Amerika'da Tır Şoförlüğü?
-
@Allochthonous kardeşim ben Türkiye için sana yardımcı olayım tır şoförlüğü manevra vs için. tır şoförlüğü aslında taksi sürmekten daha kolay ve güzeldir. tek sorun geri geri rampalara , depolara yanaşmaktır bununda sebebi ise geri geri giderken direksiyonu sola kırdığında lobet , dorse sağa gider yada sağa kırdığında lober , dorse sola gider. mümkün mertebe geri geri yanaşırken hafif sağ ve sol yaparak lobet ,dorseye yön verebilirsiniz. ama en güzeli böyle bir şey var ise aklınızda bence tecrübe edinmeye çalışın sizin için daha iyi olucaktır ama öğrenmesi tecrübe edinmesi zor değil her şey size bağlı sonuçta.
-
Tır şoförlüğü sanıldığı kadar zor değil bu hem size bağlı hemde direksiyon bilginize. çoğu insan ben tır kullanırım diyerek çıkar mesela buçuklu şanzımanlı olanı var 4 ağır 4 seri +takviyeli şanzımanlı olanı var ve yarı otomatik , tam otomatik şanzımanlı olanı var. bunun yanında birde ben kullanırım diyen arkadaşlar ( çok bilmişler için söylüyorum ) düz gitmesine gidiyor lakin aracı ya şeride sığdıramıyor yada zik zak çizerek gidiyor :) ve iş geri geri gelmeye gelince dut yemiş bülbül gibi kalıyor. tavsiyem eğer bu mesleği amerikada yapacak iseniz kesinlikle burada bir müddet deneyim ve tecrübe kazanmanız olucaktır. ben iş makinası ve tır şoförlüğünü 20 seneden fazla yaptım bizim iş hafriyat damperli tır işiydi belkide tır işinde en tehlikeli işlerden birisiydi. burada tecrübe ederseniz en azından tırın ve dorse,lowbet in parçalarını tanımış olursunuz. yardım isteyen arkadaşlar olursa buralardayız seve seve yardımcı olurum.
-
Acaba hangi eyaletin CDL lisansı için daha kolay süreci ve şartları var? ya da daha doğrusu uygun? örneğin Mass eyaleti sanırım normal ehliyetin 2 yıllık olduktan sonra CDL' e başvurabilirsin diyor. Florida veya New Jersey diyenler de var ama açıkçası tam şartlarını netleştiremedim. Bilgisi olan var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden
-
@romulus74 Florida Eyaletinde çok daha kolay ve rahat olduğunu biliyorum
-
@Oktay-İbiş hocam ABD'de mi tır işi yapıyorsunuz?
-
@aaktas29 hayır Türkiyede yaşıyorum ama uzun yıllar tır şoförlüğü yaptım yapacak olanlara yada düşünenlere bilgi amaçlı yazdım.... bende Greencard,a başvuranlardanım.
-
@Oktay-İbiş Ben talihliyim gitme ihtimalim var ve ABD'de tır şoförlüğü yapmayı düşünüyorum. Hiç tecrübem yok bu konuda ama 15 yıldır her gün araç kullanan birisiyim. Uzun yollar hoşuma gitmiştir. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz mesela? Size de çıkar inşallah.
-
@aaktas29 size tavsiyem gitmeden bir yerde tecrübe yaşaman. eğer tırcılığı düşünüyorsan yapıcam diyorsan bir yerlerde tecrübe edinmen daha iyi olur. tırın motor , şanzıman , difransiyel , hava tüpleri , asklar , körükler vs bunun yanında çekiceğin dorse,lowbet,treyler,tenteli kasa,yada frigo kasa bu dorse tiplerini tanıman fikir edinmen senin açından önem arzetmektedir. tavsiyem burada öğrenebildiğin kadar öğren bu işi en azından amerikada çok fazla zorluk çekmezsin. genel olarak zorlanacağın tek konu geri geri manevra yanaşmalar olucaktır bunun yanında videolarda izleyebilirsin.
-
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!
Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yüce Türk milletine sonsuz minnetle.. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Amerikada tır şoförlerinin aldığı saatlik ücretleri , yılllık maaşları yazmışlar. ayrıca nasıl CDL sertifika alınır yol anlatıyor yol gösteriyor umarım yardımcı olur
https://www.cdl.com/becoming-a-cdl-driver/how-much-do-truckers-make
-
@Oktay-İbiş Bu paylaşım için teşekkürler.
-
@aaktas29 rica ederim kardeşim bilgi paylaştıkça çoğalır...
-
Merhabalar,
Bir arkadaşımın daveti üzerine nasipse Amerika'da tır şoförlüğü yapacağım. Kendisi şirket kurdu, tır aldı. Yanılmıyorsam L1 tipi vize ile gideceğim. Gidersem şayet minimum 3 yıl kalmam gerekecek. Ancak evliyim ve iki çocuğum var. Benim merak ettiğim bu işte aile yaşamı nasıl oluyor? Ailem en erken ne zaman Amerika'ya gelebilir? Ailemin turist vizesi ile gelebileceğini söyledi başka bir arkadaşım. Bu durumda çocuklarım okula gidebilir mi? -
@Serkan-Acar, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?
Merhabalar,
Bir arkadaşımın daveti üzerine nasipse Amerika'da tır şoförlüğü yapacağım. Kendisi şirket kurdu, tır aldı. Yanılmıyorsam L1 tipi vize ile gideceğim. Gidersem şayet minimum 3 yıl kalmam gerekecek. Ancak evliyim ve iki çocuğum var. Benim merak ettiğim bu işte aile yaşamı nasıl oluyor? Ailem en erken ne zaman Amerika'ya gelebilir? Ailemin turist vizesi ile gelebileceğini söyledi başka bir arkadaşım. Bu durumda çocuklarım okula gidebilir mi?Eger esiniz ve cocugunuz sizinle gelecekse L2 vize basvurusu yapmalilar.
Egitimle ilgili olarak su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler/ -
@Serkan-Acar Merhabalar. Arkadaşınızın hangi eyalette şirketi var? Ben de bu işi yapmayı düşünüyorum.
-
Serkan Yüreklinin yeni videosu az önce ekledi Tır ehliyeti almak ve sağlık raporu aşamalarını anlatıyor umarım faydalı olur düşünen arkadaşlar için.
https://www.youtube.com/watch?v=18U4St-rAc8 -
@Oktay-İbiş İzledim 3uncu bölümü de yayınladı. Çok iyi bilgiler veriyor. Resmen kafamda netleşmesini sağlıyor driver işinin.
-
yeni bir video tır ehliyeti almak hakkında bilgiler veriyor
-
@Oktay-İbiş bu ikinci bölüm birinci bölüm
-
@ayvalik10 şimdi 1 ci bölümü izliyorum :) yanlışlık oldu
-
deneme testi yapmak isteyen olursa buradan yapabilir ehliyet için. araba,motorsiklet,tır,kamyon https://driving-tests.org/
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum