Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Arkadaşlar , bir kaç zamandır buradayız yazıyoruz elimizden geldiğince .

    Şimdi malum biliyorsunuz ben türkiyede memurum 9 yıl oldu sevmediğim bir iş yapıyorum , pek haz aldığım söylenemez ama ekonomik şartlar ve ülke olarak zorlu koşullar bizi buna itiyor normal şartlar daha eşit yaşasak memurda olmazdım bir şirktette çalışmak isterdim arada çok fark olmasa ama benim maaşım bunu söylemek isterim hiç çekinmeden çünkü size soruyorum 5000 tl alıyorum asgari ücret 1600 1700 civarı arada fark çok ve 1600 tl yaşamak ciddi zor ama olsun o maaşı alırsam ona göre yaşarım sanırım çünkü eskiden daha azda kazandığım oldu.

    Dolar kuru belli ben ekonomiği takip eden biri olarak 4 altına düşeceğini hiç düşünmüyorum asla.

    Şimdi düşünüyorum sevmediğim bir iş yapıyorum ama burada kalıp başka işler yapmakta istemiyorum çünkü dediğim gibi ülkenın ekonomisi belli .Dahada kötüye gideceğini düşünüyorum bu benim görüşüm ytd değildir yanı:)

    Aklıma gelen Us Vizem mevcud acaba diyorum yıllık 4-5 ay gidip Usa çalışsam zaten 10 000 dolar kazanırım çok zorlu olur günde 10 15 saat iki işte çalışsam insaat yada restorant yada tarımda bu parayı kazanırım diye bakıyorum geri kalan sürede zaten bu para bana Türkiyede fazlaıyla yeter ki ben zaten yılda 50 000 tl harcamıyorum benım masraflarım az 25 000 tl falan.

    Geri kalan süreğide 4 5 ay türkiyede işler yaparak çalışır kazanırsın diye düşünüyorum yıl da bana 3 ay gibi harika bir süre kalıyor 🙂 hiç bir zaman o kadar iznim olmadı bu arada aklıma geldikce mutlu oluyorum .

    Kısaca :

    Yılda 4-5 ay Us çalışarak 10 000 dolar kazanmak dediğim gibi dünde 10 15 en az inşaat ,restorant yada tarım işleri . Ben bu parayı kazanacağımı düşünüyorum ve inanıyorum .

    Her yıl gidemezsem gelecek yıl Kanada giderim çünkü Vİzem var belki orada inşaat işleri de var görüyorum oda olabilir bir yıl Kanada bir yıl Us.

    Geri kalan süreyi Türkiyede Kısa süreli işlerde çalışabilirim 4 5 ay gibi en azından burdaki masraflarımı karşılamak için .

    Banada Yılda 3 4 ay kalıyor bu süreğide gezmek görmek ve dinlenmek için kullanbilirim 🙂 Dediğim gibi 9 10 yıldır hiç böyle bir yıl içinde 20 günden fazla iznim olmadı bu beni mutlu eder sanırım .

    Masraflarım : Dediğim gibi sigara arabam yok genelde gezmek görmek yemek için harcamak isterim, bir malın iyisini alıp uzun yıllar kullanmak prensibim .

    Kira olarak ailemle kalıyorum Kiram yok evet 34 yaşındayım ailemle kalıyorum 🙂

    Hem burada kazandığımdan daha fazla olmasa bile benı çok fazlaca idare edebilcek bir para hemde istemediğim bir işi yapmaktan kurtaracak ve yılda fazlaca dinleneceğim 3 4 ay 🙂 harika geliyor kulağa.

    Us Kazanç : 4-5 ayda 10 000 dolar civarı para : 45 000- 50 000 tl yapıyor daha az kazansam bile yani 7500 dolar kazansam bile 35 000 tl para yapar bu çok iyi bir para .

    Tc Kazanç: Türkiyede kısa süreli işlerde çalışırım bu restorant olur yada farklı sezonluk işler olabilir ayda en az yine : 1500 1600 tl gecer elime buda zorunlu giderlerimi karşılar zaten ayda en fazla o kadar zorunlu giderim oluyor benim .

    Geri kalan Süre: Kalan sürede ise yıllardır yapamadığım Memleketimi gezmek görmek denizini ormanını yemekleri tatmak dolaşmak insanını tanımak Karadeniz Doğuyu, Akdenizi Egemizi görmek isterdim Ben ise akdenizde yaşıyorum .

    Sağlıktan Yararlanma : Sağlık Ayda 53 tl oderim yararlanabilirim bundan sıkıntım yok .

    Emeklilik içi: Devletin bana 20 25 yılda verdiği maaş belli bu parayı çalışırken biriktirmek yatırımları ona göre yapmak gerekli ben böyle düşünüyorum . Bir evim olsa iyi olurdu ama şuan ev almak yerine bir kaç Hisseye yatırım yapmak en mantıklısı diye düşünüyorum .

    Temettü geliri elde etmek , en iyisi yada ayda yine kazançtan 200-300 tl bireysel emeklilik yapılabilir bunun yanında buda verilmeyecek bir şey değil .

    Ben borsadan 8 ay içinden 35 000 tl para kazanmış biri olarak söylüyorum aylık belli bir miktar hisse alarak başlanabilir Türkiyede enflasyona dayanma gucu ciddi çok zor gecen bir konudada yazmıştım 1.5 yıl içinde dolar malum nereler geldi ve ben TL de idim 😞 gülsemmi ağlasammı 🙂

    O yüzden yatırım larımı buna göre yapıyorum sonuçta 9 yıldır çalışıyorum belli bir birikime geldim . ama bir ev parası bile değil yani 🙂 hele hele şu 3 4 yılda artan ev fiyatları için.

    Bunları sizle paylaştım görüşlerinizi merak ettim arkadaşlar herkes kendi hayatını yaşıyor o malum ama benim görüşlerimde bunlar.

    Sizler neler yapacaksınız.?

    Teşekkür Ederim .

    Serkan.


  • @serkanist merhaba. 1 yılda max 6 ay kalacağınız turist vizesiyle orada iş bulsanız bile ülkeye ikinci veya üçüncü girişinizde deport edileceğiniz garanti diyebilirim. Usa ve kanada da turist vizesiyle tutsak gibi yaşar vize ihlali olduğunda ve yakalandığınızda yargılanır ülkeden bir süre çıkamaz ve uzun yargı sonucunda sınır dışı edilerek ömür boyu banı garantilemiş olursunuz. Haa eğer turist vizesşyle gidip iltica talebinde bulunursanız yine mahkeme vs süreç devam eder ama kısmen o süreçte legal kalırsınız ama iltica kabul edilmezse yine sınırdışı ve ban olur. Sizin yazdıklarınızdan anladığım buradaki yaşantınızı da riske atmadan bir şekilde Abd ye yerleşmek ama maalesef öyle olamıyor. Hem pastan durup, hem karın doymuyor. Memurluğu bırakacak cesaretiniz ve legal olarak kalma niyetiniz varsa yolunuz açık olur. (Dil okulu, sertifika programları belki legal kalmanın bir adımı olur) Naçizane tavsiyem turist vizesiyle bir ülkeye gidip orada kalıcı yaşamayı bence düşünmeyin. Heleki Abd ve Kanada yı hiç düşünmeyin.


  • Benım demek istediğim ben zaten memuruluğ bırakacağım burada istemıyorum istifa edeceğim yani.

    Ama asgari ücretli çalışmaktansa yılın belli bir zamanını gidip başka bir ülkede çalışarak hayatta kalınabilir demek istiyorum bu Us olur kanada olur avustralya olur maktan eline belli bir para geçmesi ve bu para Türkiyede kurdan doları yüksek olmalı yoksa gidip o ülkede kaçak yaşamak değil ,

    Örnek vermek gerekirse bize çalışmaya gelen Ermenistan Ukraynadan yada başka Türki Cumhuriyetlerden gelen insanlar geliyorlar belli bir süre çalışıp dönüyorlar 5 6 ay gelip çalışıyor sonra memleketlerine dönüyorlar ellerine geçen para bir yıllık kazançları belkide benım demek istediğmi bu.

    Yoksa asla iltica etmem edecek olsam zaten şimdiye 5 yıldır yapardım 🙂 vizem var sonuçta ki Yeşil pasaportumda var gidebilirim istediğim zaman , Maksat oyle değil maksat burada verilecek emek ilke neredeyse orada 4 5 ayda buradaki 1 yıllık maaşı kazanmak deme istediğim buydu.

    Aslında Dil okulunada gidebilirim oda bir yıl yol ama onu düşünüyorum .Turist vizesyile bencede gidilmemeli F! öğrenci vizesiyle kalan arkdaşlarım var 4 yıl ooldu ve yaşıyor bir yandada çalışıyor burada bankacı idi eline geçen para belli şuan orada daha iyi yasal olmanın yollarını denıyor ama ona ragmen donme taraftarı hiç değil.


  • @serkanist tekrar merhaba. Türki cumhuriyetlerden ve doğu bloku diğer ülkelerden gelip çalışan insanların Türkiye'de legal olmadığını legal olsa bile çok az kısmının legal olduğunu ve maalesef ki bunu söylemek zorundayım; Türkiye Cumhuriyeti Sınırlarının son derece korumasız olduğu ve elini kolunu sallayan herkesin rahatça girebiliyor olmasından kaynaklıdır. O ülkelerden gelenlerin burada yaşam şartlarına baktığımızda ne kadar kötü durumda olduklarını hepimiz biliyoruz. Kendi ülkelerinde burada kazandıklarıyla belki yaşam denirse bu yaşayış şekline iyi bir yaşam sürüyor olabilirler.
    Usa ve Kanada gibi ülkelere turist vizesiyle gidip 6 ay kalıp döndüğünüzde ve tekrar ikinci veya üçüncü girişinizde ciddi sorgulanırsınız ve ikinci girişinizde turist olduğunu kanıtlayamazsınız hemen ilk uçakla ülkeye gönderilirsiniz. Evet fikir olarak bu yöntemi düşünmek belki kolay olabiliyor, 6 ay kalıp dönerim sonra tekrar giderim kolay gibi görünüyor ama maalesef pratikte öyle olamıyor. Zaten bu ülkeye girdiğiniz sırada size ne kadar kalacağınızı pasaporta yazıp veriyorlar. O tarihi aşarsanız ve ikinci defa giderseniz ülkeye alınmamayı garantilersiniz. Her girişte 6 ay giriş izni alacağınızın garantisi yoktur. CBP isterse 1 ay verir, isterse 15 gün verir isterse 6 ay verir.


  • @serkanist Merhabalar,
    USA da kacak calisarak ayda 2000 usd kazanabilirsiniz dogru fakat giderlerinizi hesapladinizmi? Gidis gelis ucak bileti? aylik kira? yeme icme?
    kazandiginiz paranin 1500 usd civari giderlerinize gider. ayda size geriye max 500 usd kalir. ve bu para donunce size burda gezmek icin yeticek mi?
    Yukarida arkadasinda dedigi gibi 2-3 giris sonrasi muhtemelen deport edilirsiniz bu kadar sık kullandiginiz icin ve en az 10 yil USA,Canada,
    Australia gibi bazi ulkelere giremezseniz. Schengen almak isteseniz bu durumdan dolayi vermezler buyuk ihtimal.

    İsin ozeti 34 yasindasiniz ve dusundugunuz yol cok riskli ve deglez bence.
    Herseyin yasal olmasi kadar guzel bisey yok. Bence bunu zorlayin.
    Eger durumunuz var ise bir tanidik vasitasi ile evlenmeyi deneyin. Bunun riski daha az diger yola gore. Fake evlilik olayi yani.

    Bol sans.


  • @serkanist banada çok enteresan geldi dedikleriniz . gürcistan ermenistan örnekleride bence çok uygun degil . ben trabzonda okudum . gürciler geliyorlardı fındığa çaya ama adamlar 4 5 saatlik otobüs yolculuguyla geliyordu .tarlada yatıp kalkıyorlar masrafları çok az . siz amerika diyorsunuz en ucuz uçak bileti 3 4 bin tl . Türkiyeden bukadar kopamicak kadar seviyorsanız neden gitmeyi düşünüyorsunuz 🙂 bence ya orası yada burası bir yerde karar vermelisiniz.


  • Oncelikle maasiniz turkiye sartlarinda oldukca iyi.en azindan tatiliniz belli hafta sonunuz belli.belirli izininiz var guvenceniz var.butun ozgurlugunuzu 3 kurus paraya vermiyorsunuz.gidip gelme isine gelirsek.teoride guzelde pratikte yatar o is. One oyle mevsimlik isci gibi .millet dogudan tarlalara gelir .siz ise boyut arttirip kitalar arasi iscilik yapmayi planliyorsunuz 🙂 ayrica oyle kacak isci calistiracak yer de sizi cok az para verir sonucta kendisinide buyuk riske atiyor. Oyle iyi sartlara sahip is yerlerini unutun.birinin sizi ispitlemeside olasi.bi telefona bakar geleceginiz diye dusunuyorum.vede sizin onceliginiz ekonomik aslinda ekonomik te degil orda 3k kazansan yine ortalama bi hayatiniz olur ama burda 3k dolar buyuk para eder.daha oncede demistim buradaki sartlari guzellestirmeye calisin tabi kolay olmadigini biliyorum.meslegi sevme kismina gelirsek kim meslegine asikki . Ben bilgisayar muhendisligi okuyorum bolumu secmeden once alaninda iyi muhendis ve doktorlarla gorustum.ve resmen servet yaptilar meslekleriyle siradan doktor veya muhendis degiller yani. Doktorun dedigi aklimda edeyim para kazaniyorumda harcayacak vaktim yokki. Hep buyuk bir sorumluluk altindasin hatalarin geri donusu olmayabilir ve hayatini kaydirabilir.keske muhendis olsaydim arkadasim muhendis adam her ay baska ulkeden foto atiyor ben burada ne hallerdeyim.hic vaktim yok.muhendis se ayni seyleri tersten muhendislige karsi soyluyor.tabi bunlarin kazandiklari duysaniz boyle bi kac dakika kalakalirsiniz.demek istedigim meslegini sevmek diye bir sey yok kimse memnun degil ozellikle de turkiyede.ha bunlar almancilar gibi avrupayi kotuleyip hala orada yasayanlarin degisik versiyonlariysa orasini bilemem ama oyke olduklarini pek sanmiyorum .onem sirasinda sonraki siralarda geliyor. Bende sevdigim meslegi yapmak istesem otobus soforu olurdum :). Ama bilgisayar muhendisligi okuyorum . Fakat tr de kalmak istesem muhtemelen memur olurdum .bende bazen diyorum acaba bu is bana gore degil mi diyede. Kendime uygun bolumu bulmak icin 10 kere bolum degistirmek lazim.sevmeye calismak onemli bi nokta. Sonucta kimse babasinin hayrina calismiyorya.zorunda oldugumuz icin boyun egiyoruz.cok uzattim neyse benim size tavsiyem bi yillik dil okuluna gidin orada yine isterseniz calisabilirsinizde yine de riskli . Mesela you tube dil okuluna gidio kacak calisan bi aile vardi bide you tube da paylasiyorlar siz dusunun.orada belki bi tanidik vasitasiyka veya kendiniz birini bulup evlenebilirsiniz normal evlilikten bahsediyorum fake degil.kacak calismayi ben tavsiye etmem ebay let go gibi yerlerdeb al sat yapabilirsiniz you tubeda bir seyler yapabilirsiniz .sonuc olarak kendinize riske atmayin derim orada kacak olarak islerde kolay olmayacak hatta bence burdadanda zor olacak. Turkiyede de durumunuz kotu degil.bu benim tavsiyem.e sen niye yapmiyorsun o zaman diyebilirsiniz hakli olarak. Ben meslegimle gitmeyi planliyorum yada yuksek lisans gibi.veya kanadayi denerim.green cardi bence saymayin bile onu beklersek omur biter kaldiki cikmasida yetmiyor sekil 1a da goruldugu gibi ( ben 😞 ) . Sans bu ilk basvurumda cikti bidahs cikacagini hic sanmiyorum . Her sene katlanarak artiyor basvurular.%1 ihtimali olan bir seye guvenilmez.he cikarsa cok iyi olurda cikmazsa baska yollar aranmali .cok uzattim iyi gunler


  • @yekta Sn Yekta kopmamak değil yasal olsam bir dk durmam biliyorsun ama yasal değilsemde Yasal olmayan bir şekilde kalmam o yüzden işte , vizem geçersiz kalınmadan yasal olarak kalmam lazım yoksa yasal olsam kalırım türkiyeye 10 yıl donmem ilk önce bir tek ailem benı bağlar , yoksa ne yapayım türkiyeyi , onemli olan yasal olarak gidip gelmek para kazanmak yoksa. gidip kaçak yaşamam asla. dostum.


  • @metert Teşekkürler kardeşim işallah sende istediğim işi yaparsın . bölümün iyi bence , bulursun usa iş bence kendini geliştirisen okuldayken gitmeyi dene staj şeklinde .
    Başarılar.

  • ⭐⭐

    @serkanist gönlünde varsa asla burada kalma İnan 5bin TL para değil. Ben 4 iş yapıyorum bazen o meblagdan daha fazla tek basıma kazanıyorum ama hersey sınırlı seni bir atım ileri götürecek bir durum söz konusu değil, insanlar cinnet kafasında, hakkın, hukukun yok, zaten memurluğunda garantisi kalmayacak bir kaç seneye, genç çalıskansan, dürüstsen heryerde ekmek var. Tabi buranın 5i oranın 1i, orada 1kazanmak daha kolay olacaktır. Gözünüzü karartın gidin, bende memurum ücretsiz izne ayrılıp gidecegim. Tabi geri dönme gni bir fikrim asla yok. Bu arada madem her işi yapabilirsiniz canada da uzun yol TIR soförü alınacakmış. Belki duymak istersiniz. Bizim maaslar yılda 300-400 zam geliyor 100$ bile etmiyor. İleride daha da sıkıntılı. Biz greencard cıkmasa canadaya tasınıyorduk bu temmuz da. (master için). Burada bir gelecek göremiyorum şahsen. Yoksa standartım çok sükür iyi. Evladım için endişeliyim. Ömrümün geri kalanını burada geçirmek istemiyorum. Amerikadan beklentim de insan gbi yaşamak ve evladımın iyi bir eğitim alması... Burada malesef ikiside yok


  • Bu ileti silindi!

  • @serkanist
    Serkan bey, hic haddim olmayarak size bir abla/teyze tavsiyesinde bulunacagim 🙂
    Ege bolgesine tayin isteyin. Ortaminizi arkadas cevrenizi degistirin. Yeni cevrenizde arkadaslarinizi sadece hayata positif bakan, ic huzuru olan, hic bir zaman hic bir seyden sikayet etmeyen, magdur edebiyati yapmayan insanlardan secin. Siz de hayat felsefesi olarak hep bardagin dolu tarafini gormeye zorlayin kendinizi. Baslangicta rol icabi gibi gelecek ama bir sure sonra karakterinizin bir parcasi olacak.

    Green karta basvurmaya devam edersiniz ama bence size ogrenci vizesi cikmasi cok zor, bosuna enerji ve paranizi tuketmis olursunuz. Turist vizesi ile gidip, evlenip kalma sansiniz daha yuksek bence. Burada amerikali bayanlarla evlenen pek cok turk arkadas gorduk, %90 ask evliligi ve cok iyi kizlar. Mesela 19 yasinda bir universite ogrencisi yahudi kiz, ailesini arkasina alip garsonluk yaparken tanistigi turk genciyle evlendi, ailesi parasini kesince cok zor durumda kaldilar, fakirlik cektiler, bu dedigim 20 sene onceydi, hala evliler, 3 cocuklari var, aileler baristi. Bu sadece bir tanesi, her biri ayri hikaye.

    Turk kizlarina gelince, etraflarindaki ablalarina, teyzelerine, annelerine bakiyorlar, gorduklerinden gozleri korkuyor bence. Ne goruyorlar derseniz, Turk erkegi karisindan sadece es olmasini degil, kocasina annelik yapmasini da bekliyor. 60 yasina da gelseler ayni kafa. Yetistirilme tarziyla alakali herhalde.

    Bu sene universiteyi kazanan cocugumuzu okulun yurduna yazdirdik, halbuki okul evimize 12-15 dakika uzaklikta. Oryantasyonun bir parcasi olarak bir gece yurtta kaldilar, Turkiyedeki liseden arkadaslari ve buradaki ogrenciler arasinda cok fark oldugunu, buradakilerin cok olgun oldugunu, kendini aralarinda cocuk gibi hissettigini soyluyor. Gozu korkmus, tirsmis 🙂 Sirf kendi ayaklari uzerinde durmasini, hayati, insanlarla iletisimi ve gecinmeyi ogrensin diye, 12 bin kusur borc para cekip yurda yazdirdik. Deger mi? Bence deger. Hayatta paradan daha onemli seyler var.


  • @serkanist umarim yasal olarak gidersin bian önce .. Türkiye'yi övenlerin % 90 ı ya İngiltere de ya Amerika'da yaşıyordur dön gel Ozaman desen kem küm 🙂 5 bin tl maaşa takılma özgürlük herşeye bedel dostum seviliyorsun ..kısmetin açılır umarim bi bakmışsın Amerikalı gelin halay çekiyorsunuz düğününüzde :))))


  • Genel bir şey yazmak istiyorum görüşler benim için çok değerli arkdaşlar .

    Durumumu belirttim size 3 defadır deniyorum GC , iki defada usa gittim gitmez olaydım keşke gördük istedik görmeden istenmezki , ben dediğim gibi şartların çok iyi olduğunu düşünüyorum o yüzden hayatımın geri kalanını orada geçirmek isterdim.

    Şimdi : GC değilsem , Evli değilsem , Dil okulumda yoksa neler yapabilirim die düşünüyorum. Durumu ortaya koyduk arkdaşlar dolar kuru 4.5 en düşük 10 000 dolar dedik benım 1 yıllık maaşım düşünün , Pazardaki adam en kötü 3500 -5000 dolar para yapıyor manhattan pazar arabası olanlar yanı yapılabilir işler bunlar dil kursu ile gelenler yapıyor.

    Benimde amacım şuydu Dil kursuna gidemesem bile en azından yılımın belli bir süresini us geçirmek neden olmasın die düşündüm , işimi sevmiyorum biraz daha imkanım olsa hemen bırakırım- Polis olduğum söylemiştim . ama memleketti ekonomik durumlardan dolar , asgari ücreti maaşlarından dolayı bırakıp normal bir yerde çalışamıyorsun . malum yapıyoruz ama diyorum bırakırsam işi boş duracak değilim sağlıgım yerinde çalışmak lazım , gidip burada 1600 2000 tl çalışacağıma başka bir ülkede gidip çalışılabilir Abim almanyada benim araba fabrikasında çakışıyor mesai ile birlikte c.tesi pazar var . 3000 euro en düşünk maaşı düşünün . 😕

    Yani kısaca işi bırakırsam bir yerlde gidip çalışmak gerek ha 3 ay ha 5 ay ama sonraki yıl gidip döviz kuru iyi olan bir yerde çalışılabilir.

    Almanda dayım inşaata günlük 100 euro veriyor çalışana düşünün yani . oda usta değil bizim buranın 100 tl gibi . ama burda 550 tl .

    Demek istediğim buydu bir şekilde hayat devam ediyor çalışmak gerek . İşi bırakırsam kafamda bu yada dil kursuna gitmek kalmak var bir şekilde insanlar yapıyor ZOR olacak ama olur neden olmasın . Bunca insan nasıl yapıyorsa bende yaparım die düşünüyorum.

    Burdan yazacağım başıma gelenleri bakalım ne olacak.

    Eylül ekim gibi bir abimiz geliyor us dan , onla konuşacağım iş verirse Dil eğitimi için gidip bir yıl kalmayı planlıyorum , o arada bir yandan okul bir yandan kuçuk bir iş , günde 5 6 saatlik masraflarım çıksın . baktım dayanabiliyorum devam ederim.

    Dolar 5 tl olmuş bizim para hiç artık. o yüzden mantıklı davranmak lazım . 35 yıldır bu ülkedeyım bir adım one gidemedim HATA bendemı sistemdemi.

    Görelim 🙂


  • @yekta Dostum en yasalı Dil kursa gerisi hikaye 🙂 İşallah çekeriz halayımızı. gelin beraber olsun.


  • @Senay-Sirin Şenay abla onu bende düşündüm ama her yer aynı be abla inan. Yani benmi abartıyorum diyorum yok akşam bir tv kanalrına bak bide gün içinde yaşadıklarıma …

    Dil kursu vizesi verirler die düşünüyorum Abla sorun olmaz onu alırım ben o yönde düşünüyorum bakalım .

    Türk kızları benden uzak dursun lütfen 🙂 Mutlu olsunlar.Hİç yüzümü güldürmediler. Başka bir kültürden dinden milletten bir kadın bulmak isterim.

    10 yıldır yemek yapıyorum Türk yemeklerini ben yaparım 🙂 sorun değil bu arada.

    Çoçuğunza başarılar diliyorum Abla.

    Siz US yaşıyorsunuz sanırım. ?

    Teşekkür ederim.


  • @hadi Abime katılıyorum artık uzaklar yakın telefon al aç konuş görüntülü, canın isterse 1000 dolar bilet dünyanın bir ucu gelip gideriz sorun değil yani.
    Yurt dışındakiler benım gördüğüm öyle evet daha fazla Türkiye özlemi çekiyor ister yeni gitsin ister eski geneli böyle.


  • @HockeyUmpire2 Abla size katılıyorum aynı endişeleri paylaşıyoruz umarım sizinde olur ailecek daha zor ama kolay yanlarıda var. Size bir kanal paylaşıyorum onlar dil eğitimi içi gitti çalışıyor bir yandan 1.5 yıl oldu bakın isterseniz. fikir edinin ayaktalar hala.

    Kanalları.


  • @serkanist 17 sene önce dil kursu için Amerika’ya geldim. Yaş daha 17’ydi. 3 sene kaldım ve çok sevdim burayı. Fakat 3 sene hiç Türkiye’ye gitmediğim için yaşta genç olunca arkadaş, ortam, aile özlemi ile geri isteyerek geri geldim. Geldikten sonra herşey mükemmeldi ama sadece 6 aylığına. 17 sene hayatımın tek ve en büyük pişmanlığını çektim. Her gün hayata küstüm.
    Son 9 sene uzun vadede plan yaparak ve o plana sadık kalarak yeniden geldim Amerika’ya. Hemde iş hazır olarak, hemde peşinden GC şansıyla.
    @serkanist Hayalinin peşinden koş, denemeden bırakma derim.


  • @serkanist

    @serkanist Aklıma Takılanlar Sizce ? içinde söyledi:

    @HockeyUmpire2 Abla size katılıyorum aynı endişeleri paylaşıyoruz umarım sizinde olur ailecek daha zor ama kolay yanlarıda var. Size bir kanal paylaşıyorum onlar dil eğitimi içi gitti çalışıyor bir yandan 1.5 yıl oldu bakın isterseniz. fikir edinin ayaktalar hala.

    Kanalları.

    F1 ile çalışma izni mi aldılar acaba ? SSN nasıl aldılar ki LYFT yapabiliyorlar merak ettim açıkçası


Benzer Başlıklar

  • 746
  • 491
  • 141
  • 235
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum