Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar
    Ben de anneme B1 vize basvurusunda bulundum randevusu haftaya cuma gunu. Planimiz 3 ay kalmasi yonunde. Bankada ne kadar para bulundurmamiz dogru olur? Bir de bankaya parayi koyup kagidi alsak ve parayi geri ceksek bir sorun olur mu? Bizim hesabimizdaki parayi kontrol etme durumlari yoktur degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evrenvetorpil ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar
    Ben de anneme B1 vize basvurusunda bulundum randevusu haftaya cuma gunu. Planimiz 3 ay kalmasi yonunde. Bankada ne kadar para bulundurmamiz dogru olur? Bir de bankaya parayi koyup kagidi alsak ve parayi geri ceksek bir sorun olur mu? Bizim hesabimizdaki parayi kontrol etme durumlari yoktur degil mi?

    Bu miktar, gidilen sehre ve sizin de destek olup olmayacaginiza gore degisebilir. New York'a turist olarak gelecek kisilere aylik 5000 dolar gostermesini oneriyorum. Siz de buna benzer bir hesap yapabilirsiniz.

    Parayi banka hesabindan kontrol edemezler. Bankalar boyle bilgileri paylasmiyor.


  • @crazycells
    Tesekkurler cevabin icin crazycells.


  • Davetiye mektubu yazmak gerekli midir? Gerekliyse neler belirtilmeli? Davetiye mektubu sunmanin vize alimina olumlu etkisi var midir? Tesekkurler simdiden

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evrenvetorpil ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari içinde söyledi:

    Davetiye mektubu yazmak gerekli midir? Gerekliyse neler belirtilmeli? Davetiye mektubu sunmanin vize alimina olumlu etkisi var midir? Tesekkurler simdiden

    Gerekli degil ama eger sizde kalacaksa veya siz maddi olarak yardimci olacaksaniz yazip ayrintilari aktarmak mantikli olabilir, sizin durumunuzda olumsuz etki yapacagini sanmiyorum. Su konuyu inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/355/davet-mektubu-örnekleri


  • Aradan zaman gecti ama gelismeleri bildirmek isterim. Anneme hazirladigimiz belgeler
    Nufus kayit ornegi
    Adli sicil kaydi
    Bankada 42bin tl( parayi gorusmeden 1 hafta once yatirdik gorusmeden 1 hafta sonra cektik)
    Fotograf 5x5
    Barkodlu form
    10 yillik pasaport
    Davetiye mektubu( mektupta annemin nerde ne kadar kalacagini, masraflarini benim karsilayacagimi, benim yasal statumu, nerde calistigimi belirten bir yaziydi)
    Benim ve esimin greencard fotokopileri
    Isyerlerinden calisma kagitlari, maasi vs gosteren
    Sgk dan annemin adina yatan maas bordrosu
    Tapu fotokopisi
    Araba ruhsatinin fotokopisi

    Bu kadar belge hazirladik ama hic birini sormamislar. Sorduklari sorular, nereye gideceksiniz ne kadar kalacaksiniz, kac cocugun var( abim de rusyada yasiyor kizimdan dondukten sonra ona da gidecegim demis annem) kizini en son ne zaman gordun demis vizeniz onaylandi demis. Annem belgelere bakmadiniz hic demis gerek gormedim demis 🙂 sonuc 10 yillik turist vizesi. Sorunsuz bir sekilde de ulkeye giris yapti. Darisi diger isteyenlerin basina 🙂


  • @lerador, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    Herkese selamlar, ocak ayında DV2018 talihlileri olarak Abd ye giriş yapacağız. New Orleans final destinasyon olacak. Şimdi çocuklar da olduğundan annem ve babamın da bizim yerleşmemizde yardımları olması için gelmelerini istiyoruz. Bu amaçla onlar için B2 vizesine başvurduk, yarın da mülakatları var. Benim sorum şu, DS-160 taki Amerika da yaşayan yakınınız var mı sorusuna henüz biz orada yaşamadığımız için hayır yanıtını verdik. Mülakatta bizimkiler turistik seyahat amacını mı söylemeli yoksa gerçek amacı mı belirtmeli? Teşekkürler

    @lerador keşke sonuç ne oldu onu da yazsaymış. 1 sene geçmiş ama merak ettim çünkü şu an aynı durum bende de oluştu. Şöyle ki, biz green card vizemizi aldık ve henüz giriş yapmış değiliz. Sanırım Kasım ayı ortası gibi giriş yapacağız. Abimin kendi şirketi var, makine imalatı yapıyor, ağırlıklı olarak ihracat yapıyor. Neredeyse vizesini almadığı ülke kalmadı Amerika hariç. Ocak ayı için Atlanta'daki bir fuara katılımcı olarak gitmek istiyor. Gecikmeden vizeye başvuracak ama o başvuruyu yaparken biz henüz tr'de olacağız. DS-160'taki "Amerika'da yaşayan tanıdığınız var mı?" sorusu anladığım kadarıyla çok kritik. Çok arada kaldık.


  • Benim eşimin kardeşinin greencard var. Eylül ayında eşimle birlikte vize görüşmesine gittik. DS-160'a amerikada göçmen olarak yaşadığını yazmıştık fakat onunla ilgili hiç bir şey sormadılar. Kurumsal bir şirkette uzun yıllardır çalışmamızın da etkisi vardır vizenin onaylanmasında sanırım. Hiçbir belge talep etmediler. Görüşme aşağıdaki gibi geçti.

    • Niye gidiyorsunuz?
      Seyahat, kardeşimizi ziyaret ve alışveriş için
    • Nereye gidiyorsunuz ?
      San Antonio ve Los Angeles gitmeyi düşünüyoruz.
    • Daha önce hiç yurt dışına çıktınız mı ?
      Hayır
    • Nerede çalışıyorsunuz.
      Bankada
    • İkinizde mi?
      Evet
    • Vizeniz Onaylanmıştır.
      Teşekkürler

  • Öncelikle bütün Yeşilkartforum ailesine merhabalar. Amerikada şubat ayında California'daki bir fuar için Kasım ayında turist vizesi başvurusunda bulunmayı planlıyorum ve hazır gitmişken eşimide götüreyim, 5-6 günde olsa bir amerika seyahati gerçekleştirelim diyorum ancak aklımda birkaç soru var. 19 aylık evliyiz ve 7 aydır Türkiyede yaşıyoruz. 6 aydır 2700 lira maaşla çalışıyorum. Üniversite mezunuyum, ayrıca istanbul üniversitesi açık öğretim öğrencisiyim. Eşim Azerbaycan Türk'ü, Türkiyede ikamet izni var ama henüz çalışmıyor. Bankada 30 bin lira param var. Daha önce 5 yıl eğitim sebebiyle Azerbaycanda, 8-9 kez Gürcistanda bulundum. Diğer pasaportlarımda Gürcistan ve Azerbaycana ait mühür ve vizeler, Azerbaycana ait birer yıllık toplam 5 adet oturum kimlik kartı var. Geçen ay 10 yıllık yeni pasaport aldım ve henüz o pasaportla yurt dışına çıkmadım. sayfalarda mühür falan yok yani. Eşim ise daha önce Türkiye, Gürcistan, Avusturya ve Slovenyada bulundu. Ancak evlilik sonrası pasaportunu değitirdiğinde Azerbaycan kanunları gereği eski pasaportunu vermediler (sadece shengen vizesi bulunan sayfayı verdiler) yani şuan pasaportunda sadece Azerbaycandan çıkış ve Türkiyeye giriş damgası var.
    Şimdi bütün bunların sonucunda benim sorum, acaba B1/B2 vizesine müracat etsek eşimle birlikte vize alma ihtimalimiz nedir? Yani eşimin çalışmıyor olması ve yazdığım diğer durumlar bir problem oluşturur mu? Yoksa sadece ben mi müracat etmeliyim ve benim kendi dururmumda vize alma ihtimalim nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Altaylı639, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    Öncelikle bütün Yeşilkartforum ailesine merhabalar. Amerikada şubat ayında California'daki bir fuar için Kasım ayında turist vizesi başvurusunda bulunmayı planlıyorum ve hazır gitmişken eşimide götüreyim, 5-6 günde olsa bir amerika seyahati gerçekleştirelim diyorum ancak aklımda birkaç soru var. 19 aylık evliyiz ve 7 aydır Türkiyede yaşıyoruz. 6 aydır 2700 lira maaşla çalışıyorum. Üniversite mezunuyum, ayrıca istanbul üniversitesi açık öğretim öğrencisiyim. Eşim Azerbaycan Türk'ü, Türkiyede ikamet izni var ama henüz çalışmıyor. Bankada 30 bin lira param var. Daha önce 5 yıl eğitim sebebiyle Azerbaycanda, 8-9 kez Gürcistanda bulundum. Diğer pasaportlarımda Gürcistan ve Azerbaycana ait mühür ve vizeler, Azerbaycana ait birer yıllık toplam 5 adet oturum kimlik kartı var. Geçen ay 10 yıllık yeni pasaport aldım ve henüz o pasaportla yurt dışına çıkmadım. sayfalarda mühür falan yok yani. Eşim ise daha önce Türkiye, Gürcistan, Avusturya ve Slovenyada bulundu. Ancak evlilik sonrası pasaportunu değitirdiğinde Azerbaycan kanunları gereği eski pasaportunu vermediler (sadece shengen vizesi bulunan sayfayı verdiler) yani şuan pasaportunda sadece Azerbaycandan çıkış ve Türkiyeye giriş damgası var.
    Şimdi bütün bunların sonucunda benim sorum, acaba B1/B2 vizesine müracat etsek eşimle birlikte vize alma ihtimalimiz nedir? Yani eşimin çalışmıyor olması ve yazdığım diğer durumlar bir problem oluşturur mu? Yoksa sadece ben mi müracat etmeliyim ve benim kendi dururmumda vize alma ihtimalim nedir?

    Maalesef bunu kestirmek cok zor, foruma aktarilan orneklerden biliyoruz ki iki turlu de etki edebiliyor esinizi yaninizda goturmek.

    sizce en mantikli hangisiyse, yani dogal bir senaryoda hangisini yapmaniz daha makul ise, o sekilde hareket edin isterseniz.


  • @crazycells , cevabınız için teşekkür ederim. Bazıları eşlerden birinin çalışmama durumu problem oluşturur, vizeniz kabul edilmez diyorlar. Acaba forumda eşi çalışmayan fakat vize alabilen birisi oldu mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Altaylı639, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    @crazycells , cevabınız için teşekkür ederim. Bazıları eşlerden birinin çalışmama durumu problem oluşturur, vizeniz kabul edilmez diyorlar. Acaba forumda eşi çalışmayan fakat vize alabilen birisi oldu mu?

    O kadar ayrintili cevap veremem, ama herkesin durumu birbirinden farkli. Herkesin egitimi, gecmisi, is deneyimi, yasantisi, ABD'ye gidis amaci, maasi, birikimi vs. birbirinden farkli... Butun bunlari bir kenara atip sonucu sadece "esin calisma durumu"na baglamak dogru degil. Dosyanin tamami onemli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Altaylı639 Bu arada eger tanidiginiz ABD vatandasi ya da gocmen yoksa o durumda su konuyu kullanmalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇


  • @crazycells teşekkür ederim 🙂


  • @tesko, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    @lerador, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    Herkese selamlar, ocak ayında DV2018 talihlileri olarak Abd ye giriş yapacağız. New Orleans final destinasyon olacak. Şimdi çocuklar da olduğundan annem ve babamın da bizim yerleşmemizde yardımları olması için gelmelerini istiyoruz. Bu amaçla onlar için B2 vizesine başvurduk, yarın da mülakatları var. Benim sorum şu, DS-160 taki Amerika da yaşayan yakınınız var mı sorusuna henüz biz orada yaşamadığımız için hayır yanıtını verdik. Mülakatta bizimkiler turistik seyahat amacını mı söylemeli yoksa gerçek amacı mı belirtmeli? Teşekkürler

    @lerador keşke sonuç ne oldu onu da yazsaymış. 1 sene geçmiş ama merak ettim çünkü şu an aynı durum bende de oluştu. Şöyle ki, biz green card vizemizi aldık ve henüz giriş yapmış değiliz. Sanırım Kasım ayı ortası gibi giriş yapacağız. Abimin kendi şirketi var, makine imalatı yapıyor, ağırlıklı olarak ihracat yapıyor. Neredeyse vizesini almadığı ülke kalmadı Amerika hariç. Ocak ayı için Atlanta'daki bir fuara katılımcı olarak gitmek istiyor. Gecikmeden vizeye başvuracak ama o başvuruyu yaparken biz henüz tr'de olacağız. DS-160'taki "Amerika'da yaşayan tanıdığınız var mı?" sorusu anladığım kadarıyla çok kritik. Çok arada kaldık.

    Tanıdığım yok diye işaretledi ve bugün aldı vizesini. Bizim göçmenlik muhabbeti hiç açılmamış. 2-3 dakikalık bir görüşme olmuş, standart sorular.


  • @snjper
    Herkese tekrardan merhaba,

    aradan 1 yıl geçti ve tekrardan turist vizesi için 02/12/2019 tarihinde ankaradan randevu aldıım. peki bir önceki vizemle başvurmam ile şimdi ki başvurmam arasında neler oldu 1 yıl içinde hollanda ve belçikaya gittim. bedelli askerlik için para yatırıp martta askere gideceğim. şuan ki çalıştığım işte 5. yıl oldu. Bunları tek tek form doldururken belirttim ve en önemlisi annemi görmeyeli 1 yıl oldu. 33 bin 500 tl askerlik için para yatırdım. tekrardan niyetim yılbaşını orda geçirmek ve dönüp martta askerliğimi yapmak. annemin greencardı daha eline gelmediği için görüşemiyoruz. bakalım bu sefer neler olacak göreceğiz 🙂 sizden de yorumlarınızı bekliyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snjper, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    @snjper
    Herkese tekrardan merhaba,

    aradan 1 yıl geçti ve tekrardan turist vizesi için 02/12/2019 tarihinde ankaradan randevu aldıım. peki bir önceki vizemle başvurmam ile şimdi ki başvurmam arasında neler oldu 1 yıl içinde hollanda ve belçikaya gittim. bedelli askerlik için para yatırıp martta askere gideceğim. şuan ki çalıştığım işte 5. yıl oldu. Bunları tek tek form doldururken belirttim ve en önemlisi annemi görmeyeli 1 yıl oldu. 33 bin 500 tl askerlik için para yatırdım. tekrardan niyetim yılbaşını orda geçirmek ve dönüp martta askerliğimi yapmak. annemin greencardı daha eline gelmediği için görüşemiyoruz. bakalım bu sefer neler olacak göreceğiz 🙂 sizden de yorumlarınızı bekliyorum..

    bol sanslar 🙂 umarim iyi haberlerinizi duyariz bu sefer. Durum eskiye gore daha iyi gibi, ulke disina birkac kez cikmissiniz, ama tabii bakalim konsolos bu durumu nasil degerlendirecek 🙂 onemli olan bu... bol sanslar tekrardan.


  • Herkese merhabalar,

    Abimin yanına gitmek için turist vizesi başvurusunda bulunmak istiyorum ancak beni tedirgin eden bir durum var. Uzun süredir işsiz olmam vizeyi almama ne kadar etken olur (2 yıldır işsizim). Abim eşiyle beraber Green card sahibi ve bana kendisi sponsor olacak. Konuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    hocam zor vermeleri.Banka hesabında iyi para göstermeyi deneyebilirsiniz


  • @Calibraturbo peki abimin sponsor olacağına dair göndereceği belgelerin yanı sıra bankada para, tapu VS gibi belgeleri de sunsam olay benim açımdan değişir mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum