Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesi alma ihtimalim nedir?


  • Öncelikle bütün Yeşilkartforum ailesine merhabalar. Amerikada şubat ayında California'daki bir fuar için Kasım ayında turist vizesi başvurusunda bulunmayı planlıyorum ve hazır gitmişken eşimide götüreyim, 5-6 günde olsa bir amerika seyahati gerçekleştirelim diyorum ancak aklımda birkaç soru var. 19 aylık evliyiz ve 7 aydır Türkiyede yaşıyoruz. 6 aydır 2700 lira maaşla çalışıyorum. Üniversite mezunuyum, ayrıca istanbul üniversitesi açık öğretim öğrencisiyim. Eşim Azerbaycan Türk'ü, Türkiyede ikamet izni var ama henüz çalışmıyor. Bankada 30 bin lira param var. Daha önce 5 yıl eğitim sebebiyle Azerbaycanda, 8-9 kez Gürcistanda bulundum. Diğer pasaportlarımda Gürcistan ve Azerbaycana ait mühür ve vizeler, Azerbaycana ait birer yıllık toplam 5 adet oturum kimlik kartı var. Geçen ay 10 yıllık yeni pasaport aldım ve henüz o pasaportla yurt dışına çıkmadım. sayfalarda mühür falan yok yani. Eşim ise daha önce Türkiye, Gürcistan, Avusturya ve Slovenyada bulundu. Ancak evlilik sonrası pasaportunu değitirdiğinde Azerbaycan kanunları gereği eski pasaportunu vermediler (sadece shengen vizesi bulunan sayfayı verdiler) yani şuan pasaportunda sadece Azerbaycandan çıkış ve Türkiyeye giriş damgası var.
    Şimdi bütün bunların sonucunda benim sorum, acaba B1/B2 vizesine müracat etsek eşimle birlikte vize alma ihtimalimiz nedir? Yani eşimin çalışmıyor olması ve yazdığım diğer durumlar bir problem oluşturur mu? Yoksa sadece ben mi müracat etmeliyim ve benim kendi dururmumda vize alma ihtimalim nedir?



Benzer Başlıklar

  • 17 yasinda amerikaya turist vizesi ile gitme.

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    134 Bakış
    semaviS
    Evet, gidebilirsin. Anne ve babandan noter onaylı muvafakatname alman gerekiyor, onun dışında bir sorun olmaz. Bunu söyleyen kişi yanlış bilgi vermiş.
  • Inad yolcu (havalimanında iptal edilen turist vizesi)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    150 Bakış
    bahar23B
    Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Chicago Chicago O'Hare Airport’ a uçtum. ABD'ye turistik amaçlarla giriş yapmak üzere pasaport kontrolünde sorulan tüm sorulara açık ve dürüst cevaplar verdim. Ancak, yapılan değerlendirme sonucunda ve 8 saatlik bir bekleme sürecinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Yasası'nın 212(a)(7)(A)(i)(I) Bölümü uyarınca vizem iptal edilerek ülkeme geri gönderildim. Seyahatimin temel amacı, ABD’nin kültürel ve turistik zenginliklerini deneyimlemek, farklı bölgeleri keşfetmek ve kısa süreli bir tatil yapmaktı. Görevli memura, ABD’de kalacağım süre boyunca planladığım aktivitelerimi ve seyahat programımı detaylıca açıkladım. Chicago’da kısa süreli yakın bir arkadaşımda kalmayı planladığımı, ardından Miami’ye geçerek turistik geziler gerçekleştireceğimi belirttim. Buna rağmen, dönüş biletim olmaması ve otel rezervasyonum bulunmaması gerekçeleriyle vize koşullarımı ihlal etme eğiliminde olduğum kanaatine varıldı. Ancak, bu durum tamamen seyahat programımın esnek olmasıyla ilgiliydi. Herhangi bir kalıcı yerleşim, çalışma ya da benzeri bir niyetim kesinlikle bulunmamaktaydı. Böyle buna benzer birşey yaşayan birileri oldumu tekrar turist vizesine başvursam vizemi alabilirmiyim acaba.
  • Turistlik Vizesi Alma Şansım Varmı?

    Kilitli Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    5
    -2 Oy
    5 İleti
    477 Bakış
    crazycellsC
    @Yasin-Söylemez bu sekilde kisisel basliklara izin vermiyoruz maalesef. sayin @ibrahimasar dogru basligin linkini vermis...
  • Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    49
    1 Oy
    49 İleti
    4k Bakış
    FigenF
    @MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum