Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea, içinde söyledi: Alternatif Yasam nasil birsey?

    Arka bahceden sebzeler ve bazi fidanlar.

    20200619_134941.jpg

    MaşAllah nazar değmesin çok güzel ve huzur verici 🙂


  • Isyerinden bir arkadasin evinin arkasindan oldukca buyuk bir bahcesi var ve bir tarafi agaclik/calilik bolge. Bu yazin basinda 2 ari kovani almislar ve kendi ballarini elde etmisler. Yaz boyunca 2 kovandan 17 lbs yani yaklasik 8 kg bal elde etmisler.

    Biz de bu kis hydroponic tarim deneyecegiz. Basement de kis boyunca salata yesillikleri ile domates ve salatalik yetistirmeyi planliyoruz. Ayrica kucuk bir seramiz var, isitici kullanarak oradada bir deneme yapacagiz.

    Bu yaz oldukca iyi domates, salatalik, patlican ve biber elde ettik. Domates ve biber hala devam ediyor ama son gunleri artik. Hem konserve hemde tursu yaptik.


  • Arka bahceden seftali, erik ve zeytin agaclari.

    IMG_20210418_140905369~5.jpg


  • @Eski-Kullanıcı-015 güzel yazmışsın


  • Biz bunu tam olarak tr de yaşıyoruz. Haziran ayında evlendim ve eşimle akhisar dingiller köyüne yerleştik. Sessiz sakin bahçemiz var kendimize kadar ekiyoruz biçiyoruz. Özellikle pandemi döneminde hiç karantinada değil gibiydik virüs var mı yok mu belli olmuyodu akhisar merkez kıpkırmızıyken bizim köyde hiçbişey yoktu e zaten burası merkeze 15 dk uzaklıkta 4 duvar arasına kapanmadık yani iyi geldi 🙂 ben istanbulluyum ilk başlarda güzel geldi ama sonralardan özellikle pandemiden dolayı mı bilemiyorum eşime dedim insan görmek istiyorum çat kapı gidip bi kahve biraz sohbet istiyorum 🙈 köy nüfusu yaşlı olduğundan burda mümkün değil pek ama buranın havası bile daha temiz geliyo bize


  • Benim cocuklugum ve gencligimin buyuk bolumu bahceli evlerde gecti. Sadece kisa bir donem apartman yasantim oldu. Bahceli evin yerini hicbirsey tutmuyor. Istedigin gibi ekiyorsun, ciceklerle donatiyorsun, keyfine gore takiliyorsun. Bundan daha guzeli yok 😊

  • ⭐⭐

    ...benimde cocuklugum ve gencligim bahceli evde gecti,bahceli ev ozgurluktur, australyada baslangic olarak kucuk bir daire aldim,4 yil icinde yasayip sattim ve 3 odali bahceli ev aldim,20 yil sonra onuda satip daha buyuk ev aldim,aldimda simdi kendi basimiza kari/koca kaldik.bahcede yetisen taze domatesin veya salataligin biberin gercekten tadi baska oluyor,ayrica ciceklerde daha baska guzellik veriyor, sabahin erken saatinda kalktigim olur etraftan mis gibi cicek kokulari gelir.
    ....amerikanin nufusu buyuk ama topragida buyuk,insanlarin bahceli evlerde yasama sanslari cok zannediyorum.....
    ...australyada mustakil ev fiatlari korkunc oldu her gunde artmaya devam ediyor,genclere allah kolaylik versin.


  • Bizim de evin 4 bir tarafi ciceklerle cevrilmis durumda. Kucuk bir bolumde organik tarim yapiyoruz, sebzeler yetistiriyoruz her yaz. Bir tarafinda meyve fidanlari var, henuz daha 4-5 yasindalar. Ayrica uzum baglarimiz var, gecen yaz cok iyi uzum aldik. Evden calistigim gunlerde sabahlari cok erken kalkarim. Arka bahcedeki balkonda oturup kahve icerim. Cicek kokulari, kelebekler, kuslar falan cok zevkli oluyor.

  • ⭐⭐

    @MySea

    ..benim bahcede uzum bagim yok ama uzum vermeyen bir asmam var,hatun her hafta yaprak dolmasi yapar.hele yakinlardan biri parti filan yapiyorsa koca bir tencere dolma yapilir koca bir tencere plav yapilir ve parti evine goturulur valla geriye ne bir kasik plav ne de bir tek dolma kalir..evet bir baskadir bahceli evde yasamanin tadi.

  • ⭐⭐

    .egitimli veya sanatkar insanlar icin is olanaklari genellikle sehirlerde olur,turkiye icin buyuk sehirlerde yasiyanlarin pek alternatif yasama sansi azdir.bir kac yil evvel izmire ve cesmeye gitmistim,bizim buralarda her evin on bahcesi sezon cicekleriyle doludur, millet cicek eker ve ciceklerine bakar,izmir ve cesmede gorduklerim ise her apartmanin ve bahceli evin on kismi adeta sebze yetistirme bahcesi haline donusturulmustu,onceleri cok garibime gitti,ama sonra hak verdim cunku baska sanslari yok.


  • @sir-altan Abi Turkiye'de apartman lobisi var. 1980lerden baslayarak ozellikle 90larda ve 2000lerin ilk baslarinda insanlari apartman hayatina ozendirdiler. Nedeni ise insaat sektorunun ayni arsa uzerinden birden cok hatta onlarca daire satabilmesi icindi. Bu ozendirme ve ayni zamanda sehirlesme arzusu ile insanlar koy ve kasabalardan sehirlere apartman hayatina yoneldiler. Hatta kucuk kasabalara bile apartmanlar yapilmaya baslandi.

    Neyseki son 10 yildir falan insanlar koy ve dogal hayatin daha guzel ve onemli oldugunu kavramaya basladilar. Bunun adini da alternatif yasam diye adlandirdilar. Koy kahvaltisi, serpme kahvalti, koy yumurtasi, sebzesi meyvesi, bahceli evler falan favori olmaya basladilar. 🙂


  • Gerçekten muhteşem bir hayat doğayla ve bitkilerle haşır neşir olmak,Kanada 'da yaşayan bir arkadaşımda 20 seneden sonra organik tarımla uğraşmak,doğayla iç içe olmak için kendisine ,doğup büyüdüğü köyünde bahçeli bir ev alıp kesin dönüş yaptı,şimdi çiçekleriyle ,yetiştirdiği organik ürünleriyle çok mutlu.Umarım Allah hepimize mutlu olabileceğimiz hayatlar yaşamayı nasip etsin...


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 17
  • 14
  • 17
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum