Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba, 9 ağustos günü mülakatım var. ds-260 formunu doldurduğum zamanlar verdiğim adres başkaydı fakat şu an değiştirmek istiyorum. Aynı şekilde o zamanlar diplomasına sahip olduğum en yüksek okul liseydi fakat şimdi mezun oldum ve üniversite diplomam var, bunu da güncellemem gerekir mi iyi olur mu? bütün bunlar için formu açtırmamın sakıncası olur mu şu aşamada?


  • adresten kastım amerikadaki adres bu arada.


  • Mülakat gününüz belli olduğu için, bahsetmiş olduğunuz hususlarda değişiklik yapma adına konsolosluk ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb ds-260 formunu açtırmak içinde söyledi:

    merhaba, 9 ağustos günü mülakatım var. ds-260 formunu doldurduğum zamanlar verdiğim adres başkaydı fakat şu an değiştirmek istiyorum. Aynı şekilde o zamanlar diplomasına sahip olduğum en yüksek okul liseydi fakat şimdi mezun oldum ve üniversite diplomam var, bunu da güncellemem gerekir mi iyi olur mu? bütün bunlar için formu açtırmamın sakıncası olur mu şu aşamada?

    Mulakat tarihiniz aciklandiktan 1 hafta-10 gun sonra konsolosluk ile suradan iletisime girebilirsiniz:

    Adres bilgisini yenileyebilirsiniz.

    Teorik olarak formu actirip tekrar gondereceginiz icin butun sorulara verdiginiz bilgileri o tarihe gore guncellemenizi tavsiye ederim.

    Eger sadece adres bilgisini yenilemek isterseniz, DS260 formunu actirmayip yeni adresi konsolosluga gonderip kendilerinin adresi dosyaniza eklemelerini rica edebilirsiniz.


  • formu açtırınca mülakat tarihimde bir değişiklik söz konusu olmaz değil mi?


  • sizce formu açtırıp üniversitemi belirtip, adresi değiştirmem mi daha iyi olur yoksa formu açtırmayıp sadece adresi konsolosluğa gönderip mülakatta üniversiteden yeni mezun oldum o nedenle formda lise yazıyor mu demeliyim?


  • @eylulb ds-260 formunu açtırmak içinde söyledi:

    sizce formu açtırıp üniversitemi belirtip, adresi değiştirmem mi daha iyi olur yoksa formu açtırmayıp sadece adresi konsolosluğa gönderip mülakatta üniversiteden yeni mezun oldum o nedenle formda lise yazıyor mu demeliyim?

    Sizinkine benzer bir konu için ben elçiliğe email attım. Ama henüz dönmediler. Numaranız current olduğu için zaten mecbur elçilik üzerinden ilerleyeceksiniz. Onlara durumu bir iletin, onlardan gelecek yanıt çerçevesinde aksiyon alın bence.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb ds-260 formunu açtırmak içinde söyledi:

    sizce formu açtırıp üniversitemi belirtip, adresi değiştirmem mi daha iyi olur yoksa formu açtırmayıp sadece adresi konsolosluğa gönderip mülakatta üniversiteden yeni mezun oldum o nedenle formda lise yazıyor mu demeliyim?

    adres kismi onemli sadece, diger kisimlari degistirmenize gerek yok. Guncelleme bilgileriyle cok ilgilenmiyorlar. Isim, soyisim, medeni durum vs. gibi vize bilgilerini degistirecek guncelleme olursa yapiyorlar sadece.

    Adres bilgisini konsolosluga direkt gondermeniz ya da mulakat gunu yaninizda goturmeniz yeterli. Baska bir degisiklik yapmaniza gerek yok.


  • Merhaba, ds 260 formunu videodaki gibi dikkatli ve eksiksiz doldurdum fakat anne bilgilerinde babanızlamı yaşıyor sorusu yoktu sadece adres kısmı vardı anne bilgilerinin altında doldurdum ve onayladım. En son kayıtları kontrol ederken o soru görünüyor ve karşılığı boş.Bunun için formu açtırmalımıyım sorun yaşarmıyım?


  • @askin91 bendede öyleydi aynı adresi yazdım sıkıntı olcagını sanmıyorum


  • @askin91 Bende de aynı durum geçerli sorun olacağını düşünmüyorum. Sonuç da ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Biri daha kestirme sadece.



  • 2020 talihlisiyim. DS260 formunu bugün doldurup submit ettim. Mühendislik bölümü mezunuyum ancak "degree of diploma" kısmını BS (Bachelor of science) yerine BA (Bachelor of art) olarak doldurduğumu farkettim. Bu bir sorun teşkil eder mi? Eğer sorun oluşturursa DS260 formunu açtırıp düzeltmek mümkün müdür? Nasıl bir yol izlemeliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cemdur ds-260 formunu açtırmak içinde söyledi:

    2020 talihlisiyim. DS260 formunu bugün doldurup submit ettim. Mühendislik bölümü mezunuyum ancak "degree of diploma" kısmını BS (Bachelor of science) yerine BA (Bachelor of art) olarak doldurduğumu farkettim. Bu bir sorun teşkil eder mi? Eğer sorun oluşturursa DS260 formunu açtırıp düzeltmek mümkün müdür? Nasıl bir yol izlemeliyim?

    sorun olmaz, actirmayin.


  • @crazycells Çok teşekkürler.


  • ds 260 formunu doldurup gönderdim fakat eşimin ve çocukların pasaportu olmadığı ıcın pasaport kısmını doldurmadım benimde pasaportun bitme suresi 2022 tarihine kadar benimkini ekledim
    2 sorum olacak
    1-guncellemeyi mulakat tarihinden sonramı yapalım
    2-bu guncelleme de benim pasaportuda yenisini cıkarıp eklesek olurmu
    şimdiden teşekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nfs741, içinde söyledi: ds-260 formunu açtırmak

    ds 260 formunu doldurup gönderdim fakat eşimin ve çocukların pasaportu olmadığı ıcın pasaport kısmını doldurmadım benimde pasaportun bitme suresi 2022 tarihine kadar benimkini ekledim
    2 sorum olacak
    1-guncellemeyi mulakat tarihinden sonramı yapalım
    2-bu guncelleme de benim pasaportuda yenisini cıkarıp eklesek olurmu
    şimdiden teşekkurler

    "mulakat tarihinden sonra" derken, mulakat tarihi aciklandiktan sonra demek istiyorsaniz , cevaplar:

    1. uygundur.
    2. olur.

  • evet teşekkkurler


  • Merhaba değerli forum üyeleri. İçerisine düşmüş olduğum bu elim durumdan ötürü çocukluk hayalim olan bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

    Greencard sonuçları açıklandıktan sonra iş yoğunluğumuz ve daha önceki giden arkadaşlarımada gerekli konularda yardımcı olduğu için bir danışmanla anlaştık. Kendisi DS260 formumuzu bizden bilgiler alarak doldurdu ve eylülü beklememiz gerektiğini söyledi. Geçenlerde kendisinin ölüm haberini aldık. Ve formu incelemek istedik. Formu incelediğimizde ise;
    -Anne kızlık soyadı yanlış yazılmış,
    -24/09/2018 Tarihinde ABD Turist Vizesi başvurum olmuştu nişanlımla birlikte fakat Red Yemiştik. Kendisi bu bölümüde Red yemediğimize dair HAYIR Seçeneğini işaretlemiş.

    • Birincil Meslek Bölümünü Diğer olarak seçmiş ve ben Otelcilik sektöründe çalışıyorum. Valelik, Bellboyluk( ASIL ) ve Resepsiyonistlik yapıyorum. Fakat kendisi sadece Resepsiyonistlik yazmış. Deneyim gerektiriyormu diye sorulan soruya ise hayır cevabını vermiş.
    • Daha Önce Bir Yerde Çalıştınız Mı sorusuna Hayır demiş.
    • Herhangi Eğitim kurumuna ortaokul veya daha üst düzeyde katılıyormusun diye sorulmuş EVET demiş. Ve eklemiş, 'Tamamlanan en yüksek eğitim Seviyesi' ( Ben Lise Mezunuyum fakat 2 yıllık açıktan üniversite okuyorum) Üniversite Degree'yi işaretlemiş. Katıldığı eğitim kurumu sayısını ise '2' olarak seçmiş. Ve okulumun AÇIKÖĞRETİM olarak değilde Normal Eskişehir Anadolu Üniversitesi olarak yazmış. Derece Diploma Veya Alınan Sertifikaya ise NO DİPLOMA Yazmış.
    • Lise mezuniyet tarihimi ve okulumu girmiş fakat, Açık Lisede Katılım Tarihi: 15 EYLÜL 2012 Katılım Tarihi: 15 HAZİRAN 2015 şeklinde saçma tarihler yazıyor neye göre girilmiş inanın bende anlayamadım. Mail yolu ile benden istenen bilgi sadece Diploma Tarihimdi.
    • Ebeveynlerim ayrı oldukları için, bazı zamanlarda İkameth adreslerimde değişikler olmuştu. Ben Sadece 16 Yaşına Kadar Kiremithane olanı seçmiştim 16 yaşından sonrası içinde Pirireis Mh. olarak beyanda bulunmuştum. Aşağıdaki diğer adresleride eklemem gerekmektemi?
      KİREMİTHANE MAH. 4404 SK Beyan Tarihi: 19.2.2007 ( Sürekli yaşadığım ev adresi burası )
      BARIŞ MAH. 4501 SK Beyan Tarihi: 17,8,2007
      TURGUTREİS MAH. 4118 SK Beyan Tarihi: 4.10.2012
      KİREMİTHANE MAH. 4404 SK. Beyan Tarihi : 26.2.2015
      PİRİREİS MAH. 1103 SK. Beyan Tarihi: 31.10.2018 ( Son Adresi )

    -Son olarak 2014'den beri bir ilişkim var ve 2018 yılında nişanlandım. Hatta Red yediğimiz Turist Vizesi başvurumuzuda birlikte yapmıştık. Rahmetli danışmanımız bize formu doldurmadan önce evlilik için acele etmememiz gerektiğini, dilersek ocak şubat gibi düğünümüzü yaptıktan sonra yeni pasaportlarımızla DS260 formumuzu tekrar açıp güncelledikten sonra mülakata birlikte girebileceğimizi ve hiç sorun yaşamayacağımızı iletti.

    Açıkcası şuan için kendiside rahmetli olduğundan kendi başımın çaresine bakmam lazım. Lütfen siz değerli üyelerimiz bilgilerinizi benden esirgemeyiniz.

    Saygılarımla,


  • @Batuhan2020, Siz yazdığınız maddelerde, hangi kısımların danışman tarafından hatalı doldurulduğunu ve ne olması gerektiğini belirtmişsiniz zaten. Buraya yazdığınız gibi formu açtırıp mevcut bilgilerinizi güncel olanlarla değişmeniz daha iyi olur. Gördüğüm kadarıyla birçok sorunuza, doğrudan forumda yer alan başlıklar üzerinden cevap bulabilirsiniz. Sorunuzu uygun başlıklarda belirttiğinizde büyük bir ihtimalle cevapsız sorunuz kalmayacaktır. Kolay gelsin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum