Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1B başvuru şartları

• Merhabalar! EB-1B başvuru zamanı hakkında bir sorum olacak. EB-1B başvurusu yapmak için üniversiteden tenure-track pozisyon kabulu almak yeterli midir? Yoksa üniversitede çalışmaya başlamak gerekiyor mu?

Pozisyon Temmuz 2021'de başlayacak, diğer tüm şartları karşılıyorum, şu an H1B ile Amerika'da çalışıyorum. USCIS sitesinde job letter başvuruya başlamak için yeterli diyor fakat üniversitenin international office'i başvuruya başlamak için benim üniversitede işe başlamam gerektiğini söylüyor. Doğru zamanı öğrenmek için size de danışmak istedim.

• @rocknell, içinde söyledi: EB-1B başvuru şartları

Merhabalar! EB-1B başvuru zamanı hakkında bir sorum olacak. EB-1B başvurusu yapmak için üniversiteden tenure-track pozisyon kabulu almak yeterli midir? Yoksa üniversitede çalışmaya başlamak gerekiyor mu?

Pozisyon Temmuz 2021'de başlayacak, diğer tüm şartları karşılıyorum, şu an H1B ile Amerika'da çalışıyorum. USCIS sitesinde job letter başvuruya başlamak için yeterli diyor fakat üniversitenin international office'i başvuruya başlamak için benim üniversitede işe başlamam gerektiğini söylüyor. Doğru zamanı öğrenmek için size de danışmak istedim.

Sayın @rocknell,
    EB-1B başvurusunun ABD’li işveren tarafından yapılması gerekmektedir. EB-1A ve NIW yeşil kart başvurularını siz bizzat başlatabilirsiniz, işverenin en basta katilimi zorunlu değildir. EB-1B başvurusu için ise işveren sponsorluğu şart olduğu için üniversitenin sizin adınıza işlemi başlatması zorunludur. Kanunda belirtilen konu başvuru için mutlaka yazılı bir is teklifi mektubunun olması gerektiği ve bu mektubun unvanınızı ve anlaşmanın şartlarını içermesi gerektiğidir. Üniversitenin kendi politikaları gereği EB-1B başvurularını siz çalışmaya başlamadan başlatmıyor olabilirler. Sizin teklif mektubunuza ve üniversitenin politikalarına ve uygulamalarına bakmadan bunu kesin olarak cevaplamak mümkün değildir. Genelde üniversite sizi ne kadar çok H1Bde çalıştırabilirse bunu kullanmayı tercih eder. Çünkü siz yeşil kartı aldığınızda artık bu işverene bağımlı olmayacaksınız. Bu nedenle işverenler çalışanlarına yeşil kartı mümkün olduğunca geç almayı tercih ederler.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu benim de bir sorum olacak. Ben EB1A ile GC aldım ancak kartımda kategori olarak E12 yazmışlar. Bu konuyu tartıştım burada da bir kaç defa, sorun olmaz denildi ama ben hala çok emin değilim. E12 daha çok Universitede çalışan Prof. lar için geçerli ve kapsamı farklı gibi. Sizce USCIS üzerinden düzeltme istemeli miyim? özel sektörde çalışmam gerekirse sorun olur mu? Kategori E11 olmalı. Form I-90 kullanılıyor. Teşekkürler

• @somebody sorunuz baslikla ilgili olmadigi icin yeni bir baslik olusturarak sormaniz daha uygun olur sayin @somebody

• Çok teşekkür ederim Claudia Hanım. Bilgiler için sağolun.

Benzer Başlıklar

• I90 yanlis basvuru ucret iadesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    135 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @aslimh, içinde söyledi: I90 yanlis basvuru ucret iadesi Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir? Tesekkurler. Sayın @aslimh, Genelde başvuru ücretini USCIS hatası değilse veya kartı göndermediler ise geri alma sansı yoktur. I751 formunu mutlaka şarta bağlı yeşil kartınız sona ermeden 90 gün içinde doldurup göndermeniz gerekir. Sureyi kaçırmamanız hayli önemlidir. I751 için ayrıca 595 USD ödemeniz gerekecektir. Teşekkürler.
  • Ard arda yapılan başvuru

6
    0 Oy
    6 İleti
    443 Bakış
    L
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru @lily, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru @Claudia-J-Muslu Amerikan vatandaşı bir amerikalı ile evlendim. Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınız çok önemli! Sayın @lily, ABD vatandaşı ile evlendiğiniz için statü dışında bile olsanız bu problemi asmanın yolları var. Sizin için evliliğiniz gerçek olduğu surece ve buna bir göçmenlik/vatandaşlık yararı sağlamak için girmediğinizi ispat edebileceğiniz surece önceki başvurunuz ret bile edilse ABD’li ile evlendiğiniz için ABD dışına çıkmadığınız surece statü değiştirebilmeniz gerekir. Ancak evlilik ile ilgili sorun olursa o zaman başvurunun akıbeti ve okula başlamak önem kazanır. Yine de durumunuzu tam olarak değerlendirip evlilikle ilgili göçmenlik başvurularınızı bir an önce yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü göçmenlik başvurunuz yapılmadan eğer ret gelirse durumunuz riskli olabilir. Ayrıca öğrencilik başvurusu yaptı iseniz neden buna devam etmediğinizi de açıklamanız gerekecektir. Bu yüzden öğrencilik onay geldiğinde bir sure de olsa öğrencilik yapmanız avantajınıza olur aksi halde gerçek niyetinizi sorgulatmak için fırsat yaratmış olursunuz. Teşekkürler. Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Cevabınıza istinaden öğrenci statü değişikliğimin sonuçlanmasını beklememi ve sonucum gelip okula başladıktan sonra mı evlilik için green carda başvurmamı önerirsiniz yoksa hemen şu an başvurup hem okul hem evlilikle greencard sürecimi aynı anda mı yürütmemi önerirsiniz? öğrenci statü değişikliğim için %99 olumlu gelecektir milyonda bir red cevabı gelir dediler. Anladığım kadarıyla her iki başvuru da sonuçlanacak ve öğrenci statü değişikliği başvurumu iptal etmem, geri çekmem gibi bir durum söz konusu değil.
  • IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

4
    0 Oy
    4 İleti
    305 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @merve-turkmen, içinde söyledi: IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma Teşekkür ederim. Ben eğer expedite request yaparsak ve avukatıma bunu yapmak istiyorum desem bir sonuç alırmıyız ? Sayın @merve-turkmen, Eğer expedite request yaparsanız olumlu bir sonuç alma ihtimaliniz var. Erken doğumdan dolayı size ve bebeğinize olan ciddi finansal zarar nedeni ile bir başvuru yapabileceğinizi ve olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki bu başvurunun sonucu mutlaka olumlu olur demek mümkün değildir. Bu başvuruyu avukatınız veya başka bir avukat aracılığı ile de yapabilirsiniz. Bol şanslar dilerim. Teşekkürler.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

3
    1 Oy
    3 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k