ABD Yolunda Evlilik
-
@crazycells
Merhaba, bir konuda yardiminiza ihtiyacim var. Ben DS260 formu bekar olarak doldurdum ancak Kasim ayinin basinda evlenecegim. Evlendikten sonra hemen pasaport kimlik vs yenileme islemlerini yaparak formu yeniden actiracagiz ve esim icin de dolduracagiz. Ancak bugun KCC’den evrak maili aldim. Bu durumda nikahtan sonra DS260 formunu yeniden submit ettikten sonra hem kendim hem esim adina mi evraklari iletmeliyim. Bu zaman Kasim ortasini bulacaktir. Yoksa su an bekar olarak kendi evraklarimi gondermeli miyim, eger oyleyse sonrasinda sureci ikimiz adina ne sekilde ilerletmemiz gerekir?
Yardimlarinizi rica ederim.
Benimle ayni durumu yasayan arkadaslar da varsa tecrubelerinizi iletirseniz sevinirim. -
@lntcko, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells
Merhaba, bir konuda yardiminiza ihtiyacim var. Ben DS260 formu bekar olarak doldurdum ancak Kasim ayinin basinda evlenecegim. Evlendikten sonra hemen pasaport kimlik vs yenileme islemlerini yaparak formu yeniden actiracagiz ve esim icin de dolduracagiz. Ancak bugun KCC’den evrak maili aldim. Bu durumda nikahtan sonra DS260 formunu yeniden submit ettikten sonra hem kendim hem esim adina mi evraklari iletmeliyim. Bu zaman Kasim ortasini bulacaktir. Yoksa su an bekar olarak kendi evraklarimi gondermeli miyim, eger oyleyse sonrasinda sureci ikimiz adina ne sekilde ilerletmemiz gerekir?
Yardimlarinizi rica ederim.
Benimle ayni durumu yasayan arkadaslar da varsa tecrubelerinizi iletirseniz sevinirim.Su an kendi durumunuzu gosteren belgeleri gonderebilirsiniz, bir sorun olmaz.
Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsoloslukla iletisime gecerek bilgileri guncelleyebilirsiniz.
-
@crazycells üstad selamlar ben bugun aksam 21.15 te evrak maili aldım ama tesadüfe bakın ki yarin sabah belediyeye evlenmek için tarih almaya gideceğim bu durumda evlendikten sonra önce ds-260 ı açtırmak isteyip gerekli eklemeleri yapip daha sonra eşiminkilerle berabermi maili yollamam mantıklı olur ve acele etmelimiyiz yani nikah gününü en erken 1 haftaya veriyorlar bu durumda benim 2 haftayi bulabilir evrak mailini yollamam.
-
@dogodogo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells üstad selamlar ben bugun aksam 21.15 te evrak maili aldım ama tesadüfe bakın ki yarin sabah belediyeye evlenmek için tarih almaya gideceğim bu durumda evlendikten sonra önce ds-260 ı açtırmak isteyip gerekli eklemeleri yapip daha sonra eşiminkilerle berabermi maili yollamam mantıklı olur ve acele etmelimiyiz yani nikah gününü en erken 1 haftaya veriyorlar bu durumda benim 2 haftayi bulabilir evrak mailini yollamam.
Sayın @crazycells in bu konudaki tavsiyesi;
Resmi olarak nikah yapıldıktan sonra formunuzu açtırmak için KCC ye mail atın.
Formlarınızı doldurup gerekli pasaport ve belgeleri çıkardıktan sonra evrak mailini cevaplarsınız.
Bu arada eşinizin formunu doldururken kendi formunuzda evlilikle alakalı bölümü güncellemeyi unutmayın -
@bolatmali çoook teşekkür ederim cevabiniz için şuan eşimle heycandan duramiyoruz adım adım ilerliyor galiba herşey çok şaşkınız sizinda imzanınzdan gördüm mülakat tarihinize az kalmı inşallah konsolosluğun kapısından mutluluk gözyaşlarıyla çıkarsınız bizim umut ettiğimiz gibi.
-
@bolatmali çoook teşekkür ederim cevabiniz için şuan eşimle heycandan duramiyoruz adım adım ilerliyor galiba herşey çok şaşkınız sizinda imzanınzdan gördüm mülakat tarihinize az kalmı inşallah konsolosluğun kapısından mutluluk gözyaşlarıyla çıkarsınız bizim umut ettiğimiz gibi.
Çok teşekkür ederim. Bende talihli olduktan sonra evlilik yaptım. Sizlere detaylı bir şekilde mülakattan sonra deneyimlerimi aktaracağım. Sizlerde bu sayede fikir edinmiş olursunuz
-
sorun degil, 1 ay sonra bile gonderebilirsiniz. Henuz DV2020 sureci yeni basladi, o nedenle telaslanmaniza gerek yok.
-
@crazycells çok teşekkürler üstad her defasında iç rahatlatmayı becerebiliyorsunuz :-D
-
Merhabalar @crazycells sizinde bu konuda fikriniz benim için onemli. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben ve kız arkatasım Turkmenistan vatandasıyız. Kız arkadasım 2020 çekilişi talihlisi. DS-260 formunu bekar olarak doldurduk ve gonderdik. 10.10.2019 tarihinde KCC den mail geldi. Sırası 19 xxx ve biz ocakta evlenecegiz (Evlilik veya nikah kıymak ocaktan önce imkansız). Kız arkadasım Rusyada okuyor bende Turkiyede.Sorularım su sekilde olacak:
- Şimdi evrakları göndermeli miyiz yoksa ocağa kadar bekleyip evlendikten sonra kendimi de ekledikten sonra mı gönder meliyiz.
- (Evrakları simdi gönderirsek ve olurda ocaga veya beni forma ekletene kadar mulakat tarihi belli olursa sonra eklemek problem olmaz mı?)
- Evrakları toplama suremiz 2 ay gibi olacak. Ben simdiden evrak toplamaya baslarsam evlenmeden onceki tarihte toplanmış diye sorun olur mu veya tavsiyeniz?
- Vize gorusmesine Turkiyede mi girsek daha iyi olur yoksa Rusyada mı? Formu doldururken Turkiye demistik(Kız arkadasım Turkçe biliyor diye). Bu konuda yardımcı ve bilgilendirirseniz sevinirim. Simdiden herkese tesekkur ediyorum.
-
@ferhat_, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar @crazycells sizinde bu konuda fikriniz benim için onemli. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben ve kız arkatasım Turkmenistan vatandasıyız. Kız arkadasım 2020 çekilişi talihlisi. DS-260 formunu bekar olarak doldurduk ve gonderdik. 10.10.2019 tarihinde KCC den mail geldi. Sırası 19 xxx ve biz ocakta evlenecegiz (Evlilik veya nikah kıymak ocaktan önce imkansız). Kız arkadasım Rusyada okuyor bende Turkiyede.Sorularım su sekilde olacak:
- Şimdi evrakları göndermeli miyiz yoksa ocağa kadar bekleyip evlendikten sonra kendimi de ekledikten sonra mı gönder meliyiz.
- (Evrakları simdi gönderirsek ve olurda ocaga veya beni forma ekletene kadar mulakat tarihi belli olursa sonra eklemek problem olmaz mı?)
- Evrakları toplama suremiz 2 ay gibi olacak. Ben simdiden evrak toplamaya baslarsam evlenmeden onceki tarihte toplanmış diye sorun olur mu veya tavsiyeniz?
- Vize gorusmesine Turkiyede mi girsek daha iyi olur yoksa Rusyada mı? Formu doldururken Turkiye demistik(Kız arkadasım Turkçe biliyor diye). Bu konuda yardımcı ve bilgilendirirseniz sevinirim. Simdiden herkese tesekkur ediyorum.
- Evet, su an gonderebilirsiniz. 19.000'lere henuz sure var...
- Eger evliliginiz gercekse sorun olmaz.
- Evet, onceligi kiz arkadasinizin evraklarina verin. Emaili gonderin, daha sonra mulakat icin almasi uzun surecek evraklardan toplamaya baslayabiilrsiniz. Eger hizli cikarilabilecek evraklar varsa, simdiden almaniza gerek yok.
- Evet, Turkiye'deki Ankara ABD Konsoloslugu'nu biliyoruz, pek cok konuda cok anlayislilar, o nedenle Turkiye'de girmenizi tavsiye ederim.
-
@crazycells bilgilerinizden otürü çok teşekkür ederim. Şağolun.
-
Herkese Merhaba,
Bu başlık altında uzunca tartışılmış ancak ben sizlerin de fikirlerini merak ettiğim bir soruyla karşınızdayım. Dosya numaram 26binlerde olmasına rağmen 16 Ekimde KCC den evrak talep mailini aldım. Henüz göndermedim ama belgelerim hazır.Greencard talihlisi olduğumu öğrendiğim zaman henüz evlilik gibi bir planım yoktu ve ds260 formunu bekar olarak doldurup gönderdim. Ancak bu başlığı okudukça GC sahibi olduktan sonra evlenirsem, eşim için GC çıkarma sürecinin biraz zorlu olduğunu öğrendim.
Şu an evlenmeye karar verirsem ve tavsiye edildiği üzere ds260 formunu açtırıp, eşim için yeni bir form doldurup göndermem ve sonrasında KCC belgelerini göndermem benim gbi 26binlerde olan bir sıralama için GC alma ihtimalimi azaltır mı? (Bütün akışta 1-2 aylık gibi bir ertelenmeye sebep olacağını düşünüyorum) Çünkü en erken Kasım sonu Aralık başı gibi evlenebiliriz.
Alternatif olarak her zaman mülakat tarihi belli olduktan sonra evlenmek ya da GC sahibi olduktan sonra evlenmek hala mevcut ancak bu konuda çok kararsız kaldım.
Sizler neler düşünüyorsunuz?Cevaplarsanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.
-
@bezirganbasi Resmî evliliğini hemen yap.Düğün ne zaman istersen yaparsın.
-
@Semihmete Yok yanlış anlattım galiba, kaygım düğünün ne zaman olacağı değildi. ds260 formunu
tekrar açtırma, eşim için yeni form doldurma ve ilgili belgelerin güncellenmesi başvuru sürecini geciktirir mi onu merak ediyordum. -
@bezirganbasi Niye geciktirsinki ? Artık herşey online.Kimse öyle kağıt kürek toplamıyor ki!! Önemli olan bilgilerin güncelliği.Doğum ölüm evlilik bunlar hayatın olağan şeyleri.Ordaki bu işle uğraşan insanlar aptal değilki..Hayatın akışından haberdarlar.Ayrıca ABD ye evlenerek gitmek kadar doğal olan ne var ki??
-
@bezirganbasi siz evlilik ihtimaline göre evraklarınızı göndermeme diye bir düşünceye kapılmayın, evraklarınızı hazırlayın gönderin, eğer bu aşamadan sonra karar verir evlenirsen o zaman buna göre bir çözüm yolu forumda size yazılır
Siz kendi sürecinizi ihtimallere bağlı geciktirmeyin bence -
@Muhtaradana Peki belgelerimi bekar olarak gönderdikten sonra evlenirsem nasıl bir yol izlemem gerekir? Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim. Çok teşekkürler.
-
@bezirganbasi, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@Muhtaradana Peki belgelerimi bekar olarak gönderdikten sonra evlenirsem nasıl bir yol izlemem gerekir? Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim. Çok teşekkürler.
Sayın @Muhtaradana katılıyorum,
Resmi nikah yapılan tarihe göre bu cevap değişebilir.- seçenek mülakat maili almadan önce KCC ye formunuzu açtırıp, gerekli güncellemeleri yaparsınız.
- seçenek mülakat maili aldıktan sonra bu işlemleri gerçekleştirirsiniz. Bu sayede sürecinizin herhangi bir aksamaya uğramaz.
Endişelenecek bir şey yok eğer gerçek bir evlilikse.
Siz bu sorulardan önce ne yapacağınıza karar verirseniz iyi olur. Böyle bir şeyi düşünüyorsanız bir an önce gerçekleştirmenizi tavsiye ederim
-
@bezirganbasi, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Herkese Merhaba,
Bu başlık altında uzunca tartışılmış ancak ben sizlerin de fikirlerini merak ettiğim bir soruyla karşınızdayım. Dosya numaram 26binlerde olmasına rağmen 16 Ekimde KCC den evrak talep mailini aldım. Henüz göndermedim ama belgelerim hazır.Greencard talihlisi olduğumu öğrendiğim zaman henüz evlilik gibi bir planım yoktu ve ds260 formunu bekar olarak doldurup gönderdim. Ancak bu başlığı okudukça GC sahibi olduktan sonra evlenirsem, eşim için GC çıkarma sürecinin biraz zorlu olduğunu öğrendim.
Şu an evlenmeye karar verirsem ve tavsiye edildiği üzere ds260 formunu açtırıp, eşim için yeni bir form doldurup göndermem ve sonrasında KCC belgelerini göndermem benim gbi 26binlerde olan bir sıralama için GC alma ihtimalimi azaltır mı? (Bütün akışta 1-2 aylık gibi bir ertelenmeye sebep olacağını düşünüyorum) Çünkü en erken Kasım sonu Aralık başı gibi evlenebiliriz.
Alternatif olarak her zaman mülakat tarihi belli olduktan sonra evlenmek ya da GC sahibi olduktan sonra evlenmek hala mevcut ancak bu konuda çok kararsız kaldım.
Sizler neler düşünüyorsunuz?Cevaplarsanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.
Resmen evlenmeden esiniz icin DS-260 formu dolduramazsiniz, kendisini surecinize de ekleyemezsiniz.
Gercek bir evlilik vize icin hicbir sorun cikarmaz.
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum