Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells teşekkürler


  • @MySea evet duymustum onu ama NYC ve NYC sınırları içinde yaşamıyorum


  • @neslikaan TurboTax'derim. Kullandim ve gayet basarili.


  • Herkese merhaba arkadaşlar, forumda arama yaptım ancak konuya ilişkin mesaj bulamadım. 2021 yılında ABD'ye giriş yapanlar 2021 yılı için 2022'de vergi beyanı yaptığında, herkesin yıl içinde taksitle aldığı "Advance Child Tax Credit"i TAX return olarak topluca alabilecek mi? Ek bilgi, gelirimiz Eylül sonrası ABD'ye girdiğimiz için doğal olarak $24.000 altında kalıyor ve kızım 4 yaşında. @knnrn @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor Evet, 2021 yılında vergi mükellefi olduğunuz için 2021 yılı child tax credit ve stimulus gibi ödemeleri alacaksınız.


  • Cevabınız için teşekkür ederim. @knnrn Bu da ikinci sorumu doğuruyor. Ben Eylül ayında Türkiye'den gelip Ekim, Kasım ve Aralık aylarında çalışmış olduğum için o aylara ait ödenekleri mi alacağım yoksa tüm yıl için mi alacağım?

    Aslında mantık yürütünce cevap kendiliğinden geliyor ancak insan bilmeyince ve farklı bir kıtaya göç edince maalesef net cevap almak istiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor Tüm yılın tax credit ve stimulus ödemelerini alacaksınız. Giriş tarihinizden öncekileri de.

    Vergi beyanı yaparken ise sadece girişten sonraki gelirleri beyan edeceksiniz.


  • @knnrn Kenan Bey, karı koca sizi sürekli soru yağmuruna tutuyoruz biliyorum 🙂 Yardımlarınız için de teşekkür ederiz. Child Tax Credit 3600$ ancak diğer stimulusları bilmiyorum. Toplam ne kadar stimulus dağıtıldı acaba? İnternetten bulduğum veriler genellikle doğru çıkmayabiliyor.


  • @thementor

    4 yasindaki kiziniz icin $3,600

    Ayrica sene basindaki kisi basi $1,400


  • @mysea 0366394a-d924-4ad3-87e1-42addd1b7f0a-image.png

    Böyle bir görsele eriştim bağlantısı da şu: https://www.pgpf.org/blog/2021/03/what-to-know-about-all-three-rounds-of-coronavirus-stimulus-checks

    Buradaki ödemelerin hepsini veriyor ya da verecek olma ihtimalleri yoktur sanırım?

    2 yetişkin 1 çocuk için (12002) + (6002) + (1400*2) + (500+600+1400)= 8900$ yapıyor.

    Hoş yukarıda ilk üç stimulus check var. Belki sadece belki de son stimulus (third) ödemesi yapılacak ki o bile 4200$ ediyor.

    Belki de tamamen hayale kapılıyoruz 😃 Daha vergisini dahi yeni ödemeye başladığımız ülkeden bu kadar ödeme almamız hayal bile olamayabilir.


  • @thementor First ve second round odemeler 2020 de yapildi. Siz ondan yararlanamiyorsunuz cunku 2021 de giris yaptiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @thementor turbotax vs gibi bir yerden doldurursunuz sanirim. Size zaten kocaman ekranda kocaman harflerle tek bir soru sorarak ilerliyorsunuz doldururken. Orada stimulus odemesinden ne kadar aldiniz diye soracak siz $0 diyeceksiniz. Baska bir ekranda child tax credit odemesi ne kadar aldiniz diye soracak, yine $0 diyeceksiniz. En sona almaniz gereken tutari hesaplayip tax return'unuz ona gore hesaplanacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor Hayale kapılmalık bir durum yok aslında. Kanun belli, kural belli. 2021 yılında göçmenlik kazandığınız için 2021 yılı için verilen bu destekleri almaya hak kazanıyorsunuz. Stimulus ödemeleri bir vergi iadesi değil, o nedenle vergi vermiş veya vermemiş olmanızın bir önemi yok.


  • @knnrn Evet TorboTax'de hesaplama yaptığımda dediğiniz gibi çıkıyor. CreditCarma, CashApp'i satın almış ve Tax kısmını oraya aktarmış. Oradan hesapladığımızda ise veriyi farklı gösteriyor. Artık vergi iadesi zamanında ak koyun kara koyun çıkacak ortaya.

    f2a88b07-b1b2-45f1-b0fb-5b50f6298046-image.png


  • Herkese merhaba. Ben de bir soru sormak istiyorum. 2021 yili icinde ABD'ye yerlestik. Ilk etapta ben is buldum ve W2 ile calismaya basladim. O donem isverenim tarafindan W4 formunu doldurmam istendi. Ben married filing jointly olarak formu doldurdum. Dedigim gibi esim calismadigi icin other jobs seceneginde herhangi bir miktar belirtmedim. Daha sonra esim doordash, lyft vs yapmaya basladi. Fakat ben esimin gelirini o forma yazmadim. Sorum su: esimin tahmini gelirini belirtmedigim icin herhangi bir vergi cezasiyla vs karsilasabilir miyim? Bir de esim W2 lu olmadigi icin vergi beyannamesini esimle birlikte nasil yapacagiz? Cok karmasik gorunuyor. Ilk beyanimiz ve hata yapmaktan cekiniyoruz acikcasi. @knnrn ve @crazycells cevap verirseniz memnun oluruz. Simdiden tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @imgey, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Herkese merhaba. Ben de bir soru sormak istiyorum. 2021 yili icinde ABD'ye yerlestik. Ilk etapta ben is buldum ve W2 ile calismaya basladim. O donem isverenim tarafindan W4 formunu doldurmam istendi. Ben married filing jointly olarak formu doldurdum. Dedigim gibi esim calismadigi icin other jobs seceneginde herhangi bir miktar belirtmedim. Daha sonra esim doordash, lyft vs yapmaya basladi. Fakat ben esimin gelirini o forma yazmadim. Sorum su: esimin tahmini gelirini belirtmedigim icin herhangi bir vergi cezasiyla vs karsilasabilir miyim? Bir de esim W2 lu olmadigi icin vergi beyannamesini esimle birlikte nasil yapacagiz? Cok karmasik gorunuyor. Ilk beyanimiz ve hata yapmaktan cekiniyoruz acikcasi. @knnrn ve @crazycells cevap verirseniz memnun oluruz. Simdiden tesekkurler.

    Yıl sonunda IRS'e yüklü miktarda borçlu çıkmadığınız sürece W4 formuna ne girdiğiniz tamamen sizi ilgilendirir. Bizim iş yerinde evli ve çocuklu olduğu halde bekar ve çocuksuz olarak dolduran bir sürü arkadaş var. Bu sayede yıl sonunda büyük bir vergi iadesi alıyorlar. Bunu bir anlamda para biriktirme yöntemi haline getirmişler. Bu durum devletin de işine geliyor çünkü vatandaştan faizsiz kredi almış oluyorlar.

    Vergi beyanınızı düzgün bir biçimde yapın. Eşinizin çalıştığı uygulamalar vergi formlarını verecek, onları kullanacaksınız. Karmaşık değil, çok kolay olduğunu göreceksiniz.

    Bu da ilgili konu: https://www.irs.gov/taxtopics/tc306


  • @knnrn cevabınız için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Delivery yapanlar için vergi ödemesi nasıl oluyor bu konuda yapılan bir video


  • @knnrn Merhaba , Turbotax te child tax credit almak için 2021 yılında Amerikada 6 ay yaşadınız mı şeklinde bir soru var .Eğer 6 ay yaşamamış isek child tax credit veriyor.Aksi halde vermiyor.Benim bu durumdaki sorum şu .. Ekim /Kasım/Aralık ayı gibi giriş yapan kişiler açısından 6 ay dışarıda yaşamış oluyor gibi görünse de ... bizler giriş yapınca Göçmen statüsü kazandığımızdan göçmen olarak 6 ay dışarıda yaşadığımız süre Hayır oluyor.. Bu surumda bu sorunun cevabı evet mi hayır mı olmalı.. Karışık yazdım biraz ama özetlemek gerekirse Giriş yapmakla kazandığımız Göçmen statüsü ile Amerika dışında 6 ay yaşamadık .Girişten önce zaten göçmen değildik .. Ne dersiniz bu konu hakkında ? Teşekkürler Şimdiden ..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aksu, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    @knnrn Merhaba , Turbotax te child tax credit almak için 2021 yılında Amerikada 6 ay yaşadınız mı şeklinde bir soru var .Eğer 6 ay yaşamamış isek child tax credit veriyor.Aksi halde vermiyor.Benim bu durumdaki sorum şu .. Ekim /Kasım/Aralık ayı gibi giriş yapan kişiler açısından 6 ay dışarıda yaşamış oluyor gibi görünse de ... bizler giriş yapınca Göçmen statüsü kazandığımızdan göçmen olarak 6 ay dışarıda yaşadığımız süre Hayır oluyor.. Bu surumda bu sorunun cevabı evet mi hayır mı olmalı.. Karışık yazdım biraz ama özetlemek gerekirse Giriş yapmakla kazandığımız Göçmen statüsü ile Amerika dışında 6 ay yaşamadık .Girişten önce zaten göçmen değildik .. Ne dersiniz bu konu hakkında ? Teşekkürler Şimdiden ..

    Hiç böyle bir soru sorulduğunu duymadım. Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz lütfen? Genelde çocukla yılın altı ayından fazla yaşadınız mı diye sorar.


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 113
  • 11
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum