Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Doğum yerim almanya

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
158 31 9.5k 27

• @al_ti74
    Önce bu linkten formu doldurman gerekiyor
    https://www.osnabrueck.de/online-formular/Geburtenbuch
    Daha sonra almanca bilmiyorsan translate çeviri yaparak doğum evrak başvuru online doldurdum orada çıkan ücreti ve takip numarası alabileceğim posta ücretini nasıl yatırabilirim diye mail atarsın
    [email protected]
    Gelen cevaba göre hareket edersin.

• @ayvalik10 tamam takıldığım konu olursa sorarım yine size teşekkürler

• https://www.osnabrueck.de/online-formular/Geburtenbuch
    Forumda altta seçenekler var hangisini seçmeliyim
    -Doğum kaydının onaylı kopyaları
    -Doğum belgesi (sertifikalı kopyaya
    -doğum belgesi
    -Damızlık defteri için doğum belgesi
    -Uluslararası doğum belgesi

• @al_ti74 onaylı kopyası gerekiyor.

• @ayvalik10, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

@al_ti74 onaylı kopyası gerekiyor.

Tamam teşekkürler, bana sağlıklı ulaşması açısından formu doldurup ödemeyi yaptıktan sonra kargoyu nasıl seçeceğim bu konuda bilginiz var mı acaba

• @al_ti74 kargo değil posta ile gelecek ptt kargo ile gelecek fakat extra ücret ödersne takip numarasını verecekler.

• @ayvalik10, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

@al_ti74 kargo değil posta ile gelecek ptt kargo ile gelecek fakat extra ücret ödersne takip numarasını verecekler.

Tamam teşekkürler ilk fırsatta formu yollayacam

• @al_ti74 ben Uluslararası doğum belgesi seçtim. Yanlış mı oldu şimdi?
    Şu formu kullandım.

Mail gönderip banka bilgileri verdiler ve 12 Euro ödememi istediler. Bir de kimlik belgemi istediler. Gönderdim ve ödedim bekliyorum.

Acaba bana ulaşacak olan Uluslararası doğum belgesi green card çıktığı zaman geçerli olur mu?

3.5 yıl sonrasından edit: Bu aldığım belgeyi green card mülakatında verdim ve geçerli oldu.

• bende uluslararasi dogum belgesi aldim. onayli belge oldugu nerede yaziyor acaba?

• https://www.yeminlitercume.com/uluslararasi-dogum-belgesi-formul-a

Formül A uluslararası doğum belgesi tercüme çeşitli resmi makamlar tarafından; evlilik, vatandaşlık, iltica, oturum izni, çalışma izni ve vize gibi yine çeşitli maksatlarla istenebilir.

Ben bu yuzden internatzionale diye baslayan belgeyi sectim ve kargoya verildi. Elime gectiginde uzerinde kase imza varmi soylerim. yoksa kotu ama varsa o velgeyi gonderecegim. bakalim hayirlisi:)

• @ahmet_, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

@al_ti74 ben Uluslararası doğum belgesi seçtim. Yanlış mı oldu şimdi?
    Şu formu kullandım.

Mail gönderip banka bilgileri verdiler ve 12 Euro ödememi istediler. Bir de kimlik belgemi istediler. Gönderdim ve ödedim bekliyorum.

Acaba bana ulaşacak olan Uluslararası doğum belgesi green card çıktığı zaman geçerli olur mu?

benim de pek bilgim yok aslında kimsenin net bir bilgisi yok galiba bu konuyla ilgli ben daha fırsat bulamadım fomu göndermek için bu doğum belgesi greencard sürecinin hangi evresinde gerekiyor acaba ds 260 formu doldururken mi konsolosluğa görüşmeye giderken mi

• @al_ti74 @burakk gelse ozaman sana çok daha sağlıklı bilgi verir. Çünkü o geçen sene mülakatta gitti. Belgeyi getirtti hatta kargo takip yoktu evrak kayboldu sonra extra para verdi takip numaralı göndertti de bir türlü girmiyor buraya gelse

• Ben nüfus müdürlüğüyle mail ve telefonla görüştüm. Şansıma görevli Türk çıktı :) Hızlı kargo istedim. 69,09 € tüm masraflar içinde hızlı gönderi yaptırdım. Takip no ile takip edebiliyorum. Şu an Besiktas'ta kargon en geç yarın bende olur. Birde Parayı IBAN hesabına yatırmak için SWIFT yapmıştım .130 TL de o tuttu. Hızlı oldu yani paraya kıyınca jet gibi geliyor. Uluslararası doğum belgesi istedim. İnşallah imzalı ve kaşelidir. Onu sormadım işte. Ama göçmenlik, vize başvurusu gibi ülkeler arası yapılacak işlemlerde bu belge gerekiyormuş. O yüzden bunu istedim. Neyse green kart gelecekse buna da razıyım, önemli değil.

• @al_ti74 selam
    Doğum belgesi isteniyor.
    Kurayı kazanmadan almana gerek yok bence. Zaten kazandığını öğrendiğinde önünde uzun bir zaman olacak hazırlık için.

• @ayvalik10 abi ne yaptın ben hep burdayım 😀

• @burakk, içinde söyledi: Doğum yerim almanya

@al_ti74 selam
    Doğum belgesi isteniyor.
    Kurayı kazanmadan almana gerek yok bence. Zaten kazandığını öğrendiğinde önünde uzun bir zaman olacak hazırlık için.

Ds 260 formu için gerekiyor mu doğum belgesi

• @al_ti74 hayır değil DS260 formundan sonra sana kentucky bir mail gelecek. Meşhur evrak isteme maili işte bu maile cevap yazarken bu doğum evrağını taratıp pdf olarak göndermen gerekiyor

• Arkadaşlar merhaba. Eşim 1972 Almanya doğumlu. İlkokulu da Almanya da bitirmiş. 1987'de Türkiye ye ailesi ile kesin dönüş yapıyor. Doğumla ilgili vatandaşlık olmuyor diye biliyorum. Bu konuda herhangi bir değişiklik veya diğer bir yol gösterebilecek, bilgisi olan var mı acaba? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• @stras kesin dönüş yaptığı için hakkını kaybetmiş sayılıyor. Benim işimden dolayı müşterim sağ olsun bizzat göç idaresine gitmişti. Oraya sormuştu fakat yaşadığı süreye bakılırsa bir avukatla görüşsün denildi.

• arkadaşlar selam, dogdugum ulke suudi arabistan ama ne annemin ne babamın ne de benim herhangi bir arap vatandaşlığımız yok. ben daha 1 yaşına basmadan oradan dönmüşler işçi olarak.

başvuru esnasında doğum yerine bu bilgileri yazdığım zaman, 6. country of eligibility for the dv program - "saudi arabia " yazıyor. bu normal bir durum mu? cunku ben oranın vatandaşı değilim, pasaportum falan da oradan değil. oraya ait sadece bir doğum belgesi var arapça ve ingilizce o da belki kayıp bilmiyorum şuanda nerede? ne yapmalıyım?

1. country of eligibility for the dv program – your country of eligibility will normally be the same
      as your country of birth. your country of eligibility is not related to where you live or your
      nationality, if it is different from your country of birth. ıf you were born in a country that is not
      eligible, please review the frequently asked questions to see if there is another way you may be
      eligible.

burada yazana gore arabistan kontenjanından mı girmiş olacağım?

Benzer Başlıklar

• Acil yardima ihtiyacim var. Mulakat Yeri Degisikligi

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    255 Bakış
    RhonsterR
    @ErenPekkol her sorunuz için böyle başlık açamazsınız üzgünüm ilgili başlık altında sormalısınız sorunuzu https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
  • 0 Oy
    2 İleti
    561 Bakış
    crazycellsC
    Cekilisle ilgili su konulari kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır
  • 0 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    ?
    @calibraturbo Asıl talihli yerine spouse nin Green cardı alıp yaşama başlaması. içinde söyledi: Suan hazırda davaları sürüyor bunu green card basvuru süreci içinde elçilige göstermek gibi bir durumum- gereklilik varmıdır hocam Boşanma aşaması varsa annen babanla gidemez, elçilik: mahkeme bitsin öyle gelin der.sonuç alınana kadar baban usa ya gidebilir.çocukları da götürebilir ama anne gidemez.boşanmayi gizleyin(baba kabul ederse-ikna edilirse) Anne babayla usa ya bir şekilde gitsin.Anne orada"boşanmak istemiyorum "diye karşı dava açsın(baba boşanmada ısrar etse bile önemli degil) ve dirensin. Anne durumu -gelişmeleri konsolosa bildirsin. 3 yıldan sonra zaten durum annenin lehine geliseçektir.bu süre zarfında mümkünse Anne usa dan hiç çıkmasın.önemli olan boşanmayi Anne usa deyken yapmak ve belki bir süre idare etmek.yani onemli olan zaman kazanmak.kimse anneyi boşandın gc hakkını kaybettin diye zorla sinir dışı edemez. Gc süreci biraz zorlu olur ama sinirdışı olmaz.Anne babadan bağımsız gc alır.
  • Banka hesabındaki para yerine iş bulmak yeterli olur mu?

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21
    1 Oy
    21 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @fatihsat Banka hesabındaki para yerine iş bulmak yeterli olur mu? içinde söyledi: Merhabalar, Tapu babamın üzerine, evi kendi üzerime alma durumum şu an için yok. Kendisi tapunun orjinalini ve tapu kaydını gönderdi sağolsun. Bunu gösterip, kabul ettirme şansım var mıdır? Böyle birşey tecrübe eden oldu mu? Genelde kendi kaynaklarinizi gormeyi tercih ediyorlar, eger yeterli olmadigina kanaat getirirlerse konsolos bir sponsor bulmanizi isteyecektir. Maddi yetersizlik bir red sebebi degil ama dosyanizin Eylul sonuna kadar kapatilmasi lazim, o nedenle butun belgeleri en gec Eylul sonuna kadar tamamlamalisiniz. Kaynaklar ve sponsorluk icin resmi yonergenin son 2 sayfasini inceleyebilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf Ayrica sponsorluk islemleri icin su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k