• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hato santa
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 46
    • En İyi 25
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

hato santa

@hato santa

87
    İtibar
    176
    Profil Görüntülemeleri
    46
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

hato santa Takip etme Takip Et

hato santa tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2021 Bekleme Odası

Merhabalar, son birkaç gün kalmışken sizlerle eğlenceli bir bilgi paylaşmak istedim. Hem belki şu gergin zamanlarda biraz yüzünüz güler.
      Her gün farklı eyaletle geri sayım yapan bir arkadaş vardı, ondan rol çalıyormuşum gibi algılamaz umarım 😃

Bugün size bir eyaletten ziyade, resmi tanınırlığı olmayan, kişilerin kendi fantezi dünyalarını gerçeğe dönüştürdüğü Mikro ulusların birinden bahsedeceğim:
      MOLOSYA

Molossia ya da Türkçe ismiyle Molosya şu anki Nevada eyaleti sınırlarında Dayton Kasabası'nda bulunan bir mikro cumhuriyettir.
      Google Maps'te yerini görmek isterseniz: https://www.google.com/maps/place/Molossya+Cumhuriyeti/@39.3230079,-119.5395937,167m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x809904414b5e703b:0x2d9b2e6669793580!8m2!3d39.3229068!4d-119.539598?hl=tr

Bu devlet, 1977'de Kevin Baugh tarafından parodi/ dalga amaçlı kurulmuştur. Kendi evinin bulunduğu arsayı bu devletin sınırları olarak kullanmıştır. Yaşadığı ev hükümet evi, bahçesine kurduğu tahta kulübelerden ise Postane, gümrük gibi resmi yapılar inşa etmiştir. Tabii ki resmi dediğime bakmayın bu dairelerde memur olarak cansız mankenler durmakta 😃
      molosyabank.jpg
      Molosya'nın banka memuru

molosyagümrük.jpg
      Molosya gümrük memuru

Kevin_baugh.jpg
      Molosya'nın kurucu lideri Kevin Baugh ve arkada dalgalanan bayrakları.

ourania.png
      Molosya ve Amerika'yı ayıran sınırda çekilmiş bir fotoğraf 😃 Bu fotoğrafta soldaki birey ise bir başka mikro ulus olan Ourania'nın lideri.

Bu tarz mikronationlar arası ziyaretler sık sık yapıldığı gibi, micronation liderleri ve ailelerinin birlikte toplandığı MicroCon gibi organizasyonlar da yapılmaktadır.

microcon.png

2019 yılında düzenlenen Micro Uluslar Buluşmasından bir kare. Giyim kuşamlarındaki çeşitlilikten ne kadar renkli olayların gerçekleştiğini anlıyorsunuzdur 😃

Ülkenin vatandaş sayısı 32 olarak söylenmekte, ama sürekli olarak orada yaşayanlar sadece Büyük lider Kevin ve ailesi.

molosyakraliyet.png
      Molosya Kraliyet Ailesi

Böyle bir farklı yapılanma tabii ki de çok ilgi çektiği için yıl içinde yüzlerce turiste ev sahipliği yapıyorlar. Nevada eyaletinde de hatırı sayılır bir sevinirliğe sahipler. Yılda bir kere düzenlenen ve eyaletin ABD'ye katılışının kutlandığı Nevada Day Parade'de bayraklarıyla donattıkları pickup araçlarına binerek şehirde tur atarken bir yandan da aracın kasasında halkı selamlıyorlar 😃

nevadaparade.png
      Nevada Day Parade 2018

Ülkenin resmi dili İngilizce ve aynı zamanda Esperanto'dur.

Hatta ülkenin Valora adlı kendi para birimi var. Hiç şaşırtıcı olmamakla beraber 1$ = 1 VL 😃

Ülkelerinin uzay teknolojisini aşırı önemsediğini ve bu konuda birçok yatırım yapıldığını belirten Kevin senede birkaç kere Walmart'ta 50$'a satılan roketlerden alıp Nevada çölünde 300 metrelik fırlatışlar deniyor 😃

molosyatabela.png
      Ülkenin şehir merkezi bu gördüğünüz arazi işte. Tabelada görünen isimler ise diğer Mikro Ulusların yönlerini ve onlara olan uzaklığı göstermekte.

molosyapoz.jpg
      Ne dersiniz forum,Green Card çıkarsa belki de bu büyük liderin güzel ülkesini ziyaret etmeyi planlarsınız.

molosflag.png
      Son olarak buraya kadar okuduysanız teşekkürlerimi sunuyorum, umarım gününüze biraz da olsa renk katmışımdır.
      Bu şanlı bayrak orada dalgalandığı sürece biz burada rahat uyku çekebileceğiz işte 😃

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      hato santa
      hato santa

Açıklama günü yaklaştıkça ben de o hayallere dalanlardanım. Yaklaşık 3 haftadır evde karantinada olmamızın da etkisiyle birkaç saat boşluklarım oluyor. Dikkat ettim de o boşlukları Trulia'da herhangi bir eyaletin herhangi bir şehrinden ev bakarak, Youtube'da o gün seçtiğim şehrin sokaklarında gezme videosu varsa onları izleyerek ya da direkt seçtiğim bi mahallede Google Maps aracılığıyla geziyormuşum 😃 Böyle araştırmaya girince de vaktin nasıl geçtiğinin hiç farkına varmıyorum. Mesela dün 2 tane tam aradığım her şeye uygun ev buldum Montana'da. Geçen gün aynısını Washington State'de yapmıştım vs.
      Ben de farkındayım çıkmasının ve çıksa bile numberın görüşmeye uygun olma ihtimalinin az olduğunun, ama mutlu oluyorum böyle vakit geçirdikçe, onun gerçek olma ihtimalini düşündükçe. Kendi adıma söyleyeyim eğer çıkmazsa da gram üzülmem, geçen sene olduğu gibi bu sene de gelecek başvuruları bekleyeceğim aynı şekilde. Umarım bu tarz hayalleri olan, planı olan güzel insanların yüzü güler bu sene. Hepinize iyi akşamlar.

hato santa
      hato santa
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

Bu 3. başvuruşum, her sene geçtikçe Türkiye'den göçme isteği daha da artıyor müthiş(!) halkımız, devletimiz sağ olsun 😃 Her sene Şubat-Mart-Nisan aylarında Youtube anasayfam tamamen Amerika'da yaşam içerikli videolarla doluyor 😃 Ama her sene farklı farklı kişileri, farklı konuları keşfetmek güzel oluyor.
      Vizeyi verecek kişiler şöyle forumdaki ortamı görse de "Vay be bu insanlar epey istiyor ha gitmeyi" deyip hepimize vizeyi verse keşke hauahuaha Her günüm böyle boş senaryolarla geçiyor, çabuk gelsin Mayıs da kafamız rahatlasın artık 😃

hato santa
      hato santa

Kazananlardan bir tanıdığımız da bu hafta ailecek yeni hayatına doğru yola çıktı. Onların geçen sene yaşadığı sevinci bu hafta buradaki herkesin yaşamasını dilerim arkadaşlar 🙂

hato santa
      hato santa
    • RE: DV2020 bekleme odası

Daha önceki senelerde hep başvuru tarihlerini takip ederdim ama gitmek için pek sebebim olmadığı için başvurmazdım. Eğer başvursaydım ve çıksaydı gidemeyecektim, böylece hakkınıza girmiş olurdum. Bu sene ise ilk kez başvurdum, çünkü orada daha umut dolu bir hayata erebileceğimi düşünüyorum. Umarım bu forumdaki gibi gerçekten isteyen insanlara ve bana çıkar, başvurduğunu bile unutup insanların sırasına girenlere değil.

hato santa
      hato santa
    • RE: Colorado

Bu yıl Green Card çıkarsa Oregon ile beraber en çok yerleşmek istediğim eyalet. Tabii bu şimdiki görüşüm, zaman ne gösterir bilinmez 😃 bu eyalette tanıdığım kimse yok, o yüzden tanıdıklarımın yanında bir başlangıç yaparsam Colorado hayalim ilk başlarda suya düşüyor ama uzun vadede mutlaka deneyimlemek istediğim bir durum.
      Başlıca sebepler olarak

• Mükemmel ve keşfederek bitmeyecek güzellikte doğasının, doğal parklarının olması
      • Neredeyse bütün 'En yaşanılacak şehirler' listesinde yaşam kalitesi olarak ilk 5'e Denver ya da Colorado Springs'i sokabilecek kadar gelişmiş bir yer
      • Etrafındaki kırsal, cumhuriyetçi eyaletlere rağmen kendini koruyarak çok güzel bir sosyal devlet yapısı oluşturmuş.
      • Küçüklükten beri desteklediğim amerikan futbolu takımı olan Denver Broncos'a ev sahipliği yapıyor. Sırf bu yüzden yıllardır ayrı sempatim var buraya
      • İnsan yapısı olarak hiç olumsuz şey duymadım, hatta Redditte filan yazılan güzel anektodları okumayı seviyorum.
        şimdilik kısa tutacağım. Son olarak vermek istediğim madde:
      • Marihuana yasal ve ilk yasallaşan eyalet 😃 Bunu kullandığım için belirttiğim anlaşılmasın, öyle bir amacım olsa daha birçok eyalette yasal zaten başka yerleri seçerdim. Bu maddeyi yazmamın sebebi insanların böyle bir tabu olan olayı çok önceden aştığı ve o özgürlükçü yapıyı inşa ettiğini gözlemledim. Bunun sonucu olarak son yıllarda inanılmaz göç almaya ve çeşitliliğin artmaya başladığını gördüm. Daha sonrasında ise böylece kalkınmayı arttırarak bir sürü yeni şirketin fabrika kurduğunu ve istihdam sağlandığını duydum.
        Taşınır isem kafamda tam kesin olarak belirlediğim bir yer yok ama Denver merkez de olabilir, hippi cenneti Boulder de olabilir.
        Mesela Boulder'in bu bohem yaşamı benim yıllardır hayatımda istediğim bir düzeyde ve rasta saçlarımla oraya gidersem (gidene kadar kesmezsem) uyum sağlarım diye düşünüyorum 😃 tabii bu kısım işin şakası

Bunların dışında aklımda olan birkaç soruyu da sormak istiyorum; orada yaşayan, yaşamış olan ya da iyi bilen birileri varsa eğer
      1- Türk communitysi ne durumda? Bazı eyaletlerde bulunduğu gibi Türk mutfağı, Türk bakkalı gibi şeyler bulunabiliyor mu?
      2- Uber/Lyft, Doordash, Amazon Flex gibi birçoğumuzun aşina olduğu, Amerika'ya gidince tutunana kadar yapılan ya da güzel gelir sağlanan bu sektör Colorado eyaletinde ne durumda?
      3- Bir gastronomi meraklısıyım. 8-9 ayrı kurstan belgem var ve bir çok dünya mutfağına yatkınım. Orada yemek sektöründe iş imkanı bulabileceğimi düşünüyorum, sonuçta Cheeseburgerın çıktığı memleket 😃 Genel olarak ilerde bu işte ilerleme ihtimalim ve diğer uber,amazonflex gibi şeyleri ortak yürütecek bir seviyeye gelirsem eğer sizce Denver merkezde 1+1 gibi seçeneklerde (tek başıma yaşayacaksam tabii, ev arakdaşı bulursam farklı seçenekler ararım) mi, Boulder gibi biraz uzak ve huzurlu bir yerde mi yoksa Wyoming yolu üzerindeki House sitelerinde mi yaşam daha mantıklıdır?

Şimdilik aklımda bulunan şeyler ve sorular böyle. Açıklanma günü yaklaştıkça bende heyecan ve google maps'te eyalet turu atma olayları arttı, içimde kalan şeyleri içimden kalmasındansa sizlere dökeyim dedim. Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın, herkese iyi günler, loto gönlünüzce olsun.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      hato santa
      hato santa

Türkiye artık onların ülkesi arkadaşlar. Greencard çıkarsa acaba gider miyim diye aklımda bulunan düşünce yok oldu. Bu ülkeden en yakın zamanda gitmeliyim

Bizim yaptıklarımızın, seçtiklerimizin hiçbir geçerliliği yok bunlar için. Biz yok hükmündeyiz madem, var sayılacağımız ufuklara yelken açarız

hato santa
      hato santa

@rhonster bu kadar yazıyı yapıştırıp zahmet etmişsiniz sağolun ama şaka yapmıştım 😃 Yağlıdere'mizin 60-70 yıllık bir Amerika'ya göç etme sevdası var da neredeyse memleketteki insanlar arasında, Amerika'da akrabası olmayan kişi yok. Ben doğduğum sıralarda da babamın işi gereği gideceklermiş ama son anda vazgeçmişler. Ben de şansımı böyle deniyorum işte 🙂 Hatta artık bir süre sonra Amerika'nın Giresun'a özel kota koyduğunu ve bizim hemşehrilerin buna rağmen Meksika'dan, Kanada'dan kaçak geçiş yaptığını biliyorum. Şu an Amerika'da bulunan Yağlıdereli sayısı ilçede bulunanlardan fazla deniyor hatta 😃

hato santa
      hato santa
    • RE: Türk Youtuber'ların ABD Haritası

Ben de tavsiye olarak Virginia'da yaşayan happynazo kanalını öneririm. Gayet eğlenceli ve bilgilendirici videoları var

HAPPYNAZO

HAPPYNAZO

Share your videos with friends, family, and the world

Sosyal Medya Hesapları içinde yayımlandı
      hato santa
      hato santa

@tanti Ah keşke temel hak olsaymış ya 😃 hatta bir komşumuz orada birkaç kere " Yağlıdere mi büyük, Türkiye mi?" Sorusuna maruz kalmış. Ah şu Amerikalıların engellenemez cahilliği yok mu 😞

hato santa
      hato santa

hato santa tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

Merhabalar,
      2022 Mayıs'ta 25 yaşıma girince süresi bitecek bir pasaporta sahibim. Fakat greencard yine Mayıs'ın ilk 2 haftasında açıklanırsa tarih olarak pasaportun geçerli olduğu bir zamana denk gelir demek. Sizce risk alıp bu pasaportla başvuru yapmalı mıyım yoksa GC çıkarsa zaten yenilemek zorunda kalacağım için baştan yenileyip mi başvurayım?

hato santa
      hato santa
    • RE: DV2022 Sonuç Odası

Bu başlık da açılmış demek 😃 Bu 3. başvurum, umarım forumdaki herkesle beraber sevinçten yıkarız burayı 3 gün sonra

hato santa
      hato santa

@hascerob hocam peki özel değilse neden özellikle orası?

hato santa
      hato santa

Kazananlardan bir tanıdığımız da bu hafta ailecek yeni hayatına doğru yola çıktı. Onların geçen sene yaşadığı sevinci bu hafta buradaki herkesin yaşamasını dilerim arkadaşlar 🙂

hato santa
      hato santa

Bu 3. başvuruşum, her sene geçtikçe Türkiye'den göçme isteği daha da artıyor müthiş(!) halkımız, devletimiz sağ olsun 😃 Her sene Şubat-Mart-Nisan aylarında Youtube anasayfam tamamen Amerika'da yaşam içerikli videolarla doluyor 😃 Ama her sene farklı farklı kişileri, farklı konuları keşfetmek güzel oluyor.
      Vizeyi verecek kişiler şöyle forumdaki ortamı görse de "Vay be bu insanlar epey istiyor ha gitmeyi" deyip hepimize vizeyi verse keşke hauahuaha Her günüm böyle boş senaryolarla geçiyor, çabuk gelsin Mayıs da kafamız rahatlasın artık 😃

hato santa
      hato santa
      1. mesajdan yerimi alayım bu seneki çekiliş için 😃 bir gün 950. sayfayı görünce bu anı hatırlarım
      hato santa
      hato santa

@muhammed01
      Forumun Discord kanalından bir arkadaşa çıkmış, bir diğer arkadaşın da ablasına çıkmış. Şimdilik bu iki kişiyi biliyorum

hato santa
      hato santa

Saat 19.00 olduğu gibi girdim, benimki HAS NOT BEEN SELECTED maalesef

hato santa
      hato santa

Saat 19.00 olduğu gibi girdim, benimki HAS NOT BEEN SELECTED maalesef

hato santa