Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tüm forum üyelerine iyi akşamlar. Şu an bir çok üye gibi biz de eşimle 2021 çekilişini bekliyoruz🙏🏻 fakat bu arada çalıştığım şirketten 2 şefimle beraber bir Miami turu aldık Ocak 2021 için. 🛫 🏝 Forumu aradım ama tam olarak bir cevaba rastlayamadım. Sorum şu; GC çıkarsa turistik olarak planladığımız tatili iptal edeceğiz fakat 2021 GC çıkmazsa bir daha şansımı denemeyeceğim🤷🏼♂ onun yerine planladığımız 1 haftalık Miami turuna katılmak ve ABD'ye sadece turist olarak gitmek istiyorum. GC başvurusu turistik vizelere etki eder mi, daha önceden neden ısrarla başvurdunuz da şimdi turistik gidiyorsunuz gibi bir soru gelir mi, benden daha tecrübeli olanların düşüncelerini merak ediyorum. 🤚🏼 cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celestial_2 GC çekilişine katılmış olmak turist vizesi almaya veya turistik seyahat yapmaya engel değil. Bir sıkıntı olmaz.

  • ⭐⭐

    Sorun olmaz. Sadece sordukları sorulara cevabınız net olsun. İyi sanslar


  • Durumun sadece benim değil, eşimin ve benimle başvuracak 2 şefimin de başvurusunu etkilemesini istemem, onların da ilk US vizesi başvurusu olacak. Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim!


  • @celestial_2 Merhaba, Başvuru yapabildiniz mi? Randevu tarihi veriliyor mu?


  • GC başvurusu turist vizesi almakta zorluk olabilir mi? bu soruyu uzun zamandır kendime soruyorum. bazen kendi adıma formu doldur verirlerse vizeyi bas git arkana bile bakma diye düşündüğümde oluyor. gc başvuru yaptığımız sistemde mecburen görünür. o zaman ne olur red yermiyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @clourpoint bir etkisi yok önemli olan konsolosu turist olduğunuza ikna etmek. forumda daha önce konuşuldu abi eski yazılara da bakarsan daha detaylı bilgilerin olur.


  • teşekkürler ekrem bir bakayım.


  • F2A VİZESİ ONCESİ B1/B2 DENEMEK MANTIKLI MI

    Öncelikle merhabalar bununla alakalı bir konu bulamadığım için bunu açma gereksinimi duydum. Eşim yeşil kartlı olarak amerikada ikamet etmekte. 4 ay önce evlendik. Şuan eşimin yeni soyadı olan yeşil kartının gelmesini bekliyoruz f2a vizesi işlemlerini başlatmak için. Yeşil kartı gelmeden ve eş durumundan vize başlatmadan önce, benim Türkiyeden turist vizesi başvurusu yapmam mantıklı mı ? Yoksa bu durum daha sonrasında önümüze engel veya sıkıntı olarak çıkar mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ukilic, içinde söyledi: Green Card beklerken Turistik Vizeye Başvurmak

    F2A VİZESİ ONCESİ B1/B2 DENEMEK MANTIKLI MI

    Öncelikle merhabalar bununla alakalı bir konu bulamadığım için bunu açma gereksinimi duydum. Eşim yeşil kartlı olarak amerikada ikamet etmekte. 4 ay önce evlendik. Şuan eşimin yeni soyadı olan yeşil kartının gelmesini bekliyoruz f2a vizesi işlemlerini başlatmak için. Yeşil kartı gelmeden ve eş durumundan vize başlatmadan önce, benim Türkiyeden turist vizesi başvurusu yapmam mantıklı mı ? Yoksa bu durum daha sonrasında önümüze engel veya sıkıntı olarak çıkar mı ?

    Turist vize basvurunuz reddedilse bile bu durum gocmenlik surecinizde bir problem yaratmaz.

    Eger turist vizesi almak icin bir nedeniniz varsa basvuru yapabilirsiniz, ama eger ciddi bir nedeniniz yoksa ve Turkiye'ye geri doneceginizi de gosteremezseniz reddedilme ihtimaliniz daha yuksek.


  • Herkese selamlar tekrardan. Konuyu açma sebep olan gün geldiği için konuyu tekrar hortlatacağım.

    Ben, eşim ve aynı şirkette çalıştığım 2 şefimle beraber 1 haftalığına Miami'ye tatile gitmeyi planlıyoruz. Daha önceden bir tur paketi almıştık fakat pandemi dolayısıyla tur iptal oldu ve daha sonrasında şirket de battı (tur programını ve o zaman ödediğimiz tur ücreti belgesini de vize başvurusuna ekledim, daha önceden gitmek istedik ama olmadı diye, gerçekten turistik amaçlı başvurduğumuzu kanıtlaması için). Bu sefer tura başvurmadan önce vizemiz gelsin, turu daha sonra ayarlarız diyerek önce vizeye başvurduk, fakat yaklaşık gidiş tarihlerimiz kafamızda belli. Sadece uçak bileti ve kalacak yeri belirlemedik henüz.

    Konsolosluktan vize görüşme tarihi aldık, 1 sene kadar sonraya vermişlerdi (2023 yılına) fakat daha sonra konsolosluk tarihi kendiliğinden öne çekti.
    28 Nisan sabah randevumuz var; gerekli belgeleri topladık.

    -DS formu
    -Son 3 aylık banka dökümü (altın/döviz hesabı dahil)
    -Eşimin ve benim çalıştığımız yerlerden bordro ve çalıştığımıza dair belge
    -Sigorta dökümleri
    -İçinde AB ve diğer ülke giriş-çıkışlarının bulunduğu eski pasaportlarım
    -Araba ruhsatı
    -Yurt dışında evlendiğimiz için oradan alınan evlilik belgesi/türkçe çevirisi ve yurt içinde verilen aile cüzdanı
    -İkimiz de havalimanında çalıştığımız için havalimanında kullandığımız personel kartlarının fotokopileri
    -Eşim yabancı vatandaş fakat birkaç hafta önce Türk vatandaşlığı başvurusu sonuçlandı, artık çifte vatandaş oldu, vatandaşlığı kazandığına dair verilen belge ve TC Kimlik fotokopisini (bunun döneceğimize dair olumlu etki yaratacağını düşünüyorum) de ekledik
    -Eşimin vatandaşlık almadan önceki oturma ve çalışma izinleri (işe başladığı tarihte yabancı kimlik numarası mevcut olduğu için koymak iyi olur diye düşündüm)

    Eşim daha önce yurtdışına çıkmadı, umuyorum problem olmaz. Zira, eşim hariç biz grubun kalanı olarak hepimiz Avrupa'da bulunduk, eşimin de AB ülkelerine vizesiz seyahat hakkı olduğu için Avrupa'ya yapılacak bir seyahati planlamak daha kolay geliyor. Kültürel olarak da bize yakın oldukları için Amerika'yı gezmek daha cazip geldi, bu yüzden oraya gitmek istiyoruz zaten. Umarım bunu konsoloslukta da anlatabilirim 🙂

    Bizimle beraber gelecek olan aynı şirkette çalıştığım 2 kişinin randevuları malesef farklı tarihlerde, konsolosluğun tarihleri öne çekmesiyle onların görüşmesi temmuza kaldı. (Onların da havalimanı kartları ve kartvizitlerini her ihtimale karşı bir kopya olarak koyacağım, beraber gittiğimiz kişilere istinaden bilgi olarak)

    Greencard için çektirdiğimiz fotoğrafları kullanmıştık vize başvurusunda, fakat içime sinmedi yeniden abd vizesi fotoğrafı çektirmek istiyorum, sorun olmasın diye.

    Şimdilik durum bu, mülakattan sonra izlenimlerimi ve yaşadıklarımı yazmaya çalışacağım. Umarım güzel haberler verebilirim. Vize başvurusu yapan herkese başarılar


  • Evet, bugün sabahtan konsolosluğa giderek mülakatımıza girdik. Malesef, başvurumuz reddedildi.

    Öncelikle sabah erkenden yola çıktık, trafiğe takılmamak için, bayağı erken gelmiştik (kendi araçlarıyla gelenler için erken gelmek park sorununu ortadan kaldırıyor, yoksa araç park etmek büyük sorun; eğer yetişebilirseniz aşağıda Carrefour var otoparkına bırakıp konsolosluğa yürüyebilirsiniz, gayet yakın) Aracı park edip 2 saatlik bir bekleme sonrasında ilk başvuruları içeri almaya başladılar.

    08:15 randevuları alınmaya başladığında ilk biz girdik. Önce üst araması, daha sonra eşya aramasıyla, konsolosluk binasına girdik. Asansörle üst kata çıktığımızda önümüzde bir kişi vardı, üçerli sıralarla alındık içeri. Önce belgelerimizi verdiğimiz masada başvuru belgelerimiz (onay ve talimatlar) pasaport ve fotoğraf istediler. Daha sonra bir bankoya yönlendirip tekrardan pasaport ve fotoğraflarımızı verdik. Görevliler güler yüzlüydü ve yardımcı oldular.

    Daha sonra parmak izi alındı ve mülakat sıramızı beklemeye başladık. Sırada bekleyen ''bu kişinin alamayacağı belli'' diyebileceğimiz 2-3 kişi dışında herkesin vizesi onaylandı. 2 banko açıktı, sarışın gözlüklü bir bayan ve siyahi orta yaşlı bir erkek. Sarışın bayan bayağı güler yüzlü ve insanlarla şakalaşarak ve gülerek mülakat gerçekleştiriyordu, siyahi çalışan ise daha resmiydi. Zaten konuşmaları duyuyorsunuz, sorular tek tipti; ilk soru neden Amerika'ya gidiyorsun, orada akrabaların var mı (sıradakilerin geneli bu soruya evet cevabı verdi) vb.

    Önümüzdeki 2 kişiden 1.si sarışın bayanda çok kaldı, bayağı 4-5 dk soru sordu bayan, bu yüzden sıra olarak siyahi çalışana geldik.

    Mülakata Türkçe girdik ama ben havalimanında çalıştığımı söyleyince birden İngilizce'ye döndü. Neden gideceğimizi, nerede çalıştığımızı ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Ben AB ülkelerine gittiğimi söyledim (fakat mevcut pasaportumda damga yoktu, önceki kullandığım pasaportlarımda idi damgalar, mevcut pasaportum dışında 3 pasaport daha eskitmiştim) Ekrana bakıp bir şeyler yazdı ve vizeyi onaylayamayacağını söyledi. Teşekkür ederek binadan ayrıldık. (zaten oradaki diğer görevliler sizin mülakatçılar ile çok fazla konuşmanıza izin vermiyorlar, çok fazla soru soramıyorsunuz)

    Daha sonra düşündüğümüzde bahsettiğim yurt dışı çıkışların pasaportumda damgası olmamasından dolayı vize vermediği fikrine vardık ama karar bir kere çıktığında değiştiremiyorsunuz. Mülakat anında da sorulan sorulara dikkat kesildiğiniz için diğer pasaportları vermek aklıma gelmedi, zaten sizden belge falan istemiyorlar sormadılar bile (3 dosya belge hazırlamıştım).

    Sonucun haksız olduğunu düşünüyorum zira gerçekten de turistik amaçlarla almak istediğimiz bir vizeydi bu. Tekrar başvurma konusunda ise çekincelerim var, çünkü gerçek red sebebini belli etmiyorlar. Ve zaten bir daha randevu almaya çalışmak, planladığımız gidiş tarihlerini dahi geçiyor.

    Umarım vize almak isteyenlere faydalı bir yazı olmuştur.


  • @sgt-sergey 3 yıldır planlıyorsunuz ve 3 dosya belge hazirladiniz ama eski pasaportları dosyaya koymayi unuttunuz. Şaka gibi 😟 peki dosyalarınızı incelemisler mi belli mıydı? Diğer ozelliklerinizin hiç mi önemi yok yani?


  • Yok unutmadım, hepsi yanımdaydı.. Ama sorulan sorulara kısa ve net cevap ver stratejisinden ve mülakat anındaki düşünememe durumundan dolayı çıkartıp vermek aklıma gelmedi.. İlk kez vize başvurusu yapıyorum ABD için, heyecanı biraz yenebilseydim belki farklı olabilirdi... Üzüldüğüm konu ise mülakat tarihlerinin çok uzak ve bekleme süresinin çok uzun olması. Sonuçta en fazla 1 hafta tatil düşünüyorduk, insanın şevki kırılıyor.


  • @sgt-sergey Merhabalar, benimde 3 adet eski pasaporta sahip olduğum 1 tanesinde İngiltere 1 tanesinde de Katar mevcuttu. Siyahi tatlış memur bana daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığı mı sormuştu, ben de İngiltere ve Katar'a gittiğimi söyledim. Bana pasaportunuzu görebilir miyim diye sordu. Bende dosyanın içinden çıkartıp verdim. İngiltere vizesini görünce Türkçe başlayan konuşmayı İngilizce devam ettirdi. Akabinde vizeyi onayladı.


  • @Burcu-Boz Keşke bize de sorsaydı, çok iyi olurdu, ya da o anda benim aklıma memurun orada stamp göremeyip red verebilme ihtimali aklıma gelseydi kesinlikle gösterirdim diğer 3 eski pasaportu da. Gidiş amacımızın gerçekten turistik olduğunu daha nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum, umarım bir dahaki sefere. Sizin de vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • @sgt-sergey teşekkür ederim. Umarım tekrar başvurduğunuz da olumlu olarak alabilirsiniz. Avrupa ülkesine gittiğinizi belirtmek çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bol şans diliyorum 😇

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sgt-sergey deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler. geçmiş olsun, çok üzülmeyin.

    sizden ricam, green card sürecinizi tekrar hatırlatır mısınız çünkü; B1-B2 başvurunuzun pasaportlarınızdan dolayı reddedildiğini düşünmüyorum.


  • @sgt-sergey geçmiş olsun


  • @sgt-sergey eğer tekrar denemeye karar verirseniz bu noktadan belki ilerleyebilirsiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum