Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

  • ⭐⭐

    @Good-Luck-Charm, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    @Final-Approach, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    İtiraz ediyorum , gerçek daha iç açıcı.

    İtirazınız kabul edildi 🙂
    Şöyle bir gerçek varki hukuk fakültesini okumak hem uzun, hem çok masraflı, hem de çok emek ve taviz gerektiyor. Üstelik çalışma hayatı da aynı şekilde emek ve taviz gerektiriyor. Çok okumak, çok araştırmak, çok sabırlı olmak, insan faktörü ve sorun çözme kombinasyonu işin en yorucu kısmı. Ben staj sonrası 5 yıl serbest avukatlık yapıp, son 3 küsür yıldır da kamu kurumunda avukatlık yapmaktayım ki zaten Amerika'ya göç etme isteğimin deyim yerindeyse nirvanaya ulaşması da bu kurumda çalışmamdan kaynaklandı. Meslek etiği ve itibarı paspas gibi kullanılıyorken ve avukata ödenen 3.900 TL maaş bile aslında fazla görülüyorken, ne olursa olsun emeklerimin, aklımın, muhakeme yeteneğimin, ikna kabiliyetimin ve sahip olduğum donanımın bana en azından manevi de olsa bir tatmin yaşatacağı bir yer vardır dünya üzerinde ve ölmeden önce oraya gitmem kendime yapabileceğim en büyük iyilik olur şeklinde kararımı vermeme sebep oldu.

    iki ay sonra meslekteki 9 yılımı tamamlayacağım ve benim açımdan netice hem maddi hem manevi tatminsizlik. Greencard çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama onun dışında da alternatif bir yol bulma çabasındayım. Hem sizin yazdıklarınızdan hem de kendi bildiklerimden yola çıkarak şunu anlamış bulunmaktayım; Amerika'da hukuk fakültesi okumak için önce bir servet lazım çünkü 1 dolar TL'nin neredeyse altı katı. Burs bulmak noktasında da "kim, neden burs versin?" sorusu ilk aklıma gelen soru. Hem madden hem manen bunca külfet nasıl karşılanacak veya taşınacak ??
    Saçmalamış veya alakasız mevzulardan bahsetmiş olabilirim belki o yüzden sürç-i lisan ettiysem affola.
    Eğer aklıma takılan bir soru olursa bilgilerinize danışmak için sizi rahatsız etme hakkımı saklı tutmak isterim, sizinde rızanız olursa 🙂
    Bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.

    Türkiye'de birçok avukat bu bahsettiğiniz şartlarda çalışıyor ve çıkış yolu olarak artık yurt dışını düşünüyor maalesef ve ne yazık ki hukuk ulusal bir disiplin, Kapıkule'den çıktığınız anda tüm bilgi ve birikiminiz yararsız hale gelebiliyor.

    Evet, haklısınız ABD'de hukuk eğitimi için bolca zaman ve yüklü bir banka hesabı gerekiyor.

    Green card çıkarsa pratikte ne seçenekleriniz var basitçe söyleyeyim:

    1. California'ya gidip baro sınavına girebilir ve orada yaşayabilirsiniz (California Barosu üyesi olacaksınız, başka eyalette avukat olarak çalışmanız zor).

    2. Herhangi bir eyalete gidip paralegal eğitimi alıp hukuk ofislerinde parelagal olarak çalışabilirsiniz (sözlü-yazılı çok çok iyi bir İngilizce gerekir, çünkü işiniz Türkiye'de avukatlığın da alanına giren konular olacak, mesela hukuki belge ve dilekçeler, dava dosyaları hazırlayacaksınız, adliye memurlarıyla ve müvekkillerle görüşeceksiniz).

    3. Meslek değiştirebilirsiniz. 🙂


  • @saulgoodman Cevabınız için teşekkür ederim 🙂

    1- California'da baro sınavına girebilmek için illa green card sahibi olarak mı Amerika'da yaşıyor olmak lazım, yoksa başka bi vize türüyle de gidip sınava girilebiliyor mu?
    2- Yazdığınızdan anladığım kadarıyla, paralegal olmanın avukat olmaktan iki farkı var; aynı işi yapmalarına rağmen, paralegal çok daha düşük ücret alıyor, diğeri ise duruşmalara avukat sıfatıyla katılamıyor yani mahkeme salonuna en fazla izleyici kitlesi olarak katılabiliyor? Doğru mu anlamışım?
    3- Türkiye veya Amerika farketmez, her iki ülkede de benim için meslek değişimi kaçınılmaz görünüyor ama nereden ve nasıl başlayacağım konusunda kafam karışık ve muallakta olan hususlar çok...

  • ⭐⭐

    @Good-Luck-Charm, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    @saulgoodman Cevabınız için teşekkür ederim 🙂

    1- California'da baro sınavına girebilmek için illa green card sahibi olarak mı Amerika'da yaşıyor olmak lazım, yoksa başka bi vize türüyle de gidip sınava girilebiliyor mu?
    2- Yazdığınızdan anladığım kadarıyla, paralegal olmanın avukat olmaktan iki farkı var; aynı işi yapmalarına rağmen, paralegal çok daha düşük ücret alıyor, diğeri ise duruşmalara avukat sıfatıyla katılamıyor yani mahkeme salonuna en fazla izleyici kitlesi olarak katılabiliyor? Doğru mu anlamışım?
    3- Türkiye veya Amerika farketmez, her iki ülkede de benim için meslek değişimi kaçınılmaz görünüyor ama nereden ve nasıl başlayacağım konusunda kafam karışık ve muallakta olan hususlar çok...

    1. Baro sınavına girebilmek için green card sahibi olmak gerektiğini sanmıyorum. Böyle bir şey okuduğumu hatırlamıyorum.

    2. Avukat ve paralegal aynı işi yapıyorlar diyemeyiz. Paralegal için avukat yardımcısı diyebiliriz. Hukuki konularda bilgi sahibi olmak zorunda. Dava dosyası hazırlıyor, hukuki belge kaleme alıyor, müvekkille görüşüyor. Paralegal tüm bunları avukatın denetimi altında yapıyor. Paralegal doğrudan müvekkile hukuki görüş vermiyor, duruşmaya katılamıyor; bunlar avukata özgü işler. Türkiye'de hukuk sisteminde paralegal gibi bir iş alanı yok. Hukuk ofislerinde sekreter, stajyer ve avukat bulunur. Sekreterden hukuki belge kaleme almasını, dava dosyası hazırlamasını beklemezsiniz, beklememelisiniz. ABD hukuku bilgisi gerekiyor, buradaki hukuk sistemi farklı. Türkiye'deki bir avukat herhangi bir eğitim almadan burada doğrudan paralegal olarak işe başlayamaz, zorlanır.

    3. Türkiye'de avukat olduğunuz halde meslek değiştirmek orada da sizin için kaçınılmaz mı diyorsunuz? Biraz anlatır mısınız sebeplerini? Kaç yıldır avukatsınız, hangi şehirdesiniz, hangi alanlarda çalışıyorsunuz?


  • @saulgoodman

    1- "Green card çıkarsa pratikte ne seçenekleriniz var basitçe söyleyeyim: " dediğiniz için 1. soruyu o yüzden sormuştum çünkü green card olsun olmasın tüm yabancı avukatların California Barosunun sınavına girebildiğini duymuştum ama duyduğum doğru bir bilgimiydi bilmiyorum.

    2- Türkiye'de hukuk bürolarında veya firmalarında; sekreter sadece çay-kahve servisi yapar, gelen telefonları cevaplar ve randevu çizelgesi oluşturur, ofis apartman dairesi şeklindeyse çalan kapıyı açar, ofis firma ise güvenlik görevlisi kapı önünde nöbettedir. Bunun dışında bazı ofisler icra takip elemanları olur, bu kişiler icra dosyalarının takibini yapar. Bahsettiğim bu sekreterler ve icra takip elemanları hukuk fakültesi mezunu olmayan kişiler.

    Avukat olarak ise bir ofisin veya firmanın sahibi olan avukat var, bir de o avukatın ofisinde maaş karşılığı çalışan avukatlar var. Danışma için gelen kişilerle ve müvekkillerle sadece avukatlar görüşür, duruşmalara giren, dilekçeleri yazan veya sözleşme metinlerini hazırlayanlar yine avukatlar olur. Hukuki belge hazırlama işini avukatlar dışında kimse yapmaz hem tecrübe ve bilgileri olmadığı için hem de kanunen yetkileri olmadığı için. Bazı hukuki belgeleri de Noterler hazırlar. Ama paralegallik mesleğinin Türkiye'de tam karşılığı yok galiba.

    3- Genel olarak mesleğe dair olumsuzlukların bir özetini sunuyorum:
    Çoğu avukat az maaşla haftanın 6 günü ve uzun saatler (şehir içi-şehir dışı) çalıştırılır ve hatta bazılarının sigortası ödenmez, kendi sigortanı kendin öde denir. İşveren olan avukatların çoğu, kendisinin bile sahip olmadığı ve olamadığı vasıfları, ofisinde çalışacak olan avukatlarda ararlar -hatta fakülteden yeni mezun olanlarda bile bu vasıfları ararlar- ve ona göre işe alırlar. Örneğin;

    • Doktora derecen var mı, Türkiye'de yüksek lisans yaptın mı, Avrupa veya Amerika'da master yaptın mı??
    • Çok iyi derecede ingilizce (hem British English hem de American English isteyenler de çok) bilmekle beraber yanında birkaç yabancı dil daha biliyor musun?
    • Gerektiğinde gece saatlerine kadar ve hafta sonları çalışmaya devam edebilir misin, şehir dışındaki işlerin takibini ve şehir dışındaki duruşmalara katılmanı isteyeceğiz....... ama sigortanı kendin ödeyeceksin ve 2.500 ve 3.000 bin TL maaş verebiliriz en azından ilk bir veya iki yıl .NOKTA.

    Çoğu avukatın çalışma koşulları, ücret ve diğer hakları berbat seviyede, meslektaş sömürüsü fazlaca karşılaşılan birşey. Bunlar mesleğin kendi içinde ve meslektaşlar arasında yaşananların küçük bir kısmı. Kendi yaşadıklarımı, fakülteden sınıf arkadaşlarımın yaşadıklarını, iş hayatımda tanıştığım avukatlardan duyduklarımı buraya yazmaya kalkışsam sayfalar dolusu yazabilirim ama şöyle de bir çelişkimiz var hem de kocaman bir çelişki!.. Bu mağdur olan avukatlardan birgün olaki bi yerlere gelen veya gelebilen olursa, zamanında şikayetçi olduğu yanlışları ve bazen daha da fazlasını onlar da meslektaşlara yapmaya başlıyor. Deyim yerindeyse " ben çektiysem onlar daha da fazlasını çeksin" gibi nefret dolu bir psikolojide mesleklerine devam ediyorlar.
    Çok fazla hukuk mezunu var ve son 2-3 yıldır kötü ekonomiden ve siyasi tercihler sebebiyle işlerin tek elde toplanmasından dolayı ofisini kapatıp başka alanlara veya başka ülkelere yönelen avukatlar azımsanamayacak sayıda.

    Bir de bu mesleği ülkemizde yapıyor olmamızın da sonuçları var ki onlardan burada bahsedersem kesinlikle siyasi nedenlerle iltica talebinde bulunup, politik mülteci olmak zorunda kalırım.. Gerçekleri dile getirirsem ve bunu da herkese açık bu platformda yaparsam sonumun aydınlık olmayacağını biliyorum.

    Yukarıda yazdıklarım genel olarak birçok avukatın yaşadığı sorunlar.

    Yüksek sesle anlatılması, konuşulması ve yazılması gereken çok yanlış ve çok çirkin şeyler var ama burası doğru yer değil. Herkesin algı seviyesi, bilgi birikimi, bakış açısı, zihniyeti farklı ve herkes objektif bir yaklaşım sergilemez... Bu sebeple her fikri ve her yaşanmışlığı herkesle konuşmam veya yazmam.

    Üçüncü sorunuzun bu platformda cevap verebileceğim kısmına gelecek olursam; bir buçuk ay sonra meslekteki sekizinci yılımı bitirip, dokuzuncu yılıma başlayacağım. Hukuk fakültesini de İstanbul'da okudum, çalışma hayatımın da tamamını İstanbul'da geçirdim ve hala aynı şehirde yaşamakta ve çalışmaktayım. Serbest avukatlık da yaptım, kamu avukatlığı da yaptım. Ceza hukuku, Aile hukuku (boşanma ve velayet davaları), İş hukuku, gayrimenkul hukuku, vergi hukuku, miras hukuku alanlarında çalıştım ve hala çalışmaktayım.

  • ⭐⭐

    Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkürler... Bence bu konu uzun uzun konuşulmaya değer.

    @Good-Luck-Charm, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    @saulgoodman

    1- "Green card çıkarsa pratikte ne seçenekleriniz var basitçe söyleyeyim: " dediğiniz için 1. soruyu o yüzden sormuştum çünkü green card olsun olmasın tüm yabancı avukatların California Barosunun sınavına girebildiğini duymuştum ama duyduğum doğru bir bilgimiydi bilmiyorum.

    Anladım. O seçenekleri green card çıkanlara özgü olarak sınırlamamıştım.

    Öte yandan, Türkiye'de çalışan ve yaşayan bir avukatın Kaliforniya Barosuna kayıt olmasının -özgeçmişi parlatmak dışında- ne gibi bir getirisi olur, harcanan zaman ve masrafa değer mi doğrusu pek bilemiyorum. Türkiye'de yaşarken Kaliforniya'da duruşmaya katılma ihtiyacı duyacak çok fazla avukat olacağını sanmıyorum.

    2- Türkiye'de hukuk bürolarında veya firmalarında; sekreter sadece çay-kahve servisi yapar, gelen telefonları cevaplar ve randevu çizelgesi oluşturur, ofis apartman dairesi şeklindeyse çalan kapıyı açar, ofis firma ise güvenlik görevlisi kapı önünde nöbettedir. Bunun dışında bazı ofisler icra takip elemanları olur, bu kişiler icra dosyalarının takibini yapar. Bahsettiğim bu sekreterler ve icra takip elemanları hukuk fakültesi mezunu olmayan kişiler.

    Avukat olarak ise bir ofisin veya firmanın sahibi olan avukat var, bir de o avukatın ofisinde maaş karşılığı çalışan avukatlar var. Danışma için gelen kişilerle ve müvekkillerle sadece avukatlar görüşür, duruşmalara giren, dilekçeleri yazan veya sözleşme metinlerini hazırlayanlar yine avukatlar olur. Hukuki belge hazırlama işini avukatlar dışında kimse yapmaz hem tecrübe ve bilgileri olmadığı için hem de kanunen yetkileri olmadığı için. Bazı hukuki belgeleri de Noterler hazırlar. Ama paralegallik mesleğinin Türkiye'de tam karşılığı yok galiba.

    Bence de paralegallik mesleğinin Türkiye'de tam karşılığı yok.

    3- Genel olarak mesleğe dair olumsuzlukların bir özetini sunuyorum:
    Çoğu avukat az maaşla haftanın 6 günü ve uzun saatler (şehir içi-şehir dışı) çalıştırılır ve hatta bazılarının sigortası ödenmez, kendi sigortanı kendin öde denir. İşveren olan avukatların çoğu, kendisinin bile sahip olmadığı ve olamadığı vasıfları, ofisinde çalışacak olan avukatlarda ararlar -hatta fakülteden yeni mezun olanlarda bile bu vasıfları ararlar- ve ona göre işe alırlar. Örneğin;

    • Doktora derecen var mı, Türkiye'de yüksek lisans yaptın mı, Avrupa veya Amerika'da master yaptın mı??
    • Çok iyi derecede ingilizce (hem British English hem de American English isteyenler de çok) bilmekle beraber yanında birkaç yabancı dil daha biliyor musun?
    • Gerektiğinde gece saatlerine kadar ve hafta sonları çalışmaya devam edebilir misin, şehir dışındaki işlerin takibini ve şehir dışındaki duruşmalara katılmanı isteyeceğiz....... ama sigortanı kendin ödeyeceksin ve 2.500 ve 3.000 bin TL maaş verebiliriz en azından ilk bir veya iki yıl .NOKTA.

    Çoğu avukatın çalışma koşulları, ücret ve diğer hakları berbat seviyede, meslektaş sömürüsü fazlaca karşılaşılan birşey. Bunlar mesleğin kendi içinde ve meslektaşlar arasında yaşananların küçük bir kısmı. Kendi yaşadıklarımı, fakülteden sınıf arkadaşlarımın yaşadıklarını, iş hayatımda tanıştığım avukatlardan duyduklarımı buraya yazmaya kalkışsam sayfalar dolusu yazabilirim ama şöyle de bir çelişkimiz var hem de kocaman bir çelişki!..
    Bu mağdur olan avukatlardan birgün olaki bi yerlere gelen veya gelebilen olursa, zamanında şikayetçi olduğu yanlışları ve bazen daha da fazlasını onlar da meslektaşlara yapmaya başlıyor. Deyim yerindeyse " ben çektiysem onlar daha da fazlasını çeksin" gibi nefret dolu bir psikolojide mesleklerine devam ediyorlar.
    Çok fazla hukuk mezunu var ve son 2-3 yıldır kötü ekonomiden ve siyasi tercihler sebebiyle işlerin tek elde toplanmasından dolayı ofisini kapatıp başka alanlara veya başka ülkelere yönelen avukatlar azımsanamayacak sayıda.

    Bir de bu mesleği ülkemizde yapıyor olmamızın da sonuçları var ki onlardan burada bahsedersem kesinlikle siyasi nedenlerle iltica talebinde bulunup, politik mülteci olmak zorunda kalırım.. Gerçekleri dile getirirsem ve bunu da herkese açık bu platformda yaparsam sonumun aydınlık olmayacağını biliyorum.

    Yukarıda yazdıklarım genel olarak birçok avukatın yaşadığı sorunlar.

    Yüksek sesle anlatılması, konuşulması ve yazılması gereken çok yanlış ve çok çirkin şeyler var ama burası doğru yer değil. Herkesin algı seviyesi, bilgi birikimi, bakış açısı, zihniyeti farklı ve herkes objektif bir yaklaşım sergilemez... Bu sebeple her fikri ve her yaşanmışlığı herkesle konuşmam veya yazmam.

    Üçüncü sorunuzun bu platformda cevap verebileceğim kısmına gelecek olursam; bir buçuk ay sonra meslekteki sekizinci yılımı bitirip, dokuzuncu yılıma başlayacağım. Hukuk fakültesini de İstanbul'da okudum, çalışma hayatımın da tamamını İstanbul'da geçirdim ve hala aynı şehirde yaşamakta ve çalışmaktayım. Serbest avukatlık da yaptım, kamu avukatlığı da yaptım. Ceza hukuku, Aile hukuku (boşanma ve velayet davaları), İş hukuku, gayrimenkul hukuku, vergi hukuku, miras hukuku alanlarında çalıştım ve hala çalışmaktayım.

    Kolaylıklar, başarılar dilerim. Umarım gönlünüze göre kapılar açılır önünüzde yurt dışına dair.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkürler... Bence bu konu uzun uzun konuşulmaya değer.

    Rica ederim. Size katılıyorum, uzun uzun konuşulmaya değer ama daha önceki yazımda dediğim gibi sayfalar dolusu yazmam gerekir ve konuşulacakların birçoğu birçok kişiyi rahatsız eder. "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" atasözü zamanında tecrübe üzerine çok doğru bir tespitte bulunup da söylenmiş bence. Biraz bilgili, akıllı, girişken ve donanımlı olun hemen sizi aşağı çekmeye veya mahvetmeye çalışırlar. Kendinden iyiyi çekemeyen ve onu görünmez kılıp kendini ön plana çıkarmak isteyen insanlara her gün her yerde rastlıyorum, ister sanal ister reel dünyada.

    Öte yandan, Türkiye'de çalışan ve yaşayan bir avukatın Kaliforniya Barosuna kayıt olmasının -özgeçmişi parlatmak dışında- ne gibi bir getirisi olur, harcanan zaman ve masrafa değer mi doğrusu pek bilemiyorum. Türkiye'de yaşarken Kaliforniya'da duruşmaya katılma ihtiyacı duyacak çok fazla avukat olacağını sanmıyorum.

    Türkiye'de çalışacak ve yaşayacak olan bir avukatın başka bir ülkenin avukatlık sınavına girmesi tamamen gereksiz çünkü farklı iki ülkede kanunen avukatlık yapamaz. Bunun tek istinası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunan bir Türk vatandaşının avukatlığını yapabilmektir, o da avukat-müvekkil arasında kurulan vekalet ilişkisine dayanır yani başka ülkenin avukatı olmuyorsunuz, kendi ülkenizde hak yerini bulamayınca AİHM'e başvuruyorsunuz ve kendi ülkenizin avukatı sizi uluslar arası bir mahkemede savunuyor. Zaten Türkiye Civil Law sisteminde, ABD ise Common Law sisteminde. Kendi açımdan söyleyeyim; eğer ben California Barosunun sınavına girsem ve kazansam zaten o eyalette avukatlık yapardım, buraya dönmezdim.
    New York Barosu da yabancı avukat alıyor diye biliyorum yani 2012 yılına kadar bu böyleydi çünkü giden ve sınavı geçip önce 1 yıl karşılaştırmalı eğitim alıp, sonra tekrar sınava girip, sınavı geçip 2 yıl baroda staj yapan biriyle tanışmıştım İstanbul Barosunda staj yaptığım esnada. 2012 yılından sonra değişti mi bilmiyorum, ABD'de olan sizlersiniz, oradan araştırmak daha kolay olsa gerek, New York Barosuyla iletişim kurup bilgi alma açısından.

    Kolaylıklar, başarılar dilerim. Umarım gönlünüze göre kapılar açılır önünüzde yurt dışına dair.

    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)

    Profilinizden anladığım kadarıyla Texas'ta yaşıyorsunuz, avukatsınız ve başka bir alanda çalışıyorsunuz. Siz Türkiye'de mi yoksa ABD'de mi hukuk okuyup avukat oldunuz? Ne kadar zamandır avukatlık mesleğini icra ediyorsunuz? ABD'de hangi alanda avukatlık yapıyorsunuz?

  • ⭐⭐

    (Bu ileti silindi)


  • @saulgoodman Mesleğinizi ABD'den icra etmeniz çok zor oluyordur. Kolaylıklar dilerim size. Umarım herşey istediğiniz gibi ve gönlünüzce olur. 🙂


  • Konuyu araştırırken, geçen ay bulduğum bir yazıydı.. Paylaşıp paylaşmamakta kararsız kalmıştım ve sonrasında da yazıyı paylaşmak tamamen çıkmış aklımdan.
    Konu ile ilgili net bir bilgi sahibi olmayanlar varsa ve bilgi edinmek için bu başlık altında yazılanları okuyacak olurlarsa diye paylaşıyorum. Umarım faydası olur der ve son paylaşımımı yaparım. Herkese saygılar.


  • @Good-Luck-Charm, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    Konuyu araştırırken, geçen ay bulduğum bir yazıydı.. Paylaşıp paylaşmamakta kararsız kalmıştım ve sonrasında da yazıyı paylaşmak tamamen çıkmış aklımdan.
    Konu ile ilgili net bir bilgi sahibi olmayanlar varsa ve bilgi edinmek için bu başlık altında yazılanları okuyacak olurlarsa diye paylaşıyorum. Umarım faydası olur der ve son paylaşımımı yaparım. Herkese saygılar.

    Ilginc bir bilgi, tskler!


  • Herkese merhaba,

    Konu uzerinde uzunca tartismalar olmus, ben de bu sureci bizzat yasamis biri olarak kendi deneyimlerimi anlatmak istedim. Ben Turkiye'de hukuk fakultesinden mezun oldum. Mezun olduktan sonra Amerika'ya dil okulu icin geldim, hedefim hukuktan yuksek lisans (LLM) yapmakti. 2 senelik uzun ugraslar, arastirmalar, danismalar ve egitimlerden sonra guclu bir basvuru hazirladim ve University of Minnesota'dan yuksek bir meblag bursla kabul aldim. Birkac sene sonra yine hukukcu olan esim icin de bu hazirliklara giristik ve onun icin de yine guclu bir paket hazirladik ve o da American University'den full scholarship ile kabul aldi! Bunun uzerine bu deneyim ve bilgilerimizi profesyonel alana dokup bizim zamanimizda olmayan eksikligini hissettigimiz bir hukuk egitim danismanligi sirketi kuralim istedik. Biz bu surecte uzun zaman ve emek harcadik, hedefimiz bizim gibi Amerika'da LLM yapmak isteyen arkadaslara zaman kaybetmeden guzel basvurular hazirlamakti. Su anda ise yaklasik 2 yildir faaliyet gosteriyoruz ve bircok danisanimiza Amerikanin bir cok basarili universitesinden yuksek burslarla kabuller aldik. Detayli incelemeniz icin sitemiz:

    Kisacasi demem o ki, Amerika'da hukuk okumak zannedildigi kadar zor degil. Siz guclu bir basvuru yaparsaniz yuksek burslarla buradaki en basarili universitelerden kabullerin sirasiyla geldigini goreceksiniz. Bu surecte profesyonel destek almak size hem zaman hem de nakit kazandirir.
    Bu 2 sene icinde ben de NY bar exam'e girdim. NY Bar exame girebilmek icin sadece Amerika'da LLM yapip LLM sirasinda NY Barosunun istedigi birkac dersi almaniz yeterli. Sonrasinda sinava giriyorsunuz ve gecerseniz Amerika'da lisansli avukat oluyorsunuz. Ben de yaklasik 2-3 ay eve kapanip ciddi bir calismayla sinavi gectim. Yine benim gibi arkadaslarim da 2 3 aylik bir calisma sureciyle bar exami gecip avukatlik lisanslarini aldilar. Su anda ayni zamanda NY'da bir hukuk ofisinde calisiyorum.
    Siz de baskalarinin demeleriyle hareket etmeden once bizimle iletisime gecip istediklerinizi sorabilirsiniz. Sitemize girip formu dolduran her kisiye 30 dk ucretsiz danismanlik hizmeti veriyoruz.
    Kendi deneyimlerime nacizane tavsiyem Amerika'da hukuk kariyerine sahip olmak, avukat olmak hayal degil ve dusundugunuz kadar zor da degil. Unutmayin NY barosuna kayitli yuzlerce Turk avukatimiz bulunmaktadir. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz. Hepinize basarili guzel gunler diliyorum.


  • @MySea, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    @Good-Luck-Charm, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    Konuyu araştırırken, geçen ay bulduğum bir yazıydı.. Paylaşıp paylaşmamakta kararsız kalmıştım ve sonrasında da yazıyı paylaşmak tamamen çıkmış aklımdan.
    Konu ile ilgili net bir bilgi sahibi olmayanlar varsa ve bilgi edinmek için bu başlık altında yazılanları okuyacak olurlarsa diye paylaşıyorum. Umarım faydası olur der ve son paylaşımımı yaparım. Herkese saygılar.

    Ilginc bir bilgi, tskler!

    Rica ederim.


  • @aksifikir Merhaba aksifikir. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Size sormak istediğim birkaç konu vardı. Sorularımı buraya yazmak istemediğimden, size sohbet kısmından yazmayı tercih ettim. Sizin için de uygunsa sorularıma oradan cevap alabilir miyim? Tabiki sorularıma cevap verip vermemek tamamen sizin inisiyatifinizde 🙂
    İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.


  • Merhaba, hukuk fakültesi mezunuyum. 2021 GC talihlisiyim. Amerika'da çalışabileceğim hukuk ofisi arayışındayım. Amerika'da avukatlık mesleğini sürdüren ve çalışma arkadaşı (paralegal, legal assistant) arayan kişiler veya bu alanda çalışan tanıdığı olan, yol gösterebilecek/tavsiye verebilecek arkadaşlar bana sohbet aracılığıyla ulaşabilir mi? Herkese iyi günler dilerim.


  • Merhabalar,şu an Türkiye'de üniversite sınavına hazırlanıyorum lakin temel hedefim ABD'de hukuk okumak,hukuk için yüksek bursla ortalama bir üniversiteden kabul almak için ortalama puanlar neler bilgisi olan var mı

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   saulgoodman saulgoodman 

  • Tüm meslektaşlara selamlar,

    Şubat ayı itibari ile ohio'ya giriş yaptık. İstanbul'da 10 yıl çalışıp, kendi ofisimi açtıktan sonra hayat bizi buralara sürükledi. Umarım herkes için en iyisi olur.

    Malum aldığımız eğitim, misyon herşey çok farklı. O nedenle mutfakta pişmek adına comunity college'dan paralegal sertifikası almakla başlamak hem ekonomik hem de işin özünü anlama açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Sonra JD mi olur LLM mi olur ona bakarız artık

    kıymetli @saulgoodman 'ın da yorumları çok kıymetli olacaktır.

  • ⭐⭐

    @Peace4, içinde söyledi: ⚖🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

    Tüm meslektaşlara selamlar,

    Şubat ayı itibari ile ohio'ya giriş yaptık. İstanbul'da 10 yıl çalışıp, kendi ofisimi açtıktan sonra hayat bizi buralara sürükledi. Umarım herkes için en iyisi olur.

    Malum aldığımız eğitim, misyon herşey çok farklı. O nedenle mutfakta pişmek adına comunity college'dan paralegal sertifikası almakla başlamak hem ekonomik hem de işin özünü anlama açısından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Sonra JD mi olur LLM mi olur ona bakarız artık

    kıymetli @saulgoodman 'ın da yorumları çok kıymetli olacaktır.

    Amerika'ya hoş geldiniz Sayın Meslektaşım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Bana her zaman yazabilirsiniz. Selamlar...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum