Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın yeni hızlı sürgün yönetimi kuralı, göçmen topluluklar arasında karışıklık ve korku yaratıyor!

  • Muslu Law Firm

    San Diego’nun göçmenlik avukatlarının telefonları, Trump yönetiminin iki yıldan daha az bir süredir ülkede bulunan yetkisiz göçmenlerin sınır dışı edilmesini hızlı bir şekilde izlemeye yönelik yeni bir politika açıklamasının Pazartesi gününden beri normalden daha fazla çalıyor.
    Yeni politika aynı zamanda göçmenlik kurumlarına izinsiz göçmenleri mahkeme duruşması olmadan sınır dışı etme yetkisi veriyor.
    Göçmenlik avukatı Ed Orendain diyor ki: “Kafam karışmış ve bu hızlandırılmış kaldırma politikasının onlar için geçerli olup olmadığını bilmeyen müvekkillerimden aramalar alıyorum. Eğer onlar için geçerliyse, iki yıldan fazla bir süredir burada olduklarını nasıl ispatlarlar? Tutuklanırlarsa ne yapmalılar?”.
    Yeni politika aslında var olan hızlandırılmış bir kaldırmayı ya da sürgünleri ortadan kaldırma politikasını genişletiyor.
    Salı gününden önce, ABD'ye kara yoluyla geçen yetkisiz göçmenler, sınırın 100 mil içinde tutuklanırlarsa ve iki haftadan daha kısa bir süre içinde ülkede olsaydı göçmenlik duruşması yapılmadan sınır dışı edilebilirler.
    Trump yönetiminin genişlemesi coğrafi sınırı kaldırmış ve iki haftalık süreyi iki yıl olarak değiştirmiştir. Genişlemenin arkasındaki nedenlerin bir kısmı, ülkenin göç mahkemelerinde yaklaşık 1 milyon dolarlık büyüyen bir dava birikimini azaltma çabası.
    İç Güvenlik Bakanlığı haberine göre; “Bu değişimin etkisi, devlet maliyetlerini düşürürken göçmenliğe ilişkin hızlı tespitleri kolaylaştırarak ulusal güvenliği ve kamu güvenliğini arttırmak olacaktır.”
    Göçmen avukatları müvekkillerinin hangi sınıfa ait olduklarını bulmaya ve bir plan yapmaya çağırıyorlar.
    Orendain'in kontrol listesi, iki yıllık eşik değerlerini karşılayıp karşılamadıklarını tespit etmeye çalışmakla başlar. Eğer yaparlarsa, sonrasında kanıtı sağlamak için ne tür belgeler taşıyabileceklerini belirler. Kaliforniya'daki yetkisiz göçmenler, düzenlendikleri tarihi gösteren sürücü belgesine sahip olabilirler. Pasaportlar ayrıca, belgelerin ABD’de bulunan bir konsoloslukta düzenlendiğini gösterirse de yardımcı olur.
    Orendain ayrıca müvekkillerine, evde, arabada veya işte, kira sözleşmelerinin kopyaları, iş doğrulama mektupları veya ülkede en az iki yıldır bulunduğunu gösteren diğer evraklarları içeren bir klasör oluşturmalarını önerir.
    İki yıl boyunca ülkede bulunmayan müvekkillerin dikkatli olması gerektiğini belirtir.
    Orendain diyor ki; “Müşterilerime söylediğim şey iki yılınız yoksa kesinlikle dikkatli olmalısınız. İki yılınız varsa, pratik olduğu sürece sizin burada olduğunuzu gösteren kanıtlara sahip olmaya çalışın.”
    Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, politikayla mahkemede mücadele etme planını zaten duyurdu.
    Göçmenlik avukatı Tammy Lin bu politika hakkında “Politikanın böyle durmayacağını düşünüyorum” dedi.
    Lin, Trump yönetiminin, çocukluk çağında gelenler için ertelenmiş eylem (DACA olarak da bilinir), Müslüman çoğunluk ülkelerinden göçün sınırlandırılması veya ABD’de sığınma talebinde bulunabilecek kişi sayısının sınırlandırılması gibi göçmenlik politikaları konusunda benzer davalarla karşılaştığını belirtti. Ayrıca insanlara aşırı endişelenme konusunda da uyarıyor, çünkü bunun bir kişinin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabilir.
    Lin ayrıca şunları da ekliyor; “Belgeleri taşımak sizi rahatlatıyorsa o zaman yapın. Sadece gerçekten gerekenden daha fazla endişe etmeyin, çünkü bu sizi sürekli etkiler.”
    San Diego merkezli bir göçmenlik avukatı olan Andrew Nietor, hem burada hem yasal izinli hem de yasal olmayan söz konusu göçmenlerden ve ayrıca ABD vatandaşlarından da aynı endişeleri duyduğunu söyledi. Bu düzenlemelerin esasen bir “bana kağıdını göster kuralı” olduğunu, göçmenlik görevlisinin özellikle belgesiz göçmenlerin ve hatta ABD vatandaşlarının belgelerini görmelerini istediği zaman etkileyeceğini belirtti.
    Ayrıca müvekkillerine de her zaman gerekli/uygun belgeleri taşımaları konusunda tavsiyede bulunuyor. Ayrıca Nietor şunları da ekliyor; “İnsanlara bunu söylemem beni gerçekten üzüyor, çünkü bu şekilde, bunu bana kağıtlarınızın politikasını kabul ettiğimi gösteriyorum, ancak kendinizi korumanın en iyi yolu belgelerle dolaşmak.”

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


  • kardeşim kısaca söylermsn, ben şimdi dv2020 tahlisym. beni alır mı almaz mı? 😉

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yusuftnd, içinde söyledi: Trump’ın yeni hızlı sürgün yönetimi kuralı, göçmen topluluklar arasında karışıklık ve korku yaratıyor!

    kardeşim kısaca söylermsn, ben şimdi dv2020 tahlisym. beni alır mı almaz mı? 😉

    Yazıda yasa dışı (kaçak) yollarla ABD'ye gelenlerden bahsediliyor. Sizi ilgilendiren bir durum yok.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 3
  • 1
  • 37
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum