Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

• amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?

• @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?

Sayin @tam-karavana;
    Neden imzanızı değiştirmek istiyorsunuz? İsminizi ABD vatandaşı olduktan sonra değiştirip yeni imza mi kullanmak istiyorsunuz? Eğer iki ayrı imzanız olursa aynı kişi olduğunuzu öne sürdüğünüz durumlarda zorlanabilirsiniz. Kredi alma gibi bazı banka işlemlerinde sizin için zorluk yaratabilir. Ancak bunu neden yapmak istediğiniz tam olarak anlayıp ona göre tavsiyede bulunmak en uygunu olur. Bu nedenle niyetinizi tam olarak bilmeden sorunuza cevap vermek mümkün değildir.
    Teşekkürler.

• şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.

• @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.

Sayın @tam-karavana,
    Pasaportunuzda farklı bir imza kalırsa onu açıklamak durumunda kalabilirsiniz. Yeni pasaport aldığınızda bütün imzalarınızı aynı anda değiştirmeniz sizin için kolaylık olur. Özellikle pasaport, ehliyet, eyalet kimliği gibi önemli hukuki dokümanlarınızda ayni imzanın bulunması size kolaylık sağlar. Farklı imzalar olduğu takdirde her defasında durumu açıklamak zorunda kalabilirsiniz.
    Teşekkürler.

• Muslu Law Firm

Sayın @tam-karavana,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş. 2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık. -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret. 2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık. -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle. Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum. Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    171 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @tlgygt, içinde söyledi: Iraklı eş durumundan (IOM) Amerika'ya nasıl göç edebilirim? Merhabalar eşim ile geçen sene evlendik Türkiye de eşim ırak asıllı ve uluslararası korumadaydı ve IOM (International Organization for Migration) ile amerikaya kabul edildi ve 1 aydır orada benim de gidebilmem için ne gibi bir başvuru yapmalıyım. Sayin@tlgygt, esiniz refugee yani multeci statusunde kabul edildi ve ABD'ye yerlesti ise, sizde ona bagli olarak follow to join proseduru ile durumdan yararlanabilirsiniz. Bu I-730 formu ile yapilmaktadir. Bunun esinizin ABDye refugee (multeci) olarak kabulunden itibaren iki yil icinde yapilmasi gerekmektedir. Yine de esinizin bir avukat araciligi ile bunu yapmasi daha cabuk ve dogru sonuc verecektir. I-730 basvurularindaki problemleri cozmek zor olup surec de hatali olunca cok uzun surmektedir.
  • Başvurudan sonra yeni bir çocuğum oldu.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    180 Bakış
    RhonsterR
    @Cihangir-Namlı forumda zaten cevabı olan soruları buraya soramazsınız lütfen sorularınızı aşağıdaki başlıklardan birinde sorun. https://yesilkartforum.com/forum/topic/3430/dv2022-bekleme-odası/6326 https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır/1055 Muslu hukuk bürosuna sorunuz varsa da bu başlığı inceleyip ona göre sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız?_=1608972427222
  • GC Mülakatından sonra ABD ye gitmezsem ne olur?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! @crazycells
    11
    -2 Oy
    11 İleti
    9k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @hpy1999, Sorunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k