Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Wyoming , ABD'nin eyaletlerinden birisidir. Başkenti Cheyenne'dir. Wyoming'in yıllık ekonomik üretimi 27,4 milyar dolardır. (2005 verileri) Bölgenin dağlık olmasına karşın tarım faaliyetleri geçmişten bugüne dek sürmektedir. Ayrıca doğalgaz, uranyum, kömür gibi doğal kaynakları mevcuttur.

    alt text

    Tarih

    Şu an Wyoming olarak bilinen bölgede geçmişte çeşitli kızılderili halkları yaşamıştır. Arapaholar, Apsalokeler, Lakotalar ve Şoşoniler bu halklar arasındadırlar ancak Avrupalı kaşifler buraya geldiğinde, yalnızca birkaç kabile bölgede bulunuyordu. Bölge İspanyol İmparatorluğu'nun bir parçası iken 1848'de Meksika-Amerika Savaşı bittiğinde Birleşik Devletler'e devredilmiştir. 18. yüzyılın sonlarında Québec ve Montréal'den gelen Fransız-Kanadalı avcılar bölgeye gelmiştir. Bu avcılar arasında Téton, La Ramie, John Colter gibi isimler bulunmaktadır.

    Nüfus

    Amerika Birleşik Devletleri Sayım Bürosunun kayıtlarına göre Wyoming eyaletinin tahmini 2012 nüfusu 576,412'dir. Nüfus 2010 sayımına göre %2.3 artmıştır. 2010 sayımına göre nüfusun ırksal dağılımı şöyledir:

    % 90.7 Beyaz Amerikalılar
    % 0.8 Afroamerikan
    % 2.4 Kızılderili ve Alaska yerlileri
    % 0.8 Asyalı Amerikalılar
    % 0.1 Hawaiili ve diğer Pasifik adalı
    % 2.2 İki ya da daha fazla ırktan olanlar
    % 3.0 diğer ırklar
    Etnik olarak nüfusun % 8.9'u Hispanik ya da Latin kökenlidir. Nüfusun % 26'sı Alman, % 16'sı İngiliz, %13.3'ü İrlandalı, % 6.5'i Amerikan, %4.3'ü Norveçli ve % 3.5'i İsveçlidir.

    İnanç

    Wyoming'te en büyük mezhep protestanlıktır. Dinsizler ve katolikler de nüfusta önemli yer tutar.

    Hıristiyanlık 85%

    • Protestan – 53%
    • Katolik – 16%
    • LDS (Mormon) – 11%

    Diğer dinler – 1%
    Dinsizler – 21%

    Bayrağı :

    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Eyaletler başlığını gezerken Wyoming'i görüp üzüldüm. En son 2017de açılan başlığa kimse gönderi girmemiş 😞
    Yahu Amerika'da bile "böyle bir eyalet mi var" diyip dalga geçilen şu masum toprakları hiç önemseyen yok mu forumumuzda 😃 hiç mi içimizde tarım ile uğraşıp kafa dinleyecek, at çiftliğinde hayatını idame ettirmek isteyen yok mudur 😃 ya da burada yaşayan forum dostumuz? Çok merak ediyorum tecrübeleri. Orada belli bir süre kalanlar varsa bile olur, hakkında biraz bilgi ...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hato-santa
    Yaşayan tecrübe hariç bilgiler aşağıda

    https://www.visittheusa.com/state/wyoming
    https://www.homesnacks.net/these-are-the-10-best-places-to-live-in-wyoming-125164/
    https://www.homesnacks.net/most-affordable-places-in-wyoming-126845/

  • forumda bu bölgede yaşayan, deneyimi olan arkadaş yok mu? ya da orada yaşayan birilerine yönlendirecek? fikir alabileceğimiz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum