Muhtemelen seneye için bekleme sürecine girer kendimi geliştirmeye devam ederim. Dün türkiyedeydim yarında buradayım… sonuçların olumsuz olması bir şekilde gidip gitmeyeceğimiz konusunda dahi belirleyici değil benim için… çok eserse kaçak giderim yinede giderim diyorum..
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@southern yoğunluktan dolayı ondan dolayı bizim gece saatler de denersen daha fazla şansın olabililr
-
@southern, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar;
Üç gündür başvuru yapmaya çalışıyorum ama birtürlü eş ve çocuk bilgilerinin olduğu ikinci sayfaya geçemiyorum.
4-5 denemeden sonra girebilsem bile başvuruyu sonuçlandıramıyorum.
siteye ulaşılamıyor hatası alıyorum.
Sebebi ne olabilir,bilgisi olan varmı acaba.daha sonra tekrar deneyin, ayrica sayfalarda cok uzun sure gecirmemeye calisin.
-
Herkese iyi aksamlar. Ben Meslek yuksek okulu onlisans mezunuyum. Basvuru bilgilerini doldururken egitim sorusunda vacational school sectim ama internette gordugume gore vacational school gecerli degilmis. bizim bildigimiz MYO anlamina gelmiyormus sanirim. Sizce yaptigim basvuru gecerli olurmu yoksa gecersizmidir?
-
Herkese iyi aksamlar. Ben basvurumu tamamladim ama biraz hizli doldurdum bilgileri bu yuzden basvuru esnasinda acaba yanlis bir bilgi girmis olabilirmiyim diye korkmuyor degilim.Bir sekilde girmis oldugum bilgileri goruntuleme sansim varmi bir bilgisi olan?
-
Arkadaslar benim adres okmeydani mahallesi radar caddesi olarak geciyor greencard basvuru formunda tamami yazilmiyor sadece okmeydani mahallesi yazip no yu eklesem olurmu
-
@SpicyThunder, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Herkese iyi aksamlar. Ben Meslek yuksek okulu onlisans mezunuyum. Basvuru bilgilerini doldururken egitim sorusunda vacational school sectim ama internette gordugume gore vacational school gecerli degilmis. bizim bildigimiz MYO anlamina gelmiyormus sanirim. Sizce yaptigim basvuru gecerli olurmu yoksa gecersizmidir?
dogru yapmissiniz.
-
@SpicyThunder, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Herkese iyi aksamlar. Ben basvurumu tamamladim ama biraz hizli doldurdum bilgileri bu yuzden basvuru esnasinda acaba yanlis bir bilgi girmis olabilirmiyim diye korkmuyor degilim.Bir sekilde girmis oldugum bilgileri goruntuleme sansim varmi bir bilgisi olan?
maalesef son asamada yapacaginiz kontrol disinda bir asama yok. cevaplari artik goremezsiniz.
-
@enes434336, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Arkadaslar benim adres okmeydani mahallesi radar caddesi olarak geciyor greencard basvuru formunda tamami yazilmiyor sadece okmeydani mahallesi yazip no yu eklesem olurmu
mah cad olarak kisaltmalar yapabilirsiniz.
-
@crazycells 2 gün önce ailem için başvuru yaptım ama güncellemek istiyorum bu mümkün mü ?
-
@YalnızTürk25, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells 2 gün önce ailem için başvuru yaptım ama güncellemek istiyorum bu mümkün mü ?
maalesef mumkun degil.
-
Merhaba @crazycells şimdi bir sorum olacak. Bir arkadaşım için başvuru yapıyorum da. Kendisi önlisans mezunu ancak Açık Öğretimden de üstüne tamamlamak için okuyor. Bu durumda Vocational School mu işaretlenmeli yoksa , Some university courses mı işaretlenmeli .
-
Merhabalar benim sorum adresle ilgili normalde adres yazılırken sokak kısaltması sok olarak yazılır ama nüfus müdürlüğünde bizim adresimizin kısaltması sk olarak yazılmış ben sk olarak yazsam bir problem olur mu ? 2. Sorumda başvuru formunda city-town kısmına ve state- province kısmına ne yazıyoruz . Benim adresim MERSİN ili Toroslar ilçesi teşekkürler
-
@Aydın-Emre-Alım
1- Adres yazarken 2 şekildede yazmanız sorun teşkil etmez
2-city / town kısmına Toroslar
province / state kısmına Mersin yazmanız gerekir. -
@Aydın-Emre-Alım, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar benim sorum adresle ilgili normalde adres yazılırken sokak kısaltması sok olarak yazılır ama nüfus müdürlüğünde bizim adresimizin kısaltması sk olarak yazılmış ben sk olarak yazsam bir problem olur mu ? 2. Sorumda başvuru formunda city-town kısmına ve state- province kısmına ne yazıyoruz . Benim adresim MERSİN ili Toroslar ilçesi teşekkürler
Sokak için sok.
Mahalle için Mah.Yazmanız bir sorun teşkil etmez
-
@crazycells başganım sizden haber bekliyorum beni unutmadınız değil mi?

-
merhaba
esim green card kazandı ortaokul mezunu ama meslegi ahçı yardımcısı 5 yıldan beri çalısıyor acaba bu meslek konsoloslukda gecerlimi
herhangi bir sorun yasarmıyız lütfen bilenler cevaplarsa sevinirim -
Merhabalar @enver39 ,
Alıntı @crazycells
Son 5 yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız
İş deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için O*Net Online veri tabanı kullanılıyor. Bu sitede birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekleri yapıyorsanız vizeyi alabiliyorsunuz. Mesleğinize dayanarak çekilişe katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız. -
@enver39, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
merhaba
esim green card kazandı ortaokul mezunu ama meslegi ahçı yardımcısı 5 yıldan beri çalısıyor acaba bu meslek konsoloslukda gecerlimi
herhangi bir sorun yasarmıyız lütfen bilenler cevaplarsa sevinirimÖncelikler tebrik ederim. Şu konuyu inceleyin be sorunuzu buraya sorun sizlere faydası olacaktır;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-almak/17
-
Merhaba,
F2 vizesiyle esimle birlikte Amerikada yasiyorum. Greencard cekilisine basvururken counrty where you live today sorusuna USA yazarsam ve mailing adresine Turkiye yazarsam sikinti olur mu? Mailing adrese USA yazarsam sonra mulakati Ankarada yapabilir miyiz? Ve country where you live today sorusuna USA olarak cevap verirsem cekiliste cikma sansimi azaltir mi? Turkiyede basvuranlara cikma ihtimali daha mi fazla oluyor?
-
@coolmystics Türkiye europa adı altında toplamda 55.000 kişiye green kart vizesi ayırıyorlar direk amerikaya kaç bin ayırıyorlar onu araştırırsanız yüzdelik olarak o zaman hesap yapabiliriz
Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k