DV2021 Bekleme Odası
-
@umutlugunler, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merhabalar araniza yeni katıldım bir sorum olacaktı esimle bu sene ilk defa basvuru yapicaz ben lise mezunuyum ama aslinda meslek yuksek okulu terkim yani diplomamin arkasinda da bu sekilde yazıyor egitim durumunu belirtirken nasil yazmalıyım yanlis beyan vermek istemiyorum
lise mezunu olarak belirtebilirsiniz.
-
@Anka, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Selam, basvuru ile ilgili kısa bir sorum var.
Bir arkadaşım şu an amerika’da ve bu sene de basvurusunu yapacak. Amerika’da oldugu sure icinde bir cocuklari oldu. Basvuru surecinde foto vs. amerikan vatandasi olan cocuklari icin de tum bilgileri girmeliler degil mi? Eger kazanirlarsa sureci nasil devam ettirecekler?
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Anka daha önce bunu konuşmuşlardı @crazycells amerikan vatandaşı olanlar için green kart başvurusu yapılmıyordu dimi.
Green Card sahibi ya da ABD vatandasi olan cocuklarinizi yok gibi sayabilirsiniz. Basvuru formuna yazmaniza gerek yok, zaten sonra islemlere de devam etmeyecekler.
-
@vermaynen, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@crazycells, out of state durumundayken gc cikinca surec nasil isliyor?
Out of status iken AOS yapamiyorsunuz genelde, o nedenle Turkiye'ye gelip CP ile surece devam etmelisiniz.
-
@mehmet1, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Vize görüşmesinde kaç aylık banka dökümü isteniyor
Banka imza sirküsü nedir nasıl alınır?Mumkunse son 12 ay. Bankalara gidip isterseniz, verirler.
-
@Şahin-PUSAT, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merhaba arkadaşlar, bende ilk başvurumu bu yıl yapacağım. Her şeyden önce hayırlıysa gerçekleşmesini temenni eder ve hem kendime hem siz değerli yeşilkarforum ailesine başarılar dilerim. Sevgiler, saygılar..
bol sanslar.
-
@TheTigon, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@vermaynen Eğer saç tamamen görünüyorsa, crop işi dığru demektir. Benim yaptığım fotoğraftaki saç oldukça sıradışı bir saç. o resmi uygun hale getirdim. Yani eğer crop yapmanız için ok verdiyse sistem, doğrudur diye düşünüyorum. Fakat kesinlikle doğru demem imkansız. Bu fotoğraf için bir de video vardı, onu da izlemnizi öneririm. Ayrıca, sayın @crazycells bu konularda daha da derin bir bilgiye sahip. Bir de kendisiyle görüşürseniz, sanırım daha iyi lacak. paylaştığım tüm bilgiler sadece kendi deneyimim sonuçta.
croplama islemini yaptiktan sonra sac tamamen gorunuyor onda bir sikinti yok fakat crop olayini hersekilde yapabiliyorum ornegin sacin 3/1 disarda yada 3/2 disarda yada farkli birsey yapip crop yapabiliyorum bu islemin dogru anlamina gelmemeli bence herkes birsekilde asagi yukari saga sola cekerek yapabilir herkesinki farkli olur tam bir olcusu olmali bence. Video izledim ve farkli farkli videolarda izledim yabanci herkesin olcum seyi degisiyor. @crazycells, bakalim ne dicek bu ise?
tam bir olcusu yok, video ve yonlendirmelere uydugunuz surece bir sorunla karsilasmazsiniz...
-
@ChipsTR, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Arkadaşlar merhaba, 2021 yılı yönergeliği okudum da 2 ekimde dolduracağımız formda 4. soru olan doğdun şehir kısmı için ne yazacağımı bilemedim. Kimliğimde doğum yeri kısmında ilçe adı olan Seyhan yazmakta olup doğal olarak pasaportumda da Seyhan yazmaktadır. Kimlik bilgileriyle uyuşması açısından Seyhan yazsam ilçe adı yazmış olacağım. Şehir adı Adana yazsam bu seferde kimlik ve pasaport ile uyuşmayacak. Bu konuda tecrübeye sahip formun kıdemlilerinden yardım bekliyorum.

Seyhan yazabilirsiniz.
Adana yazsaniz da sorun olmayacak. Ikisi de kabul ediliyor, fakat her zaman resmi belgelerde gectigi sekliyle yazmanizi tavsiye ederim.
-
@ahmetaydin, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@ChipsTR bu soruda hala net cevap göremedim ben. Çünkü formda 4. sorunun açıklamasında "Enter Birth City Only. Do not enter District/Country/Province/State" yazıyor. Hala kimliğiniz ilçe yazıyorsa ilçe yazın diye açıklamalar geliyor. Kafa karıştırıyor.
city: Seyhan
province: Adanaoluyor bu durumda...
-
@ogzkaann, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Selam dostlar benim aklıma takılan şey, greencard için çekilen fotoğrafı pasaport için kullanabilir miyim? Aksini belirten bir yazı okuduğumu hatırlıyorum ama emin olamadım.
fotograf sizdeyse ve istenilen kaliplara sigdirabilirseniz sorun olmaz

-
Benim bir sorum olucak kardeşim için bu yıl başvuracağım kendisi liseden yeni mezun oldu ve bu yıl herhangi bir üniversite tercihi yapmadık dershaneye gidip bir yıl daha hazırlanıcak bu bağlamda meslek durumu olmayacak lise mezunu olduğu için ama öğrenci de değil bir yerde kayıtlı , böyle bir durumda ne yapıyoruz?
-
@dilara1424 ne konuda yani formu doldururken öğrenim duruma ne yazacağınız mı yoksa meslek mi
-
@Rhonster her ikisi için de
-
@dilara1424 öğrenim durumu lise mezunu meslek olarak da herhangi birşeye gerek yok başvuruda meslekle alakalı bölüm yoktu yanlış hatırlamıyorsam
-
@Rhonster teşekkür ederim
-
@dilara1424 meslek şartı lise mezunu olmayan kişiler için bir gereklilik.. kardeşiniz başvuruda eğitim durumunu lise mezunu olarak seçebilir..
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Out of status iken AOS yapamiyorsunuz genelde, o nedenle Turkiye'ye gelip CP ile surece devam etmelisiniz.
Turkiye"ye gelip cp ile surece devam ettigimizde konsolosluk calisani siz ornegin yillarca out of state kalmissiniz green card veremeyiz gibi birsey diyebilir mi ? Green card kazanimi out of state kalmamiza engel olusturmaz mi?
-
Turkiye"ye gelip cp ile surece devam ettigimizde konsolosluk calisani siz ornegin yillarca out of state kalmissiniz green card veremeyiz gibi birsey diyebilir mi ? Green card kazanimi out of state kalmamiza engel olusturmaz mi?
Diyebilirler. Teorik olarak 6 aydan fazla out of status kalinca 3 yillik ban, 1 yildan fazla out of status kalinca 10 yillik ban aliyorsunuz. Size vize verip vermemek konsolosa kalmis bir karar.
Her zaman her kosulda yasalari takip etmenizi tavsiye ederim. -
Diyebilirler. Teorik olarak 6 aydan fazla out of status kalinca 3 yillik ban, 1 yildan fazla out of status kalinca 10 yillik ban aliyorsunuz. Size vize verip vermemek konsolosa kalmis bir karar.
Her zaman her kosulda yasalari takip etmenizi tavsiye ederim.Evet haklisiniz ozaman out of state kalmadan yola devam etmek gerek
tskler crazycells, -
face gruplarinda gezinirken soyle bir soruya denk geldim :))
green card icin sorulmus.
benim normal TC vatandasligim yani sira bir avrupa ulkesinde calisma izni ile aldigim aktif olarak kullandigim ID cartim var. Sizce hem tc bilgilerim ile hem de bu avrupadaki bilgilerim ile basvursam sansim artmis olur mu? veya farkedilme ihtimali var mi? farkedildigi takdirde basvurum iptal olur mu?Soruyu soran kisi nasil bir durum icin de acaba demekki boyle gecmiste ve halen daha kisiler mevcut farkli farkli bilgiler ile tekrar tekrar basvuru yapip sansini arttirmaya calisiyorlar
Belki de artik pasaport zorunlulugu bu gibi kisiler icin bir dur noktasi olacak diye umit ediyorum. -
face gruplarinda gezinirken soyle bir soruya denk geldim :))
green card icin sorulmus.
benim normal TC vatandasligim yani sira bir avrupa ulkesinde calisma izni ile aldigim aktif olarak kullandigim ID cartim var. Sizce hem tc bilgilerim ile hem de bu avrupadaki bilgilerim ile basvursam sansim artmis olur mu? veya farkedilme ihtimali var mi? farkedildigi takdirde basvurum iptal olur mu?Soruyu soran kisi nasil bir durum icin de acaba demekki boyle gecmiste ve halen daha kisiler mevcut farkli farkli bilgiler ile tekrar tekrar basvuru yapip sansini arttirmaya calisiyorlar
Belki de artik pasaport zorunlulugu bu gibi kisiler icin bir dur noktasi olacak diye umit ediyorum.Tabii ki farkedilir ve iptal olur. Dogum tarihi, yeri ve diger kimlik bilgileri degisiyormuymus yeni bir ID alinca

Bence de pasaport ile basvurular, boyle "kurnaz"liklarin onune gececektir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum