Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Teşekkürler ancak diğer arkadaslara baska mail gelmis anlamadim


  • Merhaba,
    Bir sorum da askerlik belgesi ile ilgili. Bana gelen mailde "Military Records: If you served in the military of any country, you must submit a scanned copy of your military record." seklinde yaziyor ve askerlik durum belgesi isteniyor. Ama hep forumda duydugum hem de https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html sitesindeki Military records kisminda vize basvurulari icin istenmiyor diyor.
    Bu konuda kafam karisti biraz acikcasi, eger isteniyorsa edevlet ten alip ya da terhis belgesinin cevirisini yaptirmakla ugrasmam lazim.
    Eger gerekiyorsa e-devletten alinmis hali mi yoksa terhis belgesi mi daha mantikli ( e-devlet'ten aldigimda son gecerlilik tarihi var sacma sekilde ve mulakat icin tekrar alip tekrar cevirtmem gerekebilir.)
    Bu konuda bilgisi olan var mi arkadaslar ?
    Tesekkurler
    Ramazan

  • ⭐⭐⭐

    @KadirTPT, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @hamzamurat, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali herkese bol şanslar. randevumuz aynı gun 1 kasım cuma gunu karşılaşacağız buyuk olasılıkla.

    Evet benim randevum saat 7.30 da karşılaşırız umarım

    Hayırlı olsun. Aşağıdaki şekildemi ilerledi süreç?

    • Başvuruyu 2018 ekimde yaptınız.
      2019 mayısta sonuç açıklandı.
      Siz ağustos ayında DS260 gönderdiniz.
      Aynı ayda evrakları istediler.
      11'ci aya mülakat için sıranız geldi doğru mu?

    Evet, imza sürecimde belirttiğim gibi


  • Bu ileti silindi!

  • @3sonmez ds260 formunu submit edip, evrak talep emailini gönderirseniz, size yakın bir tarihte(Case numaranız düşük) mülakat tarihi vereceklerdir ve bu tarihi erteleme şansınız yok maalesef
    Anca mülakata katılmaz ve yeni bir mülakat tarihi istersiniz ki bunun ne zaman olacağını bilemeyiz, sizin için riskli olur
    Bu durumda olan arkadaşlar için en mantıklısı ds260 formunu submit edip, evrak talebi uygun koşulları sağlayınca KCC ye atmak
    Case numaranız düşük olduğundan mülakat tarihi almada sorun yaşayacağınız inanmıyorum

    Ama eğer mesleki şartları gerçekten sağladığınız inanıyorsanız bu yoldan da yürüyebilirsiniz

    Sayın @bolatmali beyin dediği gibi meslek şartınızı sağladığınız kabul ederlerse sıkıntısız vizenizi alırsınız

    Süreçte bol şans, umarım yakında vize basılı pasaportunuzu alırsınız


  • @crazycells teşekkür ederim


  • @tansel, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Teşekkürler ancak diğer arkadaslara baska mail gelmis anlamadim

    sizle yakin bir tarihte bende mail almistim onay maili ayni o sekildeydi fakat ekim gibi insanlara yeni evrak maili geldiginde istekleri degisti örn(case number name dosya no)ekleyip yollayin diye sizde benim gibi eylül ayında sadece dosyaların ismiyle yolladiniz, onay mailinin icerigini degistirdiler sizin gibi bende ayni durumdayim problem yok yani.


  • @Burak-Erdoğan Cok teşekkürler 🙏🙏


  • Merhabalar; KCC'den email'i alıp evrakları gönderdikten sonra bana şu cevap geldi her şey normal değil mi?...

    Thank you for your inquiry.

    The information you provided will be forwarded to the appropriate department. In the future, please send your required documents to [email protected].

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.


  • @Cemil-Özkaya hayir bu otomatik bir şablon.
    Evraklarinizi göndermenizi söylüyor. Adresi kontrol edip tekrar göndermenizi tavsiye ederim.


  • Merhaba,

    Mail ile tarafımıza ulaşan listedeki belgeleri hazırlarken "Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğuna" hitaben yazamamız yeterli olacak mıdır?

    Teşekkürler,


  • Merhaba,

    @crazycells GK talihlisi eşim kendisinin mesleşi Zone 3 ve SVP Range (6.0 to < 7.0) fakat benim mesleğim zone 4 içerisinde ve SVP Range (7.0 to < 8.0) bu durumda, asıl talihli olan eşimin min. şarta uymuyor olması sorun teşkil eder mi yoksa bu konuda da aile olarak mı ele alıyorlar. Öte yandan ikimizinde bu meslekler de yeterli sürede tecrübesi var. Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @snowflake Asıl talihlinin bu şartları sağlaması gerekiyor.


  • @keysnambır, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @snowflake Asıl talihlinin bu şartları sağlaması gerekiyor.

    Cevabınız için teşekkürler, fakat bu durumun sağlanması lise mezuniyeti olmaması durumunda geçerli değil mi yani lise veya üzeri bir mezuniyet durumunda bu durum önem seviyesini kaybediyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowflake diploması lise diploması veya üstü olanlar diploma ile mülakata gider meslek puanı gerek yoktur diploması ilkokul yada ortaokul yada ilköğretim olan kişiler ise meslek puanına ihtiyacı vardır. En basit bu şekilde anlatabildim.


  • @ayvalik10 merhaba, gayet net şekilde anlattınız, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowflake rica ederim lafı bile olmaz biz burada aileyiz tabiki de birbirimize yardım edeceğiz


  • Bu ileti silindi!

  • @3sonmez merhaba su an sizinle ayni sureci paylasmaktayim bana ozelden yazarsaniz seve seve yardimci olurumbi cok detay var ama arastirmasini dogru yaparsaniz hersey tamamlaniyo, panik yapmaniza gerek yok iki yondede alabilirsiniz greencard visa'nizi ama benim tavsiyem mulakata zamanininda girmeniz, ben sahsen oyle yapicam ...bu konuyu (lise diplomasi olmadan greencard almak) konulu baslik altinda paylasmani tavsiye ederim.zira orada bu sureclerden gecmis bi cok arkadaslarin paylasimlari var konuya vakif olanlar sizi dogru yonlendireceklerdir...


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Ramazan-Girgin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Yoksa e-devlet'ten nufus kayit ornegi alip, evlilik cuzdani ile birlikte ingilizce cevirisini mi yaptirmam lazim burasi icin?

    Bu dediginizi tavsiye ederim.

    Hangi belgelerin uygun oldugu surada yaziyor:

    @crazycells tesekkurler
    Polonya daki amerikan konsolosluguna verecegim Turkce -> Ingilizce cevirilerin yeminli tercume olmasi yeterli midir yoksa noter tasdiki ve apostil gerekli midir?
    Bana gelen mailde soyle bir ibare var ondan kafam karisti,
    "All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate."
    Eger noter tasdiki ve apostil gerekli ise burda Turkce -> Lehce ceviri yaptirmak daha mantikli olacak benim icin.
    Tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum