Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Vancouver, Kanada'nın batısında bulunan Britanya Kolumbiyası eyâletinde bir liman şehirdir. Batı Kanada'nın en büyük, ülkenin de üçüncü büyük metropolüdür.

    Farklı etnik grupların bir arada yaşadığı kozmopolit bir kenttir. Şehir merkezinin nüfusu 2016 sayımlarına göre 631.486, metropolitan alan nüfusu ise 2.463.431'dir. Bu nüfus Vancouver'ı Kanada'nın 3. büyük metropolü yapmaktadır. Vancouver, kilometrekare başına 5.400'den fazla kişi ile Kanada'daki en yüksek nüfus yoğunluğuna sahiptir.

    Vancouver, Büyük Vancouver Bölgesi'nin (Greater Vancouver Regional District) şehirlerinden biridir. Belediye başkanı Kennedy Stewart'dır. Vancouver Limanı dünya ölçülerinde önemli büyüklüktedir. Ayrıca Vancouver, Hollywood ve New York'tan sonra Kuzey Amerika'daki üçüncü film üretim merkezidir.

    Vancouver, 2010 Kış Olimpiyatları, 2006 Birleşmiş Milletler Dünya Şehircilik Forumu ve 2007 FIFA Dünya 20 Yaş Altı Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştır.

    1870'lerde Granville adlı bir bıçkıcılık merkezi olarak kuruldu. 1886'da kent statüsü kazandı ve İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri kaptanlarından George Vancouver'ın adını aldı. 1915'te Panama Kanalı'nın açılmasından sonra kentten Amerika kıtasının doğu kıyılarına ve Avrupa'ya tahıl ve kereste ihraç edilmeye başladı. 1930'lara gelindiğinde, Kanada'nın üçüncü büyük kenti ve Büyük Okyanus kıyısındaki en önemli liman olmuştu. Şehri, NHL'de Vancouver Canucks temsil eder.

    2010 Kış Olimpiyatları ve 2010 Paralimpik Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmıştır.

    Vancouver, Kanada'daki en etnik ve dilsel çeşitliliğe sahip şehirlerden biridir: sakinlerinin % 52'sinin anadili İngilizce değildir,% 48.9'unun ana dili İngilizce ne de Fransızcadır ve % 50,6'sı görünür şekilde azınlık gruplarına aittir.

    Vancouver sürekli olarak yaşanabilirlik ve yaşam kalitesi açısından dünyadaki ilk beş şehirden biri olarak adlandırılıyor ve Ekonomist İstihbarat Birimi Vancouver'ı dünyanın en iyi ilk on şehri arasında yer alan ilk şehir olarak kabul etti. Şehir 2011 yılında, 2020 yılına kadar dünyanın en yeşil şehri olmayı planladı. Vancouverizm, kentin kentsel planlama tasarım felsefesidir.

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐

    Her sene, bu sene Green Card çıkmazsa şöyle yapacağım, böyle planlayacağım, hele mayısın 6 sı gelsin, bakarız ederiz derken neredeyse 20 seneyi devirdik. Türkiyedeki hayatımızda birşey yapmadan oturmadık tabii. Ama gitmek konusunda hep bir şeyleri erteledik. 2018 de turist vizesiyle New Yorktan başlayalım bişeylere dedik, onu da vermediler. Bir kaç kez ibreyi Kanadaya da çevirdim. Madem Amerika olmuyor daha kuzey, olsun bari diye 🙂 Kanada ile ilgili önce yarım yamalak bilgiler ile özel kolej planladım. Devlet kolejinden daha ucuz ve dil yeterliliği konusunda daha esnekler diye. Fakat özel kolej bitirerek elde edilecek kısa süreli çalışmanın ardından geri dönmekten başka fazla seçenek yoktu. Çünkü örneğin 6 ay okul + 6 aylık çalışma gibi bir program seçilirse, elde edilecek gelir orada yaşam maliyetlerini karşılamaya yetmekten uzak olmakla birlikte, tekrar devlet okuluna kayıt olmaya yetecek bir para biriktirmek de pek mümkün değil. Kuvvetli bir para ile gidilirse belki bu mümkün, ama o kadar para ile gittikten sonra hem bu 6+6 aylık süreci yani bir yılı kaybetmenin yanı sıra bunun maliyetine de katlanmaya gerek yok. Bir diğer sebep, bu 6+6 ayı bitirdikten sonra devlet kolejine kayıt olabilmek ya da vizeni uzatabilmek garanti değil. Olmama ihtimali de var. Özel kolejin bize uygun olmamasının bir diğer sebebi eşimin çalışma izni alamaması ve kızımın okula ücretsiz gidemeyecek olması. Devlet kolejine kayıt olarak vize alındığında hem eşim daha Türkiyedeyken vizesini çalışma vizesi olarak alıyor, hem kızım Lise eğitiminin sonuna kadar ücretsiz devlet okuluna gidebiliyor, hem bana okulum süresince haftada 20 saat part time, okuldan sonraki 3 yıllık sürede de full time çalışma izni çıkıyor. Devlet kolejinin iki dezavantajı var. Birincisi ücretleri özel kolejlerin iki katı kadar. 2.si Devlet okulunun dil şartını şu an karşılayamıyorum. Liseden bir arkadaşımın dil okulu ile başlayıp 5 yılı aşkın süredir hala devam eden Kanada macerasında aracı kurum olarak kullandığı acenteyi kendime referans aldım. Niyetimin ne olduğunu ajansa açık şekilde ifade ettim. Becerikli ve beni doğrularla yönlendiren hanımefendinin tavsiyeleriyle hareket edeceğim. Zaten hayalperest düşüncelerin önünü gerçekleşecek acı sonuçlarla kesiyor kendisi. Dil yeterliliği ile ilgili bir test yapmıştık daha önce kendileriyle. Şimdi tekrar deneyip şu anki seviyemi tespit edeceğiz. Ardından o seviyeden devlet kolejinin isteyeceği seviyeye çıkabilecek şekilde ILACKiss ile uzaktan eğitim alacağım. Ocak ayı içinde 2 aylığına İstanbulda olmayı planlıyorum. Annemin bakımı için gideceğim ve iş güç olmayacağı için oldukça bol vaktim olacak. Online derslerin haricinde de seviyeme uygun bir kaç kaynak kitap ve test kitabı alıp baya baya ders çalışacağım. 12 haftalık bir program planlıyoruz. Eğer seviyem devlet kolejine kayıt olacak kadar yükseldiyse (yanılmıyorsam ielts 6,5 ve ya üzeri) devlet kolejinden mesleki geleceğime uygun bir bölüm seçip 2 yıllık programa kayıt olacağım.

    Vancouver şimdiye kadarki favorim. İklimi yumuşak, doğa ile içiçe, denize kıyı, kara sınırından kolayca Amerikaya gidiş geliş mümkün. Turizme yönelik iş olanakları da var. Biz ileride yine kendi işimizi yapmayı planlıyoruz ve Turkish Community ile de yakın olmamız gerekebilir. Fakat ev kiraları ciddi pahalı. Bodrumlar 1500 Cad$. Bu aralar Toronto ile de ilgili araştırma yapmaya çalışıyorum. Evler nispeten daha ucuz gibi. İş olanakları da fazla, Türk nüfus da fazla. Gece hayatı ya da sosyal hayat fazla. Şehirleşme ve şehrin yayılma şekli daha İstanbul vari. Genel olarak Torontoyu İstanbula Vancouveri İzmire benzetiyorlar kıyaslama yapanlar. Torontonun iklimi de biraz sert, soğuk, karlı.. Belki Bodrumda yaşarken o kar ortamlarını da özlediğimden olsa gerek biraz biraz çekiliyorum Torontoya doğru. Kaldı ki hangisini seçersem seçeyim, orada diğer şehiri araştırıp ziyaret edip istersem değiştirme imkanım var. Hatta belki de çok başka, bu ikisinin dışında bir yer seçebilirim.

    Araştıran, bilen, hayal eden arkadaşlara sorayım o zaman. Böyle bir hayata başlamak için, uyum sürecinde kolaylık, iş konusunda daha rahat olabileceğim, ev okul ve sosyal hayat açısından diğerine göre hangisi daha avantajlı, siz hangisini tercih edersiniz ve neden.

    Vancouver mi Toronto mu?


  • Kanada'da şu bir gerçek ki sosyal hayat ABD'ye göre neredeyse çok çok daha düşük. Ev insanı olmak önemli Kanada'da

    Şahsen Toronto'yu tercih ederdim. İş imkanları açısından belki sosyal hayat, eğitim gibi konularda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Eğer biraz dişinizi sıkarsanız 2 yıllık eğitimin ardından 3 yıllık çalışma vizesinden sonra zaten oturum izni alabiliyorsunuz diye tahmin ediyorum.

    Kanada gerçekten çok güzel bir ülke. Nüfus az, refah fazla ve geçmişten beridir bir göçmen ülkesi olduğu için daha rahat bir yaşam sunuyor.


  • @ibrahimasar Vancouver mi Toronto mu? Cevap:
    Gönül: Vancouver
    Çalışma: Toronto
    PR için mantıklı olan: İkisi de değil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmet-JS, içinde söyledi: Vancouver

    İkisi d

    Nedir PR için mantıklı olan. Kırsal bir şehir mi?


  • @ibrahimasar bana göre en mantıklısı gözde bölgelerin dışındaki eyaletlere bakmak.
    Çünkü BC ve ON için çok fazla talep var. Bu bence risk hele yaş +40 ise.
    Örneğin, alberta, nova scotia, Manitoba olabilir.
    Bu eyaletler göçe daha fazla ihtiyaç duyuyor çünkü Kanada diyen herkesin aklına Vancouver yada Toronto geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmet-JS Mantıklı bir tavsiye. Okul için de o bölgelerdeki bir devlet okuluna mı başvurmamı tavsiye edersin? Nova Scotia güzel görünüyor. Halifax mesela..


  • @ibrahimasar tam emin olmamakla birlikte Nova Scotia eyaletinin iş bulma açısından biraz zorlu olduğunu duydum.BC ve Ontario dışında Alberta ve Manitoba eyaletleri iş bulma konusunda bir nebze daha avantajlı olabilir.


  • @ibrahimasar nova scotia güzel görünmekte birlikte liman ticareti dışında iş konusunda sıkıntılı. Araştırmalarım sonucunda en mantıklı bölgenin Alberta olduğuna karar verdim. İkinci tercihim Manitoba olurdu. Aslında amaç olarak ilk hedef PR almak olmalı. Ondan sonra nerede olursa olsun yaşarsın.
    Daha önce de söylediğim gibi gönlüm çılgınca Vancouver istiyor ama gönül yaşımı geçtim. Hedef odaklı düşünüyorum. Beş yıl Alberta sonra neden olmasın.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama


  • @Calibraturbo PR alma konusu eyaletten eyalete değişen bir şey mi? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty, içinde söyledi: Vancouver

    @Calibraturbo PR alma konusu eyaletten eyalete değişen bir şey mi? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

    Evet, her eyaletin/bölgenin ayrı programları var. Popüler olmayan eyaletler daha kolay PR veriyor.


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Vancouver

    Ardından o seviyeden devlet kolejinin isteyeceği seviyeye çıkabilecek şekilde ILACKiss ile uzaktan eğitim alacağım. Ocak ayı içinde 2 aylığına İstanbulda olmayı planlıyorum. Annemin bakımı için gideceğim ve iş güç olmayacağı için oldukça bol vaktim olacak. Online derslerin haricinde de seviyeme uygun bir kaç kaynak kitap ve test kitabı alıp baya baya ders çalışacağım. 12 haftalık bir program planlıyoruz. Eğer seviyem devlet kolejine kayıt olacak kadar yükseldiyse (yanılmıyorsam ielts 6,5 ve ya üzeri) devlet kolejinden mesleki geleceğime uygun bir bölüm seçip 2 yıllık programa kayıt olacağım.

    Şimdi dikkatimi çekti ve bir şeyler yazmak istedim. Ben ILACKiss de Pathway programındayım. Kendi tecrübeme göre naçizane önerilerde bulunak istiyorum.
    Eğer planınız ILAC ya da benzeri bir dil okuluna devam edip sonra onların anlaşmalı olduğu bir college ye geçmek ise:

    1. Türkiye' de yapılan seviye ölçümlerine kesinlikle inanmayın. Türkiye'de yaptığım seviye testi High-Intermediate çıkmıştı hatta ILAC'ın online testini de yaptım onda da Intermediate çıkmıştı fakat kayıt sırasındaki test beni pre-Intermediate olarak gösterdi. Şimdi anlıyorum ki, gerçekten pre-Intermediate düzeydeymişim. Pathway programda bunu çok iyi anladım:)
    2. Süre konusunda çok dikkatli olun. Ben ağustos 17 de başladım. Şu an Pathway II düzeyindeyim. Bu hızla devam ettiğimde Mayıs'ta Pathway III düzeyini bitirmiş olacağım ki bu düzey tüm anlaşmalı okullar için yeterli ve hatta IELTS için 7+ demek. Yani ben 9 aylık program ile bu düzeye gelebiliyorum. Herkesin durumu farklı olabilir fakat dil konusunda en önemli kriter zamandır. Bir ay çalışarak fonksiyon, polinom, trigonometri, türev ve integral öğrenebilirsiniz ama bir ayda dil öğrenemezsiniz. ILAC ta her level yaklaşık 1 ay demek. Sitesine girerek kabaca bir zaman hesabı yapabilirsiniz. Örneğin seviyeniz 5 çıktı ve Pathway bitirmek istiyorsunuz. Bunun anlamı en az 8 ay demek. En büyük sorununuz zaman olacak. İnanın bana bu olaya başladığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bazı sahtekarlara aldanmamak gerek. 3 ayda ingilizce öğretiyoruz gibi reklam yapanlardan bahsediyorum.
    3. Gitmeyi planladığınız College'nin DLI listesinde "YES" ibareli olmasına dikkat edin. Bunun anlamı okulu bitirdikten sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kalmayın diye. Bu listede PGWP için "YES" yazılı okullardan mezun olunca 3 yıla kadar çalışma izni alabiliyorsunuz.

    Not: Yazmaya devam edeceğim:)


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: Vancouver

    Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama

    Manitoba bile yaşı +40 olanlar için kolay PR veren eyalet değil ama ben 3 yıl soğuk yemeye razıyım 🙂 Planlarım arasında Alberta 1. sırada Manitoba 2. sırada.


  • 2 yıllık cc'i bitirdikten sonra kaç yıl içinde PR'a başvurulabilir? 2 yıllık CC sonrası bazı okullar çalışma izni sunuyor bu süreçte PR almak için ne kadar süre boyunca eyalette ikamet etmek gerekiyor?


  • Buyuk ihtimalle uydurma bir yazi ama bu konuya iyi gider simdi:


  • Herkese Günaydın.
    sabah sabah ingilizce öğrenmek ile ilgili bir video paylaşmak istedim. Belki de bu arkadaşları tanıyorsunuz.
    Eğer amacınız Amerikada ya da Kanadadaa okul okumak ise, bu video bir takım ipuçu vermekte dil öğrenimi ile.
    Daha önceki paylaşımımda dil öğrenmenin en büyük sorunu zaman demiştim. Bu arkadaşlar bunu deneyerek görmüşler tıpkı benim gibi.
    Aklınızdan "ya ne olacak 5 ayda öğrenirim" diye geçiriyorsanız belki de harekete geçmek için tam zamanıdır. Ertelemeyin


  • @ahmetty Aslında çok detaylı bir soru. Çünkü Kanada'nın PR yolu çok çeşitli. Siz hangisini düşünüyorsunuz? Cevap ona göre değişir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmet-JS, içinde söyledi: Vancouver

    @Calibraturbo, içinde söyledi: Vancouver

    Manitobaya giden permanenti alır arkadaslar 3 Sene sogugu yemege katlanacak ama

    Manitoba bile yaşı +40 olanlar için kolay PR veren eyalet değil ama ben 3 yıl soğuk yemeye razıyım 🙂 Planlarım arasında Alberta 1. sırada Manitoba 2. sırada.

    Albertayı biraz daha açarmısın? Tercih sebeplerin kısaca neler, nelerine dikkat etmeliyiz? Calgary ya da Edmonton dışında başka yerlere de bakmalımıyız?


  • @ibrahimasar aslında PR için gözde eyaletlere göre talep daha az olduğu için Manitoba ve Alberta yı düşünüyorum. Çünkü Kanada'ya göçmeyi düşünenlerin çoğunluğu BC ve ON eyaletlerini istiyor. Devam ettiğim ILAC programından örnek vereyim. Şu ana kadar 6 farklı sınıfta ders aldım. Bu kişilerin hepsi bu iki eyaletleri istiyorlar. Bir kişi bile farklı bölge düşünmüyordu.
    Aslında başlangıçta ben de ON düşünüyordum fakat YouTube da izlediğim express entry üzerine çekilen videolarda (özellikle hintlilerin) sürekli PR için mantıklı olan eyaletlerin göçe aç eyaletler olduğunu vurguluyorlardı. Belirli bir yaş sonrası riske girmek istemediğim için bana mantıklı geldi. Kurstaki temsilciye sorduğumda o da doğru karar dedi. Özellikle aranılan meslek gruplarından olduğunuzda şans da artıyor.
    Hala araştırıyorum. Kanadaya göç hakkında faydalı kanallardan iki tanesinin linkini ekliyorum.
    Bu yerli olanı

    Bu da yabancı olanı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum