Merhaba Arkadaşlar,
Herkese selamlar!
Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı.
Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım.
Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz.
Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim.
İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım.
Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum.
Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim.
Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum.
Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊