliyoruz.

    Morrisville, Cary, Chapel Hill gibi bolgeler oldukca guzel ve aileye uygundur. Eger isim nedeni ile Charlotte bolgesinde olmasaydim, kesinlikle tercih edecegim bolgeler bunlar olurdu.


  • north carolina'yi gelecek arkadaslara tavsiye ederim. nezih, sakin ve yasanacak bir eyalet. fiyatlar su an uygun ve ortalama seviyesinde fakat cok goc aliyor son zamanlarda. @FreeWoRLD un de bahsettigi gibi turkler bayagi var, 3 adet turk restorani ve turk marketi mevcut. ayrica unuttugum, eksik veya yanlis yazdigim seyler var ise @FreeWoRLD ekleme yapabilir.

    yasayan insanlarin egitim seviyesi yuksek ve daha mutevazi bir yasam tarzlari var. mesela teksas'da ki gibi cok luks araba gormezsiniz.

    tabiki eyalet ve sehir secerken mesleginize uygun is imkanlarina sahip olup olmadigini arastirmanizi oneririm. cunku burasi cok buyuk bir eyalet degil. bunu neden belirttim, cunku geldiginiz zaman uber, lyft vs. gibi gundelik islerle gecinme olasiligi diger kalabalik eyaletlere gore daha az olacaktir.

    onceden bir yazi yazmistim onu biraz guncelleyerek paylasabilirim burada, gelecek arkadaslara fikir verebilir. yalniz bu yaziyi pandemi oncesi yazmistim, issizlik verileri vs. degisiklik gosterecektir.


    su an icin amerika`da yasanabilecek nezih ve hayat kalitesi yuksek eyaletlerden biridir.

    dogasi cok guzeldir, hemen hemen dort mevsim yasanir, kislari cok soguk gecmez. iklimi bizim karadeniz taraflarina benzer. hava acikken bir anda bulutlanir, saganak yagmur yagar ve on dakika sonra kurur. sonbaharlari harikadir her yer rengarenk olur. kislari isi belki bir veya iki gun bazen ise hic kar yagisi olmadan gecer. yazin sahillerinde guzel vakit gecirilebilir. ayrica meshur (bkz: virginia beach) e ise uc bucuk saat de varabilirsiniz. diger belli basli yerlere ulasim sureleri ise,washington 4 saat, new york 8.5 saat, orlando 9 saat, atlanta 6 saat.

    is imkanlari acisindan bakacak olursaniz, bir cok buyuk teknoloji firmalarini barindiran ve uc buyuk universite (bkz: duke university), (bkz: north carolina state university) ve (bkz: university of north carolina) tarafindan kurulan (bkz: research triangle park) bulunur. kuzeyin silikon vadisi denir. rtp bolgesinde ve north carolina da bulunan buyuk teknoloji firmalarindan bazilari;

    (bkz: ibm)
    (bkz: red hat)
    (bkz: sas institute)
    (bkz: lenovo)
    (bkz: citrix)
    (bkz: infosys)
    (bkz: epic games)
    (bkz: cisco)

    uydu ofisi olarak ise:
    (bkz: microsoft)
    (bkz: oracle)
    (bkz: nvdia)
    (bkz: google)

    ve bunun gibi daha bir cok firmanin bilgilerine rtp directory map web sitesinden ulasabilirsiniz.

    teknoloji ile direk alakasi olmayan fakat bu alanda cok elaman alan diger buyuk sirketler:
    (bkz: bank of america)
    (bkz: fidelity)
    (bkz: lowe's)
    (bkz: duke energy)
    (bkz: bb&t)
    (bkz: iqvia)
    (bkz: metlife)
    (bkz: credit suisse)
    (bkz: allstate)
    (bkz: deloitte)
    (bkz: carolina health care system)
    (bkz: volvo)

    diger sektorlerden fortune 500 sirketleri
    (bkz: basf)
    (bkz: nucor)
    (bkz: vf corporation)
    (bkz: laboratory corp. of america)
    (bkz: sonic automotive)
    (bkz: hanesbrands)
    (bkz: sealed air)

    bunlarin disindaki belli basli sektorler ise bankacilik, finans, tekstil, saglik ve kimyadir. hatta trump'in gecen hafta ziyaret ettigi, asinin ilk uretiminin yapilacagi FUJIFILM Diosynth Biotechnologies buradadir.

    issizlik cok dusuktur. son verilere gore is imkanlari bakimindan amerika`da 9. eyalet secilmistir. cok goc almaktadir son yillarda. ev almak istediginizde bulamayabiliyorsunuz. eger eli yuzu duzgun bir ev ise su an icin en fazla bir hafta ilanda duruyor.

    insanlar genelde egitimli ve saygililardir. vergi olaylarinda ise tax-friendly olarak gecer, yani ne cok cok dusuk, ne de yuksektir vergiler.

    (bkz: raleigh) tarafi icin konusacak olursak, oturabileceginiz cok nezih semtler mevcuttur. (bkz: cary), (bkz: apex), (bkz: morrisville) gibi. son yillarda buyuk goc almaktadir.


  • High Pointle ilgili bilgisi olan var mi acaba? yakin zamanda oraya tasinacagiz


  • 1 yıl olacak neredeyse Charlotte’da yaşıyorum, herşey iyi hoş gibi ama inanılmaz bir ev krizi var. Aşırı göçten dolayı şehir hazırlıksız yakalanmış durumda, kiralar da Teksas’a göre yüksek sayılır. Almaya kalkınca da 300k civarı bütçe ile Charlotte’da iyi bir ev bulmak çok zor iken, Houston veya Teksas’da malikane alınabiliyor.

    Görece yeni yerleşimlerden, Indian Trail ve S.Carolina’da Fort Mill yerleşim açısından gelişen bölgeler. Buralarda ev alıp oturup, Charlotte’da çalışan çok kişi var.


  • @Ghost Sağlık sigortaları dahil, normal bir yaşamda, aylık 2 kişilik gider ortalama 3500 usd düzeyinde


  • @caglarcan Houston'u cok bilmiyorum ama Austin'de 300k ya ortalama evler var artik. CA gocu de burayi salliyor. Tesla ve Apple sagolsun seneye burada da ev kalmaz. Burada 2.8k/ay 3 kisi 2+2 apt yasam maaliyeti.


  • @caglarcan teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. O zaman şöyle bir soru ortaya çıkıyor. 2 kişinin çalışması ile ve yapacakları delivery, garsonluk, otel işleri vs gibi işler ile aylık ortalama 3500$ kazanılabilir mi? Bir de ortalama 3500$ gideri biraz daha açma imkanınız var mıdır? Yani kabataslak;

    1+1 Daire Kira: 1000$
    2 Kişilik Sağlık Sigortası: 500$
    Mutfak/Mama Giderleri: 500$
    Araba Giderleri: 300$
    vs. gibi.

    Son olarak Charlotte şehrinin hangi bölgesini / tarafını önerirsiniz yerleşmek için?


  • @Ghost 2 kişi için:
    1400 kira (su, internet, spor salonu dahil)
    120 telefon
    40 elektrik
    279 Araç kredi
    200 Araç kasko+ Ev sigorta
    500 Sağlık sigortaları
    500 Market
    300-400 Diğer yeme içme gezme vb

    Oturduğum yer, Dilworth diye geçiyor. Merkezde olmasına rağmen, park, bahçesi bol güvenli bir yer. Fiyatların uçuk olduğu bir bölge ama avantajları da çok, örneğin Amerika gibi yerde arabasız markete gitme imkanı olan bir yer. Ev 1+1. Bu fiyata şehir dışına çıkınca biraz daha geniş evlere geçme şansı var.

    Bölge olarak Noda, Commonwealth de tavsiye ederim, hem nezih hem de fiyat olarak fena değil.

    Sizin yapmayı planladığınız işler için, merkez çok faydalı olur. Bulunduğum bölge restorant ve evlere servis açısından çok yoğun, corona nedeniyle zaten restorant içinde yemek yeme bittiği için genelde eve söylüyorlar. Üstte yazdığım yerler de bu anlamda oldukça iyi.

    Ben home office satış işi ile uğraşıyorum. Evden ve bölgeden genel olarak memnun olsam da niyetim, daha sakin şehir dışı bir yere çıkmak veya mortgage a girmek, çünkü kira sözleşmesi bitmeye yaklaştı. Ev alma işine girersem eyalet değiştirme dahi planlar arasında, çünkü Charlotte’da ev fiyatları saçma artmış durumda. Fort Worth, Plano, Houston, Austin taraflarını tekrar bir gezme planım var. Kafalar karışık 🙂 Kira vermek bana hep batmıştır, çünkü başkasının mortgage’ını ödüyoruz

    Giderlere ilişkin 1000 usd’ye yakın kurtulabilinecek gider var aslında. Örneğin araç kredi ile alınmayabilir, böylece kasko masrafı da düşer. Ben kredi skoru artsın diye böyle bir yola girmiştim. Ayrıca diğer yeme içme vb kalemi de keyfi, azalır artabilir.

    Sağlık sigortası başlı başına bir konu, biz UHC den özel poliçe yaptırmıştık. Deductible 5000 usd, copay 75 usd. Çok kullanmamaya rağmen, riske atmamak adına ödüyoruz. Bana en çok batan giderlerden biri.

    Charlotte genel anlamda iyi yerdir, başlangıç için de rahat sayılır. Yine de gider ve genel masraflar anlamında Teksas’dan bir miktar yüksek kalır.


  • @caglaror Teşekkürler. Austin çok güzel bir yer, birkaç gün kalmıştım şehir seçimi aşamasında. Teksas ile alakası yok, doğa vs olarak. Ama sektör olarak biraz IT tekelinde sanırım


  • @Ghost 2 kişi çalışarak 4000 usd rahat kazanabileceğinizi düşünüyorum. Her yerde işe alım ilanları var. Özellikle büyük market zincirleri vb. Ups, Fedex, DHL de bakılabilir. Ayrıca trucking işleri için de Charlotte tam bir merkez olarak geçiyor, iş imkanı orada da fazla. İlave olarak otomotiv kültürü çok yaygın, Nascar’ın merkezlerinden biri, bunun uzantısı olarak oto al sat, tamir veya otomotiv ile alakalı yan işlerden ciddi kazanç sağlanabilir. E.Independence Boulevard otomotivin merkezi. Finans veya bankacılık ise şehrin ana faaliyeti. Bank of America’nın merkezi, Wells Fargo, Chase oldukça aktif ve şubeleri var


  • Charlotte, NC havaalani ayrica American Airlines icin ikinci en busy hub. Birincisi Fort Worth, TX. Charlotte'dan hem guneydogudaki eyaletlere hemde Karayip adalarina yapilan tum seferler duzenleniyor. Ben 4-5 defa Charlotte'da aktarma yaptim, ozellikle Arkansas ve Florida ucuslarinda. Havaalani cok modern ve bakimli degildi ama cok kalabalikti. Yani havaalani baglantili isler de bulunabilir.


  • @Senay-Sirin, içinde söyledi: North Carolina

    Ikinci kriter dogal olarak is imkanlarinin yeterli olmasi ve kazanilan para ile yasam masraflarinin birbirine orani. Bu acilardan da NC tercih edilebilecek yerlerden biri. Dun bir haber gormustum, simdi aradim linki bulamadim, kisaca ozetlemek gerekirse Durham NC'da bir kisinin minimum gecim masrafi $23,000 civari iken ortalama gelir $74,000 civari diyordu. Yani egitimli insanlara yonelik yuksek maasli isler cok ve ev fiyatlari uygun. Durham aile icin ideal degil derseniz, hemen yakininda Chapel Hill, cary, morrisville gibi yerler daha nezih.
    Duke university, UNC Chapel hill, NC state university Raleigh kalitelli okullar. Yanilmiyorsam Aziz Sancar da UNC 'de.
    North carolina'yi henuz gidip gormedim, mayista gitmeyi dusunuyorum, oglumla ev bakmak ve kiralamak zor olacak 😐 Turkiyedekiler gelmeden tasinma stresi aradan ciksin istedim, bilmiyorum artik nasil olacak. "Just do it" deyip yola cikiyorum, ondan sonra da boyle iki ayagim bir pabuca giriyor 😬

    @Chandler


  • @Joey, içinde söyledi: North Carolina

    @Senay-Sirin, içinde söyledi: North Carolina

    Ikinci kriter dogal olarak is imkanlarinin yeterli olmasi ve kazanilan para ile yasam masraflarinin birbirine orani. Bu acilardan da NC tercih edilebilecek yerlerden biri. Dun bir haber gormustum, simdi aradim linki bulamadim, kisaca ozetlemek gerekirse Durham NC'da bir kisinin minimum gecim masrafi $23,000 civari iken ortalama gelir $74,000 civari diyordu. Yani egitimli insanlara yonelik yuksek maasli isler cok ve ev fiyatlari uygun. Durham aile icin ideal degil derseniz, hemen yakininda Chapel Hill, cary, morrisville gibi yerler daha nezih.
    Duke university, UNC Chapel hill, NC state university Raleigh kalitelli okullar. Yanilmiyorsam Aziz Sancar da UNC 'de.
    North carolina'yi henuz gidip gormedim, mayista gitmeyi dusunuyorum, oglumla ev bakmak ve kiralamak zor olacak 😐 Turkiyedekiler gelmeden tasinma stresi aradan ciksin istedim, bilmiyorum artik nasil olacak. "Just do it" deyip yola cikiyorum, ondan sonra da boyle iki ayagim bir pabuca giriyor 😬

    @Chandler

    bilemedim 😃 güzel gibi ama orlando 😛


  • @Chandler nc kalabalık olmadığı için delivery fazla kazandıramazmış, biz yine plana sadık kalıp orlandoyu düşünelim 😃


  • @Joey, içinde söyledi: North Carolina

    @Chandler nc kalabalık olmadığı için delivery fazla kazandıramazmış, biz yine plana sadık kalıp orlandoyu düşünelim 😃

    evet ilk etapta para çok gerekli olacak, emekli olunca belki düşünebiliriz 😃

  • ⭐⭐⭐

    Cocuklu ailelerin okul arastirmasi yaparken, greatschools.org 'dan ziyade asagidaki linkte okullarin basari sonuclarini gosteren websiteyi de ek olarak incelemesini tavsiye ederim;


  • Forbes tarafindan, North Carolina 2017 yilindan bu yana ucuncu kez, is yapmak icin en iyi eyalet secilmis. Amerika'da ki en yuksek goc alma oranlarindan biriyle, insanlar son on yildir north carolina'ya goc ediyor. Son 14 yildir ilk beste yer almis, son uc senedir ise birinciligini koruyor. Buna bagli olarakta ev fiyatlari artmaya devam ediyor maalesef.

    Siralama soyle;
    1- North Carolina
    2- Texas
    3- Utah

    Listenin tumune ulasmak icin: https://www.forbes.com/best-states-for-business/list/#tab:overall

    Konu ile alakali olarak iki tane onemli gelisme var.

    Birincisi, eyaletin unlu oyun sirketi olan Epic Games, Cary'de, eski Cary Towne Center alisveris merkezini 95 milyon dolara satin almis ve burasini global ofis merkezi olarak tekrar insaa edecekmis. Haberi surada: https://www.bizjournals.com/triangle/news/2021/01/03/epic-games-buys-cary-towne-center-for-headquarters.html

    Ikinci olarak ise, Research Triangle Park yani uc universtenin kurmus oldugu teknoloji parki, Hub isimli yeni bir proje baslatti. Morrisville tarafinda, is merkezi, ofis alanlari, alisveris merkezi ve otellerden olusan bu projenin insaatina baslanilmis durumda. Detaylar icin: https://hub.rtp.org/

  • ⭐⭐⭐

    Charlotte tarafinda ne yapilir, nerelere gidilir sorusuna cevap olarak asagidaki haritayi paylasmak istedim.

    Cafe ve barlar, restoranlar ve ayrica gezilip gorulecek, ziyaret edilebilecek noktalarin tumu google harita uzerinde.

    https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1xMbf5mocPpkKtnR7nBqbsCBTZznUilrE&usp=sharing

  • ⭐⭐⭐

    "Software engineering" ve "machine learning" alaninda calisan ve calismayi planlayanlar icin iyi bir haber;

    Apple, seneye acilacak Austin TX kampusunden sonra bir sonraki adresi North Carolina eyaleti, Raleigh olarak secti. 3000 kisilik bir ekip istihdam ederek 1 milyar dolardan daha fazla yatirim yapma plani var. Raleigh, NC sehrinde acilacak kampus Research Triangle alaninda olacak. Raleigh ve Durham sehirlerinin oldugu dogu yakasinin gelecegi gercekten parlak sahsi fikrim.

    Ayrica, Google ve Fujifilm firmalari da ciddi miktarlar ile eyalete yatirim karari almis gorunuyor;


  • Herkese merhabalar,
    Biz High Pointte yasiyoruz. Burasi cok kucuk bir sehir ve ev kontratimiz biter bitmez tasinmak istiyoruz. Charlotte ya da Raleigh iyi birer secenek gibi duruyor. Oradalarda yasayan insanlara birkac sorum olacak
    Bulundugunuz sehrin hangi bolgeleri yasamak icin idealdir?
    Ortalama aylik ne kadar harcaniyor?
    Memnun musunuz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum