Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Gerçekten golden retriever cinsi köpeğinizin fotoğraflarını çok güzel yakalamışsınız,bu arada pet besleyen tüm ailelere kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum,gelecekte Amerika'ya taşınmayı hayal eden biz gençlere çok güzel örnek oluyorsunuz, sağlıcakla kalın !

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eneskanar teşekkürler 🙂 darısı bütün isteyenlerin başına..


  • Biden ailesinin bir ferdi olan Champ 13 yasinda hayatini kaybetti.

    https://abc7ny.com/pets-animals/biden-family-dog-champ-dies/10809693/

  • ⭐⭐

    bu cins kopekler cok akillidirlar,bir zamanlar bende beslemistim,komsumun lanet bir kedisi vardi, gece saatinde fence uzerine cikar kopek baslar havlamaya kedi kacmaz,komsular rahatsiz olmaya basladilar,kediye bir sey yapamiyoruz zaten lanet bir komsu,sonunda kopegi sattim.


  • @sir-altan Benim lisedeyken Turkiye'de vardi, German Shepherd. Cok akillilar ve cok sadiklar. Iyi egitilmezlerse ve ozellikle erkek iseler, cok saldirgan olabilirler. Yasadiklari bolgeyi, evi cok asiri korumacidirlar.


  • 3,5 yasinda olan ve 5 ayliktan beri bizimle olan shihtzu cinsi olan siyah&beyaz tuylere sahip olan inatci bir erkek evladi sahibiyiz.
    İsmi mi? Pardon 🙂 adi Kuki ama turkce karakter 😅
    Bununka alakali bir anim var paylasmak istedim,
    Sitemizde oturan bir ingilizce ogretmeni bir hanim vardi birgun kuki yi gezdirirken ismi sormustu ve bende kuki demistim oda bana aa ne guzel demek kurabiye demisti ben ise ona donup ukala bir tavirla hayir efendim turkce karakter kuki yani kurabiye vb. Degil demistim.
    Sanirim o gun ya is olarak yada mental olarak hic iyi degildim ki sebepsiz yere bole bir ukalalik gosterisinde bulunmusum 🙂


  • @gokhanbagatur, içinde söyledi: Evde pet besleme

    3,5 yasinda olan ve 5 ayliktan beri bizimle olan shihtzu cinsi olan siyah&beyaz tuylere sahip olan inatci bir erkek evladi sahibiyiz.
    İsmi mi? Pardon 🙂 adi Kuki ama turkce karakter 😅
    Bununka alakali bir anim var paylasmak istedim,
    Sitemizde oturan bir ingilizce ogretmeni bir hanim vardi birgun kuki yi gezdirirken ismi sormustu ve bende kuki demistim oda bana aa ne guzel demek kurabiye demisti ben ise ona donup ukala bir tavirla hayir efendim turkce karakter kuki yani kurabiye vb. Degil demistim.
    Sanirim o gun ya is olarak yada mental olarak hic iyi degildim ki sebepsiz yere bole bir ukalalik gosterisinde bulunmusum 🙂

    Merhaba, eşiminde annesinin ayni cins vd yaşta erkek kopegi var. O kdr çok seviyoruz ki Amerikaya gidersek bizde sahiplenmek istiyoruz. Genel deneyimleriniz nasil, kolay egitebildiniz mi ? Fazla duygusal bir cins bildigim kadariyla, evde yalniz kalmayi cok sevmiyor , ilgiye bayiliyor diye biliyorum. Sizde bilgi iletirseniz çok sevinirim, selamlar.


  • @ae123 selamlar,
    Bizimkide yaramaz bir oglan 😅
    Oncelikle her canli cok ozel ama shihtzular bambaska bir boyut beslemeyen bilemez.
    Hayatimda bir kopek sahipmenirsem bu ya dogo olur yada olsa olsa french buldog olurdu derken anlik bir reaksiyonla onun hayatini degistirene kadar sahiplenene kadar bu turle alakali hic bir bilgimiz yoktu.
    Oncelikle inanilmaz oyunu sever top hastasi topu verin butun gun karda guneste kista yazda oynasin.
    Uyurken kesinlikle ve kesinlikle (en azindan bizimki oyle) sevmeyin durtmeyin reaksiyon gosterebilir😅
    Mama konusunda inanilmaz secici bir aydir yedigi mamadan bir anda bikip 3 gun ac kalir yemedigi olur 🙂
    İnatcidir,basindan dizginleri kaptirirsaniz evde kendini sizden ustun bir birey gorur.
    Salak sacma sayfalarda akil yonunden shihtzularin siralamada geride kaldigi yazilir ama o aptallara has birsey aslinda inanilmaz zeki ve komut algilayan canlilar fakat az oncede dedigim gibi ilk gunden onun o bakislarina teslimiyet vermiyerek iradeli ve kararli okucaksiniz.(sahsen biz bunu tam beceremedik) 🙂
    Tembel degillerdir,bolgerini inanilmaz sahiplenirler farkli bir kopek va camin onunden gecsin deli gibi havlarlar.
    Asla tuy dokmezler alerjiniz varsada rahatsiz olmazsiniz.
    Kronik olarak burun basik oldugu icin bazen durduklari yerde bogulirmus gibi olur ama iki burun deligine birden kapatip 10 saniye beklerseniz duzelir.(yasanmis tecrubelerle sabittir)
    Herseyinn azi karar ornek fazla protein aliminda alerjik kasintilar gozlenebilir bunu zaten kulak iclerine bakarak veya gogus altindan gorulen kizariklarla gorebilirsiniz.
    Cozumu basit beklazon adli krem 🙂 (mavi kutu)
    Sahibiyle ornek esimle ask yasarlar benide sever ama ben daha cok onu cise cikarmaya kosturmaya goturen ve ihtiyaclarini karsilayan bir bireyim (bence 😅)
    Cocuklari severler ama agiz ve burun ve kuyruklarinin sevilmesinden hosnut olmazlar.
    Gozlerinin icine baktiginizda dunyalari verirsiniz cunku boyle bir bakis daha once pek gormemissinizdir.
    Siyah dudak siyah goz ve siyah burun kombinasyonu pablo picasso tablosu gibidir (belkide bize ole gelmektedir 😊)
    İnatcidir her istedigi olsun ister simartirsaniz ilersi icin sizi resmen kullandigini gorursunuz.
    Yastiginizin bas ucunda uyur sizinle kalkar sizinle yatar oyle bi canlidir.
    Suyu sever banyo konusunda hic bir problem yasamazsiniz tek dikkat edilmesi gerekekn husus kulak icleri banyo sonrasi iyi kurulanmali islak kalmamali malum kapali kulak beraberinde islak kalirsa mantar olusumunu getirebilir.
    Gercekten ama gercekten saglam karakteri ve duygulari olan bir birey,birey diyorum cunku bircok insandan cok daha insan !
    Kendi has hareketleri var ornek,sirt ustu uyumayi her kopek sever ama bu cok fazla sever, sizden bisey isticekse bir pati hep havadadir.tuvaleti gelmis ve hala gezdirmediyseniz oturma sansiniz yok gelir sizi cikarana kadar rahatsiz eder 🙂
    En zor animiz ilk 6 ayimizdi is geregi evde tek kaliyordu bir gun duvar kagidi bir gun ise kapi altina takilan kapanmasina engel olan seylerin kemirildigine cok sait olduk ama hepsi bir sureligine devam etti sonrasinda gecti bitti gitti.
    Evde yalniz birakicaksaniz isiklarin bir kismi acik kalmali ve sevdigi oyuncaklar yaninda olmali.
    En vurucu an ise suan yazdiklarim olucak esimi opmeme dahi izin vermio o derece kiskaniyor tabi sagolsun esimde oyle bir pohpohlamiski yok bal oglum yok askim die sevmelerin hazin sonucu bu olsa gerek 🙂
    Unutmadan sofraya alistirmayin severler lop lop yerler ev yemeklerini zararlidir tabikide ama o altin kelime teslimiyet o bakislara teslim olmamakta isin sirri,siz ssiz olun alistirmayin aman 🙂
    Ama evde tek kaldigi gunun aksami o kapiyi her actiginizda yada en basiti her markete gidis donusunuzde ki o kapiyi acisinizda karsilasicaginiz anin kelimelerle ifadesi net olarak yok.
    Hergun ayni heyecan ayni ozlem ve ayni sevgi ile sizi karsilayan bir birey.
    Anlatilmaz yasanir.
    Gun gelir ailenizle gun gelir isinizle bazi seyler ters gider ama bu canlar size asla ama asla sirt donmezler sizinle yasar sizinle buyurler.
    Simdilik aklima gelenler bunlar,
    Eksiklerim ve imla hatalarim olabilir,atlamis oldugum noktalarda mutlaka vardir cekinmeden sorabilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • Gokhan Bey merhaba

    @gokhanbagatur Ne zamandır yazmak istedim ama fırsat olmadı, detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim, çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız. Birebir kayınvalidemin shih tzu'su da aynı özellikleri gösteriyor, hatta fazla protein yemekten dönem dönem kaşıntısı ve kızarıklıkları oluyor.

    İstanbul Anadolu yakası Göztepe taraflarına yakınsanız aslında denk gelirsek sohbet etmek ufaklığı sevmek isteriz, tekrardan detaylı bilgiler için çok teşekkür ederiz olurda bir gün cesaret edip alabilirsek verdiğiniz bilgiler çok faydalı olacaktır.


  • @ae123 isinize yaramasina fazlasi ile sevindim bunlarin hepsi yasanmis ve uygulanmis gercek tecrubeler.
    Kasintisi egerki bir kac gun devam ediyorsa zytrec tablet 10mg aksam yatmadan once 1 adet yutturabilirsiniz ama bu 3-4 gunu gecmesin ki zaten kasintinin gectiginide gozlemliyeceksiniz.
    Bu arada bizde anadolu yakasi cekmekoy de ikamet ediyoruz birgun denk gelirsek neden olmasin oralara ara ara ugruyoruz deniz ozlemi cektikce suadiye kalamis fenerbahce hep ziyaret ettigimiz yerler malum konum geregi genelde sile polenezkoy taraflarina kaciyoruz.

    Kukii_shihtzu buda bizim ufakligim instagrami merak edersiniz die birakiyorum 🙂


  • @gokhanbagatur , bakicam cok tesekkurler 🙂


  • 3 aylıkken geçici olarak bakmamız için bırakılıp ardından ailemizin temelli üyesi olan 4 yaşında Pomeranian (Gofret) sahibiyiz:) bizim dışımızda hareket eden her şeye havlayan dünyalar tatlısı bir evlat:)

    İstanbul' dan Ohio'ya göç edince edindiğimiz tecrübeyi de aktarayım..

    Ohio' nun kışı malumunuz, bitmeyen kar yağışı ve tuzlanmış kaldırımlar en büyük sorunumuz oldu.

    Gofret' i tuvalet için dışarı çıkarttığımızda, 20 metre sonra kucağımıza çıkmak istiyor biz ise soğuktan ayaklarının üşüdüğünü sanıyorduk, meğer problem kaldırımdaki tuzlarmış, ayakları acıyormuş:( ayakkabıya da alıştırmadık:/ hep beraber ilkbaharı gözlüyoruz:)


  • @aristoi Iceriye tuvalet yapmaya alistirmak boyle kucuk kopeklerde daha uygun olabiliyor. Biz iceriye alistirdik. Tuvalet icin pad var, onlardan aliyoruz ve kis aylarinda disariya cikmaya gerek kalmadan pad uzerinde isini hallediyor.


  • @mysea, içinde söyledi: Evde pet besleme

    @aristoi Iceriye tuvalet yapmaya alistirmak boyle kucuk kopeklerde daha uygun olabiliyor. Biz iceriye alistirdik. Tuvalet icin pad var, onlardan aliyoruz ve kis aylarinda disariya cikmaya gerek kalmadan pad uzerinde isini hallediyor.

    geçmişte bizde o şekilde yapıyorduk fakat bu defa evde yalnız kalınca farklı yerlere tuvaletini yapmaya başladı, dışarıya alıştırınca sorun çözüldü.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum