Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar..
    Avustralya'da yaşarken green card çekilişine nasıl katılabiliriz? Bununla alakalı hiçbir bilgi bulamadım. Oldu da kazandık diyelim işlemler nasıl ilerliyor onu da bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @akin türkiye'dekilerle aynı forumda gerekli bilgiler mevcut kazandığınızda randevunuzu size yakın konsolosluktan alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @Rhonster Merhaba, öğrenci vizem var bu sene Avustralya'da olma ihtimalim var sınırlar açıldığı taktirde. DV 2022 talihlisiyim. Türkiye'de konsoloslukların açılmaması veya geç açılması durumunda orada biraz daha kalıp başvurumu orada yapmak istiyorum. Henüz DS doldurmadım gidebileceğim netleşince veya TR'deki durumlar netleşince doldurmayı düşünüyorum. Sizce sakıncası var mı?

    Ancak sağlık raporları veya diğer belgeleri orada yapmak nasıl olur, hangi şehir, hangi hastane, buradakinden daha masraflı olma ihtimali var mı, görüşme sırasında tercüman tutabılırmıyım veya gerek var mı gibi sorulara yanıt verebilecek var mı? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @niko, içinde söyledi: Green Card başvurusunu Avustralya'da yaşarken yapmak!?

    @Rhonster Merhaba, öğrenci vizem var bu sene Avustralya'da olma ihtimalim var sınırlar açıldığı taktirde. DV 2022 talihlisiyim. Türkiye'de konsoloslukların açılmaması veya geç açılması durumunda orada biraz daha kalıp başvurumu orada yapmak istiyorum. Henüz DS doldurmadım gidebileceğim netleşince veya TR'deki durumlar netleşince doldurmayı düşünüyorum. Sizce sakıncası var mı?

    Ancak sağlık raporları veya diğer belgeleri orada yapmak nasıl olur, hangi şehir, hangi hastane, buradakinden daha masraflı olma ihtimali var mı, görüşme sırasında tercüman tutabılırmıyım veya gerek var mı gibi sorulara yanıt verebilecek var mı? Teşekkürler.

    DS-260 formunu doldurup gonderebilirsiniz.

    Daha sonra formda adres degisikligi yapip, KCC'den mulakat yerini degistirmesini talep edeceksiniz.

    Avustralya'da gocmen vize veren konsolosluk hangisi ise, bu tur bilgiler icin o konsoloslugun sitesini incelemelisiniz.

    Masraflar 3 asagi 5 yukari ayni olacaktir...

  • ⭐⭐

    ....bir hafta evvel bas bakanimiz yil sonuna kadar sinirlarin acilmiyacagini soyledi,yurt disindan australya sira ile kendi vatandaslarini getiriyor,yeni zellanda ,katar,singapore ve amerikan ucaklari geliyor,aileden biri qantas hava yollarinda calisiyor,cok isci cikarmalarina ragmen onu cikarmadilar,2 gun evvel sirket yurt disi ucuslariyla calisan veya yurt disi servislerde calisan elemanlarindan isci cikaracagini beyan ettiler.,australyada covit-19 bitmis gibi ama hala tedbirler var,bu yuzdende yurt disindan turist ve ogrenci gelmesi biraz zor, hindistanli bir suru australya vatandasi var, hindistandan gelebilmek icin yalvariyorlar,40-50 kisilik bir grup gelmisti yarisi pozitif cikti.

    ..australyadaki amerika konsoloslugundan iyi muamele gorulur dusuncesindeyim. bol sanslar.australya universitelerinde egitim goren cok talebeler var unilere buyuk gelir kaynagi oluyor,2 yildir ne yapiyorlar bende merak ediyorum


  • @crazycells teşekkürler


  • @sir-altan Genel olarak ülkenin kapalı olduğunu biliyorum ancak şuan üniversite öğrencileri için alım söz konusu önümüzdeki Haziran Temmuz aylarında gerçekleşmesini bekleniyor. Ancak dil okulu öğrencisi olduğum için Ekim Kasım aylarnı bekliyoruz. Zaten çok daha ilerisi benide riske atar.

    Covid'i kontrol altına almış bir ülkede konsolosluğun kapanma ihtimali de olmayacağından vize mülakatımı orada rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum bende. Umarım en kısa sürede iyi haberler gelir de en azından ona göre yol haritası çizerim. Belirsizlik çok kötü.

    Ayrıca daha önce Avustralya'dan greencard alabilen Türk varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum