Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
490 121 36.6k 116

  • Eşim öğretmen. Ben ise Müfettiş. Amerikaya gitmek için yeteri kadar sermayem olmadığı için EYT den emekli oldum. Vizeem vardı. Amerikaya arkadaşların yanına gittim. 45 gün kaldım. Araba aldım. Doordash yaptım. San franciskoda 30-40a yakın arkadaş tanıdım. Bunlarım hemen hemen hepsi sınırdan gelenlerdi. San fransiskoda müthiş derecede tüek sayısı artmıs. Okan sengün sayesinde sınırdan her gelen san fransiskoya gidiyor. Bu 30-40 arkadaşın kimisi bir yıllık, kimisi 2 yıllık, kimisi 3, kimisi 4 kimisi de 20 yıllııktı. Bunların hepsi ile konuştum. 1,2,3,4 yıllık olanların neredeyse tamamı dordash, uber eats gibi teslimat işleri yapıyordu. Üstelik bu kişilerin tamamına yakını ingilizce bilmiyordu ve hala öğrenememişti. Cunkü bu tip teslimat işlerini yaparken saat 11.00 den gece 11-12 ye kadar calışmak zorunda kalıyor insan. Son zamanlarda durum bu. 20 yıllık olanlar ise bir ailenin ortalam gelirinin geçinebilmek için minimum 7000 dolar olması gerektiğini söylüyordu. Geçmişte insanlar tesslimat işinden cok daha iyi paralar kazanırken, sınırdan gelen binlerce kişi yüzünden ve bu kişilerin bu işleri yapması yüzünden kazanılan para git gide azalmış durumda. Onun için bu tip videoları izlerken güncel tarihli olanları tercih etmelisiniz. Bizim kaldığımız 2+1 evin kirası 3200 dolar civarındaydı. SSN numarası olmayınca kiralık hesaplar kullanmalısınız bunun aylık gideri de 600 dolar civarında. Aracınız yoksa kiralamalısınız bunun kirassıda 800-900 dolar civarında. Aylık araç sigortası 150-350 dolar arasında değişmekte. Tüm bu giderler sunu gösteriyor, hayatınızın en az 4-5 senesi sadece ayakta kalabilmek için harcamak zorunda olduğunuz bir süreç. Kalacak yeriniz veya size yaardımcı birisi yoksa, paranızda yoksa durum çok vahim. Hele diliniz yoksa durum daha da vahim. Cünkü yukarıda saydığım işlerde ingilizcenizi geliştirme şansınız yok. Ayakta kalabilmeniz için 10-12 saat calışmak zorundassınız. Bu anlaattıklarıma rağmen aile olarak gitmeye karar verirseniz durum cok cok daha vahim. Cunki kredi skorunuz olmadığı için evi kiralayamayabilirsiniz. Ben geri döndüm. Söyle düşündüm. Hayatın 4-5 evresi var. 1- Güzel bir işe girmek, 2- evlenmek, yuva kurmak, 3-bir ev araba almak 4- vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek vve bunun geleceğini garanti altına almak, 5- emekli olmak ve inzivaya cekilmek. Benim beşinci aşamadayken 1. aşamaya geri dönmem, sanırım bana zor geldi. Bana göre amerika 18-20 yaşında, ingilizcesi iyi olan, veya ticari kafası iyi çalışan bir kişi için...


  • @sanaldeniz Paylasim icin tesekkurler!

    Boyle bir girisim icin yada baslangic icin, yanlis sehir secmissiniz. San Francisco, ABD'deki yasam maliyetleri ve kiralar acisindan en pahali sehirlerin basinda geliyor. Daha uygun bir sehir secmis olsaydiniz, deneyiminiz cok daha farkli olabilirdi.


  • Silindi.


  • Memurluk = İş yapmasanız bile(kaytararak) maaş alırsınız ve çalışma saatleriniz stabildir. Maaş konusunda ne sizi havalara uçurur ne de öldürür, hayatınızı idame ettirir şuan ki süreçte. İyi bir makama gelirseniz işlerin rengi değişir. (Meslek vb...)

    ABD = Yabancı bir dil, yoğun bir tempo, ortalama maaş ve onun üzerinde imkan sunar aynı zamanda alım gücünüzü iyileştirir. Yine yaşa bağlı olarak sizin ne umutlar ile oraya gideceğiniz de bir değişkendir. Örn. Memurluk yaşantısı gibi bir şey arıyorsanız bu olmayacaktır.

    Özet geçmek gerekirse zorluğu göze alan herkes için risk almaya değer diyorum(yasal yollarla), iyi bir yaşantıya sahip olabilmek için bazı konfor alanlarinizdan feragat etmeniz gerekiyor.


  • @Uçan-hollandalı Amerika da emeğin karşılığı vardır ama kaçak giden kişilerden bahsediliyorsa onlar düşük maaşla veya getirisi az olan işlerde çalışmak zorunda kalmış olabilir, yasal gidenler bir kaç seneye kendini toparlar sanıyorum, emeğin karşılığı var çünkü, kaçak gidenler ne zaman çalışma izini alıyorlar o önemli.


  • @baran-bozdogan amerika ya geleceğimi bilseydim mühendislik okurdum😁 çok haklı yorumunuz. Başarılarınız daim olsun🙏🏻

  • ⭐⭐

    Bazı mühendislik bölümleri çoktan ölmüştü zaten. Okuyup mezun olsanız bile iş bulamazsınız. Bulsanız tecrübesizsiniz diye asgari ücretten çalıştırılırsınız. Malesefki ülkemiz son 20 yılda eğitim ve eğitimin kalitesi olarak çok geriledi. Nicelik olarak kurumlar çoğalsada nitelikleri yerlerde. Bunun yanında üniversite rektörlerinin siyasi olarak seçilmesiyle beraber akademik başarıda geriledi. Bu ülkeye bilerek ve isteyerek bu kötülüğü yaptılar.
    Şu dönemde üniversiteden mezun olmak istemezdim.
    Mezun olduğumda memurluk sınavına hazırlanmadan öylesine girmiştim. Zaten başvurularıda takip etmedim.
    Konfor alanından çıktıktan sonra Türkiyede de ticarette çeşitli fırsatlar yakalanabiliyor.Ama günün sonunda başka ülkelerde bir günlük çalışmanla aldığın şeyleri ülkende maalesef aylarca çalışarak yada ciro yaparak alabiliyorsun.
    Bu ülke passat içinde pudra şekeri çekenlerin keyfini sürdüğü ülke olmamalıydı. Bu yönden çok gencimize haksızlık edildi ,çok insanın hakkına girildi ve bunu affetmeyeceğim.
    Son cümle Amerika için memurluk yakılır mı? Bence evet. Warren Buffettin özlü sözüyle bitireyim
    “Risk, ne yaptığınızı bilmediğiniz zaman geçerlidir.”

    Ne yaptığınızı biliyorsanız sorun yok.

    Edit: Hiç memurluk yapmadım. 🙂

    @baran-bozdogan, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Memurluk 2023 de öldü gömeni yok. Özel sektör 2018 de sürünmeye başladı pandemide öldü. Nerede o büyük projeler :) Amerikaya iyi ki gelmişim salla pati bir iş yaparak istediğimi alıyorum, tr de bir mühendis yırtınarak artık zor geçiniyor, ben mühendis olarak istifa edeli 2 yıl olmuştu çalışmakla çalışmamanın hiç bir farklı kalmamıştı, mesaj kutum nasıl gelebilirim sen nasıl gittin vs ile dolu bunların cogu mühendis doktor..


  • Memursaniz kesinlikle ABD ye gelmeyin kesinlikle. O rahat ortami birakmayin. Memur adam ozel sektordeki ayak oyunlarini bilmez ezdirir kendini hatta igrenir. Devlette ise maas alip keyfinize bakarsiniz. Ozel sektordekiler is tecrubesi vs diye is bulmalari kolay ama memur olanlar icin bu da cok buyuk bir dezavantaj. Illa gidecekseniz Avrupaya bakin. Ben memur olsam kesinlikle birakip gitmezdim egeye tayin olun plajda takilin :)

  • ⭐⭐

    @pionerrUsa Devlette maaş alıp keyfimize bakabildiğimizi düşündüren şey nedir? Eminim bunu yapabilecek kişiler vardır; ama benim gibi rahatsız olanlar bakamıyorlar. Devletteki ayak oyunlarından herhangi birisini duydunuz mu? Dandik bir daire başkanlığı makamı için neler neler yapılıyor inanamazsınız. Emin olun bizdeki ayak oyunları bi ortalığa saçılsa özel sektörün ağzı açık kalır :)


  • @EasternStar Ben forklift operatorlugu icin neler yapildigini anlatsam akliniz gider :). Daire baskanligi da dandik bir pozisyon degil bu arada.


  • @Hamuchera Açıkcası mühendislik yapmıyorum doordash yapıyorum 5 günde iphone 15 pro alabılıyorsam ve mühendis meslektaşlarım tr de alamıyorsa üzücü açıkcası yaptıgım işten memnunum uygulamada baya iyiyim iyi orderlar atıyor yaptıgım işinde en iyisini yapmaya calısıyorum her zaman ileride değişik mesleklere geçerim bu işler geçici işler, amerikaya geleceğimi bilsem kuaför, araba tamircisi ya da sigortacı olurdum.


  • @baran-bozdogan ülkemde kim hak ettiğini alabiliyor ki. Başarınız daim olsun🙏🏻

  • ⭐⭐

    @pionerrUsa Forklift operatörlüğü nitelik gerektiren meslek ben yapamam mesela, ama dandik daire başkanlığını yapabilirim. Bu arada daire başkanlığı cidden baya dandik, nereden bildiğimi sormayın :)


  • @EasternStar iyi hadi oyle olsun :)


  • Okuduğum kadarıyla bahsettiğiniz memurluk masa başı falan sanırım 😄 10 yıldır fen işlerinde inşaat Teknikeri olarak çalışıyorum toplasan var olan masamda 6 ay zor oturmuşumdur. Piyasadaki her türlü çakallığı belediye sayesinde öğrendim 😄 hakkımı aldığımı düşünüyormuyum hayır. Diğer birimler de hiçbir şey yapmayıp mühendis tekniker olan çalışanlarla aynı pozisyondasın. Yatarak maaş alıp sıfır tecrübesi olan adam tabiki de memurluğu bırakmasın. Ama ben çok yoruldum yıprandım. Bugün Türkiye'de bıraktığımda memurluğu yarı maaşı zor alırım aynı işi yaptığım da bile hatta özel sektör de sanki sana hakkının fazlasını vermişler gibi de muamele yapıp %200 performans beklerler. Türkiye de memurluk dediğiniz gibi sayın @pionerrUsa ege Akdeniz tayin olup yan gelip yatmak yada Ankara ya merkez e tayin olup kalabalıktan yararlanıp boş boş gezmek.


  • @teqnoloq. İşte hocam işin kötü yanıda bu. Sizin tecrübeniz olmasına rağmen diyosunuz ki bu işi bıraksam dışarda daha düşüğe daha yoğun çalışırım düz masa başı adam belki iş bile bulamaz. Böyle olunca şayet yaşta ilerleyip çoluk çoçuk dedimmi bu insan o işe mahkum gibi bişey oluyor. Bir meslek yok hocam ben memurluğu bırakıp meslek edinme taraftarıyım. Ha böyle şeyler düşünmeyip garanti iş masa başı bişy yaptıgımızda yok diyip böyle devam eden bi dünya insan vardır sırtını devlete dayadım diyen. O adamlar burada yazmaz zaten. Yani söyledikleriniz doğru ve sırf bunun için bile geç degilse bence bırakılır. Benim söylediklerim dikkat edin memurluğu bırakıp türkiyede başka iş yapmak. Memurluk ve abd kıyaslaması yapmıyorum bile o çok net bana göre.


  • @Lalo-Salamanca meslek edinmek gerçekten önemli. Çok şükür elimden her iş gelir desem yeridir. Mobilya, elektrik, tesisat, inşaat falan baya anlarım. Tanıdığım insanlar var evde birtane vidayı sıkmadan anlamaz. Belediyenin yapmış olduğu bir proje var projenin başında 2 mimar 1 mühendis var ama yine biz gidiyoruz işin başına. Onların diplomasını benim tecrübelerim yeniyor aslında hepsiyle aynı dönemde başladık ama kendilerini tamamen geliştirip geliştirmemekle.alakali. bu insanlar sırtını devlete yaslayanlar maalesef. Amerika çıkması durumunda da ekmeğimi taştan çıkartırım o konuda güveniyorum da kendime. Yeterki çıksın. Çalışanın hakkının verildiği biryer Amerika. Bende gerçek olan hakkımı almak istediğim için gitmek istiyorum. Yaşım 33. 40 a kdr başvurmaya devam


  • @teqnoloq İngilizcede konuşulanı anlıyorsanız, konuşabiliyorsanız veya bir tanıdığıunız varsa ve sizi saydığınız işler için işe alacaksa, söylediklerinizde haklısınız. Ancak aksi halde, bir mesleği yürütebilmek için önce amerikada ingilizce öğrenmeniz gerekecek. Bu da doordash gibi geçici teslimat işlerini yaparak mümkün olmuyor. Çünkü doordash işi ile sadece ayakta kalabilirsiniz. Bu işte eğer para kazanmak istiyorsan saat 10-11 gibi işe başlayıp 22.00-23.00 gibi işi bırakıyorsun. Bu saatler arasında zamanınızın çoğunda araba kullanmak zorunda olduğun için, ingilizce öğrenmeyi unut. İngilizcce olmayıncada meslek icrası olmuyor.


  • Memur arkadaşlar size tavsiyem aylıksız izin alıp Amerika macerasına öyle girin. Vizeniz varsa vizeyle, gözünüz kesiyorsa başka yolla, eğer çok istekliyseniz gidin ve görün. Ama aylıksız izin almadan asla gitmeye kalkmayın. Sonra pişman olursanız, dönecek yeriniz ortamız olsun...


  • @Murat-4 yasal gidenlern emeğinin karsılığı vardı!! Ta ki sınırdan gelenler olana kadar.bakın şu an gc ile bile gelenler şaşkın bilseydik düzeni bozmazdık diyorlar iş yok.neresi için söylüuorum ny nj la gibi.çünkü sınırdan gelenlerde ssn ve çalışma izni aldıkları için bir farkları kalmıyor.hatta onlarda el işi ustalığı fazla olduğu için rakip oluyor. Çoğu doordash uber eats vs gibi işler yapıyor ve bu işler artık tastı.doordash kiralarım diyenler doordash uyandı hesabını kiralayanların hesapları kapatılıyor son 3 haftadır.ıt alanında işşsizlik var._amerikadada enflasyon var.pahalandı bir hayli hersey.40 lı yasların ortasında olup çoluk çocuk sahibi olanevi arabası nakiti yazlığı olan çift maaşlı garantisi olan için gerçekten buraya gelip bu sıkıntıyı çekmek akıl işi değil bence.kaldıki böyle bir tanıdığım var gc çıkalı 4 ay oldu.adamlar şokta .yasadıkları hayat kalitesi sorgulatıyor.çünkü burda çift maaşla yapabildikleri sosyal hayatlarını yapamayacaklarının ve gidişatım iyi olmadığının farkına vardılar.okul derseniz çocukların okulu eğer zaten iyi bir lisede okuyorsa iyi bir sat puanıyla burda unide burs kazanarak okumasıylada yapabilirler.birçok başarılı öğrenci tanıdım burda bu şekilde yasadıklarından sonra hedefleri bitirip avrupada iş bulmakla ilgili.şu an dolar düşsün burdan gidecek birçok insan var tanıdığım.\ben olayın ny tarafından birebir yasanan duyulan taraftan altardım.ki bunlarda gc çıkan felan.ya da gelmiş tanıdığı olanlar.turist vizeyle calışma izni olmadan ne iş olsa yaparım diyenler zaten sürünüyorlar bulaşıkçı işi bile bulmak çok zor.velhasıl kelam hiçbir sey youtıbe palavra sıkıldığı gibi değil!! Kolay kolay birikimlerinizi heba etmeyin özellikle belli bir yas grubu için söylüyorum


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

    Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • Lise mezuniyetinden sonra Amerika'ya gitmek icin tavsiyeler

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    yavuzustausaY
    Arkadaşlar, merhaba. Ben 1. sınıf teknik elektrik-elektronik öğrencisiyim. Amerika'ya gitmek istiyorum. Dil yok, para yok. Nasıl yapacağımı kafayı yiyeceğim. Meslek öğrenmeye İdris Usta sayesinde başladım. İngilizcemi nasıl geliştiririm? Bide para nasıl kazanacağım? Yazın inşaata girmek gibi bir düşüncem var? Nasıl gideceğim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum