Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak?
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
@Selim-Aksoy Maalesef
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
Çok teşekkürler hocam..
@thermo başvuru yeni başladı lütfen videyu dikkatli izleyin
Address Line 1 - (adres 1. satır)
Address Line 2 - (adres 2. satır)
City/Town - (ilçe)
District/Country/Province/State - (il)
Postal Code/Zip Code - (posta kodu)
Country - (ülke)
Yunus Bey onu biliyorum, benim durumum farklı. Son yazdığımı okudunuz mu? Teşekkür ederim.
@Nasahay kendi yada eşiniz e devletten aile bireylerinin bilgilerini görebilirsiniz. bebeğin doğum yer il yada ilçe hangisini yazsanız çok sorun oluşturmaz .
@Nasahay evet sorunuzu anladım Pendik yazmalısınız "PENDIK" doğum yeri kısmına
Teşekkürler.
15f. City Where Child Was Born
Enter Birth City Only. Do not enter District/County/Province/State.
Form da ki başlık buydu.
Bu arada isimler dahil adres bilgileri ve diğer tüm şeyleri büyük harfler ile yazıyorum.
Adres bilgileri dahil asla türkçe karakter kullanmıyorum. Mesela Çanakkale ise, CANAKKALE yazıyorum. Doğru olan bu değil mi?
@Nasahay evet doğru olan bu
@Nasahay Enter Birth City Only. Kısmına Pendik yazacaksınız diğer kısımlar ise mevcut adres olacak
Teşekkürler. Kafanızı çok ütüledim biliyorum ancak, bir diğer önemli husus ise şunlar,
Eşim önlisans 2 yıllık mezun, onun için Vocational School olarak işaretleyeceğiz sanırım burada sıkıntı yok.
Ancak ben açık öğretimden lise okuyorum, ne olarak işaretlemeliyim?
@Nasahay evet eşiniz için doğru seçenek sizin için ise Some high school, no diploma olmalı ama açıktan okuduğunuz için bu durum değişir mi biliyorum 
Arkadaşlar bir soru soracağım başvurusu sırasında soyadının bir harfini yanlış girmek diskalifiye sebebi mi?
klavye de k harfi sıkıntılı gözden kaçmış.
@melih-eskicioğlu peki pasaport bilgi kısmında da mı yanlış yazıldı
@Yunus-Tilki yok onlar doğru.
@melih-eskicioğlu diskalifiye maalesef
@Yunus-Tilki teşekkkürler.
@Nasahay Mayıs ayında sonuçlar açıklandığında vize alabilmek için liseden mezun durumda olmanız gerekir. Ya da uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olma koşulu vardır.
Çok dikkatli olunması gerekiyor sanırım. Bugün eşim ile bana foto çektirdik. Fotoğrafçı mail ile attı ama hem boyutları küçük (kalite olarak) hemde kafamız büyük çıkmış omuzlar tam belli olmuyor. Yarın bir daha çekileceğiz. O yüzden form askıda hala.
İşin kötüsü 10 aylık kıza nasıl fotoğraf çekeceğiz, hiç durmuyor ki 
2020 Mayıs mı 2021 mi? 2021 diye biliyorum. Uzmanlık gerektiren bir mesleğim var. Kimyasal tankerlerde 12 yıldır çalışıyorum belgeleyebilirim. 18 adet hizmet belgem dahi var.
@Nasahay https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/photo-examples.html burda çocuk için örnek mevcut kendiniz çekebilirsiniz.