Bu sekilde baslik olusturamazsiniz.
Aile sponsorlu Green card icin su konuyu inceleyip sorunuzu yine bu konuda sorabilirsiniz:
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Ds-260 formunda amerika'da bir adres belirtmemiz isteniyordu.Bir adres bilmediğim için bu kısmı boş bıraktım.İzlediğim bir youtube videosunda da bu noktada sizden adres bilmenizi bekleyemezler demişti.Acaba bu adresi mülakat sırasında verme şansım var mıdır?Yoksa ds-260 formunu tekrar aktif ettirip adres mi yazmam gerekir.
Evet adres bilgisi daha sonradan verilebilir, DS260 formunu doldururken bir adres bilgisi vermek zorunda degilsiniz. Fakat en gec mulakat zamani bir adres vermeniz gerekli. Adres bilgisini mulakattan hemen once guncellemeniz yetecektir. Eger daha sonra bu adreste degisiklik olursa, ABD'ye girerken bu adresi degistirebilirsiniz, yahut ABD'de yasarken Green Card henuz size ulasmadan da bu adresi degistirebilirsiniz. Ama mulakattan sonra adres degisikligi yapip, Green Card ulasma problemi yasayan insanlarin sayisi oldukca fazla. Kart size ulasmazsa hangi adrese gonderildigini dahi anlayamadiginiz icin USCIS customer service'le problemi cozmeye calisiyorsunuz.
O nedenle hicbir sorun yasamamak adina herkese onerimiz, en gec mulakat gunune kadar bir adres bulmalari ve bu adresi sonradan degistirmemeleri.
@crazycells Merhaba bende bu konuyla alakalı bişey danışacaktım, şimdi ben
ds-260 formunda bir adres belirtmiştim bu adres de ki tanıdığım başka bir yere taşındı acaba şimdi ds-260 formuna girip bu adresi değiştirebilir miyim ?
@göksu eger formunuzu gonderdiyseniz su an kilitlidir, once actirmaniz gerekiyor. KCC'ye email gondererek formunuzu actirabilirsiniz, ama size tavsiyem mulakatinizdan hemen once konsoloslukla iletisime gecip formu actirmaniz ve gerekli tum degisiklikleri yapmaniz yonunde olur. Bunun icin mulakat tarihinizin aciklanmasini beklemelisiniz.
@crazycells tamamdır çok teşekkür ederim
Merhaba, formuma yazdığım adres bir arkadaşımın adresi ve benim ABD'ye gittiğimde hangi adreste kalacağım henüz net değil, eğer mülakata kadar da netleşmezse, mülakatta herhangi bir adres değişikliği bildirimi yapmayacağım. ABD'ye girişte adresim artık belli olmuş olacaktır fakat @crazycells senin de belirttiğin üzere girişte bunu sonrasında herhangi bir karışıklık olmaması adına değiştirmeyeyim diye düşünüyorum. Özetle Green card ve ssn numaramı teslim alacak kişi her durumda ben değil de arkadaşım olacak ve benim yaşadığım yere postalayacak.
-Bunu, yani teslim alacak kişinin ben olmayacağımı ayrıca herhangi bir yere herhangi bir biçimde beyan etmem gerekir mi?
-O kişinin o anda adresinde olmaması durumunda teslimat nasıl gerçekleşir? (örn: o esnada dışarıda, evde değil).
-Bir eyaletten başka bir eyalete postalama işleminin herhangi bir riski yoktur, değil mi? (kayıp, vs gibi durumlar).
Şimdiden teşekkürler.
@uzay Eger baska birinin yaninda kaliyorsaniz ya da adres baskasina aitse, hicbir sorunla karsilasmamak icin adresi "baskasinin dikkatine" yani care of (c/o) seklinde belirtmelisiniz. Bunun disinda ekstra bir beyan yapmaniza gerek yok.
Ornegin, adresinizi su sekilde yazmalisiniz:
Isminiz Soyisminiz
c/o Adres sahibinin ismi ve soyismi
123 First Avenue, Apt 100
10001, New York, NY
Bu sekilde hicbir sorunla karsilasmadan adres sahibi sizin postalarinizi alabilir. Eger kendisi evde yoksa bile posta kutusuna birakilir.
@crazycells peki bu adresin başında c/o olması gerektiğinin bildirimini ne zaman nereye hangi aşamada yapacağım?
@uzay konsolosluga adresi guncellemek istediginizi soyleyip mulakat oncesinde yapabilirsiniz. Ya da mulakat sirasinda yapabilirsiniz ama konsolos kucuk bir degisiklik oldugu icin, onemli degil diyerek gecistirebilir. O nedenle oncesinde yapmanizi tavsiye ederim.
@crazycells çok teşekkürler.
Merhaba, 2018 greencard talihlilerindeniz. Casenumberımız 35xxx lerde.Mülakata çağrılacağımızı düşünüyoruz ve umudumuz yüksek. DS 260 formunu doldurduk fakat Ocak sonu gibi ailemize ilk göz ağrımız katılacak gibi. Çekilişi kazanan eşim ve ben bu süreçte üniversitede kalan dersimi vererek diplomamı aldım, AÖf ten de devam ettiğim Ocak'ta bitecek. Yani lise mezunu olarak doldurduğum DS 260 formunda iki lisans bitirmiş duruma döndüm. Çekiliş eşimin adına olduğu için bu değişikliklerin çok bir önemi olur mu? Doğacak çocuğumuzun sürece eklenmesi için nasıl bir yol izleyelim. doğduktan sonra Pasaport çıkarıp KCC ile temasa mı geçelim. DS 260 formunu çocuk için açtırmışken eğitim bilgilerimi de güncelleyip yollamayı düşünüyorum. Çocukla birlikte 3 kişilik aile olduk 20-25 bin dolar bankada olması uygun mudur.
@mahur-beste Numaranız yüksek olduğu için formu kesinlikle açtırmayın. Değişiklikleri mülakat tarihiniz açıklandıktan sonra konsolosluğa bildirirsiniz.
@mahur-beste hayirli olsun
sayin knnrn'ye katiliyorum. Ayrica diger sorunuz hakkinda... banka hesabinizda 3 kisilik bir aile icin dediginiz miktar yeterli olacaktir. Mulakat gununuz DV2018 sureci sonuna dogru verilecegi icin, gecikmeleri onlemek adina maddi tum birikiminizi gostermeniz en uygunu olur.
Çok Teşekkürler. Mülakat tarihi açıklandıktan sonra değişiklikleri konsolosluğa iletirim. Umarım çocuk doğduktan sonra neden bu kadar bekledin demezler.
@mahur-beste DS-260 formunun doldurulduğu tarih itibariyle güncel ve doğru olması gerekiyor. Bundan sonra meydana gelen değişiklikleri mülakat öncesi ve sırasında bildirebilirsiniz. Neden geç bildirdin demezler.
Arkadaşlar merhaba.Eger 2019 talihlisi olursam ds-260 formunu doldurmakta bana yardımcı olabilcek biri veya kurum tavsiye edermisiniz.?
@brskna Ds-260 Adres Bilgisi Sonradan Verilir Mi içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba.Eger 2019 talihlisi olursam ds-260 formunu doldurmakta bana yardımcı olabilcek biri veya kurum tavsiye edermisiniz.?
formunuzu tek basiniza doldurmanizi tavsiye ederiz. Imzamdaki linkte bulunan belgeden faydalanabilirsiniz. Ayrica birkac hafta icinde youtube kanalimiza DS260 formu icin de bir video ekleyecegim, o video da isinize yarar.
Benim başıma ufak bi talihsizlik geldi. ABD ye giriş yaptım ama adresi beyan edemedim iletişim kuramadım arkadaşla bi süre. Pasaport kontrol polisi mail ile değişebileceğimi söyledi sonradan ama nereye nasıl olaak daha önce başına gelen var mı? Umarım kart arada gümbürtüye gitmez crazycellls
@mrpeace Ds-260 Adres Bilgisi Sonradan Verilir Mi içinde söyledi:
Benim başıma ufak bi talihsizlik geldi. ABD ye giriş yaptım ama adresi beyan edemedim iletişim kuramadım arkadaşla bi süre. Pasaport kontrol polisi mail ile değişebileceğimi söyledi sonradan ama nereye nasıl olaak daha önce başına gelen var mı? Umarım kart arada gümbürtüye gitmez crazycellls
Su siteden adresi degistirebilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do
Fakat daha sonra USCIS customer service'i arayip teyit ettirmenizi tavsiye ederim. Cunku hizlica degistirmiyorlar dosyadaki adresi.
Konsoloslukta adresi mülakat yapan kişiyle üstüne yeni adresi yazarak mi değiştiriyorlar?
Konsoloslukta değiştirmezsek tam olarak *Havaalanında hangi ofiste yada kime bildirmemiz gerek?
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum