Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • Bu ileti silindi!

  • @DeathZombie paylaşımınız için çok teşekkürler. Size ve ailenize yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @A-K-A

    Yeminli tercüman aracılığıyla çevirmeniz gerekli dosyanızı.


  • @nfs741 hayır başvurabilirsiniz, önceki iletilerde bir çok kez cevaplandı sorunuz.


  • Herkese merhabalar,

    Case numberim 47binlerde, dun aksam evrak istenen mail geldi, sanirim bu iyi bir durum. Ben sırayla mailler gider diye düşünüyordum ancak bir yerden sonra rasgele ilerliyor galiba. istenen evraklar ile ilgili 2 sorum olacak.

    1-Asagiya kopyaladigim aciklamadan turkce belgelerin de cevirilmesi gerektigini anliyorum ama konunun en basinda turkce evraklarin cevirtilmesine gerek yoktur denmis. turkce belgeleri cevirecek miyiz, cevirmeyecek miyiz? (benim durumumda sadece vukuatli nufus kayit ornegini cevirtmem gerekecek, digerleri ingilizce alinabildigi icin)

    All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

    2- evlilik/boşanma belgesi, court belgesi, military records gibi belgeler oyle bir durum varliginda istenmis. Bende bu durumların hiçbiri yok, onların olmadığını belirtir bir pdf dosyası hazırlayıp eklemeli miyim yoksa gerek yok mudur?

    tesekkur ederim,
    Herkese bol şanslar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arzel sen bekarsın galiba ondan türkiyeden aldığın ismi ne olduğuönemli değil tüm belgeler türkçe olabilir. Senin dediğin gibi evli olanlar için geçerli bu gelen maillet birşablon halinde geliyor ondan sana özel olarak gelmiyor ki evli misin değil misin bakmadan geliyor


  • @arzel tebrikler.
    Dökümanlar ingilizce ya da ülkenizin resmi dilinde değilse çeviri talep ediliyor. Siz hiçbir evrakı çevirmek zorunda değilsiniz. E-devletten türkçelerini alıp verebilirsiniz. Diğer sorunuz için de herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Yani evliyseniz belgesini yollarsınız değilseniz evli değilim gibi bir bildirim anlamsız ve talep edilmiyor haliyle.

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @arzel

    E-devletten aldığınız türkçe evraklar yeterlidir. E-devlet üzerinden de sadece adli sicil kaydını ingilizce alabiliyorsunuz.

    Eğer sabıka kaydı olarak bir davanız var ise bu dava belgelerini yeminli bir tercüman aracılığıyla tercüme ettirmelisiniz.
    Eğer boşanma, evlilik gibi bir durumunuz yok ise ekstra olarak olmadığını belirtmenize gerek yok.


  • @Passion banka hesabımda toplam karşılığı 30 bin$ civarında tl ve $ vardı. Bunun yanında ev tapusu ve araba ruhsatınıda verdim ama onları evrak tesliminde hiç almayıp iade ettiler. Talihli eşimdi ve banka hesapları benim üzerimeydi. Evrak teslimi ve ücret ödemesi görüşmelerinş ben yaptım. Asıl talihliyi sormadılar bile. Mülakata hep birlikte girdik.


  • Yanitlariniz icin cok tesekkur ederim. Cumleyi google translate e yazinca ancak dogru sekilde anlayabildim.

    ''İngilizce olmayan veya vize başvurusu yapılan ülkenin resmi dilinde olmayan tüm belgelere, sertifikalı çeviriler eşlik etmelidir. Tercüme, tercüman tarafından imzalanmış ve tercümanın tercüme için yeterli olduğunu ve tercümanın tercüme için yeterli olduğunu belirten bir ifade içermelidir.''

    iyi ki forum var yoksa bos yere cevirtmek icin ugrasacaktim.
    Herkese bol sans dilerim.


  • @mstf teşekkürler bende adres eksik kcc den mail alma sürecimi etkiler mi acaba?


  • @alico etkilemez. sayın @crazycells daha önce bir çok kez belirtti, benimde adres eksik sizi anlıyorum, bu konu hakkında evham yapmayın, mülakat tarihi alırsak umarım o süreçte eklememiz gerekiyor.


  • @DeathZombie, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Passion banka hesabımda toplam karşılığı 30 bin civarında tl ve $ vardı. Bunun yanında ev tapusu ve araba ruhsatınıda verdim ama onları evrak tesliminde hiç almayıp iade ettiler. Talihli eşimdi ve banka hesapları benim üzerimeydi. Evrak teslimi ve ücret ödemesi görüşmelerinş ben yaptım. Asıl talihliyi sormadılar bile. Mülakata hep birlikte girdik.

    Teşekkür ediyorum yanıtınız için.


  • türkmenistan vatandaşi yokmu acaba deneyimi olan teşekürler


  • @alico, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @mstf teşekkürler bende adres eksik kcc den mail alma sürecimi etkiler mi acaba?

    İnanin bilemiyorum. bende ilk defa bu surecten geciyorum. daha tecrubeli arkadaslarimiz var. onlar fazlasiyla yardimci oluyorlar sagolsunlar.


  • @crazycells merhaba mahkemelik olmadiysam gonderme gerek varmi kcc mahkeme kaydiyla polis kaydi ayni degilmi teşekürler

  • ⭐⭐⭐

    @muratozbek_91
    Sizlerin herhangi bir Adli Sicil kaydınız bulunuyor mu?
    Eğer bulunmuyorsa gerek yok olmadığını belirtmenize

    Daha detaylı bilgilye şuradan ulaşabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri?page=1


  • @huseyın-d cevap için çok teşekkür ediyorum hüseyin bey...dv2020 yolunda basarilar diliyorum...


  • @alico teşekkür ederim, numaralarımız yakın size de başarılar. 👍🏼


  • @Muhtaradana merhaba ais kaydını yaparken sadece dosya sahibi adına kayıt yapıp ilave başvuru sahipleri olan es ve cocugu aynı gruba ekleyemedik. Ne yapmak lazım yardımınızı bekliyorum.


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    831 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum