Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@crazycells
Merhaba,Ocak 2019 dan beri Suudi Arabistanda çalışıyorum. Proje için 5-12 ay arası daha burda olacağım.Burdan okuduğum kadarıyla Suudi Arabistanda sabıka kaydı almak epey meşakatli ve konsolosluklara uzak bir şehirde yaşıyorum.Sorum şu evrak talep mailine istinanden sabıka kaydını şimdi alıp göndermelimiyim.Case numberım yüksek olduğu için tüm numaraların current olması durumunda bile ağustos 2020 den önce mülakat tarihi alamayacağımı öngörüyorum. Arada geçen süreç için tekrar sabıka kaydı almam gerekir diye düşünüyorum?Nasıl bir yol izlemeliyim.Konu hakkında fikirlerinizi rica ediyorum. -
@ermanusa, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells
Merhaba,Ocak 2019 dan beri Suudi Arabistanda çalışıyorum. Proje için 5-12 ay arası daha burda olacağım.Burdan okuduğum kadarıyla Suudi Arabistanda sabıka kaydı almak epey meşakatli ve konsolosluklara uzak bir şehirde yaşıyorum.Sorum şu evrak talep mailine istinanden sabıka kaydını şimdi alıp göndermelimiyim.Case numberım yüksek olduğu için tüm numaraların current olması durumunda bile ağustos 2020 den önce mülakat tarihi alamayacağımı öngörüyorum. Arada geçen süreç için tekrar sabıka kaydı almam gerekir diye düşünüyorum?Nasıl bir yol izlemeliyim.Konu hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.Diger konuda cevap verdim.
Bu baslikta sadece "Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak" konulu sorularinizi sormaniz daha dogru olur, sizin sorunuz DV sureciyle ilgili.
-
Azerbaycan için Adli Sicil Kaydı Alma
Merhaba bugün Azerbaycan'da hızlı ve kolay bir şekilde Adli Sicil Kaydımı aldım. Bu arada Azerbaycan'daki ismi mehkumluq haqqinda arayis belgesi.
Eğer Azerbaycan'da yaşıyorsunuz Adli Sicil Kaydını ASAN Hizmetler'den alabilirsiniz.Ben Bakü'de Köroğlu'nda bulunan 5 nolu ASAN Hizmetten aldım. Adli Sicil kaydını ve noter tasdikli tercümesini almak yaklaşık 1 saat sürdü.
Adli Sicil Kaydı ücretsiz.Noter tasdikli tercüme hizmetine ise yaklaşık 10 manat ücret ödedim. -
@zeplin, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Azerbaycan için Adli Sicil Kaydı Alma
Merhaba bugün Azerbaycan'da hızlı ve kolay bir şekilde Adli Sicil Kaydımı aldım. Bu arada Azerbaycan'daki ismi mehkumluq haqqinda arayis belgesi.
Eğer Azerbaycan'da yaşıyorsunuz Adli Sicil Kaydını ASAN Hizmetler'den alabilirsiniz.Ben Bakü'de Köroğlu'nda bulunan 5 nolu ASAN Hizmetten aldım. Adli Sicil kaydını ve noter tasdikli tercümesini almak yaklaşık 1 saat sürdü.
Adli Sicil Kaydı ücretsiz.Noter tasdikli tercüme hizmetine ise yaklaşık 10 manat ücret ödedim.Deneyimleriniz paylaştığınız için teşekkürler
-
Merhaba,
Malumunuz KCC 'in evrak talep mailleri hizlandi, farkli bir ulkeden police certificate almadan KCC'e evraklari gonderip police sertifikasini mulakat esnasinda beyan edebilir miyim? yada, police certificate cikana kadar evrak talep mailini bekletsem bir sorun teskil eder mi? hangisi daha uygun olur? -
@zinos, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Merhaba,
Malumunuz KCC 'in evrak talep mailleri hizlandi, farkli bir ulkeden police certificate almadan KCC'e evraklari gonderip police sertifikasini mulakat esnasinda beyan edebilir miyim? yada, police certificate cikana kadar evrak talep mailini bekletsem bir sorun teskil eder mi? hangisi daha uygun olur?Adli Sicil Kaydi Almakla ilgili sorularinizi bu konuda:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/KCC sureci konusundaki sorularinizi da bu konuda:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri/sorabilirsiniz...
-
KCC'den mail geldi evrakları yüklemek için ancak başvuruyu TR'den yapmıştım ama yaklaşık 7 aydır İngiltere'de yaşıyorum. İngiltere'den polis kaydı almam gerekiyor mu yoksa sadece edevletten çıktı almam yeterli mi ?
-
Bu ileti silindi! -
@bolatmali teşekkürler. peki polis kaydı sadece asıl başvuru sahibi için mi gerekli yoksa eşim içinde gerekli olacak mı ?
-
Bu ileti silindi! -
@yigitsagun, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
KCC'den mail geldi evrakları yüklemek için ancak başvuruyu TR'den yapmıştım ama yaklaşık 7 aydır İngiltere'de yaşıyorum. İngiltere'den polis kaydı almam gerekiyor mu yoksa sadece edevletten çıktı almam yeterli mi ?
-
Ingiltere icin verilen sure 6 ay.
-
Su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla yasadiysaniz bu belge gerekiyor.
Bu iki kurala gore de Ingiltere'den almaniz gerekiyor.
-
-
@crazycells teşekkürler peki polis kaydı asıl başvuru sahibi için mi alınmalı yoksa eşim içinde almalı mıyım ?
-
@crazycells benim adli sicil belgesinin gelmesi yaklaşık 1 - 1,5 ay sürecek gibi görünüyor. Bu durumda bu belge olmadan elimdekileri göndermek içime sinmiyor. Tüm belgeleri tam göndermek istiyorum. Sıra numaramda yüksek olduğu için belgeleri geç göndermekle bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Siz ne dersiniz? Sizce belgeler en geç ne zaman gönderilirse normal kabul edilir?
-
@yigitsagun eşiniz ve sizin için, ayrı ayrı türkiyeden e-devletten arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
ve hem siz hem eşiniz İngiltere için 6 ay ve üzeri kalmışsanız ayrı ayrıı polis kaydı, eşiniz İngiltere veya başka bir ülkede yaşamamışsa gerek yok
Burada önemli olan her kişinin ayrı ayrı değerlendirildiği
Sadece asıl talihli ile yanında götürdüğü(eş, çocuk) kişilerden tek farkı
Asıl talihliden çekilişe başvuru şartlarını sağlamış olmasının beklenmesi -
@burakk belgelerin gönderim tarihi için bir sınır yok tabiki, 30 Eylül 2020, Dv 2020 talihlileri için vize alma son günü, evrak talep emailini aldıktan sonra fazla bekletmeden göndermeniz tavsiye edilir
Ama belgeleri geç temin ediyorsanız nisan-mayıs 2020 ayı gibi göndermeniz bir sorun üretmeyeceğini tahmin ediyorum
Sizin sorunuza ise sayın @crazycells benzer sorulara"eğer eksik belgeyi 2-3 hafta gibi kısa sürede temin edebileceksiniz toplu gönderin, eğer daha uzun bir süre
sürecekse elinizdekileri gönderin, eksik evrak gelince onuda o zaman gönderebilirsiniz" -
@yigitsagun, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@crazycells teşekkürler peki polis kaydı asıl başvuru sahibi için mi alınmalı yoksa eşim içinde almalı mıyım ?
16 yasindan buyuk herkes icin alinmali.
-
@Muhtaradana teşekkürler ben ve eşim hem turkiyeden hem İngiltere den adlı sicil kaydı alacağız. Bir de eşim yabancı uyruklu olduğu için kendi ülkesinde de alması gerekiyor. Yalnız bu belgenin altında 3ay geçerlidir yazıyor. Bu durumda bu belgeyi mülakat zamanı tekrar mı alması lazım süresi dolduğu için. Yada kendi ülkesinden adlı sicili şimdi almasa mülakata 1 ay kala alsa ve maili bu şekilde yollasak sorun olur mu?
-
@yigitsagun bence tüm belgeleri şimdi alın(3 ay süreli olan da dahil) ve bu şekilde atın,bültenlerde numaranız aktif olmaya yaklaşırsan, tekrar bir tane daha 3 aylık adli sicil(polis belgesi) alın, mülakatta sizden KCC gönderdiğiniz belge isterse eski polis belgesini, bunu kabul etmez güncelini isterse, güncelini verirsiniz, inşaallah süreçte işleriniz su gibi kolay geçer, bir sıkıntı çıkmadan vizenizi alırsınız, bol şans
-
@Muhtaradana teşekkürler ben ve eşim hem turkiyeden hem İngiltere den adlı sicil kaydı alacağız. Bir de eşim yabancı uyruklu olduğu için kendi ülkesinde de alması gerekiyor. Yalnız bu belgenin altında 3ay geçerlidir yazıyor. Bu durumda bu belgeyi mülakat zamanı tekrar mı alması lazım süresi dolduğu için. Yada kendi ülkesinden adlı sicili şimdi almasa mülakata 1 ay kala alsa ve maili bu şekilde yollasak sorun olur mu?
KCC'ye gonderdiginiz belgeleri mulakata goturebilirsiniz, bir sorun olmaz.
-
@candreva @pilot23 arkadaşlar kardeşler , -umman sultanlıgından criminal record belgesi almıştım ulkeyi terk etmeden once. şöyle ki 25 haziranda ummandan tamamen cıkıs yaptım ancak cıktıktan sonra bir daha zor alırım belgeyi diye 11 haziranda almıştım bu belgeyi yollasam sorun olur mu? 11-25 haziran arasında bir suç da işlemedim yani hatta sonrasında çeşitli ülkelere vs girdim cıktım sadece belgeyi hazır ummandayken alayım diye aldım. Yoksa yenisini isteyip bir şekilde edinmeli miyim (edinmem zor ve zaman alıcı olsa bile? veya mailde bunu açıklamalı mıyım? benzer bi sorunuz var sizin de sanırım lütfen yanıtınızı rica ederim
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
111
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k