Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

L1B ➡️ I-485

• ⭐⭐⭐

Merhabalar Sayın Muslu Hukuk Bürosu,

Katkılarınızdan dolayı forumca gerçekten minnettarız. Sonsuz teşekkürler.
    @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu

Sorum şu;
    L1B sonrası EB3 yolunda EAD aldıktan sonra, hangi aşamada güvenle aynı kategoride başka bir işveren için çalışılabilir?

Güvenle dememden kasıt herhangi bir şekilde I-485 onayını olumsuz etkilemeyecek şekilde.

Şöyle bir yazıya denk geldim fakat ne kadar doğrudur bilemedim, o nedenle size danışmak istedim.

F0FCC238-9F57-49A0-A5E1-4C3068CC9DE5.jpeg

Syg.

• @FreeWoRLD, içinde söyledi: L1B ➡️ I-485

Merhabalar Sayın Muslu Hukuk Bürosu,

Katkılarınızdan dolayı forumca gerçekten minnettarız. Sonsuz teşekkürler.
    @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu

Sorum şu;
    L1B sonrası EB3 yolunda EAD aldıktan sonra, hangi aşamada güvenle aynı kategoride başka bir işveren için çalışılabilir?

Güvenle dememden kasıt herhangi bir şekilde I-485 onayını olumsuz etkilemeyecek şekilde.

Şöyle bir yazıya denk geldim fakat ne kadar doğrudur bilemedim, o nedenle size danışmak istedim.

F0FCC238-9F57-49A0-A5E1-4C3068CC9DE5.jpeg

Syg.

Sayin @FreeWorld,
    Bu soruya cevap vermek mümkün değildir. Çünkü I-485 onayını olumsuz etkileyecek değişik nedenler olabilir. Bu gördüğünüz yazı AC21 is değiştirebilme kanunu ile ilgilidir ve calıştığınız işyeri iflas ederse veya başka bir işyerine geçmek isterseniz vize işlemlerinizi devam ettirip hangi durumlarda bunu yapabileceğinizi belirleyen kanundur. H-1B vizeleri ile ilgilidir. Bazen bu kuraldan yararlanabilmek için L vize sahipler H-1B vizesine geçmek istemektedirler.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    128 Bakış
    S
    @Claudia-J-Muslu işlemlerimizin tamamını Ankara elçilikten yapacağız.Çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.
  • I 130 onaylandıktan sonra evlilik ne zaman yapılabilir

3
    0 Oy
    3 İleti
    197 Bakış
    I
    @rüya Merhaba, I130 basvurunuz mu onaylandı? Eğer öyleyse basvuruyu ne zaman yapmıstınız?
  • J1 2 yil kurali ile I-485 yardim

2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Reggie-Temir, içinde söyledi: J1 2 yil kurali ile I-485 yardim Merhabalar, Ben Amerika ya J1 traineeship vizesi ile staj yapmaya geldim. Hiç bir kuruma bağlı olarak herhangi bir burs veya yardım fonu kullanmadığım halde, vize kuralları gereği 2 yok kuralına dahil edildim. Vizem 30 Kasım’da bitiyor, 12 ekimde evlendim ve bu kuralı kaldırmak için herhangi bir girişimim olmadı. Çünkü bilmiyordum formda sorulduğunu. 24a sorusunda özellikle bu konu üzerine soru var. Waive işlemi 4-6 ay sürmekte ancak benim vizem 20 güne bitiyor. Herhangi bir waive başvurusu yapmadan I-485 i göndersem sorun yaşar mıyım? Başvuru aşamalarında ilk aşama case nosu alıp öyle büyükelçilik ve department of states e başvuruluyor. Online case no alıp, dilekçe yazıp göndersem hoş karşılarlar mı? Sayın @Reggie-Temir , Bazen iki yıl kuralına tabii olmasanız da pasaportunuza iki yıl kuralına tabiisiniz gibi yalnız bir ibare yazılabilmektedir. Genelde ABD veya Türk kaynaklı burslar kullananlar bu kurala bağlıdır. İlk aşamada bu kurala gerçekten tabii olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Sizin durumunuzda Department of Stateden bir görüş alıp (advisory opinion) bu kurala bağlı olup olmadığınızı teyit etmek yararlı olabilir. Size ilgili linki gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html Waivere tabii iseniz I-485i sonuçlandıramazsınız ve sorun yasarsınız. Teşekkürler.
  • Daca ve I-130 sureci

2
    3 Oy
    2 İleti
    207 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k