Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ds-260 formunda amerika'da bir adres belirtmemiz isteniyordu.Bir adres bilmediğim için bu kısmı boş bıraktım.İzlediğim bir youtube videosunda da bu noktada sizden adres bilmenizi bekleyemezler demişti.Acaba bu adresi mülakat sırasında verme şansım var mıdır?Yoksa ds-260 formunu tekrar aktif ettirip adres mi yazmam gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Evet adres bilgisi daha sonradan verilebilir, DS260 formunu doldururken bir adres bilgisi vermek zorunda degilsiniz. Fakat en gec mulakat zamani bir adres vermeniz gerekli. Adres bilgisini mulakattan hemen once guncellemeniz yetecektir. Eger daha sonra bu adreste degisiklik olursa, ABD'ye girerken bu adresi degistirebilirsiniz, yahut ABD'de yasarken Green Card henuz size ulasmadan da bu adresi degistirebilirsiniz. Ama mulakattan sonra adres degisikligi yapip, Green Card ulasma problemi yasayan insanlarin sayisi oldukca fazla. Kart size ulasmazsa hangi adrese gonderildigini dahi anlayamadiginiz icin USCIS customer service'le problemi cozmeye calisiyorsunuz.
    O nedenle hicbir sorun yasamamak adina herkese onerimiz, en gec mulakat gunune kadar bir adres bulmalari ve bu adresi sonradan degistirmemeleri.


  • @crazycells Merhaba bende bu konuyla alakalı bişey danışacaktım, şimdi ben
    ds-260 formunda bir adres belirtmiştim bu adres de ki tanıdığım başka bir yere taşındı acaba şimdi ds-260 formuna girip bu adresi değiştirebilir miyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @göksu eger formunuzu gonderdiyseniz su an kilitlidir, once actirmaniz gerekiyor. KCC'ye email gondererek formunuzu actirabilirsiniz, ama size tavsiyem mulakatinizdan hemen once konsoloslukla iletisime gecip formu actirmaniz ve gerekli tum degisiklikleri yapmaniz yonunde olur. Bunun icin mulakat tarihinizin aciklanmasini beklemelisiniz.


  • @crazycells tamamdır çok teşekkür ederim


  • Merhaba, formuma yazdığım adres bir arkadaşımın adresi ve benim ABD'ye gittiğimde hangi adreste kalacağım henüz net değil, eğer mülakata kadar da netleşmezse, mülakatta herhangi bir adres değişikliği bildirimi yapmayacağım. ABD'ye girişte adresim artık belli olmuş olacaktır fakat @crazycells senin de belirttiğin üzere girişte bunu sonrasında herhangi bir karışıklık olmaması adına değiştirmeyeyim diye düşünüyorum. Özetle Green card ve ssn numaramı teslim alacak kişi her durumda ben değil de arkadaşım olacak ve benim yaşadığım yere postalayacak.
    -Bunu, yani teslim alacak kişinin ben olmayacağımı ayrıca herhangi bir yere herhangi bir biçimde beyan etmem gerekir mi?
    -O kişinin o anda adresinde olmaması durumunda teslimat nasıl gerçekleşir? (örn: o esnada dışarıda, evde değil).
    -Bir eyaletten başka bir eyalete postalama işleminin herhangi bir riski yoktur, değil mi? (kayıp, vs gibi durumlar).

    Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay Eger baska birinin yaninda kaliyorsaniz ya da adres baskasina aitse, hicbir sorunla karsilasmamak icin adresi "baskasinin dikkatine" yani care of (c/o) seklinde belirtmelisiniz. Bunun disinda ekstra bir beyan yapmaniza gerek yok.

    Ornegin, adresinizi su sekilde yazmalisiniz:

    Isminiz Soyisminiz
    c/o Adres sahibinin ismi ve soyismi
    123 First Avenue, Apt 100
    10001, New York, NY

    Bu sekilde hicbir sorunla karsilasmadan adres sahibi sizin postalarinizi alabilir. Eger kendisi evde yoksa bile posta kutusuna birakilir.


  • @crazycells peki bu adresin başında c/o olması gerektiğinin bildirimini ne zaman nereye hangi aşamada yapacağım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay konsolosluga adresi guncellemek istediginizi soyleyip mulakat oncesinde yapabilirsiniz. Ya da mulakat sirasinda yapabilirsiniz ama konsolos kucuk bir degisiklik oldugu icin, onemli degil diyerek gecistirebilir. O nedenle oncesinde yapmanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells çok teşekkürler.


  • Merhaba, 2018 greencard talihlilerindeniz. Casenumberımız 35xxx lerde.Mülakata çağrılacağımızı düşünüyoruz ve umudumuz yüksek. DS 260 formunu doldurduk fakat Ocak sonu gibi ailemize ilk göz ağrımız katılacak gibi. Çekilişi kazanan eşim ve ben bu süreçte üniversitede kalan dersimi vererek diplomamı aldım, AÖf ten de devam ettiğim Ocak'ta bitecek. Yani lise mezunu olarak doldurduğum DS 260 formunda iki lisans bitirmiş duruma döndüm. Çekiliş eşimin adına olduğu için bu değişikliklerin çok bir önemi olur mu? Doğacak çocuğumuzun sürece eklenmesi için nasıl bir yol izleyelim. doğduktan sonra Pasaport çıkarıp KCC ile temasa mı geçelim. DS 260 formunu çocuk için açtırmışken eğitim bilgilerimi de güncelleyip yollamayı düşünüyorum. Çocukla birlikte 3 kişilik aile olduk 20-25 bin dolar bankada olması uygun mudur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahur-beste Numaranız yüksek olduğu için formu kesinlikle açtırmayın. Değişiklikleri mülakat tarihiniz açıklandıktan sonra konsolosluğa bildirirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahur-beste hayirli olsun 🙂 sayin knnrn'ye katiliyorum. Ayrica diger sorunuz hakkinda... banka hesabinizda 3 kisilik bir aile icin dediginiz miktar yeterli olacaktir. Mulakat gununuz DV2018 sureci sonuna dogru verilecegi icin, gecikmeleri onlemek adina maddi tum birikiminizi gostermeniz en uygunu olur.


  • Çok Teşekkürler. Mülakat tarihi açıklandıktan sonra değişiklikleri konsolosluğa iletirim. Umarım çocuk doğduktan sonra neden bu kadar bekledin demezler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahur-beste DS-260 formunun doldurulduğu tarih itibariyle güncel ve doğru olması gerekiyor. Bundan sonra meydana gelen değişiklikleri mülakat öncesi ve sırasında bildirebilirsiniz. Neden geç bildirdin demezler.


  • Arkadaşlar merhaba.Eger 2019 talihlisi olursam ds-260 formunu doldurmakta bana yardımcı olabilcek biri veya kurum tavsiye edermisiniz.?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brskna Ds-260 Adres Bilgisi Sonradan Verilir Mi içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba.Eger 2019 talihlisi olursam ds-260 formunu doldurmakta bana yardımcı olabilcek biri veya kurum tavsiye edermisiniz.?

    formunuzu tek basiniza doldurmanizi tavsiye ederiz. Imzamdaki linkte bulunan belgeden faydalanabilirsiniz. Ayrica birkac hafta icinde youtube kanalimiza DS260 formu icin de bir video ekleyecegim, o video da isinize yarar.


  • Benim başıma ufak bi talihsizlik geldi. ABD ye giriş yaptım ama adresi beyan edemedim iletişim kuramadım arkadaşla bi süre. Pasaport kontrol polisi mail ile değişebileceğimi söyledi sonradan ama nereye nasıl olaak daha önce başına gelen var mı? Umarım kart arada gümbürtüye gitmez crazycellls

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrpeace Ds-260 Adres Bilgisi Sonradan Verilir Mi içinde söyledi:

    Benim başıma ufak bi talihsizlik geldi. ABD ye giriş yaptım ama adresi beyan edemedim iletişim kuramadım arkadaşla bi süre. Pasaport kontrol polisi mail ile değişebileceğimi söyledi sonradan ama nereye nasıl olaak daha önce başına gelen var mı? Umarım kart arada gümbürtüye gitmez crazycellls

    Su siteden adresi degistirebilirsiniz:

    Fakat daha sonra USCIS customer service'i arayip teyit ettirmenizi tavsiye ederim. Cunku hizlica degistirmiyorlar dosyadaki adresi.


  • Konsoloslukta adresi mülakat yapan kişiyle üstüne yeni adresi yazarak mi değiştiriyorlar?
    Konsoloslukta değiştirmezsek tam olarak *Havaalanında hangi ofiste yada kime bildirmemiz gerek?

    • Havaalanında da olmazsa daha sonra hangi mail ,Web sitesi veya telefondan değiştiririz. Mailde nasıl ve ne şekilde bekleyeceğimizi Örnek bir yazı ile belirtebilir misiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum