Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Cocuklarin vatandas olmasi

• Merhaba
    @Claudia-J-Muslu ve @Yusuf-Saraçoğlu
    Su an vatandaslik surecindeyim ve interview tarihim gelecek ay icinde. Saniyorum interview i gecersem yemin etmem Mart ayini bulacak ve kizim 18 yasini gecmis olacak. Kizimin vatandasligi icin gecerli tarih formun dolduruldugu tarih midir? yoksa resmi olarak vatandas olunan tarih yemin tarihi midir?
    Cevabiniz icin tesekkur ederim.

• @enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba
    Su an vatandaslik surecindeyim ve interview tarihim gelecek ay icinde. Saniyorum interview i gecersem yemin etmem Mart ayini bulacak ve kizim 18 yasini gecmis olacak. Kizimin vatandasligi icin gecerli tarih formun dolduruldugu tarih midir? yoksa resmi olarak vatandas olunan tarih yemin tarihi midir?

Ikinci olarak N400 formunda varis tarihlerimden birisini yanlislikla 4 gun sonrasi yazmisim. Interview de duzeltmek icin bisey demem gerekiyor mu?

• @enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba

@enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

@enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba

Ikinci olarak N400 formunda varis tarihlerimden birisini yanlislikla 4 gun sonrasi yazmisim. Interview de duzeltmek icin bisey demem gerekiyor mu?

Sayın @enesserhat,
    Çocuklar (18 yaşın altındakiler) belli şartlarda otomatik olarak ABD vatandaşlığını kazanırlar. İlk olarak çocuğun ABD’de yaşıyor olup olmadığı konusu önemlidir. Eğer çocuk yurtdışında doğmuş ancak ABD’de sizinle yaşıyor ise Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu madde 320’ye tabidir ancak eğer çocuk yurtdışında doğmuş ve yurtdışında yaşıyor ise çocuk Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu madde 322ye tabidir. Çocuğunuzun ABD’de sizinle yaşıyor olduğunu varsayarsak çocuğun en az bir ebeveyni ABD’li olursa (örneğin sizin ABD vatandaşı olmanız gibi), çocuk 18 yaşın altında ise, çocuk yeşil kart sahibi ise ve çocuk ABD’de fiziki ve hukuki velayet sahibi ile beraber yaşıyor ise otomatik olarak ABDli olur. Bütün şartların tamamlanmış olması gerektiği için sizin vatandaşlığınız henüz kazanılmadı ise kızınız vatandaşlığı otomatik olarak kazanamaz. Kısacası formun doldurulduğu tarih değil sizin vatandaş olduğunuz tarih önemlidir. Ancak bütün anlattığım detaylara baktıktan sonra kızınızın durumu açıklığa kavuşur. İkinci sorunuza gelince N400 görüşmesinden önce doğru tarihleri bildirmeniz önemlidir. Interview henüz başlamadan benim bir düzeltme yapmam gerekiyor deyin ve doğru tarihleri yetkili size soru sormaya başlamadan iletin.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ERHAN-1, içinde söyledi: DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi dv 2024 talihlisiyim. Oğlum 24.03.2003 doğumlu kafam karıştı formu okudum fakat anlayamadım. Lütfen yardımcı olun. Vize alabilirsek oğlum bizimle gelebilir mi gelemez mi? Sayin @ERHAN-1, eger oglunuz CSPA yani cocugun statusunu koruma kanunundan yararlanabilirse vizeyi sizinle alip gelme ihtimali vardir. Ayni zamanda oglunuzun mutlaka evlenmemis de olmasi gerekmektedir. CSPAye gore yas tesbiti biraz daha karmasik bir konudur. Ancak oglunuz sizinle vizeye hak kazanmasa bile yine de siz ABDye gittikten sonra ona basvuruda bulunabilirsiniz. Bu kategoride her ne kadar bekleme suresi uzun olsa da sureci bir an once baslatmak onemlidir. Daha sonra vatandas oldugunuzda onceden yapilmis olan basvuru ile sureci one cekebilirsiniz.
  • Çocuklarım için green kart almak

3
    0 Oy
    3 İleti
    234 Bakış
    A
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. çocukların velayeti annesinde ama çocuklar gelmek isterse annesi izin verir.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    762 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • Green card başvurusunda Çocuk fotoğrafı şartı ?

7
    1 Oy
    7 İleti
    4k Bakış
    adrA
    @Claudia-J-Muslu Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k