Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Washington, DC, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentidir. DC kısaltmasının açılımı "District of Columbia" (Kolumbiya Bölgesi)'dir. Maryland ve Virginia eyaletlerinin arasında yer alır. Kendi başına bir eyalet değildir ve hiçbir eyaletin sınırları içinde yer almaz. Doğrudan federal devlete bağlıdır.

    Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Mahkemesi, Dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentinin herhangi bir eyaletin sınırları içinde yer almasının o eyalete çok büyük bir ayrıcalık sağlayacağı düşüncesiyle bu kent District of Columbia denilen özel statüde bir bölge olarak kabul edilmiştir. Kentin belediye başkanı vardır; ama valisi yoktur. Kenti kongrede temsil eden kongre üyesi bulunur; ancak bu kongre üyelerinin oy hakkı bulunmamaktadır. Benzer bir şekilde bölgeyi temsil eden senatör bulunmamaktadır. Bu açıdan Washington, DC kenti, dünyada başka örneği bulunmayan bir statüye sahiptir. Bölge sakinlerinin 1961 yılında Anayasa'nın 23'üncü maddesinde yapılan değişikliğine kadar Başkan seçimlerinde de oy hakkı bulunmuyordu.

    Kentin önemi

    Washington, DC kenti bir başkent olması nedeniyle diplomatik ve siyasi açıdan büyük bir önem taşır. Dünyaca ünlü Smithsonian Institution'a bağlı 10 müze ve bir hayvanat bahçesi burada bulunur. Smithsonian'dan başka, her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlayan dünyaca ünlü, birçok ücretsiz müze daha vardır. Ülkenin en saygın gazetelerinden biri olan Washington Post bu kentte yer alır. Ayrıca Washington D.C Afroamerikalıların çoğunlukta olduğu (~%60) bir kenttir.

    Kent yaşamı

    Washington, DC konumu itibarı ile kendi başına çok dar bir alanı kapladığı için, şehir merkezinde çalışanların büyük çoğunluğu sırasıyla Virginia, Maryland ve Batı Virginia eyaletlerinde yaşar. Günlük araba trafiği olarak New York City'den sonra ABD'nin en yoğun olan bölgesi olan Capital Area'nın merkezi konumunda bulunmaktadır. Şehre ulaşımı kolaylaştırmak için I-495 ve I-395 yolları şehrin büyük bir kısmını dışardan dolaşırlar.

    alt text

    Kardeş Şehirler :

    Bangkok Tayland 1962, 2002'de yenilendi
    Dakar Senegal 1980, 2006'da yenilendi
    Pekin Çin 1984, 2004'te yenilendi
    Brüksel Belçika 1985, 2002'de yenilendi
    Atina Yunanistan 2000
    Paris Fransa 2000, 2005'te yenilendi
    Pretoria Güney Afrika 2002, 2008'de yenilendi
    Seul Güney Kore 2006
    Akra Gana 2006
    Sunderland Birleşik Krallık 2006
    Ankara Türkiye 2011
    Brasília Brezilya 2013

    Bayrağı :

    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Washington DC'de 60000 USD ile gecinmek

    Merhabalar,

    Nokta atışı bir soru oldu fakat biraz aciliyet içerdiği için ve bu bilgiyi başka yerden edinemediğim için buradan paylaşmak istedim. Öncelikle Washington'ın hiçbir eyalete bağlı olmamasından ötürü gelir vergisi farklı mıdır? Brüt 60000USD için yıllık net gelirim kaç olur. Bunu kesin bir şekilde paylaşabilir misiniz? Bir çok sitede hesaplama yapıyorum hepsinde farklı farklı çıkıyor.

    2 kişilik bir aile için DC'de böyle bir gelir sizce nasıl? Haftada en az 2-3 gün dışarıda takıldığımız, mutfak masrafından kısmadığımız ve hafta sonları yakın şehir ve eyaletlere gittiğimiz bir hayat yaşamak istesek ve yıllık 15000 USD civarında sabit eğitim harcamamız olacak olsa bu durumda bu rakam yeterli midir?
    Numbeo.com'da yaptığım incelemeye göre İstanbulda 8000 civarı geliri olan birisi DC'de aynı ferah düzeyinde yaşaması için 6200 USD aylık gelire sahip olmalıymış.
    Bu konudaki düşünceniz nedir?
    L1 veya E2 vizesi ile çalışılacak. Sektör: IT (Buna göre de yorumlarınızı yaparsanız sevinirim)


  • Bu adresteki Washington DC fiyatları sizce doğru mudur? Özellikle kira ve market fiyatları hakkında bilgi vermeniz mümkün müdür?
    Forumda Amerika'da yaşan kişilerin harcamalarını gördüğümde ev kiraları genelde 800-1300 dolar arasında değişiyordu. BUrada şehir dışında bile 1700 USD gözüküyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newcomer ben Washington DC bolgesinin ekonomisini bilmedigimden sadece genel yonlendirmeler yapabilecegim. Belki su konularda tum ABD sehirlerini kiyaslayan haritalar isinize yarar:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/318/ev-sahibi-olmak-icin-hangi-eyalette-ne-kadar-calismali

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sanirim ayrica Federal hukumet disinda bolge vergisi de odeniyormus (yani diger sehirlerde bulunan sehir veya eyalet vergisi gibi bir durum diyebiliriz)
    https://smartasset.com/taxes/district-of-columbia-tax-calculator


  • Araştırmalarıma göre 60000 USD yıllık brüt gelir ile 4000 USD civarı bir net gelirim olacak gibi.
    @crazycells, birçok konuda paylaştığınız görseller çok anlaşılır, teşekkür ederim.
    Fakat Washington'da ne seviyede bir hayat sürerim bundan kesin emin olamadım. Orada yaşayan birisi varsa forumda aslında birebir konuşma şansım olsaydı daha fazla bilgilenirdim diye düşünüyorum.


  • @newcomer Henüz gitmedim ve orada yaşamadım ama net aylık 4K $ bence iyi bir para. Neden derseniz; göçmen olup da mesela TX'a giden bazı yeni göçmenler hizmet sektöründe saati ortalama 10$ dan çalışıyorlar. Ve iki kişi çalıştıklarında, ancak, net olarak o bahsettiğiniz rakama ulaşıyorlar. Bunun yanında, iklimi haricinde DC gerçekten yaşanabilecek elit yerlerden biri. Şayet kurumsal bir firmada, kendi branşınızla ilgili, sizi statü sahibi yapacak bir iş ise bence başlangıç için denemeye değer. İleride nasıl olsa zaten, iş ve eyalet değişimi vb konularda farklı kararlar alır ve hayata geçirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Yasam Washington DC'de daha pahali sayin @entelman , sehrin ekonomisini cok iyi bilmiyorum ama bence bu para ortalama kabul edilebilir. Daha azi kurtarmayabilir. Fakat yasanacak yer olarak yorumlariniza katiliyorum, ABD'de her yeri gormemis olsam da yasanabilecek yerler listesinde benim icin de en ustte Washington DC var. Hem sehir, hem banliyo yasamini bir arada yasayabileceginiz duzenli bir sehir...

  • ⭐⭐

    dc de ulaşım nasıl bilen varmı arabasız yaşanırmı
    metro otobus varmı new york gibi

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka

    yeterli olur mu


  • @newcomer, içinde söyledi: Washington DC (District of Columbia)

    Araştırmalarıma göre 60000 USD yıllık brüt gelir ile 4000 USD civarı bir net gelirim olacak gibi.
    @crazycells, birçok konuda paylaştığınız görseller çok anlaşılır, teşekkür ederim.
    Fakat Washington'da ne seviyede bir hayat sürerim bundan kesin emin olamadım. Orada yaşayan birisi varsa forumda aslında birebir konuşma şansım olsaydı daha fazla bilgilenirdim diye düşünüyorum.

    $60K brut gelirin ortalama 30-35% vergi vb kesintisi olur. Net gelir $40K civari olur. Yani aylik $3,300-$3,500 olur ki bu DC icin cok dusuk bir miktar. Hatta kuzeydeki bircok eyalet icin dusuk sayilabilir. Bekarsaniz belki bir yolunu bulursunuz ama aile olarak cok zor.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Washington DC (District of Columbia)

    @yapay-zeka

    yeterli olur mu

    teşekkür ederim ilgin için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    Merhaba. Dc çok güzel ve düzenli bir şehir. Bir çok muze ve benzeri kültürel kurum var. Toplu taşıma var. Metro ve otobüs ağı çok kullanışlı. Yani aracınız yoksa bile toplu taşıma ile işinizi halledebilirsiniz. Ama şehir çok pahalı. Özellikle kiralar çok yüksek. Downtown da 50 m2 stüdyo apartmentler ortalama 1800$-2000$ civarında kiralanıyor. Yani ilerleyen senelerde maddi durumunuz iyi olursa yaşanacak bir yer ama ilk gidiş için dusunuyorsaniz yanlış bir tercih olur.

  • ⭐⭐

    @Drywall Uygun fiyatli suburbleri var mi peki?

  • ⭐⭐

    @Edelweiss Tabi. Suburblarda daha uygun fiyatlı yerler bulunabilir. Şahsen ben böyle bir araştırma yapmadım. Bu yüzden size su mahallede su kadar olur diye kesin bir fiyat söyleyemem.


  • Dogru DC’de kiralar cok pahali fakat sehrin yuzolcumu kucuk ve aslinda mryland ya da Virginia eylaetinde cok uyguna iyi ev bulunuyor. Zaten bu yuzden nufusunun buyuk kismi bu eyaletlerde yasayip dc merkezinde calisiyor. Biz dc sehir merkezinde oturuyoruz sunu soylemeliyim ki burada oturmak cok keyifli sehrin sundugu imkanlardan yararlanabilmek guzel sey muzelere vs ulasim cok kolay ama dezavantajlari da var. ornegin sehir merkezinde spor salonlari oldukca pahali (7-8 kat) oysa suburb’lerde cook daha ucuz. Bu kucuk bir ornek. Buradan bile yola cikarak yasam maliyetinin yuksekligini anlayabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @akhilleus Maryland tarafini bilmiyorum ama Virginia olarak Alexandria ve Arlington cevresinde Dc Downtown a oranla görece daha uygun fiyatlı kiralar olabilir. Arlington da Dc gibi pahalı bir yer ama Arlingtonun çevresinde ki yerleşim yerlerinde uygun kiralar bulunabilir. Alexandria da uygun kiralarda apartmentler bulunabilir. Ayrica biraz uzak olsada Fairfax cevreside dusunulebilir. Metro ağı Dulles Airporta çok yaklaştı. Yakinda Dulles ile birleşecekmiş. O güzergahta uygun yerler bulunabilir. Ama buna rağmen yinede Washington Dc ve çevresi Amerika ortalamasının üzerinde bir yasam maliyetine sahip. Evet ormanlık yemyeşil harika bir bitki örtüsüne sahip. Şehirler çok düzenli. Yasanacak bir yer. Ama maddi imkanlar dogrultusunda.


  • Evet dediginize katiliyorum Arlington gayet guzel kiralar da daha uygun, Alexandria zaten benim favori yerlerimden biri bazen sirf sokaklarinda gezmek icin bile metro ya da aracla oraya gidiyoruz. Hatta bir arkadasimiz kiralar daha uygun oldugu icin oradan ev tuttu tek basina. Ama old town Alexandria guzel diger taraflari biraz uzak. Istanbuldan gelince her yer yakin geliyor amerikalilarla yakin- uzak tanimimiz hissiyatimiz biraz farkli oluyor dolayisiyla vienne, fairfax de tercih edilebilecek yerlerden ama acikcasi bana biraz uzak geliyor o taraflar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum