Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Cocuklarin vatandas olmasi

• Merhaba
    @Claudia-J-Muslu ve @Yusuf-Saraçoğlu
    Su an vatandaslik surecindeyim ve interview tarihim gelecek ay icinde. Saniyorum interview i gecersem yemin etmem Mart ayini bulacak ve kizim 18 yasini gecmis olacak. Kizimin vatandasligi icin gecerli tarih formun dolduruldugu tarih midir? yoksa resmi olarak vatandas olunan tarih yemin tarihi midir?
    Cevabiniz icin tesekkur ederim.

• @enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba
    Su an vatandaslik surecindeyim ve interview tarihim gelecek ay icinde. Saniyorum interview i gecersem yemin etmem Mart ayini bulacak ve kizim 18 yasini gecmis olacak. Kizimin vatandasligi icin gecerli tarih formun dolduruldugu tarih midir? yoksa resmi olarak vatandas olunan tarih yemin tarihi midir?

Ikinci olarak N400 formunda varis tarihlerimden birisini yanlislikla 4 gun sonrasi yazmisim. Interview de duzeltmek icin bisey demem gerekiyor mu?

• @enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba

@enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

@enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba

Ikinci olarak N400 formunda varis tarihlerimden birisini yanlislikla 4 gun sonrasi yazmisim. Interview de duzeltmek icin bisey demem gerekiyor mu?

Sayın @enesserhat,
    Çocuklar (18 yaşın altındakiler) belli şartlarda otomatik olarak ABD vatandaşlığını kazanırlar. İlk olarak çocuğun ABD’de yaşıyor olup olmadığı konusu önemlidir. Eğer çocuk yurtdışında doğmuş ancak ABD’de sizinle yaşıyor ise Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu madde 320’ye tabidir ancak eğer çocuk yurtdışında doğmuş ve yurtdışında yaşıyor ise çocuk Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu madde 322ye tabidir. Çocuğunuzun ABD’de sizinle yaşıyor olduğunu varsayarsak çocuğun en az bir ebeveyni ABD’li olursa (örneğin sizin ABD vatandaşı olmanız gibi), çocuk 18 yaşın altında ise, çocuk yeşil kart sahibi ise ve çocuk ABD’de fiziki ve hukuki velayet sahibi ile beraber yaşıyor ise otomatik olarak ABDli olur. Bütün şartların tamamlanmış olması gerektiği için sizin vatandaşlığınız henüz kazanılmadı ise kızınız vatandaşlığı otomatik olarak kazanamaz. Kısacası formun doldurulduğu tarih değil sizin vatandaş olduğunuz tarih önemlidir. Ancak bütün anlattığım detaylara baktıktan sonra kızınızın durumu açıklığa kavuşur. İkinci sorunuza gelince N400 görüşmesinden önce doğru tarihleri bildirmeniz önemlidir. Interview henüz başlamadan benim bir düzeltme yapmam gerekiyor deyin ve doğru tarihleri yetkili size soru sormaya başlamadan iletin.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    426 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
  • E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

2
    1 Oy
    2 İleti
    238 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halilildeniz, içinde söyledi: E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık. Herkese merhaba. Forumda ilk başlığım ve yazışmam. Eğer başlık ve içerikte hatalı bir durum varsa kusura bakmayın. Aradım ama durumuma ilişkin bir içerik bulamadım. Yıllardır net ve kararlı bir biçimde Amerika'ya yerleşmeye kararlıyım, yegane hedefim bu. Binlerce video izledim, binlerce yazı okudum, orada yaşayan insanlarla defalarca konuştum. Kız arkadaşım ile birlikte 3 kez Greencard başvurusu yaptık ama çıkmadı, başvurularımıza devam edeceğiz, ama Greencard durumu malum; ne zaman çıkar ya da çıkar mı bunu bilemiyoruz. Son dönemde Amerika'ya gidiş için alternatif yolları araştırıyorum. Dil okulu, yüksek lisans gibi konuları araştırdık. Lisans ve yüksek lisans diplomam var, güzel sanatlar fakültesi alanında eğitim aldım, aynı zamanda şeflik yapıyorum. Fakat son dönemde ekonomik durumum iyi değil, icralık borçlarım vs. var. Amerika'da yaşayan arkadaşlarımız var. Çok yakın bir arkadaşım artık Amerika vatandaşı ve Seattle yakınında yaşıyor. Kendi evi, arabası var, yıllardır sabit bir işte çalışıyor. Artık kendi işini kurmak istiyor, benim oraya gidebilmem için de elinden geleni yapmaya hazır ama nasıl bir yolu olur o da çok bilmiyor, çünkü o evlilik yolu ile gitti ve vatandaşlık aldı. Arkadaşımın kurmak istediği iş için benim ortak olmam mümkün olur mu, bunun için benim ne kadar para göstermem gerek, benim para göstermediğim bir yol mümkün olur mu? Arkadaşımın benim oraya gitmem için başka nasıl bir faydası olabilir ya da en doğru yapılabilecek şey nedir? Amerika'ya gitmek bizim için çok önemli, ekonomimden ötürü bir kısıtlayıcı durumum var ama onu çözmek için uğraşacağım. Ama en ekonomik ve işe yarar yol ne olabilir? Konu hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Sayın @halilildeniz, Arkadaşınız size bu konuda yardımcı olabilir. Onla ortak bir is kurabilirsiniz veya size ise alabilir ve size sponsor olabilir. İşyerinin şartlarının ve sizin özgeçmişinizin ise uygun olması serttir. Ayrıca İngilizce diline de genelde hakim olmanız gerekir. Öncelikle E-2 vizesi ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Sizin ABD’de olası bir E2 onay için en az 100 bin dolar bir para gösterebilmeniz gerekir. Ancak ofis kirası, eleman maaşı, araç alimi vs. gibi bütün masrafları da bu yatırımın içine dahil edebilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Eğer İngilizce dili hakimiyetiniz yok ise öncelikle oradan başlamanız gerekebilir. Borçlarınız bir takım vizeleri almanıza engel teşkil edecektir. Teşekkürler.
  • Green card başvurusunda Çocuk fotoğrafı şartı ?

7
    1 Oy
    7 İleti
    4k Bakış
    adrA
    @Claudia-J-Muslu Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k