Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!


  • merhaba, öncelikle bu sene aldım green card vizemi.gidiş için zaman bekliyorum. sizden rica etsem ziraat mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz.pek sağlıklı bilgi alamıyorum bu konuda. denklik ve çalışma konusunda pek sıkıntı olmadığını duydum.yani firmalar genede uluslararası olduğu için iş tecrübesine bakıyorlarmış(monsanto- bayer-syngenta-basf-growmark gibi firmalar uluslararası).

    bizim burada ziraat mühendisi çok kapsamlı, 11 tane alt bölüm var.biz okulda mekaniğinden bitki korumasına, toprak, sulama, gübreleme,zootekni gibi bir çok alt bölüme kabaca hakim şekilde yetişip tek bir branştan mezun olduk.benim branşım toprak ve bitki besleme.iş hayatımda ise ilaçlardan gübrelere her işin teknik desteğini sağladık.yeri geldi tarlada mısıra baktık yeri geldi fabrikada gübre oranlarını ayarladık yer geldi bahçede danısmanlık yaptık.türkyiede ki sistemden dolayı ziraat mühendisi her işi yapar konumunda.iyi bir yere gelebilmek için de kendinizi donanımlı tutmanız gerekli.

    indeed de iş bakarken ziraat mühendisliği detaylarına bakıyorum( adamlar hakkaten makina falan mühendislik yapıyorlar) çok fazla alt dalı var.en yaygını agronomist ama agronomistler de tarla tarımı ile ilgilenirler. misal ben kendimi meyve bahçeleri üzerinde geliştirdim ama o konuda hiç iş göremiyorum.bunun yanında asistan, research asistan gibi ünvanlar da var. bu ünvanlar bana direk üniversiteyi çağrıştırıyor, onlar da tam kafama oturmuyor. he bi de fertility advisor, crop advisor gibi ünvanlar var....ben bu kadar başlığı görünce bi boşluğa düşüyorum. sayfayı kapatıyorum.

    şimdi çözüm aşamasında ben kendimi yukarıda saydığım agronomist, crop advisor, research asistan gibi işleri yapabilecek kapasitede görüyorum. yani orda o adamın ne iş yaptıgını bana ne iş yaptırabilceğini biliyorum.hal böyleyken benim diplomamda ziraat mühendisi yazması aslında usa daki ziraat mühendisliğine denk gelmiyor.bu sektörde daha çok hangi alanda iş bulma olasılığı vardır nasıl öğrenebiliriz. bu ünvanlardaki bütün işlere başvurmam saçma geliyo gibi, hani tek yolda ilerlemek daha doğru gibi ama bilgi eksikliğim oldugundan ilerleyemiyorumda.yazı da karıştı gibi.umarım bişeyler çıkar 🙂

  • ⭐⭐

    şimdi herkes tır ehliyeti vs alıyor ya okul otobüsü sürmeyi kimse düşünmedi mi yada olmuyor mu ekstra ne istiyor ki ehliyeti nasıl alınıyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum