Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 rica ederim herkes birbirine yardımcı olacak ki başımıza gelen sorunların üstesinden gelelim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 thank you so much ☺

  • ⭐⭐

    @HockeyUmpire2 benim arkadaşım FedEx le postalatmıştı.

  • ⭐⭐

    @HockeyUmpire2 sizin gidiş ne zamandı

  • ⭐⭐

    @arnblt şubat'ın ilk haftası. Göçecegiz ins.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 fedex veya dhl kullanırsanız sorun olmaz. Türkiye de çalıştığım dönemde Yurtdışına devamlı önemli evrak yolluyorduk. Bu ikisi bizi hiç üzmedi. Ben tercihimi DHL yana kullanırım.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 tesekkür ederimmmm ☺️ bu forum bir harika... İyiki var...


  • dun SSA ofisine gittim adima basvuru yapilmamisti. gorevliye adres degistirmek istedigimi soyledim yapamam dedi, basvuru da yapmadi. insiyatif alip yapabileceginiz birsey var mi dedim; ben degil kimse yapamaz basvurunuzu, adiniza basvuru yapilmasi icin sisteme(burada soyledigi kurumun adini unuttum) 21 gun veriyoruz eger basvurunuz hala yapilmadiysa o zaman gelip tekrar basvuru yapabilirsiniz aksi takdirde iki ayri SSN numaraniz olma ihtimali var dedi, elim bos ayrildim ofisten.


  • 5 Kasım'da Houston'dan ilk girişi yaptım, bir gün sonra SSN ofise gittim tabiki beklediğim gibi 21 gün içinde gönderilecektir dediler. Aradan 11 gün geçti bugün Charlotte'daki SSN ofise gittim, kapanmasına 30 dk kala yetişebildim. Her ihtimale karşı formu da orada alıp bir kez daha doldurdum ve sıramın yanmasını bekledim. Numaram halen daha gelmedi, işe gireceğim durum biraz zorlaştı vs dedim. Birkaç güvenlik sorusu sorayım, numarayı vereyim dedi. Anne kızlık soyadı vs cevaplayınca numaramı bir kağıda yazıp verdi 🙂 7 Kasım'da kartın postalandığını eğer haftaya cumaya kadar adrese gelmezse, tel ile haber vermemi istedi.


  • 5 Kasım'da ABD'ye girişi yaptım 16 Kasım'da SSN kart adrese postalandı arkadaşlar, fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.


  • Bende kendi tecrubemi kisaca paylasmak istiyorum. Is basvuruklari icin bir an once almak istedigim tek evrakti diyebilirim. geldikten 1 hafta sonra SSN ofisine gidip memurla gorustum. Bana tum evraklarin ABD'ye giris tarihimden 3 hafta icinde kendilerine gumruk memurlari tarafindan gonderilecegini, bu tarihten once bir islem yapamayacaklarini soylediler. Mecburen 3 hafta bekledik ve bu surenin doldugu gun tekrar gittik. Bizim islemlerimizi o gun tamamladilar ve 2 hafta icinde evraklarin posta ile gelecegini soylediler. 1 hafta sonra SSN kartlarimiz elimize ulasti. Bu bahsettigim New York eyaleti icin , tecrubemi degerlendirken lutfen bunu gozardi etmeyin.

  • ⭐⭐

    @caglarcan greencard ınız geldi mi? Bizimkinden hala ses yok 😔 sistemden kontrol ettiğimde kısaca 120 gün içinde ulasacaktır yazıyor..


  • Ekim sonu , New York'tan giriş yaptık, Ground Zero yakınlarındaki SSA ofise gittik, daha önce gittiğimiz ofis bizi oraya yönlendirdi, 3.cü kata çıktık gerçekten çok büyük 45-50 tane camekanlı bölmesi var, sıra numarası alarak bekliyorsunuz, sıranız gelince hangi gişeye yönelmeniz gerektiğini gösteriyor ekran, neyse, kızımın üniversite başvurusunda kullanmak üzere numarayı öğrenmek istiyoruz dedik, sistemde herhangi bir şey göremedi, sizin başvurunuzu alayım, 10 gün beklerim bir gelişme olmazsa işlem başlatırım dedi, biz de kısa bir süre düşündük, teşekkür ederek herhangi bir başvuru yapmadan ayrıldık. Biraz düşününce yaptırsak iyi olur diyerek 2 gün sonra yine gittik. Bu sefer başka bir gişe no ya gittik , durumu yine kısaca anlattık , kızım başvuru formu doldurdu, iletişim adresimizi yazdı (abd) , teslim ettik ayrıldık. 31 ekim idi , 13 kasımda kızımın SSN ulaştı. Eşim ve benim kartlar yok , onları normal sürece bırakmıştık. Baktım geçen gün sisteme , GC lar postalanmış, sanırım SSN ler de birşekilde sevkedilir. Bu vesile ile herkese işlerinin rastgelmesini dilerim. Bu arada bir not , SSN ekindeki yazıda , BU KARTI ÜZERİNİZDE TAŞIMAYIN , PVC KAPLATMAYIN diye uyarılar var , buradan da SSN nin ne kadar önemli bir bilgi olduğu teyit ediliyor.


  • @arkben, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Ekim sonu , New York'tan giriş yaptık, Ground Zero yakınlarındaki SSA ofise gittik, daha önce gittiğimiz ofis bizi oraya yönlendirdi, 3.cü kata çıktık gerçekten çok büyük 45-50 tane camekanlı bölmesi var, sıra numarası alarak bekliyorsunuz, sıranız gelince hangi gişeye yönelmeniz gerektiğini gösteriyor ekran, neyse, kızımın üniversite başvurusunda kullanmak üzere numarayı öğrenmek istiyoruz dedik, sistemde herhangi bir şey göremedi, sizin başvurunuzu alayım, 10 gün beklerim bir gelişme olmazsa işlem başlatırım dedi, biz de kısa bir süre düşündük, teşekkür ederek herhangi bir başvuru yapmadan ayrıldık. Biraz düşününce yaptırsak iyi olur diyerek 2 gün sonra yine gittik. Bu sefer başka bir gişe no ya gittik , durumu yine kısaca anlattık , kızım başvuru formu doldurdu, iletişim adresimizi yazdı (abd) , teslim ettik ayrıldık. 31 ekim idi , 13 kasımda kızımın SSN ulaştı. Eşim ve benim kartlar yok , onları normal sürece bırakmıştık. Baktım geçen gün sisteme , GC lar postalanmış, sanırım SSN ler de birşekilde sevkedilir. Bu vesile ile herkese işlerinin rastgelmesini dilerim. Bu arada bir not , SSN ekindeki yazıda , BU KARTI ÜZERİNİZDE TAŞIMAYIN , PVC KAPLATMAYIN diye uyarılar var , buradan da SSN nin ne kadar önemli bir bilgi olduğu teyit ediliyor.

    Kolay gelsin 🙂 siz de ehliyet basvusurunda bulunacagim, SSN gerekiyor diyerek sorabillir, sizin için başvuru olup olmadigini SSA ofisteki görevliden öğrenebilirsiniz. eger bir başvuru yok ise siz de esiniz ve kendiniz için başvurabilirsiniz. Double check gibi duşunun 🙂


  • @HockeyUmpire2 Maalesef halen gelmedi ama zaten gelse sürpriz olurdu. Sistemde ben de aynı mesajı alıyorum, 120 gün içinde basılacaktır..


  • @caglarcan valla o yazı diğerine dönüştükten 1 hafta sonra yeşiller elinizde oluyor..umarım kısa zamanda gelir..


  • Ssn başvurusu ücretsiz mi?


  • @Passion ücretsiz


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @Passion ücretsiz

    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum