Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells teşekkür ederiz


  • @crazycells bilgilendirme için teşekkürler ama en büyük teşekkür Mustafa_Kemal_Olmez için.


  • Merhabalar bir konuda bilgi almak istiyorum AIS kaydı oluşturmaya çalışıyorumda case numaramı kabul etmiyor randevu tarihi alalı bir hafta oldu bu normal mi yoksa mesaj atmam gerekir mi?


  • @irem-begum

    aıs kaydını bu posta bakarak yapabilirsiniz

    DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82700

    siz hangi kısımda hata alıyorsunuz yukarıda paylaştığım posttaki 8. resimde mi ?


  • @Muhtaradana evet 8. resimde sürekli hata aldığım için bir sonraki adıma geçemedim.


  • @irem-begum şu anda çözdünüz dimi
    Orda ki ds 260 numarası, ds260 formunu submit ettiğimiz de barkodlu bir numara varya AA ile başlıyan, burda istenen ds 260 numarası o, dikkat edin her aile bireyinin farklı bir ds260 numarası var


  • @Muhtaradana teşekkür ederim cevaplarınızı için sorun çözüldü 🙂


  • @Muhtaradana e devlette lise mezuniyet belgem yok 2008 oncesi oldugu icin o nedenle universite ve lise diplomalarimi orjinallerini goturecegim. Bu arada eylulde belgeler istenmisti bizden ve evlilik belgesi yer almiyordu.


  • @uarman siz üniversite diplomanızla birlikte, e-devletten alınmış üniversite mezuniyet belgesi götürebilirseniz çok iyi olur

  • ⭐⭐⭐

    @uarman
    Üniversite Diplomanızın aslı var ise yeterli olacaktır. Belki ekstra olarak üniversite diplomasını e devletten üzerinden alabilirsiniz.
    Evlilik cüzdanı olayı daha çok yeni. Önceki evrak maillerinde böyle bir şey istenmiyordu. Sizler önceden aldığınız için evrak mailini sizin göndermenize gerek yok.
    O yüzden size gelen mailde istenen evrakları göndermeniz yeterli olacaktır.


  • Florida' Tampaya 2020 şubat gibi yerleşmeyi düşünüyoruz. Oraya bizim gibi yerleşmeyi planlayanlarla lütfen bana yazsın.


  • Merhabalar. Green card 2020 talihlisiyim 🤗 zorlu aşamalardan sonra sonunda mülakata çağrıldık. Mülakatta götürmeniz gereken evrak listesinde yardımcı olur musunuz? Çok fazla şey okudum kafam karıştı 🙈 birde belgelerin hepsi ingilizce mi olacak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rana türkiyeden aldığon boşanma harici hiçbir evrak ingilizceye çevirmene gerek yok DV2019 mulalat deneyimleri BİRİNCİ iletisine gidiyorsun orada gidecek evraklar listesi var kafan karışmasın artık


  • Evet Arkadaşlar biraz geç oldu ama bende 3 ekimde mülakatımız için yaşananları anlatmak istiyorum.
    Öncelikle geç yazmamın sebebi sürecin tamamlanıp vizeli pasaportlarımızı elimize alıp yazmaktı.

    Sağlık Muayenesi

    3 Ekimde olan mülakatımız için 1 Ekim sağlık muayenemizi eşim ve kızımla (6 yaş-1.Sınıf) birlikte gerçekleştirdik.
    Randevularımız ilk randevular olan 9:00 ve sonrası iki randevu idi. 9 a beş kala 4.kattaki doktorların ofisine gittik. Ve bize yan taraf da (Aynı katta sağda olan kapı içeride sandalyeler var) beklememizi söylediler daha çalışanlar gelmemişti. Çalışan arkadaş geldiğinde olduğumuz bölüme gelip randevusu olanları çağırıp, kapısında dr mehmet ungan yazan soldaki kapıdan içeri girdik. Pasaportları ve aşı kartlarımızı isteyen görevli arkadaşa verdik ayrıca case number için KCC den gelen yazıyı gösterdik yetti. Her birimizin resimleri çekildi. Ve verdiği evraklar ile alt kattaki düzen lab. Yönlendirip kan, idrar ve akciğer filmlerimizi yaptırıp gelmemizi istedi. Alt kattaki laboratuvarda Kişi başı 117,5 dolar ödeme yaptık. Ödenecek tutar olan 235$'ı 1.326,10 Tl şeklinde kredi kartından alındı ( kur 5,64 - gerçekten iyi bir kurdu).
    Bütün işlemler 15 dakka sürdü sürmedi. Bu konuda baya hızlılardı.
    Daha sonrasında doktorların oraya üst kata çıktık. Elimizdeki pasaport ve evrakları verip beklemeye başladık. İlk beni çağırdılar. Muayene için biraz bekledim. (saat yoktu ama sıkılacak kadar beklemişimtir.) Doktor hanım geldi ve rahatsızlığım var mı? ameliyat oldum mu? dövme var mı? Psikolojik rahatsızlığım var mı? Alkollü araç kullandım mı? Gibi sorular sorup muayeneyi 3 adet aşı ile bitirdi.
    Çıktığımda eşim ve kızımında muayeneye girdiğini öğrendim beklemeye başladım. Biraz zaman sonra bizim kız ağlayarak geldi. Aşı vurmuşlar açıkçası bende hiç beklemiyordum aşı vurulmasını (oda beklemiyordu sen aşı olmazsın diye söylüyordum ona.) bütün aşıları tamdı ve hem aşı kartını da vermiştik. Ve eşimden öğrendiğim kadarı ile direk birinci sınıfta vurulması gereken aşıları vurmuş (daha zamanı olan aşılar) ve eşim ne olduğunu bile anlayamamış. ( bana ileriye dönük 1 sene sonra vurulması gereken aşıyı vurması garip geldi, o sebeple hazırlıklı olun çocuklar içinde)
    Eşiminde tetanos aşıları olduğundan ona da 2 tane aşı vurmuşlar. (anlamadığım şeyde sadece tetanos aşısı kartı olan eşime 2 aşı, doğduğundan beri tüm kayıtları olan kızıma da 2 aşı vurmaları; raporu aldığımızda aşıların isimlerini görünce daha rahat yorum yapabilirim.)
    İşlemler bittikten sonra burada da 250$ benim için, 200$ eşim için, 200$ da kızım için olmak üzere toplam 650$ tutar ödeme çıktı. Ödemeyi 600$ nakit 50$ da kredi kartından 284 tl (kur 5,68- mevcut kura yakın idi) olarak ödedim. Ve bir sonraki gün 16:00 ile 18:00 arası sonuçları alabileceğim söylendi ve oradan ayrıldık.

    Vize Mülakatı

    07:45 de olan randevumuza 07:20 gibi kapıda olacak şekilde geldik. Kapıda güvenlik görevlisi arkadaş randevu saatine göre çağıracağını belirtip karşıda ki büfenin önünde beklememizi söyleyip bizi o tarafa yönlendirdi. Tam saatinde 07:45 randevusu olanları çağırarak bizi içeri almaya başladılar. önce pasaportları isteyip teker teker güvenlikten geçerek içeri girdik. kapıdan ilk girdiğimizde sağdaki desk te bulunan kişiler bize vize türünü sorup sıramızı verdiler. İlk yanan numarada evrak teslimlerini gerçekleştirdik.ilk pasaportları istedi. Sonrasında evrakları teker teker istemeye başlamışken ben her kişi için istenen belgeleri gruplandırdığımdan, toplu şekilde verebileceğimi sorduğumda olur dedi ve kişi kişi toplu şekilde teslim ettim. evrakları kontrol edip bana numaramı takip etmemi önce vize ücretimi yatırmamı daha sonrasın mülakatı gerçekleştirmek için çağrılacağımı söyleyip beni gönderdi.
    ikinci numara yandığında vezneye 990$ nakit ödeme yaptım.(Mülakat sonrası verilen fiş te ise 990$ karşılığı olarak 5,90 kurundan hesaplanmış karşılığı TL yazıyordu. Yani kredi kartından TL çekilecekse kuru çok yüksek alıyorlar nakit dolar olarak götürmek mantıklı)
    Üçüncü numara yandığında artık mülakat vakti gelmiş idi. İlk önce mülakatın Türkçe mi İngilizce mi olacağını sordu. ben Türkçe isteyince eliyle bir saniye bekle işareti yapıp arkadan tercüman bir arkadaş çağırdı ve mülakatımız o şekilde ilerledi. Önce yemin ettirip daha sonrasında parmak izlerimiz alındı ve sorulara başladık.
    soruları asıl talihli olan eşime ve bana yakın sorular sorup
    mesleğimizi
    ne mezunu olduğumuzu( ayrıca ön lisans mı, lisans mı olduğunu)
    nerede yaşadığımızı
    evimizin bizim olup olmadığı
    sorup amerika ile ilgili soruları da kızımıza sorarak
    amerikaya gitmek istiyor musun?
    neden gitmek istiyorsun sorularını sorup
    vizemizin onaylandığını söyledi. ve verdiğimiz orijinal evrakları iade etti (diploma, evlilik cüzdanı, eski pasaportlar ve Mali dokümanları) Mali dokümanları iade edince ben onların kendilerinde kalabileceğini bize vermemesi gerektiğini dememe rağmen her şeyin tamam olduğunu kontrol ettiklerini ve alabileceğimi belirtmesi üzerine onları da teslim alıp mülakatı bitirdik.

    Ve vizelerimizi basılıp pasaportların gelmesini beklemeye başladık.
    sonraki hafta içi eşimi arayan bir kişi vizelerin hazır olduğunu fakat dosyamızda mali dokümanların olmadığını bunları kendilerine e-mail atmamızı isteyip e-mail adresini vermiş. Hızlıca istenen evrakları taratıp e-maili attık. Ulaştığına dair bir yanıt mailidi alıp beklemeye başladık tekrar. Sonraki gün evraklarımız postaya verildi. ve şubeye gidip vizeleri basılmış pasaportlarımızı ve kapalı sarı zarflarımızı teslim aldık.

    Biraz uzatmış ve fazla detaya girmiş olabilirim ama DV2020 dönemin ilk deneyimleri olması sebebi ile bu şekilde yazmak istedim.


  • @DeathZombie ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler. hayırlı olsun yeni yaşamınızda her şeyin istediğiniz gibi olmasını dilerim.


  • @rana bu başlığın ilk iletisinde tüm detaylar var, mülakata götüreceğiniz evraklar tek tek yazılmış, ayrıca dv 2019 ve 2020 mülakat deneyimleri başlığı altındaki tüm mesajları okumanız mülakata hazırlanmanızda size çok faydası dokunacaktır


  • @DeathZombie Her detay bizler için çok önemli. Paylaşımınız için çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @DeathZombie Ayrıntılı paylaşım için teşekkürler. Aşı konusunda; bazı aşılar yaşı büyüklere yapılmıyor o yüzden eşiniz kendisine yapılması uygun olanlardan yapılmıştır. Bizim sağlık bakanlığı ve CDC'nin aşı takvimlerini inceleyebilirsiniz.


  • @DeathZombie deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar (bu mesajı dv 2020 talihlilileri içinde yazmakta ayrı bir mutluluk 😀)


  • @Muhtaradana teşekkür ederim. Biraz panik olmuştum ama sağolsun @arkben detaylı yardımcı oldu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum