@joker00 takdir sizin. Bir problem yaşamadılar en son Türk marketi açtılar Philedelphiada. Artık komple Amerikada bulunuyorlar. Buna kimse net olarak cevap veremez. Karşınızdaki polisin ne kadar neyden şüpheleneceğine bağlı olarak durum farklı vaziyete dönebilir.
-
-
arkadaşlar merhaba.. 2023 nisan ayında ankara dan red almıştım.pasaportum cok boştu. ben ona yordum.
Büğün 2. görüşme için istanbul a randevuma gittim.onayımı aldım. Değişen şartlarım arasında tek şey shengen vizemin olmasıydı.
ziyaret amaçlı gideceğimi söyledim. memur gezmeden olmaz diye düzeltti beni 🙂 seyehat planı vs vs hiç bişey sormadı.
kendime ait iş yerim olduğunu söyledim. bununla alakalı 4-5 tane sordu . kaç yıllık. kaç kişi çalışıyor. işinizizn açılımı nedir vs. evlilik ve cocuk durumlarımı sordu. kaç gün kalacaksınız vs vs yani forumda yazan ne varsa çıkıyor. bu arada yanınızda ne olur ne olmaz ds formunu destekleyici evrak götürün. benden yanına gideceğim kişiyle alakalı belgeleri istedi. mektup ve pasaportunu gösterdim. son olarakta pasaportumun tüm sayfalarını kontrol edip. vizeniz onaylandı dedi. en büyük izlenimlerimden biri kıvırmadan konuşmak kısa kesmek net olmak ve bankoya yaslanmamak oldu 🙂 bankoya yaslanıp mülakat yapanların coguna red verdiler sanki :)ds formunu dikkatli doldurup üzerinden bir kaç defa geçmem benim için çok faydalı oldu. forumdaki bu bilgileri bize aktaran süreci sıkıntısız yaşamamıza sebep olan tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler. -
merhaba arkadaşlar benim bi sorum var. Eşim, çocuğum ve ben ds160 doldurarak bir grup randevusu almıştık ancak çok ileri tarihe verilmişti. daha öne çekebilmek için grup randevusunu ayırdık ve şimdi daha yakın ve farklı tarihlerde görüşmelerimiz var. birlikte gideceğimizi ancak grup randevusu bulamadığımızı söylesek yine de reddedilir miyiz?
-
Merhaba,
Ben 1 yıl önce ds160 formu doldurdum ve eşim çocuğum birlikte gidecektik.
Fakat çocuğumuzla gidemeyeceğiz DS formunu güncellemek gerekir mi ?
Başvuru esnasında beyan etmek yeterli olur mu?
Daha önce formu hiç güncellemedim, başvuru tarihine 40 gün var -
@thunder_74 no status yazıyor. Altında yazan ise şu şekilde: “ Please contact the U.S. Consular office you believe is responsible for processing your visa application.
For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.” -
DS160’da takım olarak seyahat edeceğiniz tarihleri yazmanız mülakat esnasında sözlü beyan edeceğiniz seyahat planı (yarışma programı) ile uyumlu olması mülakatınızın başarısı için önemli, vizenizi onaylamak konsolosun takdirine kalmış sunacağınız kanıtlar ve vereceğiniz beyanlara istinaden.
ABD’ye giriş esnasında dönüş detaylarınız sorulursa sözlü olarak beyan edersiniz ve dönüş biletinizi görmek isterse kanıtlamak durumundasınız. Ülkeye girişteki CBP memuru hakkınızda aksi bir yargıya kapılmaz ise max 180 gün kalışlı girişinize müsaade edecektir, daha kısa süreli olarak da süreyi kısıtlama hakkına sahip. Girişinizden sonra I-94 kaydınızı elektronik ortamdan kontrol ederek kalış sürenizi sistemden teyit edebilirsiniz. Sistemden görünen tarihten geç çıkış yapmanız halinde over stay yapmış oluyorsunuz, daha sonraki ABD göçmen olmayan veya göçmen vize başvurularınızda & süreçlerinizde başınızı ağrıtabilir bu ihmaliniz.
I94 - Official Website
-
@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Merhabalar
Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır? -
Arkadaşlar merhaba
en dün DS-160 formumun koduyla birlikte kayıt olup tarih seçmek istedim J1 vizesi ile. Fakat sistem benden ödeme için kredi kartı bilgilerimi istediğinde SWT seçeneğini seçmeyi unuttuğumu fark ettim ve geri dönerek bu seçeneği düzelttim.
Tekrardan ilerlemeye geçtiğimde "Vize ücretini öde" sekmesinden ödeme sekmesine ulaştım. Burada da çok kez kontrol etmeme rağmen (panik haliyle ilk 1-3 saat sürekli kontrol yaptım ve sanırım sistem engel attı) ödeme yapmamı gerektiren bir ekran çıkmadı ve iki konsoloslukta da uygun randevu görünmüyordu. Fakat insanların randevu tarihi seçebildiğini görünce teknik bir problem midir diye size ulaşmak istedim.
Şu an gün içinde düzenli aralıklarla kontrol ediyorum ve randevu bilgisine, ödeme ekranına ulaşamıyorum. Ödeme yapamadım ve uygun randevu yok diyor her saat başı kontrol ediyorum ama çok zor hiç yok. Şu an nisanın dokuzu ve mayısın 22'sinde Amerika'da olmam gerekiyor. Sizce imkanı var mı bunun?
-
-
Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?
-
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Chicago Chicago O'Hare Airport’ a uçtum. ABD'ye turistik amaçlarla giriş yapmak üzere pasaport kontrolünde sorulan tüm sorulara açık ve dürüst cevaplar verdim. Ancak, yapılan değerlendirme sonucunda ve 8 saatlik bir bekleme sürecinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Yasası'nın 212(a)(7)(A)(i)(I) Bölümü uyarınca vizem iptal edilerek ülkeme geri gönderildim.
Seyahatimin temel amacı, ABD’nin kültürel ve turistik zenginliklerini deneyimlemek, farklı bölgeleri keşfetmek ve kısa süreli bir tatil yapmaktı. Görevli memura, ABD’de kalacağım süre boyunca planladığım aktivitelerimi ve seyahat programımı detaylıca açıkladım. Chicago’da kısa süreli yakın bir arkadaşımda kalmayı planladığımı, ardından Miami’ye geçerek turistik geziler gerçekleştireceğimi belirttim. Buna rağmen, dönüş biletim olmaması ve otel rezervasyonum bulunmaması gerekçeleriyle vize koşullarımı ihlal etme eğiliminde olduğum kanaatine varıldı. Ancak, bu durum tamamen seyahat programımın esnek olmasıyla ilgiliydi. Herhangi bir kalıcı yerleşim, çalışma ya da benzeri bir niyetim kesinlikle bulunmamaktaydı. Böyle buna benzer birşey yaşayan birileri oldumu tekrar turist vizesine başvursam vizemi alabilirmiyim acaba.

Turist vizesi alma ihtimalim nedir?
-
Öncelikle bütün Yeşilkartforum ailesine merhabalar. Amerikada şubat ayında California'daki bir fuar için Kasım ayında turist vizesi başvurusunda bulunmayı planlıyorum ve hazır gitmişken eşimide götüreyim, 5-6 günde olsa bir amerika seyahati gerçekleştirelim diyorum ancak aklımda birkaç soru var. 19 aylık evliyiz ve 7 aydır Türkiyede yaşıyoruz. 6 aydır 2700 lira maaşla çalışıyorum. Üniversite mezunuyum, ayrıca istanbul üniversitesi açık öğretim öğrencisiyim. Eşim Azerbaycan Türk'ü, Türkiyede ikamet izni var ama henüz çalışmıyor. Bankada 30 bin lira param var. Daha önce 5 yıl eğitim sebebiyle Azerbaycanda, 8-9 kez Gürcistanda bulundum. Diğer pasaportlarımda Gürcistan ve Azerbaycana ait mühür ve vizeler, Azerbaycana ait birer yıllık toplam 5 adet oturum kimlik kartı var. Geçen ay 10 yıllık yeni pasaport aldım ve henüz o pasaportla yurt dışına çıkmadım. sayfalarda mühür falan yok yani. Eşim ise daha önce Türkiye, Gürcistan, Avusturya ve Slovenyada bulundu. Ancak evlilik sonrası pasaportunu değitirdiğinde Azerbaycan kanunları gereği eski pasaportunu vermediler (sadece shengen vizesi bulunan sayfayı verdiler) yani şuan pasaportunda sadece Azerbaycandan çıkış ve Türkiyeye giriş damgası var.
Şimdi bütün bunların sonucunda benim sorum, acaba B1/B2 vizesine müracat etsek eşimle birlikte vize alma ihtimalimiz nedir? Yani eşimin çalışmıyor olması ve yazdığım diğer durumlar bir problem oluşturur mu? Yoksa sadece ben mi müracat etmeliyim ve benim kendi dururmumda vize alma ihtimalim nedir? -
@Altaylı639 su konuda cevapladim, bilginize:

Benzer Başlıklar
50
56.0k
Users
4.8k
Topics
485.0k