Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vancouver

Kanada
59 17 2.8k 16

• @ibrahimasar bana göre en mantıklısı gözde bölgelerin dışındaki eyaletlere bakmak.
    Çünkü BC ve ON için çok fazla talep var. Bu bence risk hele yaş +40 ise.
    Örneğin, alberta, nova scotia, Manitoba olabilir.
    Bu eyaletler göçe daha fazla ihtiyaç duyuyor çünkü Kanada diyen herkesin aklına Vancouver yada Toronto geliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmet-JS Mantıklı bir tavsiye. Okul için de o bölgelerdeki bir devlet okuluna mı başvurmamı tavsiye edersin? Nova Scotia güzel görünüyor. Halifax mesela..

• @ibrahimasar tam emin olmamakla birlikte Nova Scotia eyaletinin iş bulma açısından biraz zorlu olduğunu duydum.BC ve Ontario dışında Alberta ve Manitoba eyaletleri iş bulma konusunda bir nebze daha avantajlı olabilir.

• @ibrahimasar nova scotia güzel görünmekte birlikte liman ticareti dışında iş konusunda sıkıntılı. Araştırmalarım sonucunda en mantıklı bölgenin Alberta olduğuna karar verdim. İkinci tercihim Manitoba olurdu. Aslında amaç olarak ilk hedef PR almak olmalı. Ondan sonra nerede olursa olsun yaşarsın.
    Daha önce de söylediğim gibi gönlüm çılgınca Vancouver istiyor ama gönül yaşımı geçtim. Hedef odaklı düşünüyorum. Beş yıl Alberta sonra neden olmasın.

• ⭐⭐

Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama

• @Calibraturbo PR alma konusu eyaletten eyalete değişen bir şey mi? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmetty, içinde söyledi: Vancouver

@Calibraturbo PR alma konusu eyaletten eyalete değişen bir şey mi? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Evet, her eyaletin/bölgenin ayrı programları var. Popüler olmayan eyaletler daha kolay PR veriyor.
    https://www.cicnews.com/2020/09/which-province-in-canada-is-easiest-to-immigrate-to-0915699.html#gs.nb3dxv

• @ibrahimasar, içinde söyledi: Vancouver

Ardından o seviyeden devlet kolejinin isteyeceği seviyeye çıkabilecek şekilde ILACKiss ile uzaktan eğitim alacağım. Ocak ayı içinde 2 aylığına İstanbulda olmayı planlıyorum. Annemin bakımı için gideceğim ve iş güç olmayacağı için oldukça bol vaktim olacak. Online derslerin haricinde de seviyeme uygun bir kaç kaynak kitap ve test kitabı alıp baya baya ders çalışacağım. 12 haftalık bir program planlıyoruz. Eğer seviyem devlet kolejine kayıt olacak kadar yükseldiyse (yanılmıyorsam ielts 6,5 ve ya üzeri) devlet kolejinden mesleki geleceğime uygun bir bölüm seçip 2 yıllık programa kayıt olacağım.

Şimdi dikkatimi çekti ve bir şeyler yazmak istedim. Ben ILACKiss de Pathway programındayım. Kendi tecrübeme göre naçizane önerilerde bulunak istiyorum.
    Eğer planınız ILAC ya da benzeri bir dil okuluna devam edip sonra onların anlaşmalı olduğu bir college ye geçmek ise:

1. Türkiye' de yapılan seviye ölçümlerine kesinlikle inanmayın. Türkiye'de yaptığım seviye testi High-Intermediate çıkmıştı hatta ILAC'ın online testini de yaptım onda da Intermediate çıkmıştı fakat kayıt sırasındaki test beni pre-Intermediate olarak gösterdi. Şimdi anlıyorum ki, gerçekten pre-Intermediate düzeydeymişim. Pathway programda bunu çok iyi anladım:)
    2. Süre konusunda çok dikkatli olun. Ben ağustos 17 de başladım. Şu an Pathway II düzeyindeyim. Bu hızla devam ettiğimde Mayıs'ta Pathway III düzeyini bitirmiş olacağım ki bu düzey tüm anlaşmalı okullar için yeterli ve hatta IELTS için 7+ demek. Yani ben 9 aylık program ile bu düzeye gelebiliyorum. Herkesin durumu farklı olabilir fakat dil konusunda en önemli kriter zamandır. Bir ay çalışarak fonksiyon, polinom, trigonometri, türev ve integral öğrenebilirsiniz ama bir ayda dil öğrenemezsiniz. ILAC ta her level yaklaşık 1 ay demek. Sitesine girerek kabaca bir zaman hesabı yapabilirsiniz. Örneğin seviyeniz 5 çıktı ve Pathway bitirmek istiyorsunuz. Bunun anlamı en az 8 ay demek. En büyük sorununuz zaman olacak. İnanın bana bu olaya başladığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bazı sahtekarlara aldanmamak gerek. 3 ayda ingilizce öğretiyoruz gibi reklam yapanlardan bahsediyorum.
    3. Gitmeyi planladığınız College'nin DLI listesinde "YES" ibareli olmasına dikkat edin. Bunun anlamı okulu bitirdikten sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kalmayın diye. Bu listede PGWP için "YES" yazılı okullardan mezun olunca 3 yıla kadar çalışma izni alabiliyorsunuz.

Not: Yazmaya devam edeceğim:)

• @Calibraturbo, içinde söyledi: Vancouver

Manitoba bile yaşı +40 olanlar için kolay PR veren eyalet değil ama ben 3 yıl soğuk yemeye razıyım :) Planlarım arasında Alberta 1. sırada Manitoba 2. sırada.

• 2 yıllık cc'i bitirdikten sonra kaç yıl içinde PR'a başvurulabilir? 2 yıllık CC sonrası bazı okullar çalışma izni sunuyor bu süreçte PR almak için ne kadar süre boyunca eyalette ikamet etmek gerekiyor?

• Buyuk ihtimalle uydurma bir yazi ama bu konuya iyi gider simdi:

https://www.izdiham.com/kanadaya-tasinan-bir-mersinlinin-gunlugu/

• Herkese Günaydın.
    sabah sabah ingilizce öğrenmek ile ilgili bir video paylaşmak istedim. Belki de bu arkadaşları tanıyorsunuz.
    Eğer amacınız Amerikada ya da Kanadadaa okul okumak ise, bu video bir takım ipuçu vermekte dil öğrenimi ile.
    Daha önceki paylaşımımda dil öğrenmenin en büyük sorunu zaman demiştim. Bu arkadaşlar bunu deneyerek görmüşler tıpkı benim gibi.
    Aklınızdan "ya ne olacak 5 ayda öğrenirim" diye geçiriyorsanız belki de harekete geçmek için tam zamanıdır. Ertelemeyin
    https://www.youtube.com/watch?v=r_9XdUkrc9Q

• @ahmetty Aslında çok detaylı bir soru. Çünkü Kanada'nın PR yolu çok çeşitli. Siz hangisini düşünüyorsunuz? Cevap ona göre değişir.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmet-JS, içinde söyledi: Vancouver

@Calibraturbo, içinde söyledi: Vancouver

Manitoba bile yaşı +40 olanlar için kolay PR veren eyalet değil ama ben 3 yıl soğuk yemeye razıyım :) Planlarım arasında Alberta 1. sırada Manitoba 2. sırada.

Albertayı biraz daha açarmısın? Tercih sebeplerin kısaca neler, nelerine dikkat etmeliyiz? Calgary ya da Edmonton dışında başka yerlere de bakmalımıyız?

• @ibrahimasar aslında PR için gözde eyaletlere göre talep daha az olduğu için Manitoba ve Alberta yı düşünüyorum. Çünkü Kanada'ya göçmeyi düşünenlerin çoğunluğu BC ve ON eyaletlerini istiyor. Devam ettiğim ILAC programından örnek vereyim. Şu ana kadar 6 farklı sınıfta ders aldım. Bu kişilerin hepsi bu iki eyaletleri istiyorlar. Bir kişi bile farklı bölge düşünmüyordu.
    Aslında başlangıçta ben de ON düşünüyordum fakat YouTube da izlediğim express entry üzerine çekilen videolarda (özellikle hintlilerin) sürekli PR için mantıklı olan eyaletlerin göçe aç eyaletler olduğunu vurguluyorlardı. Belirli bir yaş sonrası riske girmek istemediğim için bana mantıklı geldi. Kurstaki temsilciye sorduğumda o da doğru karar dedi. Özellikle aranılan meslek gruplarından olduğunuzda şans da artıyor.
    Hala araştırıyorum. Kanadaya göç hakkında faydalı kanallardan iki tanesinin linkini ekliyorum.
    Bu yerli olanı
    https://youtu.be/T0Lw4-FxoMk

Bu da yabancı olanı
    https://youtu.be/iN_r8Wk5K3g

• ⭐⭐

Alberta ve saskatchevan okumak ve yaşamak için çok pahalı biryer . Çalişmak için ise süper yer. Hayatı ve kazancı ıskaladıysan Gençliginde . Fort Mac murrayda çalısacaksın farkı kaparsın. Igrenc havaya katlanacaksın ama

• ⭐⭐

Havasiiidare etsin Yaşam ucuz olsun Sakin olsun. Kirası ucuzolsun. Çok multicultural olmasın. Community vibe, Country tarz olsun ama şehir özelligi de olsun diyosanız bence Dogu yakası provinsleri güzel. Bekarlar için hele süper Yoldaki kadın 3 ncü görüşünde bana kızını tanıstırdı falan o biçim. Otobüste manita yapmıslıgım var. 31 sene türkiyede siftahsız yaşamiş olan benden bahsediyorum. Hatta insanlar o kadar iyiki şüpheleniyorsun kaçırıp cigerimi mi sökecek diye

• ⭐⭐

Whitehorse Yukona da bir bakın derim Enteresan meslekler iyi para kazanabiliyor orda ve Province driven immigration programları var Manitoba gibi

• @mehmet-JS Hangi ILAC proğramını alıyorsun şu an. Kanadadamısın online mı alıyorsun eğitimi?

• @ibrahimasar ILAC da pathway programındayım. Yani anlaşmalı oldukları college ya da üniversitelerde, girme şartı olan dil yeterliliği için, sınava gerek kalmadan başvuru imkanı sağlıyor. Türkiye de Online devam ediyorum Covid-19 nedeniyle gitmek kısmet olmadı. Ama bu daha iyi oldu bence. Orada okumak çok daha masraflı. En ucuz bir şekilde dil bariyerlerini ortadan kaldırmış oluyorum. Parasal anlamda bir yıllık kazanç sağlamış oldum diye düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

• Kanada'da college (önlisans veya lisans) eğitim başvurusu ve ücretleri

Kanada
    10
    0 Oy
    10 İleti
    600 Bakış
    iced latteI
    @mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
  • Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    121k Bakış
    2
    Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 Haziran Türkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
  • Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
    131
    -3 Oy
    131 İleti
    12k Bakış
    V
    @üçgen kanada çok yanlış tercih olur. Gidenlerin hepsi bin pişman. İyice detayları inceleyin ona göre plan yapın. Kanada güzellemesi yapanlara övenlere aldanmayın. TS2023 ile work permit alanların çoğu mağdur ve beklentilerini bulamadılar. Kalıcı oturum almaları imkansız.
  • Kanada - ABD Sınırından Enteresan Kareler

Kanada
    14
    7
    6 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    ATS16A
    [image: 1766931041036-0105b0e5-af3e-46df-a1b5-3303c46a5752-image-resized.jpeg] Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada [image: 1766931308245-746825e7-9356-4267-b2f3-77107c894f45-image-resized.jpeg] Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz. 📸 7/14/2025 I Niagara, NY
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k