Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
@Zeyno, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Sayın @crazycells merhaba. Biz I 864 formunu doldururken Part 5 te takıldık. 6 ve 7 ye tam olarak kaç yazacağız bilemedik. Şöyleki kendisi bekar tek yaşıyor. Bizimle birlikte diğer kardeşine ve ailesineda wellcome Letter geldi. Onlarda başlıyor işlemlere. Henüz hiçbirimiz süreç bitmediğinden resmen sorumluluğun da değiz. Buna rağmen topluca biz başvuranların sayısını mı yaza ağız. Şimdiden yeşekkürler
Sorularin screen shot'ini atin isterseniz, su an icin soruyu cevaplamak icin formu bulup ilgili yeri incelemem lazim, fakat sorulari buraya aktarirsaniz, daha sonra konuyu okuyanlar icin de daha anlamli olur, ayrica baska bilenler de katkida bulunmus olur.
-
Tekrar selamlar . I 864 formunun Part 5 kısmını tam olarak anlamadık. Anladığım kadarı ile.
*1 nolu kutucuğa doldurduğum uz formda kaç kişi eklemişsek(asıl başvuran +aile bireyleri) o rakamı yazıyoruz- 2 nolu kutucuğa sponsor için 1
- 3 nolu kutucuğa sponsorumuz bekar olduğu için 0
*4 nolu kutucuğa sponsorumuz un çocuğu olmadığı için 0
*5 nolu kutucuğa bakmaktan sorumlu olduğu kişiler varsa
*6 nolu kısımdan emin değiliz çünkü farklı bir durum var bizde. Bizimle birlikte diğer kardeşede welcome Letter geldi onlarda bizde işlemleri henüz yapmaya çalıyoruz.yani vize almış değiliz.sorumluluğu altına yasal olarak girmiş değiliz. Buna rağmen 6 nolu kutucuğa sponsor olacağı diğer kardeşi ve onun ailesinde ki birey sayısını mı yazacağız. Ve ya ne yazmalıyım?
*eğer öyle ise diğer kardeşin bir çocuğu ABD doğumlu olduğu için zaten ABD vatandaşı. Onuda eklemeli miyiz? (çocuklar 18 yaş altı)
-
@Zeyno, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Tekrar selamlar . I 864 formunun Part 5 kısmını tam olarak anlamadık. Anladığım kadarı ile.
*1 nolu kutucuğa doldurduğum uz formda kaç kişi eklemişsek(asıl başvuran +aile bireyleri) o rakamı yazıyoruz- 2 nolu kutucuğa sponsor için 1
- 3 nolu kutucuğa sponsorumuz bekar olduğu için 0
*4 nolu kutucuğa sponsorumuz un çocuğu olmadığı için 0
*5 nolu kutucuğa bakmaktan sorumlu olduğu kişiler varsa
*6 nolu kısımdan emin değiliz çünkü farklı bir durum var bizde. Bizimle birlikte diğer kardeşede welcome Letter geldi onlarda bizde işlemleri henüz yapmaya çalıyoruz.yani vize almış değiliz.sorumluluğu altına yasal olarak girmiş değiliz. Buna rağmen 6 nolu kutucuğa sponsor olacağı diğer kardeşi ve onun ailesinde ki birey sayısını mı yazacağız. Ve ya ne yazmalıyım?
*eğer öyle ise diğer kardeşin bir çocuğu ABD doğumlu olduğu için zaten ABD vatandaşı. Onuda eklemeli miyiz? (çocuklar 18 yaş altı)
1 nolu kutuya sponsor olunan kisi sayisini yazin.
evet 2 nolu kutu 1 olacak, digerleri 0. Eger bahsettiginiz kardese henuz sponsor olmadiysa o durumda su an saymasina gerek yok, eger sponsor olduysa ve bu formu doldurduysa o durumda yazmalisiniz.
-
@crazycells bizim içinde diğer kardeşler için de dolduruyor formu. DS 260 formunu eş zamanlı dolduracağız. Bu durumda sponsor olacağı tüm kişileri yazalım biz. Bir de abd vatandaşı çocuğunda eklemeli miyiz?
Son durumda sponsor olacağı kişi sayısı 12 oluyor. 100 bin dolarlık gelir yeterli olur mu? -
@crazycells bizim içinde diğer kardeşler için de dolduruyor formu. DS 260 formunu eş zamanlı dolduracağız. Bu durumda sponsor olacağı tüm kişileri yazalım biz. Bir de abd vatandaşı çocuğunda eklemeli miyiz?
Son durumda sponsor olacağı kişi sayısı 12 oluyor. 100 bin dolarlık gelir yeterli olur mu?Aslinda vize almayacak cocugunuz ama yine de sponsor olmus gibi olacak, o nedenle isterseniz ekleyin. Fazla olsun, eksik olmasin. 12 kisi icin 100.000 dolarlik gelir yeterli.
-
@crazycells çok teşekkürler. Başınızı epey ağrıttım.
-
@crazycells çok teşekkürler. Başınızı epey ağrıttım.
bol sanslar, surec sonunda deneyimlerinizi bekliyoruz :)
-
@crazycells Merhaba Ali Bey, İ864 formunda sponsor's pyhsical address bölümünü burda sorulan soruya ( If you answered "No" to Item Number 3., provide your
physical address in Item Numbers 4.a. - 4.h) no dememe rağmen adresi yazamıyorum. fiziksel adresi girmem gereken kutucuklar doldurmaya kapalı halde duruyor birşey yazamıyorum. Aynı şekilde Part 5, 1 soruda da yer alan (Provide the number you entered in Part 3., Item Number
29) birşey yazamıyorum. Sponsor's employment bölümüde düzenlemeye açılmıyor. Acaba buraları doldurmam için herhangi bir ekstra birşey mi yapmam gerekiyor? Teşekkürler -
@redur47, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@crazycells Merhaba Ali Bey, İ864 formunda sponsor's pyhsical address bölümünü burda sorulan soruya ( If you answered "No" to Item Number 3., provide your
physical address in Item Numbers 4.a. - 4.h) no dememe rağmen adresi yazamıyorum. fiziksel adresi girmem gereken kutucuklar doldurmaya kapalı halde duruyor birşey yazamıyorum. Aynı şekilde Part 5, 1 soruda da yer alan (Provide the number you entered in Part 3., Item Number
29) birşey yazamıyorum. Sponsor's employment bölümüde düzenlemeye açılmıyor. Acaba buraları doldurmam için herhangi bir ekstra birşey mi yapmam gerekiyor? TeşekkürlerEger dolmuyorsa sorun degil, ciktiyi aldiktan sonra da doldurabilirsiniz.
-
sayın @crazycells
Mülakat aşamasından sonra sponsor bulunması istediğinden. Eğer ds formundaki adresle sponsorun bulunduğu adresinin farklı olması sorun teşkil ediyor mu?
Yoksa bu evrakları açtırmadan formumuzu açtırıp adresimizi güncellemelimiyiz? -
Sayın @crazycells
Sponsorluk belgesinin yanında, iş teklifi belgesini de temin etmelimiyim?
Mülakat esnasında eşimin üzerinde olan meblağıyı, kendi hesabıma aktarıp tekrardan imza sirkülü belgeleride göndermemin bir fayda sağlarmı? -
@bolatmali, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
sayın @crazycells
Mülakat aşamasından sonra sponsor bulunması istediğinden. Eğer ds formundaki adresle sponsorun bulunduğu adresinin farklı olması sorun teşkil ediyor mu?
Yoksa bu evrakları açtırmadan formumuzu açtırıp adresimizi güncellemelimiyiz?ikisi cok farkli bilgiler, sponsorun ABD'de yasamasi yeterli, sizinle ayni adreste veya eyalette kalmak zorunda degil.
-
@bolatmali, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Sayın @crazycells
Mülakat esnasında eşimin üzerinde olan meblağıyı, kendi hesabıma aktarıp tekrardan imza sirkülü belgeleride göndermemin bir fayda sağlarmı?kendi kaynaklariniz + is teklifi belgesi yeterli olacaktir. Eger bu sekilde hareket edecekseniz bir mali sponsor bulmaniza gerek yok.
-
@crazycells, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Sayın @crazycells
Mülakat esnasında eşimin üzerinde olan meblağıyı, kendi hesabıma aktarıp tekrardan imza sirkülü belgeleride göndermemin bir fayda sağlarmı?kendi kaynaklariniz + is teklifi belgesi yeterli olacaktir. Eger bu sekilde hareket edecekseniz bir mali sponsor bulmaniza gerek yok.
Eşimin meblağsını kendi hesabıma aktarmalımıyım sizce?
Mali sponsor+ iş teklifi bulmam durumunda her iki evrağıda farklı eyaletlerde olmasına rağmen göndermelimiyim?
Mali sponsor olan kişinin adresi ile ds formunda belirttiğim adres aynı olmalı mı? -
@crazycells, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Sayın @crazycells
Mali sponsor+ iş teklifi bulmam durumunda her iki evrağıda farklı eyaletlerde olmasına rağmen göndermelimiyim?
Mali sponsor olan kişinin adresi ile ds formunda belirttiğim adres aynı olmalı mı?- bence bu sekilde daha iyi olur.
- gerek yok, bir tanesi yeterli olacaktir.
- olmasina gerek yok.
-
Sayın @crazycells
Mali sponsor olan kişinin adresi ile ds formunda belirttiğim adres aynı olmalı mı?- bence bu sekilde daha iyi olur.
- gerek yok, bir tanesi yeterli olacaktir.
- olmasina gerek yok.
Çok teşekkür ediyorum değerli bilgileriniz için
-
Sayın @crazycells biliyorum sizleri çok fazla meşgul ettim art arda sorularımla fakat,
Mülakat aşamasından sonra üzerime bir evin tapusunu alabilme durumum var.
Sizce bunu yapmalımıyım? Yoksa sponsorluk+ mali kanıt yeterli olurmu? -
Sayın @crazycells biliyorum sizleri çok fazla meşgul ettim art arda sorularımla fakat,
Sizce bunu yapmalımıyım? Yoksa sponsorluk+ mali kanıt yeterli olurmu?onemli olan tapuyu ustunuze almak degil, bu evin sizin icin satilip satilamayacagi. Eger bu evde baskalari yasiyorsa ve ABD'ye gitmeden once satmayi dusunmuyorsaniz ya da satamazsaniz o durumda bu gayrimenkulu kendi birikiminiz gibi gostermemeniz daha iyi olur.
-
Sizce bunu yapmalımıyım? Yoksa sponsorluk+ mali kanıt yeterli olurmu?onemli olan tapuyu ustunuze almak degil, bu evin sizin icin satilip satilamayacagi. Eger bu evde baskalari yasiyorsa ve ABD'ye gitmeden once satmayi dusunmuyorsaniz ya da satamazsaniz o durumda bu gayrimenkulu kendi birikiminiz gibi gostermemeniz daha iyi olur.
Anladım. Doğru yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim
-
Geçen gün mail atarak konsolosluğa sorduğum;
- Sponsorluk ve ya iş teklifi evraklarının orijinallerini mi sunmalıyız?
- Bu evraklarla birlikte mali teminatlarımızı yeniden göndermelimiyiz?
Sorularımın cevabına karşılık gelen mail;
“”Sponsorunuzun dolduracagi I-134 formunun ve diger mali belgelerinin kopyasini gondermeniz yeterlidir. Ancak Amerika’dan bir is teklifi alirsaniz is teklifi mektubunuzun orjinalini gormemiz gerekir. Bu belgelerle birlikte kendi mali teminatlarinizi tekrardan gondermenize gerek yoktur.””
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum